فهرست مطالب این مقاله
دنیا روز به روز بیش از گذشته به سمت صنعتی شدن پیش میرود. رفتهرفته مشاغل سنتی و کلاسیک جای خود را به حرفههای مدرن و جدید میدهند. صاحبان صنایع و کسب و کارها، هر روز بیش از گذشته در تلاش هستند تا فروش خود را افزایش دهند. هر کس به نوعی به دنبال افزایش درآمد است؛ اما باید دید این افزایش درآمد چطور و چگونه حاصل میشود؟
تصور کنید صاحب یک وبسایت فروشگاهی هستید و کلی هزینه برای راهاندازی آن متحمل شدهاید. کاربران زیادی هم از سایت شما بازدید میکنند؛ اما حتی یک فروش هم در سایت شما ثبت نمیشود. این داستان، یکی از بدترین مشکلاتی است که گریبان کسب و کارهای کوچک و نوپا را میگیرد. البته این کسادی فروش ربطی به اینترنتی بودن کار شما ندارد. ممکن بود شما در یک مغازهی بسیار کوچک در بازار هم فروشنده باشید و وضعیتتان همین باشد. در این میان عامل بسیار مهمی در این زمینه تعیین کننده است که شاید شما از وجود آن بیخبر باشید و یا در صورت آگاهی، ممکن است به اهمیت آن واقف نباشید. این فاکتور بسیار مهم نرخ تبدیل است. عنصری که مشخص میکند شما چقدر در زمینهی کاریتان موفق بوده و یا اینکه چقدر توانستهاید به سود مالی برسید.
نرخ تبدیل چیست؟
نرخ تبدیل، یکی از بهترین شاخصها برای ارزیابی تاثیر بازاریابی است. درواقع نرخ تبدیل، به افرادی اشاره میکند که از بین کل مخاطبان و کاربران وبسایت شما، هدف مورد نظرتان را انجام میدهند. به بیان دیگر، هر اقدامی که بازدید کنندهی سایت شما را به مشتری مبدل کند نرخ تبدیل نام دارد.
اهمیت نرخ تبدیل
نرخ تبدیل در واقع این امکان را به شما میدهد که عملکرد سایت و همچنین صفحات خاصی را اندازهگیری کنید. شما باید بدانید چه درصدی از بازدیدکنندگان، عملیاتی را که مد نظر شماست در سایت انجام میدهند. از این طریق به راحتی میتوانید روند بهبود و پیشرفت سایت را برآورد کنید و به بخشهایی که نیاز به کمک و مساعدت شما دارند یاری رسانید و مشکلش را برطرف سازید.
محاسبهی نرخ تبدیل
انجام این کار نسبتا ساده و آسان است و پیچیدگی خاصی ندارد. تمام کاری که لازم است انجام دهید این است که تعداد تبدیلهایی که در یک دورهی زمانی مشخص انجام میشود را بر تعداد بازدیدکنندگان سایت تقسیم کرده و حاصل را در 100 ضرب نمایید و آن را با درصد بیان کنید.
100 * (مجموع بازدیدکنندگان /تعداد تبدیل) = نرخ تبدیل
مثلا اگر در ماه گذشته وبسایت شما 17492 بازدید کننده داشته و از میان آنها 2305 کاربر عمل مورد نظر شما را انجام دادهاند، نرخ تبدیل شما برای آن ماه 13.18% خواهد شد. همانطور که ملاحظه کردید، محاسبهی نرخ تبدیل هیچ سختی و مشقتی به همراه ندارد اما اگر بدانید اکثر سرویسهای تبلیغات آنلاین و همچنین پلتفرمهای تحلیل آمار، قادرند به طور خودکار و با انجام تنظیمات صحیح این کار را برایتان انجام دهند کار شما آسانتر از آن چه که تصور میکنید خواهد شد.
بهینه سازی نرخ تبدیل:
همانطور که میدانید همه چیز در دیجیتال مارکتینگ قابلیت اندازهگیری دارد؛ بنابراین میتوان آن را بهینه کرد. بهینهسازی نرخ تبدیل پروسهای جهت ایجاد تجربهای شیرین و دلچسب برای کاربران سایت است که به رشد نرخ تبدیل منجر میشود. بهینهسازی نرخ تبدیل در واقع به افزایش بازدیدکنندگان سایت شما اشاره میکند و فعالیتهایی مانند پر کردن فرم داخل سایت یا خرید کالا و محصولات را در بر میگیرد. در فرآیند بهینهسازی، شما میتوانید نحوهی تعامل کاربر با سایت خود را ببینید. این کار به شما به عنوان مدیر سایت کمک میکند تا بدانید چه چیزی را به چه شکل و با چه ابزارهایی تحلیل کنید تا بتوانید استراتژی مناسبی جهت بهینهسازی نرخ تبدیل خود در پیش بگیرید.
روشهای افزایش نرخ تبدیل سایت
1) استفاده از عکسها و ویدئوهای با کیفیت:
همواره سعی کنید از جزئیات کالای خود عکس بگیرید تا مخاطب به شما اعتماد کند. عکسهای شما باید واقعی باشد تا حس اطمینان را در مخاطب برانگیزد. فراموش نکنید که عکسهای خلاقانه و با کیفیت همهی توجهات را به سوی شما جلب میکند.
2) بهبود سرعت صفحات سایت:
تحقیقات نشان میدهد که اگر صفحهی سایت شما زیر 30 ثانیه لود نشود، 40 درصد بازدیدکنندگان سایت به سرعت صفحهی شما را ترک میکنند.
3) ساخت و بهینهسازی محتوای ویدیویی:
اگر میخواهید ماندگاری کاربران خود را در سایت افزایش دهید، از محتوای ویدیویی جذاب و هیجانانگیز غافل نشوید.
4) اشتراکگذاری نظرات کاربران:
برای اینکه حس اعتماد را در دل مشتریان خود ایجاد کرده و وفاداری آنها را تضمین نمایید، لازم است اجازه دهید تا مشتریان جدید از نظریات مشتریان قبلی باخبر شوند و با توجه به آن تصمیم به خرید بگیرند.
5) سرچ و جستجوی سریع محصول:
شما میتوانید با قرار دادن تیتر و عناوین مناسب و گذاشتن سرچ باکس در نزدیکترین مکان سایت، مشتری خود را از سردرگمی نجات بدهید.
6) امکان پرداخت پول به روشهای متفاوت:
شما میتوانید با داشتن امکانات مختلفی نظیر پرداخت نقدی، کارت به کارت یا قرار دادن شماره حساب در سایت راحتی کاربر را تضمین کنید.
7) بهینهسازی صفحات سایت در موبایل:
همانطور که میدانید استفاده از تلفن همراه روز به روز در حال افزایش است. حتی کاربران ترجیح میدهند برای کوچکترین خریدهای روزمرهی خود از موبایل استفاده کنند؛ بنابراین چه خوب است که صفحات سایت شما با موبایل هم منطبق باشد که از طریق ابزار موبایل فرندلی تست میتوانید این مورد را تست کنید.
8) پشتیبانی آنلاین و 24 ساعته:
در سایت خود سیستم چت آنلاین فراهم کنید تا کاربران بتوانند به راحتی سوالاتشان را از شما بپرسند و مشکلاتشان را با شما در میان بگذارند.
9) بهروزرسانی وبسایت:
اگر همواره محتویات سایت خود را آپدیت کنید، کاربران از اعتبار سایت شما اطمینان حاصل میکنند.
10) جلب اعتماد مشتریان:
با داشتن نماد الکترونیکی در سایتتان میتوانید اعتماد کاربران را بیشتر و بیشتر کنید؛ بنابراین احتمال تبدیل شدن به مشتری وفادار هم بیشتر خواهد شد.
11) پیشنهاد کدهای تخفیفدار به مدت طولانی:
به مناسبتهای مختلف، کدهای تخفیفدار اعلام کنید. این کار کاربر را به سایت شما مشتاق میکند و باعث میشود تا تعداد دفعات بیشتری به سایت سر بزند. کدهای تخفیفدار را میتوانید از طریق ایمیل مارکتینگ یا در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
عوامل موثر در نرخ تبدیل:
شاید برایتان سوال باشد که چه فاکتورها و المانهایی در افزایش نرخ تبدیل شما موثر هستند؟
در این قسمت به بررسی این موارد میپردازیم و توضیحی مختصر از آنها ارائه میکنیم:
1) ظاهر گرافیکی و محتوای بصری:
از دور به عنوان یک بیننده و کاربر به سایت خود بنگرید و با خود بیاندیشید آیا همهی تصاویر سایت مرتبط به موضوع و محتوای شما هست یا خیر؟ آیا تصاویر موجود در سایت جذاب و چشمنواز است یا بیشتر بیننده را دچار سردرگمی و گیجی کرده و فضای بسیار شلوغ و به همریخته ای را ایجاد نموده است؟ یادتان باشد داشتن صفحهای زیبا با عکس و تصاویری دلچسب و مرتبط که هر کدام با نظم و ترتیب در جای درست خود قرار گرفتهاند، در قضاوت بیننده بسیار تاثیرگذار است.
2) تجربهی کاربری:
وبسایت خود را بررسی کرده و ببینید آیا کاربران میتوانند به راحتی هر آن چه را که میخواهند در سایت شما بیابند یا خیر؟ اگر فروش اینترنتی دارید، دقت کنید که آیا طی کردن مسیر برایشان سهل و راحت است؟ برای تبدیلهایی که اندازه میگیرید هر کاربر باید چند صفحه را پشت سر بگذارد و چند بار کلیک کند؟ آیا استفاده از وبسایت شما با موبایلهای هوشمند هم امکانپذیر است یا خیر؟ وبسایت خود را به شکلی طراحی کنید که ثبت نام، جستجو، اطلاعات تماس و پرداخت به راحتی و سهولت در دسترس بازدیدکنندگان قرار بگیرد.
3) اعتمادسازی:
از خودتان بپرسید آیا کاربران در وبسایت شما احساس امنیت میکنند و آیا آنقدر به سایت شما اعتماد دارند که برای خرید محصولی پول پرداخت کنند یا آن که شما هنوز نتوانستهاید اعتماد مخاطبین خود را جلب نمایید.
4) محتوا:
وقت آن است که به محتوای وبسایت خود نظری عمیق بیفکنید و در صورتی که مطالب سایت در این مدت نظر مخاطب را جلب نکرده دست به کار شوید و هر چه سریعتر آنها را با محتوایی دلنشین تعویض کنید.
5) تایید اجتماعی:
چقدر در اجرای اصول اعتمادسازی برای کاربرانتان موفق بودهاید؟ آیا مخاطب میتواند به راحتی ایمیلاش را در اختیار شما و سایتتان قرار دهد و هیچ ترس و هراسی هم نداشته باشد؟
کلام آخر
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، نرخ تبدیل یکی از مهمترین شاخصهای بازاریابی است. این شاخص برای شما دقیقا مشخص میکند که چند درصد از ترافیک دریافتی کار مطلوب و مورد نظر شما را انجام دادهاند. بنابراین اطلاع از این موضوع و تلاش در جهت بهبود آن میتواند بیزینس و کسب و کار شما را در مسیر موفقیت و پیشرفت قرار دهد.
0 نظر