سئو چیست؟ (راز رسیدن به صفحه اول گوگل)

توسط | تیر 31, 1399 | بازاریابی | 0 نظر

12 دقیقه

سئو مخفف عبارت انگلیسی (search engine optimization) می‌باشد که به معنی بهینه سازی برای موتور جستجو ( مانند گوگل، یاهو، بینگ و …) است.

موتورهای جستجو مرجعی برای لیست کردن سایت‌ها و محتواهای آنلاین هستند. سایت‌هایی مثل گوگل، یاهو، بینگ و… که وظیفه‌ی آن‌ها این است که وقتی کاربر یک عبارت را جستجو می‌کند، مناسب‌ترین سایت‌ها را برای آن لیست کنند تا کاربر به بهترین نتیجه برای جستجو برسد، موتور جستجو گفته می‌شود، پس سئو به فرآیندی گفته می‌شود که ما در آن، کارهایی انجام می‌دهیم تا موتور جستجویی مثل گوگل، سایت ما را به عنوان سایت مناسب بشناسد و در هنگام نمایش نتیجه‌ی جستجوی کاربرها جایگاه خوبی از صفحه‌ی اول به ما بدهد.

مهمترین موتور جستجو، گوگل است، زیرا کاربران بسیار زیادی دارد و بسیار هوشمند است. ما سایت را فقط برای گوگل بهینه می‌کنیم، چون روزانه بیش از ۷ میلیارد جستجو در آن انجام می‌شود و میزان جستجو در بقیه‌ی موتورهای جستجو مثل یاهو، در برابر گوگل بسیار ناچیز است، پس سئو برای بقیه‌ی موتورهای جستجو، وقت تلف کردن است!

چطور به صفحه‌ی اول گوگل برسیم؟

گوگل حدود ۲۰۰ معیار برای رتبه دهی به سایت‌ها دارد که بر اساس آن‌ها تشخیص می‌دهد که کدام سایت‌ها باید در صفحه‌ی اول قرار بگیرند. 10 تا از مهم‌ترین معیارهای گوگل برای رتبه بندی، به شرح زیر است:

۱_فعال و به روز بودن سایت: باید به طور مستمر و منظم، محتواهای جذاب و کاربرپسند روی سایت بگذارید.

۲_همیشه در دسترس بودن سایت: سایت شما باید همیشه برای کاربران در دسترس باشد و آن ها بتوانند از آن استفاده کنند.

۳_معروفیت و محبوبیت سایت و برند: اینکه برند شما در اینترنت جستجو شود و در سایت‌های دیگر راجع به آن صحبت کنند هم روی سئو سایت شما تاثیر مثبت دارد.

۴_بهینه بودن سایت برای موبایل: این موضوع خیلی خیلی مهم است و اگر سایت شما داخل موبایل به هم بریزد و غیر قابل استفاده شود، هیچ شانسی برای کسب رتبه‌های خوب داخل گوگل ندارید. در بعضی از موضوعات، بیش از ۷۰ درصد جستجوها از طریق موبایل انجام می‌شود.

۵_فعالیت شما در شبکه های اجتماعی: این موضوع هم روی سئو سایت موثر است، به خصوص اگر کاربران در صفحات اجتماعی شما فعالیت داشته باشند. (لایک، کامنت، فالو و … )

۶_حجم صفحات سایت و سرعت بارگذاری: اگر سایت شما دیر باز شود، کاربران منتظر نمی‌مانند و آن را ترک می کنند. تقریباً ۵۰ درصد از کاربران اینترنت، انتظار دارند صفحه‌ی وب سایت، در کمتر از ۳ ثانیه لود شود.

۷_نوع نگارش محتوا و پرهیز از غلط های املایی و نگارش: در بحث اصول نگارش محتوا، این موضوع را کاملا توضیح داده‌ایم.

۸_رفتار کاربران در سایت و میزان تعامل آن‌ها: زمانی که کاربران در سایت شما صرف می‌کنند، تعداد صفحاتی که در سایت شما بازدید می‌کنند، قرار دادن نظر و شرکت در بحث‌ها و … در سئو سایت خیلی موثر است.

۹_اعتبار و ارتباط موضوعی بک لینک‌ها: بک لینک، یعنی لینک هایی که سایت‌های دیگر به سایت شما می‌دهند. بهتر است سایت‌هایی که موضوع آن‌ها با موضوع سایت شما ارتباط دارد، به شما لینک بدهند؛ مثلا اگر سایت شما ورزشی است، یک سایت ورزشی به شما لینک بدهد.

۱۰_نحوه‌ی استفاده از کلمات کلیدی در متن، عنوان، تصاویر و لینک‌ها: این موضوع را هم در بحث اصول نگارش محتوا، آموزش داده‌ایم.

صفحه اول گوگل با سئو

انواع روش‌های سئو

سئو کلاه سیاه

هدف از این روش، رشد سریع سایت در نتایج گوگل از طریق تقلب است و اصلاً به جلب رضایت کاربران سایت توجه نمی‌شود. جایگاهی که از این روش کسب می‌کنید، سریع به دست می‌آید، اما بی ثبات است و سریع هم از دست می‌رود.

سئو کلاه سفید

انجام تکنیک‌های تایید شده توسط گوگل می‌باشد. این روش کاملاً قانونی است! درست است که رتبه گرفتن با این روش مقداری زمان براست، اما پایدار است.

سئو کلاه خاکستری

روشی بین کلاه سیاه و کلاه سفید است که بیشتر به کلاه سیاه نزدیک می‌باشد، اما طوری برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود که گوگل متوجه خطاها و تقلب‌های ما نمی‌شود. این روش ریسک خیلی کمتری نسبت به روش کلاه سیاه دارد.

یکی از فاکتورهای موثر بر سئو این است که افراد، مطالب شما را در شبکه‌های اجتماعی خودشان به اشتراک بگذارند، مخصوصاً شبکه‌های اجتماعی توییتر و لینکدین، اما به علت فیلترینگ که در نتیجه آن از این شبکه‌های اجتماعی در ایران کمتر استفاده می‌شود یا اینکه هنوز فرهنگ اشتراک گذاری مطالب با ذکر منبع در کشور ما شکل نگرفته و ما این امتیاز را از دست می‌دهیم، پس این کار را خودمان توسط ربات انجام می‌دهیم تا این امتیاز را هم بگیریم و سایت ما سریعتر رشد کند؛ این می‌شود یک نمونه از کارهایی که در روش سئو کلاه خاکستری، انجام می‌دهیم.

انواع روش‌های سئو

بخش‌های سئو

سئو on page:

تمام فعالیت‌هایی که درون سایت شما انجام می‌شود، مثل: تولید محتوا، طراحی، نحوه کد نویسی و … .

مهمترین بخش‌های seo on page:

  • استفاده از تگ‌های متا
  • تعیین درست عنوان‌ها و تگ‌های هدینگ (H)
  • تدوین ساختار مناسب برای آدرس دهی صفحات
  • بهینه سازی تصاویر سایت
  • تولید محتوای اختصاصی و با کیفیت
  • طراحی نسخه موبایل و ریسپانسیو بودن صفحات
  • بهینه سازی سرعت لود صفحات

سئو off page:

تمام فعالیت‌های شما که در خارج از سایت و با هدف هدایت کاربران اینترنت به سایت شما انجام می‌شود؛ مثلا وقتی لینک سایت خودتان را در سایت‌های دیگر می‌گذارید ( بک لینک )، این افراد از آن سایت‌ها و از طریق آن لینک، به شما هدایت می‌شوند. مهمترین فعالیت ما در بیرون سایت، کسب بک لینک‌های ارزشمند است.

راه‌های کسب بک لینک ارزشمند

  • خرید بک لینک
  • خرید رپورتاژ آگهی
  • فعالیت در شبکه‌های اجتماعی
  • نوشتن محتوای ارزشمند و مرجع
  • ارسال دیدگاه در سایت‌های مرتبط

لینک سازی درست و اصولی، تاثیر قابل توجهی در جایگاه سایت دارد.

اهمیت آشنایی با عملکرد موتور جستجو

  • نحوه‌ی استفاده ی کاربران از موتورهای جستجو را درک می‌کنیم.
  • نحوه‌ی رتبه بندی صفحات وب، توسط موتورهای جستجو را هم درک می‌کنیم.

سه گام اصلی در عملکرد موتورهای جستجو

  • خزش روبات‌های گوگل در محتوای سایت‌ها ( crawling )
  • تهیه یک نسخه از صفحات سایت و تحلیل محتوای آن ( indexing )
  • نمایش نتایج مناسب بر اساس ایندکس‌ها ( results )

Crawling

خزنده‌ها یا crawlerها، ربات‌های نرم افزاری گوگل هستند که رفتاری شبیه به کاربرهای انسانی دارند و مشابه یک انسان، از سایت و بخش‌های مختلف آن دیدن می‌کنند.

خزنده‌ها تمام بخش‌های سایت، شامل محتوای عناوین، تصاویر، لینک‌ها و … را که دسترسی آن بخش به خزنده اعطا شده، بررسی می‌کنند.

شما می‌توانید بررسی قسمت‌هایی از سایت را برای خزنده‌ها محدود کنید. ربات‌های گوگل در بازه‌های زمانی متفاوت، به بررسی مجدد صفحات وب می پردازند تا تغییرات محتوای سایت را بررسی کنند.

چند نکته کاربردی در مورد سئو

  • آدرس صفحات تا جای ممکن کوتاه باشد و حاوی کلمه‌ی کلیدی باشد. (به زبان انگلیسی)
  • از زیرشاخه‌های کمتری در دسته‌بندی مقالات و محصولات استفاده کنید، در این صورت گوگل می‌فهمد که سایت شما تخصصی است.
  • لینک خارجی برای سئو خوب است، به شرطی که لینک را به سایت مرجع معتبر و مرتبط بدهیم.
  • کاربران را تشویق کنید تا در سایت نظر بدهند؛ با استفاده از جایزه، کد تخفیف، محتوای قفل دار و غیره.
  • سایت را طوری طراحی کنید که آدم‌های تنبل با لذت از آن استفاده کنند.
  • قبلا هم گفتیم که سرعت لود وب سایت یکی از فاکتورهای مهم و موثر بر سئو است. تقریبا ۵۰ درصد از کاربران اینترنت انتظار دارند صفحه وب سایت، در کمتر از ۳ ثانیه لود بشود.

عوامل موثر بر سرعت سایت

  • عوامل مختلفی بر سرعت سایت شما تاثیر دارند، مثلاً حجم صفحات، تاثیر مستقیم روی سرعت بارگذاری دارد. برای کاهش حجم صفحات، باید حجم عکس‌ها را با روش‌های مختلف کم کنید.
  • نحوه‌ی کد نویسی قالب سایت هم بر سرعت آن تاثیرگذار است و باید کدها تا جای ممکن فشرده و بهینه باشند.
  • انیمیشن‌های موجود در المان‌های صفحه، سرعت صفحه را کم می‌کنند.
  • کیفیت هاست شما هم روی سرعت خیلی موثر است. حتماً از هاست‌های معتبر و با کیفیت استفاده کنید.
  • فعال بودن کش (cache) هم تاثیر مثبتی روی سرعت سایت دارد. وقتی کاربر یک بار وارد سایت شما می‌شود، قسمت‌هایی از سایت که معمولاً ثابت هستند و تغییر نمی‌کنند در حافظه کش مرورگر کاربر ذخیره می شوند تا در دفعات بعدی مراجعه‌ی کاربر، سایت با سرعت بیشتری لود بشود.

نبایدهای سئو و بک لینک

روش‌هایی که در اینجا آوردیم، سالها قبل برای سئو مفید بودند، اما الان منسوخ شدند و نباید از آن‌ها استفاده کنید.

  1. ساخت چندین وبلاگ و بازنشر محتوا در تمام آن‌ها: این روش سالهاست که منسوخ شده و اگر الان این کار را انجام بدهید، سایت شما از طرف گوگل جریمه می‌شود.
  2. فعالیت در چندین شبکه اجتماعی و انتشار اتوماتیک مقاله در آن‌ها: این روش منسوخ شده و برای سئو سایت شما مضر است، اما تحت شرایط خاصی هنوز هم می‌شود از آن استفاده کرد و نتیجه‌ی مثبت گرفت.
  3. ثبت سایت در دایرکتوری‌ها و سایت‌های تبادل لینک: این روش فاجعه و بسیار مضر است.
  4. استفاده از ابزارهای مختلف برای ساخت بک لینک انبوه: بسیار مضر است، اما هنوز هم تحت شرایط خاصی می‌شود از آن استفاده کرد.
  5. ثبت کامنت‌های انبوه به وسیله‌ی ربات یا به صورت دستی: این روش هم کاملا منسوخ شده، اما تحت شرایط خاصی می‌شود از آن استفاده کرد.

ساخت بک لینک‌ها باید به صورت کاملاً نا منظم و با فاصله انجام بشود. در شش ماه اول فعالیت سایت، به هیچ وجه از لینک سازی غیر طبیعی استفاده نکنید؛ کیفیت لینک‌ها از کمیت آنها مهم‌تر است.

به جای استفاده از لینک‌های کم ارزش، از چند لینک با ارزش استفاده کنید. لینک سازی را به صورت نامنظم و اتفاقی برای تمام صفحات سایت انجام بدهید، نه فقط صفحه اصلی.

از عبارت‌ها و کلمات مختلف و همچنین نام برند خودتان، برای لینک دهی به سایت استفاده کنید تا طبیعی به نظر بیاید. ( نام برند باید بیشتر از کلمات باشد )

رابط کاربری یا UX هم از جمله موارد موثر بر سئو است، یعنی سایت را طوری طراحی کنید که کاربر به راحتی بتواند از آن استفاده کند و پاسخ نیازش برسد.

منوی سایت از دو جهت درسئو اهمیت دارد :

۱_ سهولت دسترسی به قسمت‌های مختلف سایت ( به UX مرتبط است )

۲_لینک سازی داخل

دانلود PDF سئو چیست؟

دانلود پاورپوینت سئو چیست؟

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت