وب‌مستر کیست؟ و باید چه مهارت‌هایی داشته باشد؟

توسط | شهریور 12, 1400 | طراحی سایت | 0 نظر

14 دقیقه

امروزه در دنیایی زندگی می‌کنیم که پیشرفت تکنولوژی، هوش از سر بشر برده است.  هر روز نرم‌افزاری تازه به بازار معرفی می‌شود و واژه‌ای جدید به دنیای تجارت آنلاین معرفی می‌گردد. گاهی کلمه‌ای می‌شنویم که هرگز تا قبل از آن به گوش‌مان نخورده است یا چیزی درباره‌اش نمی‌دانیم و اطلاعی از آن نداریم؛ اما اگر قرار است ما هم در دنیای کسب و‌کار حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید از همین حالا شروع کرده و دانش خود را به روز کنیم. در مورد مباحثی که نمی‌دانیم تحقیق و بررسی جامعی به عمل بیاوریم تا هر چه زودتر خود را از سردرگمی میان واژه‌های غریب و نا‌مانوس نجات دهیم. امروز در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با وب‌مستر آشنا کنیم.

اگر در مورد آن می‌دانید قصد داریم اطلاعات‌تان را افزایش دهیم و در کنار هم این بحث مفصل را مورد نقد و بررسی دقیق قرار داده و به نتیجه برسانیم. پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

وب‌مستر چیست؟

در معنای لغوی، وب‌مستر مدیر سایت می‌باشد و در عمل هم به مدیر ارشد سایت گفته می‌شود که وظایفی را به عهده دارد. از جمله این موارد می‌توان به سیاست‌ها و استراتژی‌های سایت و بازاریابی در جهت رسیدن به هدف اشاره کرد.

به زبان ساده‌تر می‌توان گفت: وب‌مستر فردی‌ست که به تمام تکنیک‌های محتوای سایت، کد‌نویسی و همچنین طراحی سایت مسلط می‌باشد.

حتما این سوال به ذهن‌تان متبادر می‌شود که یک وب‌مستر چگونه می‌تواند خود را بالا کشیده و در حرفه‌اش موفق باشد؟ اگر یک وب‌مستر با دانش روز پیش برود و در امر کد‌زنی هم کاملا قوی و مسلط عمل کند، موفقیت خود را تضمین می‌نماید. مضاف بر اینکه در صورت عدم حضور سایر اعضا، همه‌ی کارهای سایت را به تنهایی به انجام می‌رساند. در شرکت‌های کوچک این خود وب‌مستر است که باید همه‌ی وظایف را انجام بدهد چون خبری از کارمندان دیگر نیست؛ اما در شرکت‌ها و تشکیلات بزرگ، وظیفه‌ی وب‌مستر بیشتر کنترل و نظارت است. مواردی مثل کنترل گزارش‌های روزانه و ماهیانه از موقعیت کنونی و همچنین بررسی و مقایسه‌ی رتبه‌ی سایت نسبت به دیگر رقبا از جمله مسئولیت‌هایی است که یک وب‌مستر بر عهده دارد.

مزایا و معایب وب‌مستر بودن

مزایا و معایب وب‌مستر بودن

مزایا و معایب وب‌مستر بودن

از آن‌جایی که وب‌مستر بودن به عنوان یک شغل و حرفه مطرح می‌شود، مانند سایر مشاغل مزایا و معایب خودش را دارد. این که تصور کنید در این حرفه با چالش‌های متفاوتی روبه‌رو نمی‌شوید، از محالات‌ است.

مزایا:

نکته‌ی حائز اهمیت در این است که اگر شما بتوانید در این کار تخصص لازم را کسب نمایید، در آینده‌ای نزدیک هم بدون شک به در‌آمدی بسیار بالا دست خواهید یافت. ذکر یک نکته بسیار ضروری است و آن هم اینکه این شغل تلاش مستمر و دائمی را می‌طلبد که از عهده‌ی کمتر کسی بر می‌آید.

معایب:

تا اینجا‌ی کار از مزایا و نکات مثبت این حرفه یاد کردیم اما حال بخوانید از معایب و نکات منفی که ممکن است در این شغل پنهان باشد. وب‌مستری جزو مشاغل بسیار پر استرس است. گاهی شما مجبور می‌شوید چندین روز متوالی بیدار بمانید و تا دیر وقت به پروژه‌های خود رسیدگی کنید. از آن جایی که هر روز رقیب تازه‌ای هم به بازار رقبای قبلی اضافه می‌شود، باید هر چه در توان دارید به کار ببندید تا از رقبای‌تان پیشی بگیرید. با تمام این تفاسیر سعی خود را به کار بگیرید تا از راه‌کارهای نوین و تازه‌ای استفاده نمایید تا از این طریق مشتریان، شما را متفاوت از بقیه ببینند و با اطمینان کافی شما را به عنوان وب‌مستر خود انتخاب کنند.

تخصص‌های مورد نیاز یک وب‌مستر چیست؟

همان‌طور که گفته شد، وب‌مستر کسی است که مسئولیت فرآیند و جریان‌‌های یک سایت را به عهده دارد و در کنار آن قادر است از سایت کسب درآمد کند. همان‌گونه که شغل یک کارمند را کارمندی می‌گویند، خیلی از مردم شغل یک وب‌مستر را وب‌مستری می‌نامند. حالا که کاملا با مفهوم این حرفه آشنا شدیم، بهتر است بدانیم که یک وب‌مستر حاذق و حرفه‌ای، باید در چه زمینه‌هایی متخصص باشد؟

1- طراحی سایت:

گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که بخشی از سایت از کار می‌افتد یا اینکه افزونه‌ها با هم تداخل کرده و درست کار نمی‌کنند یا اینکه وب‌سایت با مشکل فنی مواجه می‌شود. در این لحظه وب‌مستر باید وارد عمل شود و چیدمان عناصر و آیتم‌های سایت را تغییر بدهد یا اینکه افزونه‌های غیر ضروری را حذف نماید. به همین دلیل است که یک وب‌مستر باید کاملا طراحی سایت را بلد باشد تا در مواقع بروز ایراد فنی، مشکل را رفع نماید.

2- ساخت:

تکنیکی به نام سی‌تی‌ای وجود دارد که کاربر را به اقدام و عملی فرا می‌خواند؛ مثلا از او می‌خواهد روی دکمه‌ای کلیک کند، به صفحه‌ی محصولی برود، اپلیکیشن‌ وب‌سایت را دانلود کند یا اینکه در خبرنامه عضو بشود. همین دعوت کردن مخاطب برای مشارکت در سایت باعث می‌شود او بیشتر و بیشتر با عناصر وب‌سایت در ارتباط باشد و نام برند را هم به خاطر بسپارد. همین طراحی سی‌تی‌ای و مکان قرار گرفتنش در وب‌سایت به عهده‌ی وب‌مستر است و از جمله موضوعاتی می‌باشد که خود وب‌مستر باید آن را مشخص کند.

تبدیل:

یک وب‌مستر حرفه‌ای باید بتواند بازدید‌کنندگان سایت را به علاقه‌مندان واقعی تبدیل نماید. وقتی کاربری ایمیل خود را در سایت وارد می‌کند یا اینکه مقالات و کتب رایگان را دانلود کرده و می‌خواند، معنی‌اش این است که به محتوا و درون‌مایه‌ی سایت علاقه‌مند شده است. گذشته از همه‌ی این‌ها یک وب‌مستر باید کاری کند که علاقه‌مندان‌ وب‌سایت به مشتریان وفادار تبدیل بشوند. وب‌مستر این کار را می‌تواند با راه‌اندازی کمپین‌، ایمیل‌مارکتینگ و ارسال بن تخفیف برای خرید کتاب انجام بدهد. هر چه تعداد بیشتری از افراد به مشتریان سایت تبدیل بشوند، نرخ تبدیل هم بیشتر و بیشتر می‌شود.

سئو:

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کارهای یک وب‌مستر سئو می‌باشد. همان‌طور که می‌دانید سئوی سایت به معنای بهینه‌سازی وب‌‌سایت برای موتور‌های جستجو است. سئو‌کردن به بیان خیلی ساده یعنی اینکه وب‌سایت شما در یک کلمه‌ی کلیدی از وب‌سایت‌های دیگر جلو بزند و جزو اولین نتایج جستجو ظاهر بشود. یک وب‌مستر حرفه‌ای باید به کلمات کلیدی رقابتی توجه ویژه‌ای مبذول دارد و بر اساس همان‌ها محتوای تاثیرگذار و مناسب تهیه کند. مضاف بر اینکه تکنیک‌های آن و آف‌ پیج را هم بلد باشد تا بتواند رتبه‌ی سایت را از همه لحاظ افزایش دهد.

بازاریابی اینترنتی:

یکی از موارد دیگری که وب‌مستر باید به طور کامل از آن آگاه باشد، بازاریابی اینترنتی است. وب‌مستران باید بتوانند برای خود در اینترنت تبلیغات کنند و مخاطبان اینترنتی را به سمت وب‌سایت جذب کنند. تبلیغات، بازاریابی، برند‌سازی و فروش در دنیای مجازی با استفاده از روش‌های بازاریابی اینترنتی انجام پذیر است.

ایمیل مار‌کتینگ:

یکی از روش‌های بازاریابی اینترنتی، ایمیل‌مارگتینگ است. این روش یکی از ارزان‌ترین ابزارهای تبلیغاتی می‌باشد. وب‌مستران باید بتوانند از طریق ایمیل، مشتریان خود را از محصولات و خدمات وب‌سایت با خبر کنند.

راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی:

کمپین تبلیغاتی در حقیقت مجموعه‌ای از فعالیت‌های همه جانبه است. قبل از هر اقدامی، هدف کمپین مشخص می‌شود و سپس با برنامه‌ریزی خیلی دقیق کمپین آغاز می‌گردد. پیام اصلی کمپین در هر قسمت به دست مخاطب مناسب می‌رسد. با کمک همین کمپین‌ها می‌توان مخاطبین بیشتری را جذب کرد. وب‌مستران باید بتوانند معیارهای یک کمپین موفق را مشخص کرده و آن را اجرا نمایند.

صفحه‌ی فرود:

همان صفحه‌ای که کاربران در آن فرود می‌ایند که معمولا به صورت جداگانه از صفحات اصلی وب‌سایت طراحی می‌شود. وب‌مستران باید بتوانند با طراحی صفحه‌ی فرود، موقعیت‌های مناسبی برای فروش بالقوه ایجاد کنند و مدت زمان حضور افراد را در سایت افزایش بدهند.

تبلیغ نویسی:

این واژه در واقع شاخه‌ای از بازاریابی اینترنتی می‌باشد. یک وب‌مستر باید توانایی نوشتن تبلیغات پرفروش و جذاب را داشته باشد. در واقع با نوشتن تبلیغات تاثیرگذار فروش یک محصول بیشتر و بیشتر می‌شود و سود به دست آمده نیز بیشتر می‌گردد.

تبلیغات کلیکی و بنری:

یک وب‌مستر حرفه‌ای علاوه بر نوشتن متن‌های تبلیغاتی، باید وب‌سایت خود را در گوگل و سایر وب‌سایت‌های پر‌مخاطب تبلیغ کند. شناسایی مکان مناسب برای تبلیغات، تعیین بودجه‌ی کافی و شکل نمایش تبلیغات از جمله کارهایی است که یک وب‌مستر انجام می‌دهد.

تجربه‌ی کاربری:

مجموعه‌ای از احساسات و رفتار کاربران را هنگام حضور در سایت، تجربه‌ی کاربری می‌نامند. برای بهبود این تجربه، همه‌ی فرآیند‌ها و حتی محصولات داخل سایت باید برای مخاطب ساده و قابل فهم باشند. منظور این است که مثلا بتوان با انجام دو یا سه کلیک به تمام بخش‌های سایت دسترسی یافت. اگر تجربه‌ی کاربر وقتی که در سایت شما حضور دارد خوب و شیرین باشد خاطره‌ی خوشی هم از سایت در ذهنش نقش می‌بندد و در آینده باز هم به وب‌سایت شما سر می‌زند.

فروش:

یکی از تخصص‌های مهم یک وب‌مستر فروش می‌باشد. نگرش مسئول سایت عامل بسیار مهمی در فروش اینترنتی است. وب‌مستران باید آمادگی کامل را داشته باشند تا با فروش اینترنتی و همچنین فروش تلفنی اطلاعات دقیقی را به مشتری ارائه کرده و به او حس اطمینان بدهند تا به این ترتیب موجب خرید مشتری از سایت خود شوند.

مدیریت پروژه:

مدیریت پروژه

مدیریت پروژه

یکی از توانایی‌های وب‌مستران باید این باشد که به خوبی بتوانند یک پروژه را مدیریت کنند. به این طریق که تمام جنبه‌های یک پروژه را بررسی کرده و از اجرای درست بخش‌های آن در زمان‌های مختلف اطمینان حاصل کنند. وقتی فردی قبول می‌کند که یک وب‌مستر باشد، باید تمام مسئولیت‌های آن اعم از برنامه‌ی فروش و اجرای روش‌های بازاریابی اینترنتی را زیر نظر داشته باشد. در صورتی که در هر یک از اجزا مشکلی پیش بیاید باید بلافاصله آن را شناسایی کرده و در صدد رفع مشکل بر‌بیاید. گاهی حتی نیاز است تا کارهایی را به دیگران واگذار کند. وب‌مستر حتی باید نحوه‌ی انجام دادن مسئولیت‌هایی را که به افراد مختلف سپرده است نیز کنترل کند.

جایگاه شغل وب‌مستری:

همیشه برای انتخاب یک شغل، جایگاه و موقعیت اجتماعی برای هر فردی بسیار مهم و تاثیرگذار است و تلاش می‌کند تا حرفه‌ای را بر‌گزیند که در جامعه وجهه‌ی خوبی داشته باشد. این دوران که عصر پیشرفت و تکنولوژی است، بهترین وقت برای ایده‌پردازی می‌باشد؛ چرا که از طریق به اشتراک‌گذاری اطلاعات خیلی راحت می‌توان از آن‌ها کسب درآمد کرد. زمانی که روش‌های استفاده از دنیای مجازی و تبلیغات در آن را به خوبی بلد باشیم و زبان ارتباطی قوی داشته باشیم، به راحتی می‌توانیم محصولات خود را فروخته و از این حرفه کسب درآمد کنیم. اگر بخواهید بدانید که چطور می‌توان از وب‌مستری کسب درآمد کرد می‌توان به سه نکته‌ی مفید در این زمینه اشاره نمود.

1-کارمند شوید:

شما می‌توانید در شرکت‌هایی که به وب‌مستر نیاز دارند کارمند شوید. برای یافتن این شرکت‌ها می توانید از گوگل و نیازمندی‌ها کمک بگیرید.

2- پروژه‌ای کار کنید:

شما می‌توانید به عنوان یک وب‌مستر حرفه‌ای مدیریت سایت‌های دیگران را بر عهده بگیرید و به صورت پروژه‌ای کار کنید.

3-مدیریت کردن وب‌سایت خود:

شما به عنوان یک وب‌مستر قا‌درید تا سایت خود را راه‌اندازی کرده و آن را مدیریت نمایید. می‌توانید یک وب‌سایت در حوزه‌ی خدمات وب‌مستری خود راه‌اندازی کرده و خدمات و حیطه‌ی کاری‌تان را به دیگران معرفی کنید.

وظایف یک وب‌مستر

وظایف یک وب‌مستر

وظایف یک وب‌مستر

در پایان باید به وظایفی که یک وب‌مستر دارد اشاره کنیم و آن‌ها را به اختصار و به صورت لیست‌وار نام ببریم.

  1. آپ تایم بودن سایت (بررسی و‌ضعیت سرور وب‌سایت)
  2. پاسخ‌گویی به کاربران و تشکر از آن‌ها
  3. تهیه‌ی بانک اطلاعات از کاربران سایت
  4. بررسی عناوین صفحات وب‌سایت
  5. بررسی رابط کاربری سایت
  6. ثبت سایت و بالا بردن رتبه‌ی آن در گوگل
  7. ارائه‌ی مطالب آموزشی و اخبار در بلاگ سایت
  8. بررسی منابع ورود کاربران به سایت
  9. گسترش و بررسی کلمه‌ی کلیدی که موتور‌های جستجو را با آن می‌شناسند.
  10. بررسی صفحات کم‌بازدید و پر‌بازدید سایت
  11. مطالعه و بررسی کردن صفحاتی که کاربران با دیدن آن از سایت خارج می‌شوند.
  12. رفع نیاز مخاطبان سایت
  13. افزایش بازدید و توسعه‌ی سایت
  14. بهبود سرعت بار‌گذاری سایت
  15. ارائه‌ی گزارشی از عملکرد سایت
  16. آپدیت کردن صفحاتی که مدت‌هاست به روز رسانی نشده‌اند
  17. ارسال محتوا و اطلاعات جدید در سایت
  18. لینک‌سازی و رپورتاژ در سایت‌های با کیفیت
  19. بررسی و تبدیل بهبود عملکرد سایت

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت