سئوی کلاه سیاه چیست؟ و چرا باید درباره آن بدانیم؟

توسط | مرداد 11, 1400 | آموزش سئو | 0 نظر

32 دقیقه

سئوی کلاه سیاه، یک اصطلاح در فضای وب است که به روش‌ها و تکنیک‌هایی اشاره دارد که هدفشان، کسب حایگاه تقلبی در کمترین زمان ممکن و فریب دادن ربات‌های گوگل است.

در گذشته بسیاری از این ترفندها در واقع تاثیر به‌سزایی در کسب جایگاه یک سایت داشته است، اما به‌تدریج توسط گوگل شناسایی و برای جلوگیری از تاثیر آنها راه‌های متفاوتی ایجاد شد.

روش‌ها و ترفندهای سئوی کلاه سیاه در ابتدا شاید به ظاهر بر سئوی سایت اثر بگذارد و باعث بهبود عملکرد شود، اما به تدریج موجب جریمه سایت شما خواهند شد.

سئوی کلاه سیاه چیست؟

سئوی کلاه سیاه درواقع استفاده از روش‌هایی است که بر کسب یک جایگاه ویژه در نتایج جستجوی گوگل تاثیر می‌گذارد؛ اما با الگوریتم‌ها و استانداردهای آن کاملا در تضاد است. درواقع موتور جستجو را فریب می‌دهد تا یک جایگاه کاذب برای سایت شما ایجاد کند.

شاید تصورکنید، این تکنیک در لینک‌سازی خارجی اتفاق نمی‌افتند؛ اما حتی در آموزش تولید محتوا، لینک سازی داخلی و سئوی تکنیکال هم روش‌های کلاه سیاه متعددی وجود دارد. حتی بسیاری از کارهای رایج در مدیریت سایت شما هم قابلیت تبدیل شدن به یک ترفتد کلاه سیاه را دارند. با توجه به اینکه ممکن است اطلاعات ما در مورد الگوریتم‌های گوگل کم باشد، نمی‌شود مرز مشخصی بین سئوی کلاه سیاه و کلاه سفید مشخص کرد.

چرا باید دریاره سئوی کلاه سیاه بدانیم؟

حالا این سوال مطرح است که وقتی این روش‌ها از سوی گوگل تا این حد محکوم می‌شوند، چرا باید به کاربران آموزش داده شوند؟

افراد متخصصی که در زمینه سئو فعال هستند و مقالات آموزشی را نگارش می‌کنند، همواره آنالیزهای دقیقی درباره میزان جستجوی کلمات و هدف کسب جایگاه در عبارات را درن ظر می‌گیرند. این به علت میزان تقاضای زیاد و جستجوهای متعدد نسبت به آن است. همین موضوع باعث جذب بازدیدکننده خواهد بود زیرا که افراد زیادی کنجکاوند تا این تکنیک‌ها را بیاموزند . از طرف دیگر شما با داشتن آگاهی لازم از روش‌های ممنوعه گوگل که می‌تواند موجب بسته شدن سایت شما شود، می‌توانید با راهکارهای صحیح‌تر سایت خود را راه‌اندازی و فعالیت کنید؛ذزیرا روش درست و غلط را می‌دانید.

روش‌های سئوی کلاه سیاه

حال در اینجا به ۵ مورد از روش‌های شناخته شده در سئوی کلاه سیاه می‌پردازیم.

این روش‌ها ممکن است باعث نابودی رتبه سایت شما شوند. این نکته را در نظر بگیرید که هدف اصلی شما در راه‌اندازی یک سایت، باید جلب رضایت کاربران باشد، نه صرفا کسب یک جایگاه در گوگل. هر چه که شما را از این مهم دور کند یا سئوی کلاه سیاه است و یا در آینده به آن تبدیل خواهد شد.

این اقدامات باعث تغییر رنگ سئوی سایت شما از سفید به سیاه میشود:

  • بهینه‌سازی بیش از اندازه سایت
  • تکنیک‌های کلاه سیاه در تولید محتوا
  • روش‌های کلاه سیاه در لینک‌سازی
  • اسپم کردن صفحه نتایج گوگل
  • سئوی منفی یا کاهش عمدی رتبه رقیب

 

بهینه‌سازی بیش از حد سایت

ما از سئو یا تکنیک‌های بهینه‌سازی برای سایت خود استفاده می‌کنیم تا به هدف بهبود رتبه در نتایج گوگل برسیم. گاهی اوقات آنقدر این عمل انجام می‌شود که رضایت مشتری را فراموش می‌کنیم و تنها به همان هدف نگاه می‌کنیم و به فکر ارتقای رتبه خود هستیم.  بهینه‌سازی بیش از حد در واقع چیزی شبیه به وسواس است. مثل رعایت نظافت که اگر در آن افراط شود، موجب آزار خود و دیگران می‌شود.

اگر تکنیکی پیدا کردید که برای سئوی سایت‌تان مفید است اما در استفاده از آن زیاده‌روی کردید، بدانید که تاثیر آن برعکس می‌شود و باعث از دست رفتن جایگاه سایت‌تان میشود. این گونه رتبه خود را در نتایج جستجوی گوگل از بین می‌برید.

حال به چند نمونه در این مورد اشاره می‌کنیم تا متوجه این نکته بشوید و بدانید چه عواملی در این دسته‌بندی، باعث تغییر روش کلاه سفید به کلاه سیاه می‌شوند.

۱) تکرار بیش از حد کلمه کلیدی

کلمه کلیدی در واقع برای درک بهتر موضوع برای مخاطب شما اهمیت دارد. اگر استفاده از آن کم باشد و گوگل متوجه موضوع اصلی مقاله شما نشود، صفحه شما دچار مشکل می‌شود. متخصص سئو می‌کوشد تا کلمه را در متن تکرار کند تا از شناخت گوگل مطمئن شود. این روش در ابتدا کارآمد و به ظاهر ساده بود و خیلی زود همه‌گیر شد؛ اما به تدریج آنقدر تکرار شد که تنها، کلید واژه‌ها به بهترین بخش مقاله تبدیل شدند و در واقع بهینه‌سازی بیش از حد انجام شد.

یا مثلا بمباران یک کلمه در متن بدون استفاده از مترادف‌های آن، مانند مثالی که برایتان می‌نویسم:

اگر دوست دارید بهترین سایت را داشته باشید، بهتر است از طراحی سایت ما استفاده کنید. زیرا طراحی سایت برای ما تنها طراحی سایت نیست، بلکه چیزی فراتر از طراحی سایت است.

در این مورد شما به گوگل می‌گویید که کاربر اصلا برای ما مهم نیست و گوگل برای جریمه شما از الگوریتم پاندا استفاده می‌کند.

۲) بهینه‌سازی بیش از حد در متن جایگزین تصاویر

این روش در واقع استفاده از متن جایگزین برای توصیف عکس‌هاست که برای موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد؛ زیرا گوگل این توضیح را ایندکس می‌کند و وقتی کاربری موضوعی مشابه عکس شما را سرچ کرد، محتوا و عکس شما را به او نشان می‌دهد. لازم است بگوییم که استفاده مکرر از کلمات کلیدی یا بمباران ناصحیح کلمات برای توضیح یک عکس دقیقا روش کلاه سیاه است و شناسایی می‌شود.

۳) لینک‌سازی داخلی بر روی کلمات کلیدی کوتاه

داشتن انکر تکست‌‌های کوتاه و با هدف سئو یکی از نشانه‌های تشخیص صفحات بیش از حد سئو شده است. این انکر تکست‌هایی که به صفحات داخلی شما لینک شده‌اند نباید صرفا جنبه تبلیغاتی داشته باشند. مانند سایتی که هدف گردشگری دارد و شما یک مقاله درباره راهنمای رزرو تور می‌نویسید و بازدید کننده را به صفحات لندینگ خود هدایت می‌کنید. یادتان باشد که این انکر تکست‌ها باید با حوزه کسب و کار شما مرتبط باشند و ادبیاتی داشته باشند که کاربران را جذب کند. صرفا برای بیشتر نشان دادن‌شان توسط گوگل نگارش نشوند.

۴) به کار بردن کلمات کلیدی نامرتبط

شما شاید بخواهید برای موفقیت در حوزه کسب و کارتان و به دلیل اینکه هنوز نوپا هستید، کلمات کلیدی پرجستجو را به محتوای خود ربط دهید؛ اما این یک روش کلاه سیاه است. این گزینه شاید در گذشته به شما کمک می‌کرد اما امروزه گوگل متوجه فریب شما می‌شود و شما را جریمه می‌کند. باید بدانید که کاربران هم اگر متوجه این نکته و عدم ارتباط سایت و محتوای نمایش داده شده با موضوع مورد نظرشان بشوند، سریعا سایت را ترک می‌کنند. در این حال، نرخ پرش سایت شما، افزایش یافته و این یعنی کاهش رتبه در گوگل و عدم موفقیت.

۵) لینک‌سازی بیش از حد برای صفحات درجه اول سایت

صفحاتی که در هدر و فوتر سایت شما قرار دارند، مثل درباره ما، تماس با ما و… نیاز به لینک‌دهی مجدد در محتوای صفحه ندارند. شما فقط باید به محتوایی لینک دهید که در بخش‌های مخفی سایت‌تان قرار دارد که از این طریق، کاربر بتواند به آن دسترسی پیدا کند و یا برای مواردی که در هدر و فوتر و منو نیستند و در حالت عادی، دسترسی به آنها برای مخاطب، دشوار است این کار را انجام دهید.

۶) قرار دادن لینک یا متن مخفی در صفحه

یعنی ایجاد محتواهای اضافی در صفحه، برای ارتقای جایگاه در گوگل یا عبارات نامفهوم و تکراری که وب‌مستران بصورت‌های گوناگون آنها را در نقطه، رنگ‌های مخفی، خط فاصله و… پنهان می‌کنند تا فقط گوگل از آنها مطلع باشد و از دید کاربر دور هستند. این روش هم روش سئوی کلاه سیاه است. گوگل با استفاده از کدهای سی اس اس به راحتی آنها را شناسایی و تشخیص می‌دهد و ممکن است جریمه شوید.

البته باید خاطر نشان کرد که منوهای باز شونده، تب‌ها، نشانه گذاری‌های استاندارد و… جزو محتواهای بهینه‌سازی بیش از حد نمی‌شوند و گوگل تفاوت آنها را باهم، متوجه می‌شود.

۷) بهینه‌سازی افراطی با استفاده از تگ‌های هدینگ

عنوان یا تگ اچ وان، در واقع مهم‌ترین بخش یک صفحه است که برای نمایش آن از فونت‌های برجسته و بزرگ‌تر استفاده می‌شود که هم از لحاظ ظاهری و هم برای کاربران خوشایندتر باشد.

تگ‌های هدینگ

تگ‌های هدینگ

گوگل هم از طریق همین تگ‌های هدینگ، متوجه موضوع اصلی صفحات سایت یا مقالات شما می‌شود . اگر بخواهید، مکررا از کلمات کلیدی استفاده کنید و تیتر صفحات را از واژه‌های کلیدی پر کنید، مثل این است که بگویید، کاربران و رضایت آنها هیچ اهمیتی برای شما ندارد. پس بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق، کلمات مترادف را بلد باشید.

تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه در تولید محتوا

همه ما به خوبی می‌دانیم که تولید محتوا نقش به‌سزایی در موفقیت یک سایت خواهد داشت. باید خاطرنشان کنیم که اگر هدف ما تنها به این موضوع محدود شود، باز هم وارد بازی سئوی کلاه سیاه شده‌ایم.

تولید محتوا نقش مهمی در دیده شدن سایت و رشد کسب و کار شما دارد. اگر رضایت کاربران را در پی داشته باشد، ارزش آن بیشتر هم خواهد شد. وقتی هدف شما در این مورد تنها کسب جایگاه و تثبیت رتبه باشد، به احتمال زیاد در این مسیر شکست خواهید خورد. برخی سایت‌ها سعی می‌کنند با استفاده کردن از محتوای دیگران این ارزش و اعتبار را مال خودشان کنند. این روزها می‌بینیم‌ که بدلیل تغییر روش مدیران و تنبلی برخی از آنها، موج جدیدی از تکنیک‌های کلاه سیاه بوجود آمده و آنها را صرفا به یک مزرعه تولید محتوا تبدیل کرده است. الگوریتم‌های گوگل هم هر روز قوی‌تر و دقیق‌تر عمل می‌کنند و در صورت مشاهده تخلفات، آنها را جریمه خواهند کرد.

در ادامه به بررسی روش‌هایی می‌پردازیم که برای شناخت شما و نه استفاده از آنها قرار داده می‌شوند.

۱) محتوای تکراری یا کپی شده

به استفاده و کپی کردن محتوای سایت‌ها و صفحات دیگر گفته می‌شود. محتوای تکراری در بیش از یک سایت و به عناوین مختلف دیده می‌شود. گوگل با بروزرسانی‌های متعدد این موارد را به راحتی تشخیص و جریمه می‌کند. این مورد حتی فراتر هم می‌رود. اگر در سایت خودتان هم دو صفحه شبیه به هم وجود داشته باشند، این موضوع صدق می‌کند. در این موارد گوگل نمی‌تواند به درستی تشخیص دهد که کدام صفحه مناسب‌تر است و ممکن است یکی از آنها از بین برود.

این موضوع شاید تا چندسال پیش اهمیت نداشت و حتی به رشد پیج شما کمک می‌کرد؛ اما امروزه این اتفاق نمی‌افتد و باعث نزول رتبه و مواجه شدن با الگوریتم پاندای گوکل را در پی دارد.

۲) تولید محتوای اتوماتیک

در روش بعدی که تولید محتوای اتوماتیک نام دارد، از یک ربات کمک می‌گیرند تا تولید محتوا کند. به این صورت که ربات مجموعه‌ای از کلمات و عبارات را دریافت کرده، با استفاده از افعال و حروف اضافه، آنها را به جملات معنی‌دار و محتوا تبدیل می‌کند‌. درواقع گوگل را گول می‌زند. این‌گونه محتواها معمولا فاقد تیتر، فاصله مناسب بین کلمات، عکس  و نظم و ترتیب نوشتاری هستند و نه برای جلب رضایت کاربران، بلکه برای موتورهای جستجو نوشته می‌شوند. گوگل به راحتی آنهارا تشخیص می‌دهد.

پس بهتر است که خودتان دست به کارشوید و با مطالعه منابع و مقالات و نتیجه‌گیری صحیح، محتوایی ارزشمند تهیه کنید.

۳) جلب توجه و تغییر

روشی برای جلب توجه و تغییر که مثال ساده آن را در شبکه‌های اجتماعی به طور روزمره می‌بینیم. یعنی کالایی را که برایمان خوشایند بوده خریداری می‌کنیم اما چیزی که تحویل می‌گیریم تنها نمونه‌ای مشابه از آن و یا با اختلاف زیادی، اصلا شبیه چیزی که می‌خواستیم نیست. یعنی تبلیغی اغراق‌آمیز که کاربران را به سرعت از شما دور می‌کند.

می‌توانید برای جلوگیری از این اتفاق، مقاله‌ای ارزشمند یا محتوایی خاص تولید کنید و منتظر بمانید تا به اقبال خوبی برسد. بعد می‌توانید با تغییر و تحول در محتوای آن، میزان فروش خود را بالا ببرید. یعنی در هر صورت، اگر محتوای شما ارزشمند باشد، به هر حال دیده می‌شود. بعد از آن می‌توانید تبلیغات و محصولات را برای سود و فروش خود در آن قرار دهید.

این روش در بین وب‌مستران بسیار کاربردی است و یک تکنیک اسپمینگ است.

۴) اسپین کرون

در روش بعدی که به آن اسپین کرون می‌گویند، مقالات را بازنویسی ظاهری می‌کنند. به عبارت ساده، مقالات را با کمی تغییرات کوچک ظاهری، یا استفاده کردن از مترادف کلمات، دوباره کپی می‌کنند.

چون مفهوم کلی عبارات تغییری نمی‌کند، و نکته مثبتی ندارد، گوگل آنها را تشخیص داده و جایگاه سایت را تنزل می‌بخشد. این مورد هم یکی از روش‌های سئوی کلاه سیاه است.

۵) دزدیدن محتوای چند سایت و قرار دادن آنها در کنار هم

مورد بعدی دزدیدن محتوای یک یا چند سایت و قرار دادن آنها درکنار هم و ساختن یک مقاله است. این مورد هم همانند محتوای تکراری، سایت شما را جریمه می‌کند. روش صحیح این است که با مطالعه منابع، برداشت‌تان را بنویسید و مستقیما کپی نکنید.

۶) تشخیص ربات از کاربر واقعی

مورد بعدی براساس اطلاعاتی که سرور دریافت می‌کند، می‌تواند تشخیص دهد که شما ربات هستید یا کاربر واقعی. باید بدانیم‌ که محتوای نمایشی به کاربر با ربات متفاوت است. این روش بخصوص برای سایت‌هایی که بک‌لینک یا تبلیغات دارند، کاربردی است.

ربات یا کاربر واقعی

ربات یا کاربر واقعی

۷) محتویات آزاردهنده

فرض کنید وارد سایتی می‌شوید و با انواع و اقسام تصاویر، ویدئوها، عکس‌های گرافیکی و… مواجه می‌شوید که شما را مجبور به کلیک کردن می‌کنند و بدون اجازه‌تان نمایش داده می‌شوند. این محتویات آزاردهنده، اضافی و به اصطلاح اسپم هستند.  با آپدیت‌های جدید گوگل، مواردی که ممکن است خطرناک و آزاردهنده  باشند از لیست حذف شده و شما می‌توانید با نصب یک آنتی‌ویروس از ایجاد خطر توسط آنها و نمایش تبلیغات فریبنده در امان باشید.

۸) عدم ارتباط موضوعی

اگر موردی را جستجو کرده، وارد سایت شدید و ارتباطی بین موضوع و خواسته خود پیدا نکردید، شما در دام عناوین جذاب و نامرتبط بعضی سایت‌ها افتاده‌اید.

کلماتی مثل ، ۱۰۰ درصد رایگان، فول اچ دی، تخفیف استثنائی، فرصتی بی‌نظیر، لینک مستقیم و… که شاید در ابتدا مخاطبان زیادی را وارد صفحه شما کند، اما به محض اینکه دریابند موضوع مورد نظرشان با محتوا یکی نیست، سایت را ترک می‌کنند و این اقدام به شما ضربه می‌زند.

روش‌های سئو کلاه سیاه در لینک‌سازی

گوگل در گذشته نمی‌توانست سایت‌هایی که از لینک‌سازی مخرب استفاده می‌کردند را شناسایی کند. در گذشته لینک‌سازی به یکی از دغدغه‌های اصلی بهینه‌سازی و سئوی سایت‌ها تبدیل شده بود. خبری از الگوریتم‌های تشخیصی مثل پاندا، پنگوئن و مرغ مگس‌خوار نبود. چیزی که باعث می‌شد سایت شما رتبه اول را در نتایج جستجوی گوگل از آن خود کند، تعداد بک‌لینک‌هایی بود که سایت‌های مختلف به شما می‌دادند.

به تدریج و با ابداع روش‌های خلاقانه برای لینک‌سازی، رتبه سایت شما می‌توانست کاملا ارتقا یابد. این روش‌ها نیز به زودی به حاشیه رفت و سراسر فضای وب را سایت‌هایی پرکردند که هدفشان فقط کسب جایگاه و رتبه بود. گوگل هر روز با گذشت زمان هوشمندتر می‌شد و قوانین جدیدی وضع می‌کرد تا لینک‌سازی درفضای وب را به نفع کاربران تغییر دهد.

روش‌های غیرطبیعی

می‌دانید که در دنیای سئو اگر سایت‌های بیشتری به شما لینک دهند، مثل این است که شما را به دیگران معرفی می‌کنند و گوگل هم هر کدام از رای‌ها را یک نظر مثبت درنظر می‌گیرد. گوگل بیشتر به سایت شما اطمینان کرده و آن را در صفحه نتایج، بیشتر به کاربران نشان می‌دهد. اما باز هم بسیاری از مدیران متوجه این امر هستند و سعی می‌کنند از طریق روش‌های غیرطبیعی، با سایت‌های دیگر لینک رد و بدل کنند. در تکنیک تبادل، مدیران دیگر، لینک سایت شما را در سایت‌شان درج کرده و در مقابل، شما هم همین کار را می‌کنید و هر دو جایگاه‌تان را بهبود می‌بخشید.

اما اگر این کار در طولانی مدت ادامه داشته باشد، گوگل متوجه آن می‌شود و جایگاهتان ریزش پیدا می‌کند و شما و سایت‌های خاطی، جریمه می‌شوید.

روش‌هایی مثل لینک‌سازی حلقه‌ای که فرآیند تبادل دایره‌وار لینک بین چند سایت است، الگوریتم‌های تشخیص گوگل را گیج می‌کند که کدام یک ابتدا این فرایند را آغاز کرده است.

پست مهمان اسپم

روشی مانند پست مهمان اسپم که با جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل مواجه می‌شود. موضوع پست مهمان اسپم هم بدلیل افزایش استفاده از آن به چراغ قرمز گوگل برخورد می‌کند.

قراردادن لینک در قسمت نظرات

روش دیگری هم هست مثل قرار دادن افراطی لینک در قسمت نظرات که در ابتدا تکنیکی کلاه سفید اما سپس به کلاه سیاه تبدیل شد. همچنین پرداخت پول برای خرید بک‌لینک که برای استفاده از خدمات سایت‌هایی با ارزش و اعتبار بالا، هزینه‌های زیادی برای شما در پی دارد یا به طور مثال، لینک‌سازی در فوتر و سایدبار صفحه اصلی که یکی از بخش‌های مهم سایت شما محسوب می‌شود. باید بدانید که اگر از لینک‌های اسپم و نامعتبر استفاده کنید، باید حواستان باشد که گوگل شما را تشخیص می‌دهد‌. سایتی را فرض کنید که در فوترش از تمامی لینک‌های معروف و معتبر استفاده کرده که هیچکدام به محتوایش ربطی ندارد و کاربر را در یین نتایج جستجو گمراه می‌کند.

انکر تکست

روش دیگری که می‌توانیم به شما معرفی کنیم انکر تکست‌ها یا متن‌هایی هستند که قسمتی از لینک‌اند و کاربر می‌تواند روی آنها کلیک کند. اگر از چندین سایت بک‌لینک خریداری کنید و یک عبارت خاص مدام درسایت‌های مختلف تکرار شود، الگوریتم پنگوئن دقیقا آنها را تشخیص می‌دهد. برای لینک‌سازی داخلی بین صفحات یک سایت هم باید تنوع ایجاد کرد.

ریدایرکت ۳۰۱

یکی دیگر از روش‌هایی که در این بخش به تکنیک سئوی کلاه سیاه تبدیل شد، ریدایرکت ۳۰۱ است. اگر ارور ۴۰۴ را دیدید و صفحه‌ای از سایت شما حذف شده بود، می‌توانستید با این روش کاربر را به محتوای جایگزین ارجاع دهید. اگر در استفاده از آن کمی راه را تغییر دادید و در ازای پرداخت پول به یک صفحه با موضوع مشابه شما، مخاطب از آنجا به صفحه شما وصل شد، از سئوی کلاه سیاه استفاده کرده‌اید.

درواقع در این روش، شما تمامی ارزش و اعتبار آن صفحه و محتوا را به سایت خودتان منتقل می‌کنید و کاری برای بهبود و دیده شدن محتوایتان نکرده‌اید.

اسپم کردن صفحه نتایج گوگل

همانطور که می‌دانید روش‌های سئوی کلاه سیاه از نقاط ضعف الگوریتم‌های گوگل استفاده می‌کنند و از محتواها یا لینک‌های غیرطبیعی ایجاد می‌شوند.

الگوریتم‌های گوگل

الگوریتم‌های گوگل

دراین بخش قرار است به سراغ آن دسته برویم که مستقیما، صفحه نتایج گوگل یا ابزارهای محتوا را هدف قرار می‌دهند. SERP SPAM نام تکنیکی است که به روش‌هایی می‌پردازد که پا را فراتر گذاشته و با خلاقیت خود و البته روش‌های غیراخلاقی، سعی در کسب جایگاه بهتر دارند.

صفحه اصلی نتایج جستجو در گوگل، به ویترین مغازه‌ای تشبیه می‌شوند که سعی می‌شود بهترین و ارزشمندترین صفحات را برای کاربر معرفی کند؛ اما ظرفیتش محدود است و فقط می‌توان ۱۰ سایت را در آن بخش مشاهده کرد. به همین دلیل رقابت برای رسیدن به آن در بین سایت‌ها همواره داغ بوده است. آنها همیشه در تلاشند که در این صفحه اصلی حاضر شوند، حتی حاضرند باروش‌های غیرقانونی، گوگل را فریب دهند و رتبه کاذب کسب کنند.

بمب گوگل

و اما اولین روش در توضیح این بخش بمب گوگل نام دارد. اولین بار در سال ۲۰۰۴ و زمانی که مردم عبارت MISERABLE FAILUR را در اینترنت جستجو می‌کردند و ابتدا صفحه رئیس‌جمهور وقت آمریکا یعنی جورج بوش به آنها نمایش داده می‌شد، سر زبان‌ها افتاد. در این روش با به کار بردن کلمات کلیدی و لینک‌سازی هماهنگ، برای موضوع مد نظر شما به سرعت به صفحه هدف و نتایج اصلی می‌رسید. بازهم تاکید می‌کنیم که ممکن است به دلیل بهینه‌سازی با کلمات و عبارات نامرتبط با جریمه گوگل مواجه شوید.

فریب دادن بخش پیشنهادات گوگل

دومین مورد شوخی و فریب دادن بخش پیشنهادات گوگل است.

شما عبارتی را در گوگل جستجو می‌کنید و بدون اینکه جمله‌تان کامل شود، یک‌سری پیشنهادها به شما ارائه می‌شود که می‌توانید عبارات بهتر، تخصصی‌تر و یا کامل شده جمله‌تان را ببینید و روی آن کلیک کنید. این عبارات از پرتکرارترین سوال‌ها و جستجوها توسط کاربران آمده‌اند. برخی برای تبلیغ یا معرفی برندشان یا ترند شدن، این بخش را دور می‌زنند. آنها با استفاده از ربات‌های نرم‌افزاری، یک عبارت را به دفعات در گوگل جستجو می‌کنند تا باارزش جلوه کند و به بخش پیشنهاد برسد. در این قسمت دقیقا به یک روش کلاه سیاه تبدیل شده است.

گوگل این روزها الگوریتم‌های تعریف شده زیادی با استفاده از امتحان واقعی یا ربات بودن کاربر دارد. مثل موقعیت جغرافیایی، حساب کاربری و…  با این تکنیک‌ها متوجه هدف شما خواهد شد؛ پس استفاده از ربات تقریبا غیرممکن است، مگر اینکه جستجو توسط کاربر واقعی انجام شود. همین موضوع هم مشروط به زمان است و فقط ممکن است در یک بازه زمانی خاص تکرار شود. اگر می‌خواهید همیشگی باشد باید در انجام آن مستمر عمل کنید. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در کشورهای آسیای شرقی مثل هند، فیلیپین و چین، افرادی درشرکت‌ها برای همین موضوع استخدام می‌شوند و با حقوق اندک، کارهایی مثل لایک، کامنت، اشتراک‌گذاری و… را انجام می‌دهند.

استفاده از هکرها
استفاده از هکرها سئوی کلاه سیاه

استفاده از هکرها

درروش سوم توضیح می‌دهیم که بدلیل اهمیت جایگاه، برخی سایت‌ها، از هکرها استفاده می‌کنند و با ایجاد صفحات هدف و لینک‌سازی به سایت‌هایشان، ارزش و اعتبار آنها را از آن خود می‌کنند.

یکی از معیارهای اصلی گوگل برای تعیین جایگاه سایت، فاکتورهایی مثل میزان عمر دامنه، تعداد بک لینک‌های دریافتی، تعداد لینک‌های خروجی، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و… است.

روش رسیدن به این فاکتورها رپورتاژ آگهی است. برای دور زدن قوانین، سایت هدف، توسط هکرها هک می‌شود و از درون آن به سایت مورد نظر با ایجاد صفحه و لینک‌سازی، سواستفاده می‌شود. ژاپنی‌ها در استفاده از این روش‌ها بسیار شناخته شده‌اند. ممکن است با سرچ عبارت یا سایت خودتان در ابتدا با سایت‌های ژاپنی مواجه شوید که در آنصورت بدانید که مورد حمله هکرهای ژاپنی قرار گرفته‌اید.

کلاه‌برداری از کلاه‌برداران

در مبحث بعدی اصطلاح کلاه‌برداری از کلاه‌برداران را مطرح می‌کنیم و درباره‌اش توضیح می‌دهیم.

اگر در سطح اینترنت جستجو کنید، به مقالاتی برمی‌خورید که تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه را به شما آموزش می‌دهند و یا از پیامدهای استفاده از این روش‌ها می‌گویند؛ اما برخی از آنها دقیقا از همین کنجکاوی شما سواستفاده می‌کنند. در عین حال که شما برای رسیدن به موضوع جستجو می‌کنید تا گوگل را فریب دهید از شما کلاه‌برداری می‌کنند. حال باید ببینیم کدام یک از آنها واقعا قابل اعتماد و کاربردی هستند.

افرادی که در حوزه تولید محتوا و آموزش انواع سئو فعالیت می‌کنند با کمی تحقیق متوجه می‌شوند که تعداد جستجوی کلمه سئوی کلاه سیاه به مراتب بیشتر از سئوی کلاه سفید است. پس با توجه به تقاضا، انرژی و تمرکز خود را روی این موضوع می‌گذارند؛ زیرا کاربران زیادی به دنبال آن هستند. حال آنکه چقدر می‌شود به آنها اعتماد کرد را در ادامه بررسی می‌کنیم.

آموزش سئوی کلاه سیاه

برای بررسی این سایت‌ها باید بگوییم که محتوای آنها برای آموزش و اطلاع‌رسانی به دو دسته تقسیم می‌شود. دسته اول مقالاتی هستند که چند روش و تکنیک را به شما توضیح می‌دهند اما در ادامه از عدم کارآیی و مضرات استفاده از آنها به شما اطلاع می‌دهند. اما دسته دوم مقالاتی هستند که روشی خاص و تاثیر شگفت‌انگیزش را به شما می‌گویند و در این صورت شما با روشی خاص برای فریب گوگل آشنا شده‌اید.

اما در نهایت نقطه مشترک همه آنها این است که شما را ترغیب می‌کنند تا خدمات، محصول یا ابزار معرفی شده در سایت خودشان را خریداری کنید و در انتها برای موفقیت بیشتر، با ارائه دهنده سرویس در ارتباط باشید. از طرفی فعالیت دسته اول بیشتر برای جذب مخاطب و کاربر بیشتر است و با تبلیغات به بقای خود ادامه می‌دهد اما دسته دوم با فروش خدمات و محصولات به این درآمد می‌رسد. می‌توان گفت هیچ کدام هدف درستی برای آموزش این تکنیک‌ها به شما ندارند.

تیم گوگل جلوتر از شماست…

نکته دوم این است که باید در نظر داشته باشید که وقتی عبارتی را در گوگل سرچ می‌کنید، شما تنها کسی نیستید که به این نکته دست یافته‌ و آن را دیده‌اید. قبل از شما گوگل و ربات‌هایش در صفحه بوده‌اند. همچنین بدلیل بروزرسانی‌های متعدد، تیم مبارزه با اسپم گوگل همواره در پی شناسایی نقطه ضعف‌های الگوریتم‌ها و بهبود فرآیند رتبه‌بندی سایت‌ها هستند. نمی‌توان گفت که این تکنیک‌ها را نمی‌بینند.

از طرفی، فضای رقابتی و رصد شبانه‌روزی عملکرد رقبا و ایجاد و طراحی ابزارهای پیشرفته برای آنالیز و بهبود عملکرد، باعث شده که  برخی از این تکنیک‌ها مشروط به بازه زمانی خاصی باشند و در استفاده از آنها اگر از تکنیک‌های کلاه سفید استفاده نشود، به سرعت مورد آنالیز رقبای خود قرار گرفته و حتی اگر به جایگاه مناسبی هم رسیده باشید، ممکن است حذف شوید و از بین بروید.

ارسال گزارش اسپم

در دنیای وب، اگر از تکنیک‌های خاص استفاده کنید و به اقبال خوبی برسید، به سرعت مورد توجه متخصصین قرار می‌گیرید و سایت‌هایی که نمی‌خواهند ریسک کنند، به واقع اشتباهات شما را گزارش می‌کنند و ارسال گزارش اسپم به گوگل باعث می‌شود تا گوگل راه استفاده از آن را برای شما ببندد. بازدیدها و جایگاه شما به یک‌باره سقوط می‌کند. هر روش و تکنیک غیرقانونی ، حتی اگر قرار است به اقبال خوبی هم برسد زمانی می‌شود آن را موفق و کارآمد دانست که اعلام عمومی نشود. در این صورت و با آموزش جز به جز آن توسط گوگل شناسایی می‌شود. در نتیجه آموزش آنها عملا همه چیز را لو می‌دهد.

استفاده از تکنیک‌های سئو در بازار پررقابت این روزها می‌تواند باعث درآمدزایی و رشد و پیشرفت به سزایی در کار شما شود. بعید است کسی که راهی برای فریب موتورهای جستجو یافته باشد آن را به راحتی در اختیار بقیه قرار دهد؛ آن هم به‌صورت رایگان.

از طرفی، توجه به محتواهای رایگان، همیشه کمتر از آن‌هایی است که در ازایشان پولی پرداخت می‌شود‌.

فاکتورهای اصلی تکنیک‌های سئو

همه کسانی که به دنبال تکنیک‌های سئو، چه کلاه سیاه و چه کلاه سفید برای رسیدن به رتبه و جایگاه بالا هستند، باید به سه فاکتور اصلی بیندیشند. سئوی تکنیکال، تولید محتوا و لینک‌سازی ارزشمند.

موفقیتی همراه با برنامه‌ریزی و انتخاب استراتژی متناسب با استانداردهای گوگل، کدنویسی صحیح، رابط کاربری ساده و جذاب، سرعت بالا، نمایش صحیح در انواع پلتفرم‌های دستی و…

برای رسیدن به یک استراتژی صحیح و اقبال خوب باید محتوای خوب هم تولید شود. محتوایی که کاربر را به استفاده از آن ترغیب کند. برای این موضوع باید الگوریتم‌های گوگل را بشناسیم،  از کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با موضوع استفاده کرده و تولید محتوا کنیم. در قدم بعدی، با لینک‌سازی خارجی و صحیح به افزایش اعتبار سایت خود می‌افزایید.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغ توسط سایت‌های دیگر، خرید رپورتاژ آگهی و خرید بک‌لینک‌ها، از رایج‌ترین روش‌ها برای افزایش این اعتبار و دیده شدن بیشتر شماست. اما بدانید که گوگل و الگوریتم پنگوئنش در این مورد بسیار ریزبین هستند و به دنبال کشف  واقعی بودن یا نبودن لینک‌ها هستند.

در نهایت بدانید که مسیر رسیدن به سئو و هدفمند عمل کردن، نیازمند صبر و تحمل بالایی است. بهتر است در این راه تمرکز اصلی شما روی جلب رضایت کاربران باشد؛ زیرا با همراهی کاربران محتوای شما به خودی خود دیده و تبلیغ می‌شود. برای کاربران و البته تکنیک‌های اصولی سئو، محتوای ارزشمند را به صدرجدول خواهند رساند.

سخن آخر

در آخر این مقاله خوب است بدانیم که استفاده دراز مدت از تکنیک‌های کلاه سیاه موجب جریمه، افت جایگاه و بازدیدها و یا حتی حذف از نتایج جستجو می‌شود. تکنیک‌های سئو ایجاد و طراحی شده‌اند تا بازده و عملکرد شما را بهبود ببخشند و سایت و صفحه مورد نظرتان را به دیگران معرفی کنند. حال می‌تواند کلاه سیاه یا کلاه سفید باشد. در بین سایت‌های رقیب، افرادی هستند که از روش‌های سئوی کلاه سیاه استفاده کرده و به اقبال خوبی می‌رسند؛ اگرچه غیرقانونی باشد.

برخی دیگر از ریسک کردن هراس دارند و درواقع از این روش‌ها استفاده می‌کنند تا به رقبایشان ضربه بزنند. برخی از آنها، نه تنها به بهبود خودشان فکر نمی‌کنند، بلکه درصدد راهی هستند تا رقبایشان را به قعر چاه بفرستند و از تکنیک‌های کلاه سیاه استفاده می‌کنند تا به اصطلاح شما را از چشم گوگل بیندازند. در لغت به آن سئوی منفی می‌گویند. هدف آنها تنها کیش و مات کردن شما است.

فرض کنید سایتی که حایگاهش در نتایج جستجو ۳یا ۴درجه از شما پایین‌تر است و با خرید بک‌لینک در کلمه کلیدی آموزش سئو شما را به الگوریتم‌های جریمه گوگل نشان می‌دهد.

به طور کلی با استفاده از روش‌های سئوی کلاه سیاه و با اندکی تیزهوشی می‌توانید به اقبال برسید. همواره درنظر داشته باشید که رقبایتان نیز درکمین هستند. این مقاله بطور کلی این روش‌ها را به شما معرفی کرد. امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر