سئو تکنیکال چیست؟ 10 راهکار برای سئو تکنیکال

توسط | آذر 16, 1401 | آموزش سئو | 0 نظر

17 دقیقه

بهینه‌سازی موتورهای جستجو مجموعه‌ای از استراتژی‌ها و روش‌های مختلف است که همگی برای کمک به بیشتر دیده‌شدن و رتبه‌بندی شما در موتورهای جستجو طراحی شده‌اند. بااین‌حال، انواع مختلفی از سئو وجود دارد. سئو تکنیکال، درون صفحه (On-Page) و خارج از صفحه (Off-Page) همگی در جهت بهبود دیده‌شدن شما در موتورهای جستجو کار می‌کنند.

سئوی تکنیکال به بهینه‌سازی وب‌سایت و سرور اشاره دارد که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا سایت شما را به طور مؤثرتری بخزند و ایندکس کنند (برای کمک به بهبود رتبه‌بندی ارگانیک).

سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال فرایند حصول اطمینان از این است که یک وب‌سایت با الزامات فنی موتورهای جستجوی مدرن باهدف بهبود رتبه‌بندی ارگانیک مطابقت دارد. عناصر مهم سئوی تکنیکال شامل خزیدن، ایندکس‌شدن، رندرینگ و معماری وب‌سایت است.

سئو تکنیکال همه چیز در مورد بهبود جنبه‌های فنی یک وب‌سایت به‌منظور افزایش رتبه صفحات آن در موتورهای جستجو است. ساختن یک وب‌سایت سریع‌تر، خزیدن آسان‌تر و قابل‌درک‌تر برای موتورهای جستجو از ارکان بهینه‌سازی تکنیکال است.

تفاوت سئو Off-Page، On-Page و سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال و داخلی (On-Page) بر روی روش‌هایی تمرکز دارد که وب‌سایت شما را بهبود می‌بخشد. درحالی‌که سئوی خارج از صفحه (Off-Page) برای بهبود سئوی محلی، استراتژی لینک‌سازی و حضور دیجیتالی کلی وب‌سایت شما کار می‌کند.

سئو On-Page، Off-Page، تکنیکال (و حتی محتوا) همه مهم هستند. اگرچه برای بهبود سئوی شما، بهتر است اول عناصر تکنیکال وب‌سایت خود را بهبود بخشید، سپس سئو On-Page را بهبود بخشید و پس از آن بر استراتژی سئوی Off-Page  تمرکز کنید.

چرا باید سایت خود را از نظر تکنیکال بهینه کنید؟

گوگل و سایر موتورهای جستجو می‌خواهند بهترین نتایج ممکن را به کاربران خود ارائه دهند؛ بنابراین، ربات‌های گوگل صفحات وب را بر اساس عوامل متعددی می‌خزند و ارزیابی می‌کنند. برخی از عوامل بر اساس تجربه کاربر است، مانند سرعت بارگذاری یک صفحه. عوامل دیگری نیز به ربات‌های موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا محتوای صفحات شما را درک کنند؛ بنابراین، با بهبود جنبه‌های فنی، به موتورهای جستجو کمک می‌کنید تا سایت شما را بخزند و درک کنند. اگر این کار را به‌خوبی انجام دهید، ممکن است با رتبه‌های بالاتر پاداش بگیرید.

برعکس، اگر اشتباهات فنی جدی در سایت خود مرتکب شوید، ممکن است برای شما هزینه داشته باشد. شما ممکن است که با اضافه‌کردن تصادفی یک اسلش انتهایی در مکان نامناسب در فایل robots.txt خود، به طور کامل از خزیدن موتورهای جستجو در سایت خود جلوگیری کنید.

اما فکر نکنید که باید روی جزئیات تکنیکال یک وب‌سایت فقط برای جلب رضایت موتورهای جستجو تمرکز کنید. یک وب‌سایت باید در وهله اول برای کاربران شما خوب کار کند و سریع، واضح و آسان برای استفاده باشد. خوشبختانه، ایجاد یک پایه فنی قوی اغلب باتجربه بهتر هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو هم‌زمان است.

سئو فنی و سئو داخلی و خارجی

ویژگی‌های یک وب‌سایت از نظر تکنیکال بهینه شده چیست؟

یک وب‌سایت از نظر فنی سالم، برای کاربران سریع است و برای ربات‌های موتور جستجو به‌راحتی قابل خزیدن است. یک تنظیم تکنیکال مناسب به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا بفهمند یک سایت در مورد چیست. همچنین از سردرگمی ناشی از به‌عنوان‌مثال، محتوای تکراری جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو را به بن‌بست‌های ناشی از لینک‌های غیرفعال نمی‌فرستد. در اینجا، ما به برخی از ویژگی‌های مهم یک وب‌سایت بهینه شده فنی خواهیم پرداخت.

۱. سریع باشید.

امروزه صفحات وب نیاز به بارگذاری سریع دارند. مردم بی‌حوصله هستند و نمی‌خواهند منتظر باز شدن صفحه باشند. در سال ۲۰۱۶، تحقیقات نشان داد که اگر یک صفحه وب در عرض سه ثانیه باز نشود، ۵۳ درصد از بازدیدکنندگان، وب‌سایت را ترک خواهند کرد و این روند از بین نرفته است. تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که نرخ تبدیل تجارت الکترونیک به‌ازای هر ثانیه اضافی که طول می‌کشد تا یک صفحه بارگذاری شود، تقریباً 0.3٪ کاهش می‌یابد؛ بنابراین اگر وب‌سایت شما کند باشد، مردم ناامید می‌شوند و به وب‌سایت دیگری می‌روند و شما این‌همه ترافیک را از دست خواهید داد.

گوگل می‌داند که صفحات وب کند تجربه بدی را ارائه می‌دهند؛ بنابراین آنها صفحات وبی را ترجیح می‌دهند که سریع‌تر بارگذاری شوند؛ بنابراین، یک صفحه وب کند نسبت به مشابه سریع‌تر خود در نتایج جستجو پایین‌تر قرار می‌گیرد و در نتیجه ترافیک کمتری نیز به همراه دارد. از سال ۲۰۲۱، تجربه Page (اینکه چقدر سریع مردم یک صفحه وب را تجربه می‌کنند) رسماً به یک فاکتور رتبه‌بندی گوگل تبدیل شده است؛ بنابراین داشتن صفحاتی که به‌اندازه کافی سریع بارگذاری می‌شوند، اکنون مهم‌تر از همیشه است.

چندین راه برای افزایش سرعت سایت وجود دارد:

  • از هاست سریع استفاده کنید.
  • از یک ارائه‌دهنده سریع DNS (domain name system) استفاده کنید.
  • «درخواست‌های HTTP» را به حداقل برسانید. استفاده از اسکریپت‌ها و افزونه‌ها را به حداقل برسانید.
  • به‌جای چندین شیوه‌نامه CSS یا CSS درون خطی، از یک شیوه‌نامه CSS (کدی که برای اطلاع به مرورگر وب‌سایت استفاده می‌شود) استفاده کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که فایل‌های تصویری شما تاحدامکان کوچک هستند.
  • صفحات وب خود را فشرده کنید (این کار را می‌توان با استفاده از ابزاری به نام GZIP انجام داد).
  • کد سایت خود را کوچک کنید. یعنی خلاص‌شدن از هرگونه فاصله غیرضروری، خط‌شکن یا تورفتگی در HTML، CSS و جاوا اسکریپت خود.

آیا نمی‌دانید که وب‌سایت شما به‌اندازه کافی سریع است؟ مقاله افزایش سرعت سایت را بخوانید. اکثر تست‌ها همچنین به شما نکاتی را در مورد اینکه چه چیزی را باید بهبود بخشید، ارائه می‌دهند.

۲. برای موتورهای جستجو قابل خزیدن باشید.

موتورهای جستجو از ربات‌ها برای خزیدن در وب‌سایت شما استفاده می‌کنند. ربات‌ها برای کشف محتوای سایت شما لینک‌ها را دنبال می‌کنند. یک ساختار لینک داخلی عالی باعث می‌شود که آنها متوجه شوند که مهم‌ترین محتوای سایت شما چیست.

اما راه‌های بیشتری برای هدایت ربات‌ها وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، اگر نمی‌خواهید به صفحه‌ای بروند، می‌توانید آن‌ها را از خزیدن محتوای خاصی منصرف کنید. همچنین می‌توانید به آنها اجازه دهید در یک صفحه بخزند، اما به آنها بگویید که این صفحه را در نتایج جستجو نشان ندهند یا پیوندهای موجود در آن صفحه را دنبال نکنند.

  • فایل Robots.txt

با استفاده از فایل robots.txt می‌توانید به ربات‌ها در سایت خود دستورالعمل بدهید. این یک ابزار قدرتمند است که باید بادقت مورداستفاده قرار گیرد. همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم، یک اشتباه کوچک ممکن است مانع از خزیدن ربات‌ها (در بخش‌های مهم) سایت شما شود. گاهی اوقات، افراد ناخواسته فایل‌های CSS و JS سایت خود را در فایل robots.txt مسدود می‌کنند. این فایل‌ها حاوی کدهایی هستند که به مرورگرها می‌گوید که سایت شما چگونه باید باشد و چگونه کار می‌کند. اگر آن فایل‌ها مسدود شده باشند، موتورهای جستجو نمی‌توانند بفهمند که سایت شما به‌درستی کار می‌کند یا خیر.

  • تگ متا ربات‌ها (The meta robots tag)

اگر می‌خواهید روبات‌های موتورهای جستجو در یک صفحه بخزند، اما به دلایلی آن را از نتایج جستجو دور نگه‌دارند، می‌توانید با متاتگ ربات‌ها به آنها بگویید. با متاتگ ربات‌ها، می‌توانید به آنها دستور دهید که یک صفحه را بخزند، اما پیوندهای موجود در صفحه را دنبال نکنند. با Yoast SEO به‌راحتی می‌توان یک پست یا صفحه را noindex یا nofollow کرد.

۳. لینک‌های مرده (زیاد) نداشته باشید.

گفتیم که وب‌سایت‌های کند خسته‌کننده هستند. چیزی که ممکن است برای بازدیدکنندگان آزاردهنده‌تر از یک صفحه کند باشد، فرودآمدن در صفحه‌ای است که اصلاً وجود ندارد. اگر لینکی به صفحه‌ای غیر موجود در سایت شما منتهی شود، افراد با صفحه خطای ۴۰۴ مواجه می‌شوند.

درواقع، موتورهای جستجو نیز اصلاً دوست ندارند این صفحات خطا را پیدا کنند. آنها احتمال دارد حتی بیشتر از آنچه بازدیدکنندگان با آن مواجه می‌شوند لینک‌های مرده پیدا کنند؛ زیرا هر لینکی را که به آن برخورد می‌کنند دنبال می‌کنند، حتی اگر پنهان باشد.

متأسفانه، اکثر سایت‌ها (حداقل برخی) پیوندهای مرده دارند، زیرا یک وب‌سایت یک کار مداوم در حال پیشرفت است. مردم چیزهایی می‌سازند و چیزهایی را می‌شکنند. خوشبختانه ابزارهایی وجود دارند که می‌توانند به شما در بازیابی لینک‌های مرده در سایت شما کمک کنند.

برای جلوگیری از لینک‌های غیرضروری مرده، همیشه باید URL یک صفحه را هنگام حذف یا انتقال آن ریدایرکت دهید. در حالت ایده‌آل، شما آن را به صفحه‌ای هدایت می‌کنید که جایگزین صفحه قدیمی می‌شود.

۴. موتورهای جستجو را با محتوای تکراری گیج نکنید.

اگر محتوای یکسانی در چندین صفحه سایت خود دارید – یا حتی در سایت‌های دیگر – ممکن است موتورهای جستجو گیج شوند. زیرا، اگر بخواهند این صفحات با محتوای یکسان را نشان دهند، کدام یک باید بالاترین رتبه را داشته باشند؟ در نتیجه، آنها ممکن است به همه صفحات با محتوای یکسان رتبه پایین‌تری بدهند.

متأسفانه، ممکن است بدون اینکه بدانید، مشکلات محتوای تکراری داشته باشید. به دلایل فنی، URLهای مختلف می‌توانند محتوای یکسانی را نشان دهند. برای یک بازدیدکننده، این هیچ تفاوتی ایجاد نمی‌کند، اما برای یک موتور جستجو چرا.

خوشبختانه، یک راه‌حل تکنیکال برای این مشکل وجود دارد. با به‌اصطلاح عنصر لینک متعارف (canonical link)، می‌توانید مشخص کنید که صفحه اصلی – یا صفحه‌ای که می‌خواهید در موتورهای جستجو رتبه‌بندی کنید – چیست.

محتوای تکراری می‌تواند برای کاربران (و در واقع الگوریتم‌های گوگل و سایر موتورهای جستجو) گیج‌کننده باشد. همچنین می‌توان از آن برای دست‌کاری رتبه‌بندی جستجو یا کسب ترافیک بیشتر استفاده کرد.

چگونه سئو تکنیکال را بهبود ببخشیم؟

۵. ایمن باشید.

یک وب‌سایت از نظر تکنیکال بهینه شده، یک وب‌سایت امن است. امروزه ایمن کردن وب‌سایت شما برای تضمین حریم خصوصی کاربران یک نیاز اساسی است. کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها وب‌سایت خود را ایمن کنید. یکی از مهم‌ترین این کارها پیاده‌سازی HTTPS است.

HTTPS مطمئن می‌شود که هیچ‌کس نمی‌تواند داده‌هایی را که بین مرورگر و سایت ارسال می‌شود، رهگیری کند؛ بنابراین، برای مثال، اگر افراد وارد سایت شما شوند، اعتبار آنها امن است. برای پیاده‌سازی HTTPS در سایت خود به چیزی به نام گواهی SSL نیاز دارید. گوگل اهمیت امنیت را تصدیق می‌کند و بنابراین HTTPS را به یک سیگنال رتبه‌بندی تبدیل کرده است: وب‌سایت‌های امن، بالاتر از معادل‌های ناامن قرار می‌گیرند.

در اکثر مرورگرها به‌راحتی می‌توانید بررسی کنید که آیا وب‌سایت شما HTTPS است یا خیر. در سمت چپ نوار جستجوی مرورگر خود، در صورت ایمن بودن، قفلی را مشاهده خواهید کرد.

۶. داده‌های ساختاری داشته باشید.

داده‌های ساختاریافته به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا وب‌سایت، محتوا یا حتی کسب‌وکار شما را بهتر درک کنند. با داده‌های ساختاریافته می‌توانید به موتورهای جستجو بگویید چه نوع محصولی را می‌فروشید یا چه دستورهایی را در سایت خود دارید. به‌علاوه، این فرصت را به شما می‌دهد تا انواع جزئیات را در مورد آن محصولات یا دستورالعمل‌ها ارائه دهید.

یک قالب ثابت وجود دارد که در آن باید این اطلاعات را ارائه دهید؛ بنابراین موتورهای جستجو می‌توانند به‌راحتی آن را پیدا کرده و درک کنند. این به آنها کمک می‌کند تا محتوای شما را در یک تصویر بزرگ‌تر قرار دهند.

پیاده‌سازی داده‌های ساختاریافته می‌تواند چیزی بیش از درک بهتر موتورهای جستجو برای شما به ارمغان بیاورد. به‌علاوه، داده‌های ساخت‌یافته، نتایج جستجو را از طریق افزودن «rich snippets» افزایش می‌دهند. برای مثال، می‌توانید از داده‌های ساخت‌یافته برای افزودن رتبه‌بندی ستاره‌ها به نظرات، قیمت محصولات یا اطلاعات ریویو استفاده کنید.

نشانه‌گذاری داده‌های ساختاریافته کدی است که به وب‌سایت خود اضافه می‌کنید تا به موتورهای جستجو کمک کند تا محتوای موجود در آن را بهتر درک کنند. این داده‌ها می‌توانند به موتورهای جستجو کمک کنند تا سایت شما را به طور مؤثرتری ایندکس کنند و نتایج مرتبط‌تری ارائه دهند.

ازآنجایی‌که آنها از نظر بصری جذاب‌تر هستند و اطلاعات مفید فوری را برای جستجوگران برجسته می‌کنند، این نتایج بهبودیافته می‌تواند نرخ کلیک شما (CTR) را بهبود بخشد و ترافیک بیشتری را برای سایت شما ایجاد کند.

۷. دارای نقشه سایت XML باشید.

به عبارت ساده، نقشه سایت لیستی از تمام صفحات سایت شما است. این به‌عنوان یک نقشه راه برای موتورهای جستجو در سایت شما عمل می‌کند. با استفاده از آن، مطمئن خواهید شد که موتورهای جستجو هیچ محتوای مهمی را در سایت شما از دست نمی‌دهند. نقشه سایت اغلب در پست‌ها، صفحات، برچسب‌ها یا سایر انواع پست سفارشی دسته‌بندی می‌شود و شامل تعدادی تصاویر و آخرین تاریخ اصلاح برای هر صفحه است.

نقشه سایت XML فایلی است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا وب‌سایت شما را در حین خزیدن درک کنند. می‌توانید آن را مانند یک «نقشه راه جستجو» در نظر بگیرید که به موتورهای جستجو می‌گوید دقیقاً هر صفحه کجا است.

در حالت ایده‌آل، یک وب‌سایت نیازی به نقشه سایت ندارد. اگر ساختار لینک داخلی داشته باشد که همه محتوا را به‌خوبی به هم متصل کند، ربات‌ها به آن نیاز نخواهند داشت. بااین‌حال، همه سایت‌ها ساختاری عالی ندارند و داشتن نقشه سایت هیچ ضرری ندارد؛ بنابراین ما همیشه توصیه می‌کنیم که یک نقشه سایت در سایت خود داشته باشید.

نقشه سایت حاوی اطلاعات مفیدی در مورد هر صفحه در سایت شما است. از جمله:

  • آخرین باری که یک صفحه اصلاح شد.
  • چه اولویتی در سایت شما دارد.
  • هرچند وقت یکبار به‌روز می‌شود.

۸. وب‌سایت‌های بین‌المللی از hreflang استفاده می‌کنند.

اگر سایت شما بیش از یک کشور یا چندین کشور را هدف قرار می‌دهد که در آنها به یک زبان صحبت می‌شود، موتورهای جستجو به کمک نیاز دارند تا بفهمند به کدام کشورها یا زبان‌هایی می‌خواهید دسترسی پیدا کنید. اگر به آنها کمک کنید، می‌توانند وب‌سایت مناسب منطقه شما را در نتایج جستجو به مردم نشان دهند.

تگ‌های Hreflang به شما در انجام این کار کمک می‌کند. شما می‌توانید از آنها برای تعیین کشور و زبانی که هر صفحه در نظر گرفته شده است استفاده کنید. این همچنین یک مشکل احتمالی محتوای تکراری را حل می‌کند.

سئو فنی

۹. مطمئن شوید که سایت شما برای تلفن همراه مناسب است.

برای گوگل این واقعیت واضح است که داشتن یک سایت ریسپانسیو توسط الگوریتم‌هایش، یک سیگنال رتبه‌بندی بسیار مهم در نظر گرفته می‌شود و با معرفی رویکرد ” mobile first” گوگل برای ایندکس محتوا، وب‌سایت واکنش‌گرا اکنون بیش از هر زمان دیگری مهم است.

بنابراین، منطقی است که اطمینان حاصل کنید که وب‌سایت شما کاملاً ریسپانسیو است و در بهترین فرمت ممکن برای کاربران موبایل، تبلت یا دسکتاپ نمایش داده می‌شود.

۱۰. فعال‌کردن AMP را در نظر بگیرید.

AMP یک پروژه تحت حمایت گوگل است که هدف آن سرعت‌بخشیدن به تحویل محتوا در دستگاه‌های تلفن همراه از طریق استفاده از کد خاصی به نام AMP HTML است.

نسخه‌های AMP صفحات وب شما، بسیار سریع در دستگاه‌های تلفن همراه بارگیری می‌شوند. آنها این کار را با حذف محتوا و کد شما تاحدامکان انجام می‌دهند و متن، تصاویر و ویدئو را دست‌نخورده باقی می‌گذارند؛ اما اسکریپت‌ها، نظرات و فرم‌ها را غیرفعال می‌کنند.

ازآنجایی‌که آنها خیلی سریع بارگذاری می‌شوند، نسخه‌های AMP صفحات به‌احتمال زیاد توسط کاربران شما خوانده و به اشتراک گذاشته می‌شوند، زمان ماندگاری و تعداد بک‌لینک‌هایی که به محتوای شما اشاره می‌کنند افزایش می‌یابد و همه چیز ازنقطه‌نظر سئو خوب است.

سخن پایانی

سئو تکنیکال یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که صاحبان وب‌سایت‌ها باید در نظر بگیرند. در این مقاله به بررسی سئو تکنیکال و روش‌های بررسی سئو تکنیکال پرداخته شد. از جمله کارهایی که باید برای سئو فنی یا تکنیکال انجام دهیم، افزایش سرعت سایت، نداشتن لینک‌های مرده و محتوای تکراری، داشتن نقشه سایت، ریسپانسیو بودن و … است.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت