محتوای تکراری یا داپلیکیت و تأثیر آن بر سئو

توسط | آذر 8, 1401 | تولید محتوا | 0 نظر

13 دقیقه

احتمالاً شما می‌دانید که وب‌سایت شما همیشه باید حاوی محتوای اصلی باشد. اگر سایت شما حاوی محتوای تکراری است، این یک اشتباه بزرگ است که می‌تواند به رتبه سایت و شهرت شما آسیب برساند. سرقت ادبی یا ارائه کار شخص دیگری به‌عنوان کار خود بدون اجازه، هم به‌صورت آنلاین و هم آفلاین غیرقابل‌قبول است. تکراری بودن محتوا می‌تواند باعث شود که با کاهش رتبه صفحه خود یا حذف کامل صفحه وب شما از موتور جستجو، توسط گوگل روبه‌رو شوید.

محتوای تکراری چگونه تعریف می‌شود؟

محتوای تکراری یا داپلیکیت همان محتوایی است که در ۲ یا چند URL منحصربه‌فرد ظاهر می‌شود. یعنی محتوای تکراری می‌تواند به محتوای منتشر شده در یک دامنه یا چندین دامنه اشاره داشته باشد؛ بنابراین ممکن است شما به طور تصادفی صفحاتی را در سایت خود کپی کرده باشید یا کسی می‌تواند محتوای صفحه شما را بگیرد و آن را به‌عنوان صفحه خود منتشر کند.

خوشبختانه، ما می‌توانیم به دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل نگاه کنیم تا ببینیم آنها چگونه محتوای کپی شده را مشاهده می‌کنند.

گوگل ۳ مورد دارد که آنها را “محتوای تکراری” می‌داند:

  1. محتوای کپی شده از یک منبع قابل‌شناسایی. ساده‌ترین نوع محتوای تکراری متنی است که فقط کلمه‌به‌کلمه از یک صفحه به صفحه دیگر کپی و جای‌گذاری می‌شود.
  2. محتوایی که کمی نسبت به نسخه اصلی تغییر کرده است. این محتوا کمی از نسخه اصلی بازنویسی شده است. گوگل از این به‌عنوان محتوای “کپی شده با حداقل تغییر” یاد می‌کند.
  3. محتوای کپی شده از منبعی که تغییر کرده یا مرتباً تغییر می‌کند. این محتوا از صفحه‌ای کپی می‌شود که به‌روز می‌شود یا حاوی محتوای پویا است. مثلاً یک سایت خبری یا صفحه ویکی‌پدیا.

گوگل برای محتوای کپی شده‌ای که ارزش‌افزوده‌ای برای کاربران ایجاد نمی‌کند، پایین‌ترین رتبه را در نظر می‌گیرد.

چرا گوگل به محتوای تکراری اهمیت می‌دهد؟

گوگل به ۳ دلیل اصلی با محتوای داپلیکیت مشکل دارد:

  1. تشخیص اینکه کدام صفحه اصلی است دشوار است.
  2. آنها نمی‌خواهند محتوا را بیش از یک‌بار در نتایج جستجو نشان دهند.
  3. هنگام تلاش برای دنبال‌کردن پیوندها یا خزیدن و فهرست‌کردن URL ها، آنها را گیج می‌کند.

از دیدگاه گوگل و کاربرانش به این موضوع فکر کنید. وقتی شما در حال جستجوی چیزی در گوگل هستید، اگر ۳ یا ۴ صفحه مختلف را نشان دهد که همگی یک مقاله را ارائه می‌کنند، برای شما بسیار آزاردهنده است.

محتوای تکراری یا داپلیکیت در گوگل

محتوای تکراری چند نوع هستند؟

داپلیکیت کانتنت ۲ دسته هستند.

  1. محتوای تکراری داخلی: یعنی محتوایی که در آدرس‌های مختلف از همان وب‌سایت می‌باشد.
  2. محتوای تکراری خارجی: یعنی محتوایی که در دامنه‌های مختلف وجود داشته باشد.

داپلیکیت کانتنت تصادفی چگونه ایجاد می‌شود؟

این محتوای داپلیکیت اغلب به دلیل مشکلاتی در راه‌اندازی مدیریت محتوای وب‌سایت یا پلت فرم تجارت الکترونیک ایجاد می‌شود.

1) تجارت الکترونیک

افرادی که فروشگاه‌های خرده‌فروشی آنلاین را اداره می‌کنند تمایل دارند از توضیحات محصول ارائه شده توسط سازنده استفاده کنند. در نگاه اول این امر برای خرده‌فروشان تجارت الکترونیک منطقی است: در زمان زیادی صرفه‌جویی می‌شود و تولیدکنندگان محصولات خود را بهتر می‌شناسند. بااین‌حال، ۲ تا ۳ میلیون شرکت تجارت الکترونیک در سراسر جهان وجود دارد. این یعنی بسیاری از وب‌سایت‌ها در مورداستفاده مجدد از توضیحات محصول سازنده فکر می‌کنند.

پلتفرم تجارت الکترونیک شما همچنین می‌تواند باعث ایجاد محتوای تکراری به دلیل محصولات با گزینه‌های رنگ و اندازه متفاوت شود. برخی از پلتفرم‌ها از توضیحات یکسانی استفاده می‌کنند؛ اما صفحات متفاوتی را برای هر نوع محصول ایجاد می‌کنند.

2) صفحه‌بندی

محتوایی که در صفحه دوم ادامه می‌یابد می‌تواند باعث شود گوگل محتوایی را ببیند که «به طور قابل‌ملاحظه‌ای مشابه» است. محتوای صفحه‌بندی شده اغلب از برچسب‌های عنوان و توضیحات متا برای هر صفحه استفاده می‌کند. درحالی‌که این از دیدگاه کاربر کاملاً منطقی است، از نظر گوگل، اینها صفحاتی هستند که شبیه هم هستند.

3)  www و بدون www و https / http

اگر شما دارای دو نسخه از وب‌سایت خود با پیشوند www و بدون پیشوند www هستید و در هر دو آنها یک محتوا وجود داشته باشد، شما به‌سادگی محتوای تکراری تولید کرده‌اید. این مسئله درباره پیشوند http و https سایت نیز وجود دارد. اگر شما وب‌سایت را با http یا https اجرا کنید و در هر دو آن‌ها یک محتوا نشان داده شود، مصداق محتوای تکراری است. در مورد وجود اسلش یا عدم وجود اسلش در پایان آدرس نیز همین مسئله صحت دارد.

آیا مجازات محتوای تکراری وجود دارد؟

هیچ جریمه محتوای تکراری توسط گوگل اعمال نمی‌شود، حداقل به روشی که مردم معمولاً جریمه گوگل را می‌شناسند. در عوض، گوگل به‌سادگی تصمیم می‌گیرد صفحاتی را که تشخیص می‌دهد از مکان‌های دیگر کپی شده است، رتبه‌بندی نکند.

گوگل درک می‌کند که به‌نوعی، هیچ‌چیز 100٪ منحصربه‌فرد نیست. در واقع گوگل می‌داند که حداقل ۲۶ تا ۳۰ درصد اینترنت تکراری خواهد بود. این به‌سادگی امکان‌پذیر نیست که همیشه چیزی جز محتوای 100٪ منحصربه‌فرد در هر سایتی در اینترنت ایجاد کنید.

چرا باید از محتوای تکراری در سایت خود جلوگیری کنید؟

محتوای تکراری به رتبه شما در موتور جستجو آسیب می‌زند. در این حالت موتورهای جستجو نمی‌دانند که کدام صفحه را به کاربران پیشنهاد دهند. در نتیجه، تمام صفحاتی که از نظر موتورهای جستجو تکراری هستند، در معرض خطر قرارگرفتن در رتبه پایین‌تر هستند؛ اما این بهترین حالت است. اگر محتوای تکراری شما واقعاً بد است، به‌عنوان‌مثال اگر محتوایی کپی شده کلمه‌به‌کلمه دارید، حتی ممکن است با اقدام گوگل به دلیل تلاش برای فریب‌دادن کاربران روبرو شوید؛ بنابراین اگر می‌خواهید محتوای شما رتبه‌بندی شود، بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنید که هر صفحه مقدار مناسبی از محتوای منحصربه‌فرد را ارائه می‌کند.

این فقط یک مشکل برای موتورهای جستجو نیست؛ بلکه وقتی کاربران شما در حال جستجوی صفحه خاصی هستند، اگر نتوانند صفحه موردنظر خود را پیدا کنند، می‌تواند برای آنها خسته‌کننده باشد؛ بنابراین، مانند بسیاری از جنبه‌های سئو، مهم است که شما به مشکلات محتوای تکراری خود برای تجربه کاربر و همچنین جستجو رسیدگی کنید.

کپی‌برداری عمدی مطالب موضوع دیگری است. وقتی از یک محتوا در چندین دامنه برای افزایش ترافیک یا دست‌کاری رتبه‌بندی موتورهای جستجو استفاده می‌شود، ممکن است برای افرادی که سعی در جستجوی اطلاعات دارند آزاردهنده باشد و در نهایت یک محتوا را در چندین مکان دریافت کنند. به همین دلیل است که موتورهای جستجو تمام تلاش خود را می‌کنند تا از این عمل جلوگیری کنند.

استفاده از گوگل برای بررسی محتوای تکراری

یک راه سریع برای بررسی اینکه آیا محتوای یک صفحه ممکن است تکراری یا داپلیکیت در نظر گرفته شود، کپی‌کردن حدود ده کلمه از ابتدای یک جمله و چسباندن آن با نقل‌قول در گوگل است. این در واقع روش پیشنهادی گوگل برای بررسی است.

اگر شما این را برای صفحه‌ای در وب‌سایت خودآزمایش کنید، انتظار دارید فقط صفحه وب خود را ببینید؛ اما اگر وب‌سایت‌های دیگر نیز مانند سایت شما نمایش داده شوند، گوگل اشاره می‌کند که فکر می‌کند منبع اصلی همان نتیجه‌ای است که ابتدا نشان داده است. اگر این وب‌سایت شما نیست، ممکن است مشکل محتوای تکراری داشته باشید.

این فرایند را با آزمایش چند جمله کوتاه تصادفی متن از صفحه وب خود در گوگل تکرار کنید.

داپلیکیت کانتنت

محتوای تکراری چطور سئو سایت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؟

به‌طورکلی، گوگل نمی‌خواهد صفحاتی را با محتوای تکراری رتبه‌بندی کند. در واقع آن بیان می‌کند که: “گوگل تلاش زیادی می‌کند تا صفحاتی را با اطلاعات متمایز نمایش دهد.” یعنی داشتن محتوای داپلیکیت در وب‌سایت شما می‌تواند به رتبه‌بندی سئو شما آسیب برساند.

گوگل در حقیقت گفته است که محتوای تکراری به طور کامل به رتبه‌بندی یک وب‌سایت لطمه نمی‌زند. اما به طور غیرمستقیم به رتبه شما آسیب می‌زند.

به طور خاص، در اینجا سه مشکل اصلی وجود دارد که سایت‌هایی با محتوای داپلیکیت زیاد با آن مواجه می‌شوند.

  • ترافیک کمتر ارگانیک: این بسیار ساده است. گوگل نمی‌خواهد صفحاتی که از محتوای کپی شده از صفحات دیگر استفاده می‌کنند را رتبه‌بندی کند.

(از جمله صفحات در وب‌سایت خودتان)

به‌عنوان‌مثال، فرض کنید شما سه صفحه با محتوای مشابه در سایت خود دارید.

گوگل مطمئن نیست که کدام صفحه “اصلی” است؛ بنابراین هر سه صفحه برای رتبه‌بندی مشکل دارند.

  • پنالتی (بسیار نادر): گوگل گفته است که محتوای تکراری می‌تواند منجر به جریمه یا حذف کامل یک وب‌سایت شود.

بااین‌حال، این بسیار نادر است و فقط در مواردی انجام می‌شود که سایتی به طور عمدی محتوای سایت‌های دیگر را کپی کند.

بنابراین، اگر تعداد زیادی صفحه تکراری در سایت خود دارید، احتمالاً نیازی به نگرانی در مورد “جریمه محتوای تکراری” ندارید.

  • صفحات ایندکس شده کمتر: این امر به‌ویژه برای وب‌سایت‌هایی با صفحات زیاد (مانند سایت‌های تجارت الکترونیک) مهم است.

گاهی اوقات گوگل فقط محتوای تکراری را کاهش نمی‌دهد. در واقع از ایندکس کردن آن خودداری می‌کند.

بنابراین، اگر صفحاتی در سایت خود دارید که ایندکس نمی‌شوند، ممکن است به این دلیل باشد که خزنده‌های گوگل بیشتر به صفحات با محتوای تکراری می‌روند.

چگونه مشکل محتوای تکراری را حل کنیم؟

حدود ۵۰ درصد وب‌سایت‌ها دارای مشکلات محتوای تکراری هستند که به سئو آنها آسیب می‌رساند.

در حالت ایده‌آل، می‌خواهید به گوگل بگویید کدام نسخه از صفحه را اولویت‌بندی کند و سپس تمام اعتبار سئو از صفحات تکراری را به آن صفحه متعارف منتقل کنید.

در اینجا سه‌راهی وجود دارد:

۱. تگ rel=canonical

یک راه برای حل‌کردن مشکل محتوای تکراری یا داپلیکیت استفاده از تگ rel=canonical در صفحات تکراری است. این تگ به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که این صفحه تکراری است و کپی از یک صفحه اصلی می‌باشد و بایستی اعتبار آنها به صفحه اصلی منتقل شود. این تک در واقع از کدهای HTML است و در قسمت head سایت قرار می‌گیرد.

<link rel=”canonical” href=”https://radzad.com/” />

وقتی گوگل محتوای تکراری از صفحه را پیدا کرد، تمام سئوی آن موارد تکراری را به صفحه اصلی نسبت می‌دهد.

این باعث می‌شود که رتبه شما افزایش یابد و صفحه اصلی مشخص شود.

این شبیه به ریدایرکت ۳۰۱ است، اما اجرای آن آسان‌تر است.

۲. ریدایرکت ۳۰۱

وقتی شما نمی‌خواهید نسخه تکراری صفحه وب شما باقی بماند و بخواهید نسخه اصلی صفحه وجود داشته باشد و این موارد تکراری فقط فضای آنلاین شما را شلوغ می‌کنند، این کار با ریدایرکت ۳۰۱ امکان‌پذیر است. ضمناً ریدایرکت ۳۰۱ باعث می‌شود که صفحه اصلی از مزایای سئوی نسخه‌های تکراری خود بهره‌مند شود.

این کار به شما این امکان را می‌دهند که به موتورهای جستجو بگویید که هر زمان کسی سعی می‌کند از صفحه A بازدید کند، می‌خواهید آن افراد را به‌جای آن به صفحه B بفرستد.

۳. تنظیم پارامترهای غیرفعال در کنسول جستجوی گوگل

درحالی‌که استفاده از پارامترهای غیرفعال در طولانی‌مدت مناسب نیست، اما می‌تواند به‌عنوان یک استراتژی کوتاه‌مدت، مفید باشد.

وقتی URLهای خاصی را به‌عنوان غیرفعال برای گوگل تنظیم می‌کنید، این به ربات خزنده گوگل می‌گوید که اساساً آن آدرس را نادیده بگیرد. واضح است که این کار می‌تواند به حذف محتوای تکراری کمک کند.

۴. صفحات برچسب یا دسته‌بندی وردپرس Noindex

اگر شما از وردپرس استفاده می‌کنید ممکن است متوجه شده باشید که به طور خودکار صفحات برچسب و دسته را تولید می‌کند.

این صفحات منابع عظیمی از محتوای تکراری هستند.

بنابراین، شما می‌توانید برچسب “noindex” را به این صفحات اضافه کنید. به‌این‌ترتیب، آنها می‌توانند بدون ایندکس کردن موتورهای جستجو وجود داشته باشند.

شما همچنین می‌توانید مواردی را در وردپرس تنظیم کنید تا این صفحات اصلاً ایجاد نشوند.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی محتوای تکراری یا داپلیکیت و تأثیر آن بر سئو سایت پرداختیم. اگرچه محتوای تکراری به طور مستقیم وب‌سایت شما را دارای مشکل نمی‌کند، اما از راه غیرمستقیم می‌تواند به رتبه شما در موتور جستجوگر آسیب برساند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت