فهرست مطالب این مقاله
تصاویر نهتنها محتوای شما را برای کاربران قابلدسترسیتر و جذابتر میکنند، بلکه برای سئو نیز مهم هستند.
تصاویر بخشی از اینترنت هستند و باید بخشی طبیعی از سئوی شما باشند. آنها میتوانند برای سئو عالی یا بد باشند. تصاویر و سایر قالبهای مشابه برای محتوای خلاقانه، تأثیر زیادی بر نحوه عملکرد وبسایت شما دارند. در این مقاله به بررسی ارتباط تصاویر با سئو و نحوه بهینهسازی آنها میپردازیم.
سئوی تصاویر چیست؟
در سئو، بهینهسازی تصویر عملی برای افزایش رتبهبندی در موتورهای جستجو و دیدهشدن با آسانتر کردن تصاویر برای پردازش و درک توسط موتورهای جستجو است. سئو تصویر شامل بهینهسازی ابعاد، اندازه فایلها، قالبها، نام فایلها و ویژگیهای متن جایگزین تصاویر در یک وبسایت است.
مانند بسیاری از موارد در سئو، دو عامل مهم در سئوی تصاویر نقش دارند – سرعت و متن (context). ازیکطرف، ما سعی میکنیم سرعت لود تصاویری که کاربر در وبسایت ما مشاهده میکند را بهینه کنیم، از سوی دیگر، ما سعی میکنیم تا حد ممکن متنی را برای گوگل فراهم کنیم که کمک کنیم تصاویر ما را بر اساس نتایج جستجو درک، طبقهبندی و رتبهبندی کند.
گوگل برای اینکه به صفحات شما رتبهبندی مناسبی بدهد، تمام محتوای شما از جمله تصاویر شما را بررسی میکند. بهطورکلی، همه عناصر مربوط به تصاویر شما باید بهخوبی با هم هماهنگ باشند. آنها باید مفهوم آنچه در تصویر نشاندادهشده است، هدف آن و نوع جستجوهایی که گوگل باید این تصویر را به آنها نشان دهد، ارائه دهند.
گیجکننده به نظر میرسد؟ نگران نباشید، زیرا ما اکنون به بررسی دقیق عواملی که بر سئوی تصاویر شما تأثیر میگذارند، خواهیم پرداخت. همچنین دقیقاً چگونگی بهینهسازی تصاویر را بررسی خواهیم کرد تا به تلاشهای کلی سئوی شما کمک کند.
چگونه تصاویر وبسایت خود را برای سئو بهینه کنیم؟
بهینهسازی تصاویر بسیار سادهتر از آنچه تصور میکنید است. این شامل پیروی از چند روش ساده است که هرچه بیشتر با سئو تصاویر کار کنید، با ایجاد این عادت در فرایند سئو خود، همه چیز آسانتر میشود.
از این ۱۵ نکته برای بهینهسازی تصاویر خود برای سئو استفاده کنید:
۱. همیشه سعی کنید از تصاویر منحصربهفرد استفاده کنید.
با دهها وبسایت عکس استوک رایگان اغلب آسان است که به این ذهنیت برسید که «فقط تصاویر استوک» را انتخاب کنید.
بااینحال، این بهینه نیست؛ زیرا محتوای اصل در گوگل پاداش بهتری دریافت میکند و تا حد زیادی در رتبه بالاتری قرار میگیرد. این موضوع برای تصاویر اصل نیز صادق است. تحقیقات انجام شده توسط Reboot Online Marketing در آزمایشی نشان میدهد که گوگل وبسایتهای حاوی تصاویر اصلی را در مقایسه با آنهایی که عکسهای استوک میگیرند، رتبهبندی میکند.
اما چگونه میتوان تصاویر اصل تولید کرد؟ در مورد عکسها، استفاده از فیلتر یا افکت خلاقانه روی عکس استوک شما میتواند آنها را بهاندازه کافی متفاوت کند. انجام این کار همچنین فرصتی عالی برای ایجاد محتوای on-brand فراهم میکند، جایی که تصاویر شما از دستورالعملهای خاصی پیروی میکنند که با برند شما مطابقت دارد.
هنگامی که به دنبال نمودارها هستید، ابزارهایی مانند Canva به شما این امکان را میدهند که آنها را در عرض چند دقیقه دوباره ایجاد کنید. از طرف دیگر، وبسایتهایی مانند Freepik چندین قالب عالی را برای نمایش آمار بهصورت بصری به شما ارائه میدهند.
۲. هرگز متن را با تصاویر جایگزین نکنید.
درحالیکه گوگل به طور مداوم در حال بهبود تشخیص تصویر خود است، الگوریتمهای مربوط به تصاویر بسیار کمتر از آنهایی که مسئول درک متن هستند، پیشرفتهاند.
در واقع محتوای متنی دلیل شماره یک رتبهبندی گوگل است؛ بنابراین، هنگام ایجاد محتوا، تصاویر خود را متناسب با متن برنامهریزی کنید نه برعکس. هدف یک تصویر توضیح یک مفهوم و ارائه توصیف در مورد بخشهای اطراف آن است. آن کار جایگزینی برای متن نیست (یا حداقل، نباید باشد).
۳. از یک فرمت فایل سازگار با وب برای تصاویر استفاده کنید.
درحالیکه مرورگرها و دستگاههای کاربران تقریباً از هر فرمت تصویری پشتیبانی میکنند، شما باید از فرمتهای صحیح تصویر برای کاربردپذیری و اهداف سئو استفاده کنید. به این دلیل که استفاده از فرمتهای اشتباه میتواند اندازه تصاویر شما را افزایش داده و در نتیجه سرعت وبسایت شما را کاهش دهد.
۴ نوع پسوند رایج برای وبسایتها JPG، PNG، GIF و SVG هستند. همه آنها اهداف منحصربهفردی دارند که بهترین کیفیت ممکن را برای کمترین اندازه ممکن ارائه میدهند.
- فرمت JPG بهترین گزینه برای عکسهای واقعی است.
- فرمت PNG برای هر تصویری که بهصورت دیجیتالی ایجاد میشود عالی است.
- فرمت GIF برای تصاویر متحرک استفاده میشود. بهعنوانمثال، میتوانید از یک GIF برای نمایش توسعه یک نمودار در طول زمان استفاده کنید.
- فرمت SVG بر خلاف تمام گرافیکهای دیگر که از گرافیک شطرنجی پشتیبانی میکنند، گرافیک برداری را ارائه میدهد. گرافیکهای برداری معادلات ریاضی هستند که میتوانید بدون ازدستدادن کیفیت تصویر، آنها را افزایش دهید. این قالب برای عناصر طراحی در وبسایت، مانند لوگوی شما، بهترین گزینه است.
۴. از ابعاد تصویر مناسب سئو استفاده کنید.
طبق توصیه Squarespace، برای تصاویر پسزمینه با عرض کامل که قرار است در بنرها یا قسمت قهرمان (hero section) وبسایت نمایش داده شوند، اندازه تصویر حداکثر ۱۵۰۰ px تا 2500 px توصیه میشود.
برای نمایش کیفیت، استفاده از تصاویر بزرگ ممکن است ایده خوبی به نظر برسد. بااینحال، هر چیزی که از ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ پیکسل گذشته باشد بیش از حد است. در این حالت بهبود کیفیت ناچیز است، درحالیکه حجم فایل به طور قابلتوجهی افزایش مییابد. به همین ترتیب، چون اکثر کاربران با استفاده از آخرین صفحهنمایشهای 4K، وبگردی نمیکنند، نیازی به استفاده از تصاویر بسیار بزرگ نیست.
۵. اندازه تصویر را به ۱۵۰ کیلوبایت کاهش دهید.
هرچه تصویر کوچکتر باشد، کاربر سریعتر میتواند آن را دانلود کند و دستگاه کاربر سریعتر میتواند آن را نمایش دهد. با فشردهسازی تصاویر خود، به طور مستقیم سرعت وبسایت خود را بهبود میدهید.
برای کاهش مؤثر اندازه تصاویر، ابتدا توصیههای بالا را دنبال کنید و ابعاد را بهاندازههای قابلقبول کاهش دهید. پس از اتمام، از یک ابزار فشردهسازی تصویر مانند TinyPNG استفاده کنید. اجرای تصویر از طریق یک کمپرسور به شما این امکان را میدهد که اندازه تصویر را ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش دهید درحالیکه کیفیت تصویر تقریباً سالم باقی میماند.
بهخاطر داشته باشید که SVGها و GIFها نیز میتوانند فشرده شوند. اگرچه TinyPNG از این عملکرد پشتیبانی نمیکند. برای SVG ها، به وبسایتی مانند SVGminify بروید. به طور مشابه، برای GIF ها، میتوانید از ابزاری مانند Ezgifs استفاده کنید.
در نهایت، در اکثر سیستمعاملهای CMS اصلی، میتوانید این فرایند را با استفاده از یک افزونه به طور خودکار انجام دهید. اگر وبسایت شما وردپرسی است، پیشنهاد میکنیم کلماتی مانند “افزونههای بهینهسازی تصویر وردپرس” را در گوگل جستجو کنید.
۶. تصاویر Lazyload در وبسایت شما
اگرچه در نام خود دارای کلمه “تنبل” (Lazy) است، این فناوری عالی است. اساساً، Lazyload، تصاویر را بر اساس تقاضا در وبسایت شما لود میکند. این کار فقط زمانی اتفاق میافتد که کاربر بهاندازه کافی اسکرول کند تا تصویر روی صفحهنمایش او ظاهر شود.
این موضوع از منظر سرعت صفحه عالی است؛ زیرا به این معنی است که دستگاه کاربر درخواستهای کمتری را به وبسایت شما ارسال میکند؛ بنابراین اطلاعات کمتری بارگیری میشود. هر دوی این عوامل سرعت وبسایت شما را افزایش میدهند. این فناوری بهویژه برای پستهای وبلاگ حاوی تصاویر، بسیار مفید است؛ زیرا به این معنی است که کاربر میتواند زودتر به بخشهای وبلاگ برسد.
۷. به تصاویر خود یک نام مناسب سئو بدهید.
بسیاری از ما تمایل داریم از نامهای تصادفی برای تصاویر خود استفاده کنیم یا حداقل فراموش میکنیم که آنها را به چیزی که منطقی است تغییر دهیم. بااینحال، نام تصاویر مهم هستند؛ زیرا آنها توضیح بیشتری را در مورد آنچه روی تصویر وجود دارد در اختیار گوگل قرار میدهند. به همین دلیل، گوگل احتمالاً تصاویری با نامهای متنی را در نتایج جستجو ارائه میکند، زیرا اطلاعات دیگری درباره محتوای تصویر دارد.
۸. یک تگ alt مرتبط و توصیفی اضافه کنید.
تگهای Alt یکی دیگر از عناصر مهمی هستند که به گوگل توضیح تصویر را میدهند. آنها همچنین بهعنوان متن جایگزین شناخته میشوند، تگ alt یک ویژگی HTML است که در صورت عدم نمایش تصویر بهجای تصویر نمایش داده میشود.
متن جایگزین دو نقش مهم در سئو ایفا میکند:
- اول، متن جایگزین بهعنوان برچسبهای جایگزین یا توضیحات جایگزین شناخته میشود که به خزندههای موتور جستجو کمک میکند تا وبسایت شما را به طور مؤثرتری فهرست کنند که تأثیر مثبتی بر نتایج جستجو دارد.
- دوم، متن جایگزین تجربه کاربر را بهبود میبخشد. متن جایگزین میتواند یک تصویر را برای یک خواننده نابینا توصیف کند و همچنین درصورتیکه خواننده نتواند تصویر را بهدرستی در دستگاه خود بارگیری یا مشاهده کند، به آن کمک میکند.
هنگام نوشتن تگهای alt، به یاد داشته باشید که از برخی از کلمات کلیدی موردنظر خود استفاده کنید. این بهخودیخود نباید کلیدواژه اصلی شما باشد. در عوض، میتوانید از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید که توضیح بیشتری را به محتوای کلی اضافه میکند.
۹. متنهای جایگزین را بیش از ۱۵۰ کاراکتر ننویسید.
درحالیکه محدودیتی از منظر کدنویسی وجود ندارد، متنهای جایگزین برای سئو نباید بیشتر از ۱۵۰-۲۰۰ کاراکتر باشند. این فضای زیادی است، بنابراین نباید چالشی ایجاد کند و همچنین کاملاً به نکته بعدی ما مرتبط است.
۱۰. از زیادهروی در عناوین تصاویر و تگهای جایگزین پرهیز کنید.
بله کلمات کلیدی برای گوگل مهم هستند؛ زیرا موضوع و توضیح صفحات شما را مشخص میکنند. بااینحال، مانند هر چیزی در سئو، به یاد داشته باشید که در آن زیادهروی نکنید. در بهترین حالت، گوگل با استراتژیهای اسپمی مخالفت میکند و در بدترین حالت، میتواند برای رتبهبندی شما هزینه داشته باشد.
۱۱. تصاویر را با موبایل سازگار کنید.
الگوریتم گوگل از ایندکس اول- موبایل (mobile-first) استفاده میکند، بنابراین خزندهها عمدتاً به نسخه موبایل سایت نگاه میکنند؛ بنابراین، تصاویر شما باید سازگار با موبایل نیز باشند. چگونه؟ پاسخ کوتاه این است که مطمئن شوید تصاویر و طرحبندی وبسایت شما به دستگاه موردنظر پاسخگو هستند.
برخی از قالبهای وبسایت به طور خودکار اندازه تصاویر را تغییر میدهند، اما میتوانید اندازه تصویر را بر اساس عرض دستگاه تعیین کنید. برخی از خدمات میزبانی وبسایت، از جمله HubSpot، به طور خودکار ریسپانسیو بودن تصاویر شما را کنترل میکنند.
۱۲. تصاویر خود را با دادههای ساختاریافته علامتگذاری کنید.
به زبان ساده، نشانهگذاری طرحواره (Schema markup) اطلاعاتی در مورد محتوای صفحه به موتورهای جستجو در قالبی که درک میکنند، میدهد. نشانهگذاری Schema بهخودیخود باعث رتبهبندی وبسایت شما در صفحه ۱ گوگل نمیشود.
در عوض، Schema میتواند به شما کمک کند تا ترافیک بیشتری را به دلیل رتبهبندی خوب جذب کنید. دلیلش این است که موتورهای جستجو مانند گوگل از این نشانهگذاری هنگام نمایش نتایج غنی (Rich Results) مانند قطعههای ویژه (Featured Snippets) یا سؤالات متداول استفاده میکنند.
علامتگذاری صفحات محصول یا پستهای وبلاگ خود با انواع Schema مربوطه، به شما امکان میدهد یک تصویر اضافه کنید. سپس گوگل میتواند این اطلاعات را به کاربرانی که جستجو میکنند ارائه کند. انجام این کار میتواند برای نرخ کلیک شما عالی باشد، زیرا میتواند نتایج جستجوی شما را برای کاربران ترغیبکنندهتر برای کلیککردن کند.
در واقع، Schema میتواند عاملی برای ایجاد کلیک در برخی صنایع باشد. بهعنوانمثال، آخرین باری را که برای دستور غذا جستجو کردید، به یاد دارید؟ بهاحتمال زیاد، بزرگترین عامل تأثیرگذار برای جایی که کلیک میکنید، نحوه ظاهر غذا در تصویر کوچک نشاندادهشده در گوگل است.
۱۳. از یک راهحل کش برای ارائه سریعتر تصاویر استفاده کنید.
آیا میدانستید که سرور وب شما باید هر بار که بازدیدکنندهای به وبسایت شما میآید، همه محتویات را دوباره محاسبه و ارسال کند؟ این کار فشار بیشتری وارد میکند و از پهنای باند هاست شما بیشتر استفاده میکند. علاوه بر این، کاربر باید مدت بیشتری صبر کند؛ زیرا کامپیوتر طرف دیگر باید محتوا را پردازش کند.
شما میتوانید با یک راهحل ساده کش، سرعت وبسایت خود را بهشدت افزایش دهید و اساساً نسخه موجود صفحه خود را “ذخیره” کنید. با این کار، وقتی کاربران به سایت شما میآیند، وب سرور شما بهجای اینکه هر بار دوباره آن را محاسبه کند، یک کپی “آماده” از صفحه شما را تحویل میدهد.
امروزه بیشتر پلتفرمهای CMS دارای افزونههای زیادی هستند که به شما امکان میدهند تنها در چند دقیقه یک راهحل کش رایگان راهاندازی کنید. برای یافتن افزونه کش مناسب، کافی است آن را همراه با نام CMS خود در گوگل جستجو کنید.
۱۴. سرعت بارگذاری تصویر خود را با CDN بهینه کنید.
در نهایت، عملکرد دستگاه کاربر مهم است، اما عملکرد سرورهای شما نیز مهم است. برای بسیاری از وبسایتهای کوچکتر که از یکهاست ارزانتر و محدود استفاده میکنند، یک راهحل مؤثر استفاده از شبکه تحویل محتوا است. با آن، شما اساساً تصاویر خود را در وبسایت دیگری میزبانی میکنید که سپس آن محتوا را مستقل از وب سرور شما ارائه میدهد.
به طور مشابه، وبسایتهای بزرگتر میتوانند از CDN استفاده کنند، زیرا تعداد زیادی ترافیک دارند. این فشار زیادی را به سرورهای وبسایت آنها وارد میکند.
استدلال برای CDNها با درنظرگرفتن محل زندگی بازدیدکنندگان شما حتی بهتر میشود. اگر یک شرکت بینالمللی هستید، به یاد داشته باشید که بسیاری از افرادی که از وبسایت شما بازدید میکنند در مکان دقیق شما (حداقل مکان سرورهای وب شما) زندگی نمیکنند. در این موارد، CDN مانند Cloudflare به شما کمک میکند تصاویر را سریعتر از طریق سرورهای متعدد آنها در سراسر جهان ارائه دهید. داشتن یک زیرساخت بزرگ به این معنی است که همیشه یک سرور در نزدیکی بازدیدکنندگان شما وجود دارد که منجر به تأخیر کمتری میشود.
۱۵. تصاویر را به نقشه سایت موجود اضافه کنید.
گوگل پیشنهاد میکند تصاویر را به نقشه سایت موجود اضافه کنید یا یک نقشه سایت جداگانه فقط برای تصاویر ایجاد کنید تا به موتورهای جستجو کمک کنید تصاویر شما را کشف کنند. بهویژه، این برای تصاویری که گوگل نمیتواند از طریق خزیدن پیدا کند مفید است، مانند تصاویری که از طریق فرمهای جاوا اسکریپت به آنها دسترسی پیدا میکند.
خوشبختانه، اگر نمیخواهید تصاویر را بهصورت دستی به نقشه سایت اضافه کنید، ابزارهایی مانند Angeldigital.Marketing وجود دارد که یکبار به طور خودکار نقشه سایت تصویر را تولید میکند.
نتیجه
تصاویر تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهند و به افزایش رتبه شما کمک میکنند؛ زیرا محتوای شما را برای کاربران نهایی مرتبطتر میکنند. تمرین بهینهسازی تصاویر شامل چند جنبه کلیدی است، سرعت بارگیری تصاویر شما و اینکه موتورهای جستجو چقدر آنها را درک میکنند. بهینهسازی ابعاد و اندازه فایل تصاویر شما تضمین میکند که گامهای درستی برای بهبود رتبه خود بردارید. علاوه بر این، ارائه اطلاعات متنی از طریق عنوان تصاویر و متن جایگزین به شما کمک میکند در جستجوی گوگل از رقبا پیشی بگیرید.
برای آموزش کامل سئو میتوانید بسته آموزش جامع سئو ما را تهیه فرمایید یا درصورت نیاز به مشاوره و استفاده از خدمات سئو ما، با بخش خدمات تماس بگیرید.