فهرست مطالب این مقاله
همیشه در زندگی این تجربهها هستند که به آسایش و عملکرد ما در تکتک مراحل زندگی، که گاهی سخت و گاهی آسان هستند، کمک میکند. سطح رضایت از زندگی و یا هر کاری، نیاز به کسب تجربه در آن مورد دارد. اگر در هر عمل، فرایند کاری، استارت آپ و غیره، تجربههای اولیه را کسب کرده و از ذخایر خود استفاده کنید، بسیار موثر خواهد بود.
تجربه کاربری یا ux چیست؟
تا به حال به کلمه (ux) که مخفف کلمه یوزر اکسپرینس (user experience) است، توجه و دقت کردهاید؟ این واژه به معنی تجربه کاربری یا در معنای وسیعتر آن سطح رضایت کاربران از عملکرد و بهرهوری کاربری از سایت است. راحتی کار کردن کاربر با سایت، دسترسیهای راحت و اصولی و احساس رضایت از سایت نیز در این دسته قرار دارد و به آن ux یا تجربه کاربری گفته میشود.
تجربه کاربری یا یو ایکس، ux، در طراحی سایت و سئو، بسیار اثربخش است؛ از این رو مسئلهای که کاربران دنیای وبسازی و طراحی آن را درگیر کرده و باید هنگام طراحی سایت کاملاً از آن آگاه بوده و با آن آشنا باشند ui و ux است.
میتوان دو دسته از طراحان وبسایت را یافت:
- ux دیزاینر
- ui دیزاینر
دستهی اول افرادی هستند که تمام زمان خود را صرف تجربه کاربری سایت میکنند و دسته دوم افرادی که بر روی قسمت مهم روابط کاربری بین سایت و کاربر کار میکنند. اگر علاقهمند به فعالیت در حوزه طراحی سایت هستید،ف میتوانید در دو بخش آن فعالیت کنید تا لذت و درک همهجانبهای از طراحی سایت و (یو آی،ui) و (یو ایکس،ux) داشته باشید. البته بین این دو تفاوتهایی وجود دارد؛ که همین نمایان شدن تفاوتها، باعث ایجاد انگیزه و پیدا کردن راه درست برای یافتن آینده و هدف است.
تفاوت ui و ux
برای یافتن و فهمیدن کامل تفاوت این دو عنصر در طراحی سایت، نیاز است تا در ابتدا به نقش کاربردی آنها اشراف کامل داشته و از نحوه استفاده آنها آگاه باشید. این بدین معنی است که بتوانید با آنها کار کنید. در مرحله بعد شما شاهد تفاوتهایی خواهید شد. تفاوتهایی که به خودی خود نمایان میشوند و برای حل شدن، نیاز به درک عمیقتری دارند. منظور از حل شدن یعنی انتخاب یک نوع از بین (یو ایکس و یو آی) با در نظرگیری تفاوتها.
تفاوتهای زیادی بین ux و ui وجود دارد به طور مثال (یو آی) زیر مجموعه و عضو (یو ایکس) است؛ اما همیشه نتیجه نهایی کار بستگی به (یوایکس) دارد. هر چقدر (ux) کاران توان مهارتی بالا و استعداد زیاد در این کار داشته باشند، نتیجه محطلوبتر است. نکته دوم اینکه برای ایجاد یک سایت کامل از لحاظ طراحی ،تنها (یو ایکس) کافی نیست؛ بلکه (یو آی) نیز ضروری بوده و نبود طراحی (ui) در سایت همانند یک سایت بسیار شیک و جذاب اما بدون هیچگونه رابطه کاربری درست، که دسترسی را برای کاربران آسان سازد و به همراه انبوهی از باگها و اختلالات است.
وجود تفاوتها در این زمینه حتی نسبت به شب و روز بودن نیز متفاوت است. شب بودن و روز بودن زمان اهمیت بالایی دارد. شاید گمان شود که علت آن شدت نور و کاهش آن است؛ اما باید بگویم که در اصل این موضوع در هنگام درخواست کاربران نسبت به نیازشان شکل میگیرد. برای مثال مردم یک منطقه بعد از ساعت کاریشان که شب است، نیاز دارند تا خریدهایی برای تامین زندگیشان انجام دهند. از این رو سایتی که در این ساعت به آن مراجعه میشود باید بتواند نسبت به زمان فعالیت کاربر، همانند ساعات دیگر، روند کاری خود را ارائه دهد. این مسئله بر عهده (یو ایکس) است.
یکی از تفاوتهای بزرگی که بین طراحی ui و ux وجود دارد این است که در طراحی (ui)، تمامی فعالیتها سلیقهای است. مشتریان و متقاضی هیچ دخالتی در پروسه کار ندارند. در استفاده از طراحی (ux) اما با رعایت اصول حرفهای کار، خواسته کاربران اولین شرط اجرایی (یو ایکس) است و بررسی آن جزو کلیدیترین نکته طراحی است. این نکته را در گوشه ذهن خود داشته باشیم که (یو ایکس ux) و (یو آی ui) جزء جدانشدنی از یکدیگرند؛ بدون حضور یک قطب، قطب دیگر همانند یک دستگاه خاموش عمل میکند.
اهمیت یوایکس
حال با توجه به درک درست از تفاوتهای بین طراحی ux و ui، باید نسبت به اهمیت (یوایکس) اطلاعات کسب کرد. (یو ایکس) و یا طراحی بر اساس تجربه کاربری، بر سئو تاثیر دارد. به دلیل اینکه هنگام استفاده از یک وب سایت، گوگل با هزاران چشم از سرمایه ما محافظت میکند و به شدت نسبت به خرابی و یا غیرقانونی بودن وبسایت عکسالعمل نشان میدهد. رفتار کاربران را به دقت مورد بررسی و تحلیل قرار میدهد تا آسیب به سایت نرسد که واکنشهای مثبت از سر دقت در مفید بودن مطالب برای کاربران، به دست آوردن تجربه مفید و عالی از سایت است که از سایت های خوب تقدیر شده و امتیاز داده می شود. این امتیاز دهی برای مدیران سایت حکم برگ برنده را دارد تا سایت آنان را در لیست ابتدایی و در رده های بالاتر لیست جستوجو قرار دهد و بازدید از سایت شان را افزایش داده و سبب هدفمند شدن وبسایت شود، البته نکته که می توان به عنوان نقطه حساس اضافه کرد این است که در ( یو ایکس ) شمایل و ظاهر آن در الویت ابتدایی طراحی ( یو ایکس ) قرار نمی گیرد بلکه عملکرد کاربر و سطح رضایت آن نسبت به استفاده آن اهمیت وارد و مهم است، زیرا ( یو ایکس ) به کاربران در انتخاب و یافتن یک سایت خوب از بد کمک می کند و همیشه نشانه هایی از سایت های درجه یک و کاربردی را در ذهن کاربر قرار میدهد تا او مجدداً به سایت برگشته و روند تعاملی و مثبت افزایش یابد.
همانطور که در نظر دارید و گفته شد طراحی ( یو ایکس ) یا تجربه کاربری، ارتباط و تاثیر مستقیمبر فعالیت های سئو نویسی دارد از این رو برای داشتن یک وب سایت سئویی خوب حتما به ( یو ایکس ) سایت خود برسید و در تقویت عملکرد آن بکوشید و آن را هرگز فراموش نکنید که ( یو ایکس ) سایت را ارتقا دهید، زیرا گوگل همیشه در تلاش است از طریق همین ارتقادهی ( یو ایکس ) سایت، وبسایتهای غیر قابل استفاده و سایت هایی که از نظر کاربران اصلاً بهینه و درست نیستند را تشخیص دهد و با جداسازی اقدام به جایگزینی آنها با محتوای بهتر و مفید تر کند و به طرفدارانشان افزوده شود. به طور کلی تاثیر سرویس ( یو ایکس ) در سئو به صورتی است که به روند بهبود سازی و عملکرد مثبت سایت کمک کرده و گوگل را از اینکه سایت شما را به عنوان یک تهدید و مخرب فضای سایبری تشخیص دهد باز دارد.
اگاهی از تمام مواردی که گفته شد بسیار ضروری است و اگر دانش خود را افزایش داده و سطح درک خود را از این موضوع بهتر کنید می توانید شروع به اجرای این طرح کنید. حال سوالی که عموماً ذهن افرادی که در این زمینه قرار است شروع به کار کنند را اشغال کرده این است که چگونه و از کجا آغاز کنیم تا طراحی خوب را به کاربران نشان داده و ارائه تجربه کاربری خوبی داشته باشیم؟
برای شروع هر کاری در ابتدا باید به روندی که داریم توجه کنیم و نقشه ی مسیرمان را مهیا کنیم؛ هر فعالیتی مراحل مختص به خودش را دارد از این رو در طراحی یک سایت ما نیز با مراحلی دقیق برای راه اندازی و ایجاد یک سایت که از (یو ایکس) بهره مند است روبرو هستیم. همان طور که آگاه هستید تجربهای داخلی یک سایت کاملاً تحت نظر کاربر است و باید نظر او در بند بند کار رعایت شود برای همین در ابتدا، تحقیق و بررسی مواردی که کاربر از یک سایت خوب و تمیز را مد نظر میگرد باید جمع اوری شود تا در مراتب بعدی کار هم دوباره کاری صورت نگیرد و هم دچار هیچ گونه مشکل نشویم. برای یافتن یک نظر از کاربران می توانید خود را به جای شخص روبروی سایت تصور کنید که با مراجعه به پنجره انتقالی شرکت، و غیره شما دقیقاً چه چیزی نیاز دارد و سپس به میزان نیازمندی هر فرد او را در دسته ای قرار دهید، شخصیت بندی کاربران از این نقطه آغاز میشود که به شما یک دید همه جانبه میدهد تا سایت خود را با تمام سلایق و علاقه های گوناگون کاربران منطبق کنید و کاربران با دیدگاه های گوناگون از توانمندی وبسایت راضی شده و محتوای آن را مفید شمارند. توانمندی سایت راه و روش های دیگری نیز دارد و با اعمال مسیرهای درست از ابتدای فعالیت تا حضور کاربران تا زمانیکه به خرید ها و یا هر کار دیگر منجر می شود مهم است، و پدید آوردن همان مسیر درست برای کاربران سایت این دسترسی و یا مجوز را به انها میدهد تا بتوانند خیلی راحت به مطالب، محتوا و محصولاتشان را دست یابند و به قولی خرید راحتی داشته باشند. پایدار بودن این پروسه می تواند نشان از عملکرد عالی (یو ایکس) سایت باشد. برای درک بهتر از این موضوع به این مثال توجه کنید؛ زمانی که به یک فروشگاه می رویم در ابتدا به ظاهر آن می نگریم که جزاب بودن ان مانع از صرف نظر کردن از خرید ما میشود اما وقتی که قصد خرید کردیم و محصولی که مورد نظر است نمیتوانیم بیابیم و باید ساعت ها به دنبالش باشیم و یا از فروشنده پس و جو کنیم که بسیار حوصله سر بر و خسته کننده خواهد شد که در ان زمان ایا محصول موجود باشد یا خیر. در نهایت بدون کوچکترین خرید از فروشگاه خارج می شویم این در حالی است که سایت ما از ( یو ایکس ) خوبی برخوردار نیست و حتی نمیدانیم که محصول مورد نیاز در کدام طبقه و غرفه هست که به ان رجوع کنیم ویا مشتری را ارجاع دهیم. اما زمانی را در نظر بگیرید که عجله دارید و می خواهید در کسری از زمان خرید خود را انجام دهید و به فروشگاه می روید اما این بار کمی با دفعه ی قبل متفاوت است زیرا تمام اجناس نسبت به مواد تشکلی دهندهی آن و مورد استفاده محصول، در کنار یکدیگر با نظم و ترتیب قرار گرفته اند و شما به راحتی و بدون پرسش به محصولی که قصد خرید آن را داشته اید می رسید و حتی از مدل های مختلف آن هم مطلع میشوید. البته اینکه در دفعات بعدی خرید نیز مجدداً به همان مارکت سر میزنید و به آشنایان و دوستان خود از کیفیت بالای فروشگاه اطلاع می دهید که همین باعث پیشرفت آن فروشگاه در بین سایرین میشود. این نمونه دقیقاً زمانی است که سایت شما از ( یو ایکس ) بی نظیری بهرهمند است و کاربران به هنگام ورود به سایت، دسترسی به محتوایی که میخواهند را دارند و همین رضایت مشتری، کاربر، متقاضی نتیجه مفیدی در ادامه فعالیت برای شما به ارمغان می آورند.
سئو در راه یابی شما به مقام سایت های ابتدایی صفحات اول گوگل کمک میکند، اما اگر دو شرط مهم استفاده از طراحی سایت ( یو ایکس ) یا تجربه کاربری درست و طراحی ( یو آی ) یا رابط کاربری صحیح را در راستای هدف های خود قرار دهید. البته در ابتدا باید در مهارت سئو نویسی در دو بعد عملی و علمی آن تجربه و دانش کسب کرده باشید و سپس دست به طراحی بزنید تا با کمک یکی از این روشها به نتایج مطلوب و درجه یک برسید و مخاطبین فراوانی برای سایت خود جذب کنید. ولی اگر در هین کار ایراد و یا اشکالی وجود آید از ( بونِس_ bounce) خوب برخوردار نخواهید شد. ( بونِس رِیت bounce rate) یا نرخ پرش زمانی رخ می دهد که کاربران بدون توجه به مطالب سایت شما از صفحه وب سایت خارج شده و آن را ترک می کنند و به صفحه ی جدیدی میروند، که این به معنای بی علاقگی به سایت و محتوای آن است. برای مثال تصور کنید که در یک روز ( صد 100) کاربر همزمان وارد صفحه شما می شوند و در لحظه بیشتر ( بیست 20) نفر از آنها صفحه اول وب سایت را ندیده رد می کنند، با بررسی و پردازش در سایت نرخ پرش وبسایت ما ( بیست ۲۰) درصد میباشد؛ البته نرمال بودن این وضعیت بستگی به دسته بندی سایت دارد که هر چقدر نرمال و کم تر این اتفاق صورت بگیرد بهتر است و وضعیت ( بونِس رِیت bounce rate) وبسایت با این شرایط نیز بهتر است و امکان دارد ظرفیت حد نرمال گاهی به ( چِهِل ۴۰ ) درصد نیز برسد اما سایت شرایط را قبول کند و این کار را عادی تلقی کند. اما نکتهای که بسیار مهم است اینکه سایت و یا وب سایت هایی که از (ux) استفاده نکرده باشند هیچ دستاوردی ندارند، اما زمانی سایت شما ( یو ایکس ) فوق العاده ای داشته باشد و تمام مراحل اجرایی آن درست و دقیق باشد وب سایت شما روند پیشرفت را طی خواهد کرد و به درجات بالا خواهد رسید.
بعد از اتمام فرآیند و یا حتی در هنگام شروع به کار مسئولیتهایی گردن گیر طراحان ( یو ایکس ) است مسئولیت هایی گاها متفاوت که هر کدام قسمتی از کار شما را تقویت می کنند، اما متفاوت بودن آن نیز بستگی به کارفرما و شرایطی که در آن هستید و یا پروژه هایی که قرار است به دست شما انجام شود دارد. البته وجود مسئولیت ها همیشه نیاز به دقت در اجرای آن نیست درست است که باید مسئولیت را به درستی انجام داد ولی به دلیل پارهای از استعدادها و خلاقیت های کاربردی که وجود دارند میتوان بدون توجه به آنها پروژه های دریافتی خود را اجرا کرد و مشغول به کار شد. البته تمام کار به اینجا ختم نمی شود گاهی لازم است از مسئولیتهای محوله به شما آگاه باشید و مستلزم اجرای آن نیز باشید تا به هنگام تحویل پروژه تکمیلی و تمیز از سوی کارفرما مورد تشویق قرار گرفته و با قرارداد های بعدی به ادامه همکاری فراخوانده شوید.
مسئولیت های یک ( یو ایکس ) کار را می توان به طور خلاصه ( شش 6) به شرط یا ( شش ۶ )تکنیک تقسیمبندی کرد.
تحقیقات و بررسی بر روی محصول جزو اولین کارهایی است که افراد ( یو ایکس ) کار در ابتدای مسیر اجرای باید به آن توجه کنند و طبیعتاً تحقیقات درباره موضوعات به دو صورت کاربری و بازاری انجام میشود و به نوعی نقطه شروع ( یو ایکس ) کار نیز به شمار میرود. علاوه بر محکم کردن زیرساختهای طراحی برای طراح در عدم به کار بردن فرضیات و تجسمات ذهنی خود، کمک می کند تا تقریبا به آنچه کارفرما میخواهد نزدیکتر باشد و حقیقی تر جلوه کند.
شخصیت شناسی و ایجاد آن یکی از عوامل تقریباً میانی یک طراحی (یو ایکس ) است که این به این معناست که یک طراح بتواند قالب بندی درست از کاربران خود داشته باشد و گروههای شخصیت مختلفی را درک کند و سپس اقدام به ایجاد نماینده (personas) کند، نماینده ی (personas) در معنی شخصیت سازی استفاده می شود، همانطور که مشخص است شخصیتهای موجود و حقیقی در دنیا یک فرضیه و یا طرح نیستند بلکه یه هویت هستند که منعکس کننده رفتار تعامل گرایانه گروههای مختلف کاربری در صفحات وب هستند. (personas) همیشه از کاربرانی تشکیل میشوند که کاملاً حقیقی و به نوعی فعال در وب شناسایی میشود؛ اما شخصیت های غیر واقعی داستانی هستند و واقعیت ندارند و فردی که به نوعی نماینده (personas) ها هست باید در هنگام انتخاب کردن کاربران از واقعی بودن رفتار ها و معاشرت آنها آگاهی کامل داشته و در راستای بازتاب الگوی های شناختی، کاربران آیندهنگر خود را شناسایی کند و در مسیر پیشرفت قدم بر دارد.
بعد از این کش مکش هایی که در شاخص کردن کاربران داشته اید حال نوبت آن است که به صحنه بروید و داستان و سناریویی دقیق تنظیم کنید. داستان و روند پایانی آن موقعیت و فضایی است که کاربران نسبت به شرح آن فعالیت میکنند و به گونهای خود درحال یافتن بهترین موضوع هستند اما این به عده ی شماست تا گفتوگو ها واقعی و مرتبط با موضوع طراحی شود، که آیا وبسایت و محتوایی که شما در سایت قرار می دهید آیا متناسب با مواردی هستند که کاربرد در زندگی خود آن قرار با ان مواجه شده باشد؟ و ایا وبسایت شما تازه ساخت است و در روند آن بهبودی و نکته ی مثبتی حس می شود؟ و یا تقلید از یک سایت مشابه است و یا بازسازی یک سایت ساده دور افتاده است؟ و یا محصولات شما طراحی مجدد یک مورد شکست خورده است و یا یک طراحی کاملا نوین است. این والات تنها بخشی از داستان هایی است که در تعامل با کاربران صورت میگیرد که با تفکر درباره آن میتوانید به بببود ( یو ایکس ) سایت خود کمک کنید و ان را به نظرات به تکامل برسانید. نکته مهم هنگام تعامل کاربر با محصولاتش فکر کردن به روند آن است تا تعامل در درست ترین حالت است تا مشخص شود که کاربر چگونه فردی است و در چه رده بندی شخصیتی قرار میگیرد.
اطلاعات و درک درست از انتقال آن گام بعدی کار است و بسیار مهم است. از این رو طراحان (یو ایکس) به یک مرحله به نام معماری اطلاعات میرسند، معماری اطلاعات یا به اختصار ( آی اِی IA) زمینهای را فراهم میکند که بعد از ساخت شخصیت های داستانها به آنها در شناخت درست از موقعیتی که هستند کم می کند. معماری اطلاعات طرحی بسری است که با قرار گرفتن کاربران در آن، این امکان را به آنها میدهد تا به شناخت مکان فعلی محصولاتشان برسند و اینکه محتوا و محصول آن ها دقیقا از چه نوع اطلاعاتی بهرهمند است؛ همین معماری اطلاعاتی باعث ایجاد یک طرح ناوبری شده که به کمک آن اطلاعات طبقه بندی می شوند و البته بسیار در ( یو ایکس ) نقش دارد. به طور مثال یک یو ایکس کار را در نظر بگیرد اطلاعاتی که او برای کاربر در فضای ( یو ایکس ) شده سایت بارگذاری میکند، همانند کتابهایی از سراسر کره زمین است و تمامی کتاب ها نسبت به تاریخ و موضوعاتی که دارند در دسته های جداگانه قرار میگیرد و اگر یک کاربر به ان کتابخانه رجوع کند خیلی راحت میتواند موقعیت خود تا کتاب را بداند. مثلا کتاب مد نظر در ( چهل ۴۰) قرار دارد و کتاب او در موقعیت ( سی 30) قرار دارد، و یا شخصی را در نظر بگیرید که در سایت خود یک منوی کاربری ایجاد کرده است تا به کاربران سایت درک بهتری از موقعیت زندگی در سایت کمک کند تا انها از دسته ی خود اگاه شوند و البته که این مدیر سایت به نوعی در حال آموزش دیدن و یادگیری معماری اطلاعات است.
بعد از ایجاد معماری درست اطلاعاتی و یا همان (IA)، وقت آن است که دست به تولید و ایجاد ( وایر فریمwire frames ) بزنیم اصطلاح ( وایر فریم ) به معنی یک سیم شبکه ای فریم و یا سیمهای سیمکارتی نیز هستند. کلمه ( فریم ) که به معنی قاب و یا قالب کلی محصول، امروز شناخته میشود و محصولات مشهور و پر فروش فریم ها و قالب های بسیار جذاب دارند یا با طراحی ( یو ایکس ) سایت، ارتباط همراه گونه ای دارند. از طرف دیگر ( وایرفریم ) یا سیم فریمی یک نمایش کوتاه و مختصر از یک طرح اولیه است، همین نمایش کوتاه همان تعاملاتی است که کاربر هنگام مواجهه با یک محصول از خود نشان میدهد و طبقهبندی وایرفریم دقیقا نشان دادن و معین کردن همین تعاملات و حرکت ها است.
در فرهنگ طراحی وب سایت و طراحی ( یو ایکس ) افرادی شاغل در این زمینه، در دامنهی فعالیت های خود از نمونه سازی های اعمال شده تحت نظر ( وایرفریم ) و یا ( پروتوتایپ ) بهرهمند میشوند. در وهله اول شاید گمان شود بین این دو مدل نمونهسازی تفاوتهایی وجود نداشته باشد اما میتوان گفت که اصلاً این طور نیست این دو مدل تحویل طراحی، تفاوت هایی از لحاظ برقرار سازی مقیاس ها و اساساً چیزهای مختلفی را شامل میشود و از همین سو اهداف آنها نیز مختلف بوده و تقریبا میتوان هر کدام را یک نوع از تحویل نمونه با آرایش ایجاد سازی جدید تلقی کرد، ولی در ( ویندوز ها ) این روش ها همانند همان معماری ساده هستند انگار یک طراح ساختمانی دارد عمل معماری را انجام میدهد مشخص شده است. در مجموع نمونهسازی، یک هدف اولیه توانمند سازی شده سطح بالا به شمار میرود.
آزمون و خطا تیکه ای جداناپذیر از پازل طراحی و مجموعه فعالیتها در دنیاست و همین تیکه در طراحی ( یو ایکس ) بسیار اثر بخش و البته ضروری است؛ زیرا همانطور که آگاه هستید آزمون و خطا به یک فرد کمک می کند تا بتواند بهترین نتیجه مطلوب از یک کار را بیابد و در عرصه طراحی ( یو ایکس ) با آزمایشات مختلف شامل بازخوردهای لفظی، نظرات گوناگون و تعاملاتی که به صورت میدانی با کاربر انجام میشود میتوان به محصول نهایی کاربرد با دید گسترده تری دست پیدا کرد تا در انتها به تجربه کاربری مناسبی رسید و در ایجاد آن کوشید. البته این آزمون صرفاً یک طرفه نیست و به صورتی که کاربر تنها فقط محصول را سفارش دهد و پروسه را به اتمام کشد، بلکه این کار و ایجاد تعامل درست همانند ایجاد محرک قدرتمند برای همدلی به کاربر و کسب رضایت از محصول خواسته شده را دارا هست. البته در اکثر موارد آزمون و خطا حتماً به آن چیزی که در واقع باید باشد نمی رسد، بلکه در نحوه تولید و یا قسمتهای دیگر کار به شما کمک می کند تا در اجرا، این انتظارات را برآورده کنید.
تمام اصول کمکی یک ( یو ایکس ) کار تنها شامل این بخش ها نمی شود. طراحی ( یو ایکس ) همانند یک جهان بی پایان است که در ابتدای پیدایش انسان تنها به بخشی از ان دست یافته است و هنوز بیشتر قسمت از مسیر مانده است و نیاز دارد تا شناخته شود. در طراحی ( یو ایکس ) فرایند بی پایان و بی انتهاست و در اصل یک طراح ( یو ایکس ) کار همیشه در حال آموزش است و با قسمت های نوین تری آشنا می شود و به بهروزی علم و طراحی و کسب مهارت و مهارت ورزی می افزاید و خود را به مسیر موفقیت و آینده نگری هدایت می کند.
همانطور که میدانیم طراحی ( یو ایکس ) یکی از چند شغل جذاب و جالب دنیا است و افرادی که قصد انتخاب این شغل را دارند و یادگیری توانایی اجرایی و عملی آن را دارند مسیرشان پر است از چالش های هیجان انگیز و گاهی دشوار که طراح را ترغیب می کند تا به یادگیری مطالب جدیدتر بپردازد و از پس مشکلات و موانع به روز رسانی شده برآید. افراد عضو این کار همیشه از سطح رضایت بالایی نسبت به فعالیتهای دیگر در حوزه مشابه برخوردار هستند. نکاتی همیشه باید در عقبه ی ذهن خود داشته باشید تا در مواجهه با افراد که شما را به عنوان مشاور انتخاب میکنند و سوالاتی را میپرسند کم نیاورده و بتوانید آنها را به سمت سایت خود بکشانید، این نکات در زمان تعامل با شخص بسیار ضروری هستند زیرا کمک می کند شمایی که یک طراح هستید را به عنوان سمبل شکوه و حرفه ای در کار نشان دهد و به راحتی با بازخوردها و گفتگوهایی که با کاربر خود خواهید داشت نظر او و سبک و نگرش و مواردی که باید برای او بسیار مهم و نیاز دارد را بیابید و نسبت به آن شروع به کار کنید این به این مفهوم است که مواردی که شامل زیبایی آثار کار و خلاق جلوه دادن سایت طراحی عمقی محیط سایبری است باید توجه ویژهای از سمت شما داشته باشد و برای دستیابی به این ترفندها و اطلاعات مهم تنها کافیست خود را به جای کاربر قرار بدهید و تصورات او را در ذهن خود مرور کنید و سپس خواهید دید که به راحتی و البته با دانش کسب کرده میتواند به نظر کاربر برسید هم اکنون شما مثل یک فرد تازه وارد به سایت خود هستید تا محصول را خریداری کنید، احساسات و هیجان آنچه که در آن زمان دارید را تجسم کنید و احوالات خود را در یابید، با این کار حس مثبت بیشتری به مخاطب خود می دهید و باعث میشوید تا فکر تا کار به نحو احسنت انجام شود. در نتیجه ( یو ایکس ) هم به نوعی تجربه کاربری است هم به نوعی ابراز علاقه و احساسات نسبت به ( یو ایکس ) است.
همانطور که در ابتدا از آن صحبت شد و اگاه شدید طراحی ( یو ایکس ) نقش مستقیم در فرآیند سئویی سایت دارد و زمانی این صحبتها صحت دارد که باعث ایجاد فضای دل انگیز برای کاربر شود و او را بتوان در سایت به عنوان یک کاربر ماندگار تبدیل کرد و شناخت. با این کار دقیقا تاثیر این طراحی را بر روی سئو خواهید دید و اگر این کار به درست ترین شکل صورت گیرد هرگز از چشمان تیز بین گوگل و الگوریتمهای آن پنهان نبوده و حتماً برای سایت شما جایگاه و مقام ویژهای و خوبی را قرار خواهد داد زیرا باعث ابراز علاقه از سوی مخاطبان و رضایت آنها شده اید.
حال این سوال پیش می آید که گوگل چگونه ( یو ایکس ) بودن سایت را تشخیص می دهد و استانداردهای او چیست؟
مجموعه از استانداردها در چند پروسه کوتاه اجرایی جمع شده اند و یکی از آنها ملاک قرار دادن سرعت انتقال به شبکه و سرعت بارگذاری مطالب در هنگامی که شما در حال استفاده از سایت هستید است که گوگل به آن بسیار توجه می کند و از عملکرد سرعت بالا و یا پایین بودن آن نسبت به رضایت مندی کاربر و لذت بخش بودن تجربه کاربری بیشتر میشود و این نیز یکی از علل عملکرد مثبت ( یو ایکس ) بر سئو است.
استاندارد های بعدی درباره ( ریسپانسیو ) بودن سایت شماست زمانی که از طراحی ( یو ایکس ) بهره مند می شوید رعایت کردن اندازه نمایشگر و تعریف نمایش همه جانبه محتوای سایت در دستگاههای مختلف بسیار مهم است و اگر کمی در ان درنگ کنید ممکن است گوگل همه چیز را بر باد دهد. پس سعی کنید در طراحی سایت به ریسپانسیو بودن وبسایت توجه کنید.
تولید محتوا در طراحی ( یو ایکس )، شاید از موارد دیگر کمی مهم تر باشد؛ زیرا محتوای سایتی که از ( یو ایکس ) خوبی بهرهمند باشد از چند جهت می تواند سطح توقع و نیازهای کاربر را تامین کند. این محتوا از قانون کپی رایت به دور است، مطالب آن تکراری و خسته کننده نیست و وقت خواننده را هدر نمیدهد، محتوا فقط توسط مدیر وبسایت خلق شده و در سایت برای استفاده قرار گرفته است، این محتوا شامل مطالب مفید و کوتاه و کامل است که خواننده تماما غرق مطالب شما می شود و حتی باعث اشتراک گذاری با سایر افراد در فضای مجازی میشود و اگر کسی کمی درباره این مسئله جدی عمل کند در تحویل یک کار برای شما سودمند خواهد بود و صد البته مسئله زمانی که امروزه یکی از واجبات رعایت است زیرا قشری از کاربران شما ساعت های معین مشغول بازدید و استفاده از سایت هستند، پس بنابراین یافتن تایم های مناسب که بازدید ویژهای از محتوا و سایر محصولات میشود و تعداد بازخورد و تایید و رضایت در ان زمان افزوده میشود بسیار مهم است که بدانید و در آن زمان محتوا را نشردهید.
تجربه کاربری بر روی اتصالات کاربر با صفحات مختلف سایت تأثیر دارد. اگر( یو ایکس ) سایت شما به خوبی طراحی شده باشد میتواند به کاربران در دست یافتن به محصولات شان کمک کرد و به هدایت کردن درست به صفحات درست کمک کند و با انتقال مطالب مفید آنها را بهرهمند کند که این یعنی ( یو ایکس ) سایت شما از کیفیت خوبی برخوردار است.
لینک های برگشتی یا به اصطلاح ( بک لینک ها ) اعتبار دامنه ی وب سایت ما هستند و تعداد آنها هم زیر مجموعه اعتبار، حساب می شوند و مستقیماً بر روی سئو تاثیر دارد. هر قدر توانایی دامنه بالا باشد و ارگانیک بودن نرخ ترافیکی آن مطلوب باشد، باعث جذب اطمینان و رضایت کاربران از سایت شما می شود و از سوی دیگر گوگل وارد کار شده و لمل رضایت مندی سایت شما را از طرف کاربران بررسی کرده و سطح اعتبار و اهمیت سایت را نسبت به سایت های موفق دیگر مقایسه کرده و درجه کیفی شمار محاسبه میکند و ( یو ایکس ) خوب یعنی طبیعی بودن تمامی این موارد حیاتی و درست قرار گرفتن المان های ان و قانونی بودن دامنه و سئوی سایت.
این نکته شاید برای کسانی که قصد رشد در ( یو ایکس ) را دارند مهم باشد. طراحی ( یو ایکس ) تنها در وبسایت خلاصه نمیشود بلکه در تمامی مشاغل و فعالیت ها وجود دارد، برای مثال سبزی فروشی که هر روز به سبزیجات خود میرسد تا مبادا خراب شوند، یعنی در حال ایجاد شرایطی است که خریدار رضایت و خرسندی در خرید خود داشته باشد و تجربه خوبی از خرید سبزی در آن مغازه داشته باشد، یا در یک شغل صنعتی زمانی که طراحی بر روی محیط صورت میگیرد یعنی مدیر پروژه در حال کسب تجربه از ( یو ایکس ) و مشتریان خود است تا با معاشرت و تعامل با آنها سبک کاری را به سمت مردمی شدن سوق دهد رضایت مندی مشتریانش را داشته باشد و سطح توانمندی اش را ارتقا دهد.
طراحی ( یو ایکس ) و یا تجربه کاربری دقیقاً به معنی کسب تجربه لذت بخش و دلپذیر از برخورد با یک سایت و یا هر چیز دیگر برای بار اول است که نکات حیاتی برای بهبود یادگیری در خودش جای داده تا با نفوذ به لایه های عمیق مطالب جید و نو ای را بیاموزیم. کسی در حال اجرا ( یو ایکس ) برای ارتباط با کاربران است، باید به یاد داشته باشد که تمام تلاشش را صرفا برای رفع نیازها و هیجانات کاربر کند و در زمان های معین آنها را پیاده سازی کنند و سعی کند که از تراوشات زهنی اش بهره نگیرد تا کار همانی باشد که باید باشد.
0 نظر