سئو منفی چیست؟ راهکارهای مبارزه با سئو منفی

توسط | آذر 16, 1401 | آموزش سئو | 0 نظر

15 دقیقه

سئو منفی یک موضوع بحث‌برانگیز در فضای سئو است. در مورد آن زیاد می‌شنوید؛ اما آیا این اتفاق اغلب می‌افتد؟ خراب‌کردن رتبه یک رقیب چگونه است؟ آیا باید نگران بود؟ چگونه بفهمید که کسی با سئو منفی سعی دارد شما را از SERP حذف کند؟ آیا کاری هست که بتوانید انجام دهید تا ایمن بمانید؟

سئو منفی چیزی است که هیچ کسب‌وکاری نمی‌خواهد با آن دست‌وپنجه نرم کند. این مسئله به سایت شما در موتورهای جستجو آسیب می‌زند و پاک‌کردن آن می‌تواند زمان بر باشد. بااین‌حال، همان‌طور که وب به رشد خود ادامه می‌دهد، سئو منفی در حال تبدیل‌شدن به یک اتفاق بسیار عادی است. بسیاری از سایت‌هایی که هیچ کار اشتباهی انجام نداده‌اند اکنون در معرض خطر قرار می‌گیرند.

هنگامی که صحبت از سئو منفی به میان می‌آید، همیشه نمی‌توانید از آن جلوگیری کنید؛ بنابراین توصیه می‌شود از ابزارهای مناسب استفاده کنید تا بدانید چه زمانی باید اقدام کنید.

برای درک سئو منفی و راهکارهای کشف و مقابله با آن در این مقاله با ما همراه شوید.

سئو منفی چیست؟

سئو منفی مجموعه‌ای از فعالیت‌ها باهدف کاهش رتبه سایت رقیب در نتایج موتورهای جستجو است. این فعالیت‌ها ممکن است شامل ساختن هرزنامه، لینک‌های غیرطبیعی به سایت، حذف محتوا و حتی هک‌کردن سایت باشد.

درک این نکته مهم است که سئو منفی همیشه عمدی نیست. امروزه Link Farms، شبکه‌های وبلاگ خصوصی، هزاران سایت ربات و انواع چیزهایی که لینک ایجاد می‌کنند وجود دارد.

انواع حملات منفی سئو

درست مانند سئوی معمولی، سئوی منفی نیز جنبه on-page و off-page دارد:

سئوی منفی Off-Page

همان‌طور که از نام آن پیداست، سئوی منفی Off-Page بدون تغییر داخلی وب‌سایت شما حمله می‌کند. بیشتر حول محور استفاده از کلاه‌سیاه یا شیوه‌های ساخت لینک منفی سئو می‌چرخد و آنها را به وب‌سایت موردنظر هدایت می‌کند:

Link Farms

مجموعه‌ای از صفحات وب هستند که تنها باهدف پیونددادن به صفحه دیگری در وب ایجاد می‌شوند.

به طور معمول، لینک‌های ورودی خوب هستند؛ چون به بهبود رتبه سایت شما کمک می‌کنند. اما اگر تعداد زیادی لینک از همان وب‌سایت‌های نامرتبط و اسپم دریافت کنید، این موضوع به گوگل می‌گوید که شما سعی دارید به طور مصنوعی تعداد لینک‌هایی را به صفحه خود با ایجاد link Farms اضافه کنید و در نتیجه جریمه خواهید شد.

در سئو منفی تعداد زیادی Link Farms ساخته می‌شود و به وب‌سایت هدف لینک می‌شود.

گاهی اوقات آنها Link Farms را خریداری می‌کنند یا تبلیغات سایت را برای دستیابی به همان اثر خریداری می‌کنند. ازآنجایی‌که تشخیص اینکه چه کسی مسئول لینک‌ها است برای گوگل سخت می‌باشد، در صورت شناسایی می‌تواند منجر به جریمه گوگل در سایت موردنظر شود.

Copyright complaints

کمی پیچیده‌تر هستند. این مورد به‌گونه‌ای است که معمولاً شخصی مدعی است که شما مطالبی را پست کرده‌اید که متعلق به آنهاست.

در بسیاری از موارد، این می‌تواند منجر به حذف خودکار صفحه تا ۱۰ روز شود. در واقع اگر صفحات فرود شما درست در وسط بزرگ‌ترین کمپین‌هایتان ناپدید شدند، این می‌تواند بسیار وحشتناک باشد.

Duplicate Content

در نهایت، رقبا می‌توانند محتوای تکراری را جعل کنند. یعنی صفحات وب شما را بارهاوبارها کپی و جای‌گذاری کنند.

هجوم محتوای تکراری در دامنه‌ها ممکن است نشانه تلاش برای دست‌کاری رتبه‌بندی چند وب‌سایت مختلف با محتوای یکسان باشد. قبل از اینکه گوگل شروع به جلوگیری از این کار کند، این یک تکنیک محبوب سئو کلاه‌سیاه بود.

همان‌طور که می‌بینید، روش‌های مختلفی برای انجام تکنیک‌های سئو منفی در وب‌سایت شما وجود دارد؛ اما، حتی اگر این کارها در کوتاه‌مدت کار کنند، برای همیشه مؤثر نخواهند بود.

سئو منفی

سئوی منفی On-Page

این شکل از حمله کمی متفاوت است و به‌طورکلی بر هک‌کردن سایت و تغییر آن تمرکز دارد. تنها در چند دقیقه یک هکر می‌تواند به‌راحتی کدنویسی سایت شما را مختل کند، ویروس‌ها را ارسال کند و به‌طورکلی هر چیزی را که سعی کرده‌اید بسازید را ویران کند.

تهدیدهای واقعی آنهایی هستند که به‌سختی قابل‌مشاهده هستند و شامل موارد زیر می‌باشند:

تغییر منفی ویژگی‌های سئو

آیا واقعاً متوجه می‌شوید که کسی تمام متن جایگزین روی تصاویر شما را تغییر دهد تا اثربخشی کمتری داشته باشد؟ این چیزی است که می‌تواند شما را در برابر استراتژی‌های سئو منفی On-Page آسیب‌پذیر کند.

تغییر Robots.txt

این فایل به‌راحتی یکی از مهم‌ترین فایل‌های سایت شما در مورد سئو است؛ زیرا به خزنده‌های گوگل می‌گوید که چگونه با سایت شما تعامل داشته باشند. این معمولاً برای اینکه به گوگل بگویید که نمی‌خواهید کدام قسمت را ایندکس کند (مانند یک صفحه ناتمام) استفاده می‌شود. مهاجمی که به سایت شما دسترسی دارد می‌تواند به‌راحتی robot.txt را تغییر دهد تا به گوگل بگوید صفحات مهم یا حتی کل وب‌سایت را نادیده بگیرد.

اصلاح ریدایرکت‌ها

موتورهای جستجو در مورد صفحات خطای خاص نظر بد دارند. سایت‌هایی که به طور خودکار از صفحات بد ریدایرکت می‌شوند، معمولاً جریمه زیادی نمی‌شوند، اما اگر ریدایرکت‌های شما تغییر کند یا غیرفعال و درهم شده باشند، ممکن است رتبه‌بندی شما را به‌شدت کاهش دهد.

خبر خوب این است که همان‌طور که بعداً در مورد آن صحبت خواهیم کرد، انجام حملات سئو منفی on-page بسیار دشوارتر است و برای یک تیم برنامه‌نویسی نیز رفع آنها بسیار آسان‌تر است.

احتمال حملات منفی سئو

با وجود تمام مواردی که در این مقاله در مورد آنها صحبت کردیم، ممکن است شما نگران شوید که مقدار زیادی سئو منفی علیه شما در حال انجام است و شما هنوز متوجه نشده‌اید.

گوگل در تشخیص زمانی که سئو منفی رخ می‌دهد بسیار خوب است. به‌عنوان‌مثال، اگر کسی بخواهد کمی Google Bowling انجام دهد و شما را با پیوندهای سراسر سایت شکست دهد، احتمال زیادی وجود دارد که لینک‌های آن سایت فقط به‌عنوان یک لینک از طرف او شمرده شود و در نتیجه بعید است که آسیب واقعی به شما وارد کند.

همچنین، بدانید درحالی‌که گوگل به طور فعال به دنبال روش‌های سئو کلاه‌سیاه است، برخی از آن‌ها ممکن است برای مدتی از بین بروند. این بدان معناست که تلاش‌های سئو منفی، جریمه‌ای از جانب گوگل برای قربانی ایجاد نمی‌کند. نه‌تنها این، بلکه ممکن است برعکس عمل کند و در واقع به شما کمک کند تا رتبه بهتری کسب کنید.

به طور مشابه، تا زمانی که از یک سیستم قوی برای ایمن‌سازی سایت خود استفاده می‌کنید، جلوگیری از تلاش‌های هک‌کردن چندان سخت نیست (مطمئن شوید که آنها به‌روز هستند). همچنین از استفاده از رمزهای عبور ساده مدیر، صرفاً به این دلیل که فکر می‌کنید هیچ‌کس علاقه‌ای به خراب‌کردن سایت شما ندارد، خودداری کنید.

به‌طورکلی، سئو منفی می‌تواند پرهزینه باشد، نیاز به تلاش زیادی داشته و بسیار پرخطر باشد. از سوی دیگر، اگرچه ممکن است کارساز باشد، زمانی که قربانی متوجه شود چه اتفاقی افتاده است، رفع آن بسیار آسان است.

به طور خلاصه، سئو منفی یک فعالیت با ریسک بالا و پاداش کم است. اگر دلیل قانع‌کننده‌ای وجود نداشته باشد، بعید است که کسی برای انجام آن تلاش کند.

محتمل‌ترین وب‌سایت‌هایی که برای سئو هدف قرار می‌گیرند، آن‌هایی هستند که در زمینه‌های بسیار رقابتی و پردرآمد هستند. سایت‌هایی که در جایگاه‌های دیگری قرار دارند، به میزان کمتری تحت‌تأثیر سئوی منفی قرار می‌گیرند.

این بدان معنا نیست که شما باید از این بابت مطمئن باشید. هوشیاری مداوم بهترین راه برای محافظت از سایت و شهرت شماست، بنابراین بیایید نگاهی بیندازیم که برای محافظت از سایت خود چه کاری می‌توانید انجام دهید.

راهکارهای جلوگیری از سئو منفی سایت

چگونه از وب‌سایت خود در برابر سئوی منفی محافظت کنیم؟

تشخیص (Detection)

اولین گام برای محافظت از وب‌سایت شما این است که علائم حمله مانند افت ناگهانی ترافیک ارگانیک را شناسایی کنید. اگر به طور مداوم ترافیک خود را از طریق گوگل آنالیتیکس زیر نظر داشته باشید، به‌راحتی متوجه این موضوع می‌شوید.

شما همچنین می‌توانید هشدار ایمیل Google Webmaster Tools را تنظیم کنید. این به گوگل اجازه می‌دهد اگر وب‌سایت شما ایندکس نشد یا جریمه دستی دریافت کرد، از طریق ایمیل به شما اطلاع دهد.

انکارکردن (Disavowing)

پاسخ گوگل به سئو منفی ابزار Disavow است. اما چیزی که به آن مربوط می‌شود، اساساً این است که «من آن لینک را دوست ندارم یا به آن اعتماد ندارم، لطفاً آن را در رتبه‌بندی من قرار ندهید». با ردکردن لینک‌های بی‌کیفیت، از مرتبط کردن وب‌سایت خود با آنها اجتناب می‌کنید تا رتبه و شهرت شما حفظ شود.

استفاده از ابزار Disavow همچنین به گوگل می‌گوید که شما به کیفیت لینک‌هایی که به سایت شما اشاره می‌کنند اهمیت می‌دهید. هنگامی که تیم وب هرزنامه گوگل در حال بررسی این است که آیا سایت شما را جریمه کند یا خیر، این را در نظر می‌گیرد.

ابزار Disavow در برابر موارد زیر بسیار مفید است:

  • Link Farms
  • Google Bowling

برای جستجوی این لینک‌های بی‌کیفیت، می‌توانید از BacklinkGap استفاده کنید. این در اصل یک ابزار جستجوگر بک‌لینک رایگان است که این ویژگی را دارد که بتوانید لینک‌های ناخواسته را به لیست رد اضافه کنید.

هنگامی که لینک‌های مدنظر خود را به لیست اضافه کردید، فقط آن را در قالب CSV سیو کنید و لیست را در ابزار Disavow Google قرار دهید.

ایمن کردن ورود مدیر

هکرها معمولاً به‌نوعی دسترسی مدیر نیاز دارند تا سایت شما به هم بریزند. با افزودن سطوح امنیتی اضافی، می‌توانید احتمال نفوذ آنها و ایجاد اختلال در کاری که انجام می‌دهید را به‌شدت کاهش دهید.

این به شما کمک می‌کند که موارد زیر را متوقف کنید:

  • ویژگی‌های سئوی تغییریافته (Altered SEO properties)
  • تغییرات در فایل‌های مهم
  • ریدایرکت‌های اصلاح شده

بازنگری در تنظیمات سئو

بهتر است به طور منظم ویژگی‌های سئو خود را بازبینی کنید. این شامل بررسی robot.txt خود هرچند وقت یکبار یا انجام بررسی روی کدگذاری داخلی محتوای شما (هدر، تگ alt تصویر و غیره) می‌شود.

اگر از SEOPressor Connect استفاده می‌کنید، بررسی ویژگی‌های سئو بسیار ساده‌تر خواهد بود؛ زیرا هر محتوا امتیاز SEOPressor خود را دارد. اگر به طور منظم ویژگی‌های سئوی محتوای خود را برای به‌دست‌آوردن امتیاز SEOPressor بالا بهینه می‌کنید، می‌توانید به‌راحتی مواردی را که امتیاز بدی دارند شناسایی کرده و آنها را اصلاح کنید.

درعین‌حال، می‌توانید از BiQ Rank Tracking برای پیگیری وب‌سایت و رتبه کلمات کلیدی خود استفاده کنید تا در صورت وجود تغییرات غیرمنتظره در رتبه‌بندی متوجه شوید.

این مورد به‌ویژه در صورت حمله منفی به شما کمک می‌کند و می‌تواند به‌سرعت به شما هشدار دهد که رقیبی وجود دارد که سعی دارد رتبه شما را خراب کند و شما بتوانید اقدامات سریعی برای بازیابی آن انجام دهید.

نوتیفیکیشن Google Search Console را فعال کنید.

سایت خود را به کنسول جستجوی گوگل متصل کنید و سپس در قسمت “تنظیمات کنسول جستجو” اعلان‌های ایمیل را فعال کنید. در نتیجه هرگونه اعلان از گوگل در مورد پیوندهای هرزنامه در سایت خود، لینک‌های شکسته، افزایش خطاهای ۴۰۴ و غیره را دریافت می‌کنید.

اقداماتی را برای محافظت از محتوای خود انجام دهید.

ساده‌ترین راه برای تعیین اینکه آیا محتوای سایت شما تکراری شده است یا خیر، استفاده از یک ابزار قابل‌اعتماد مانند Copyscape است.

اگر محتوای تکراری را پیدا کردید، به صاحب وب‌سایت که محتوای شما در آن قرار داده شده است ایمیل بزنید و بخواهید که آن را حذف کند.

اگر یک وب‌سایت محتوای شما را کپی می‌کند، فوراً آن را به گوگل گزارش دهید.

از بهترین محتوای سایت خود با برچسب‌های متعارف محافظت کنید تا مطمئن شوید که گوگل می‌داند شما نویسنده اصلی هستید.

گزارش پروفایل‌های اجتماعی جعلی

اگر متوجه پروفایل‌های جعلی شبکه‌های اجتماعی تحت نام شرکت خود شدید، قبل از اینکه فرصتی برای جذب فالوور داشته باشند و به تلاش‌های شهرت شما آسیب برسانند، بلافاصله آنها را گزارش دهید.

فوراً آن‌ها را بررسی کنید، تا فوراً متوجه شوید که آیا کسی در آنجا از نام شرکت شما استفاده می‌کند یا اطلاعات نادرست را منتشر می‌کند یا خیر.

در مورد منشن‌ها و بک‌لینک‌های اجتماعی خود، باید بررسی‌های لازم را انجام دهید.

باز هم تشخیص زودهنگام، کلید توقف یک کمپین سئو منفی در مسیر شما است.

اگر هرگونه بررسی منفی درباره محصولات، نام تجاری یا شرکت خود از سوی افرادی که ادعا می‌کنند ارتباطی با شما ندارند مشاهده کردید، آن را به گوگل و پلتفرم موردنظر گزارش دهید.

سخن نهایی

اکنون که می‌دانید سئوی منفی چیست، هر از چند گاهی برای بررسی سئوی منفی وقت بگذارید و در صورت نیاز، با استفاده از هر تکنیکی که مناسب‌تر است، آن را حل کنید.

همان‌طور که می‌بینید، بهترین راه برای محافظت از خود در برابر سئو منفی استفاده از روش‌های امنیتی قوی، نظارت بر تجزیه‌وتحلیل سایت و ردیابی لینک‌ها و سیگنال‌های اجتماعی از سراسر وب است.

سعی کنید قبل از اینکه تاکتیک‌های مجرم فرصتی برای آسیب رساندن به شما داشته باشد، فوراً اقدام کنید.

همان‌طور که یک حمله منفی سئو می‌تواند بسیار بد باشد، این نشانه آن است که شرکت شما کاری را درست انجام می‌دهد و موجی در صنعت شما ایجاد کرده است.

در پایان بهتر است که با دیگران خوب رفتار کنید و سعی کنید هیچ دلیلی برای حمله به سایت خود برای آنها ایجاد نکنید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت