فهرست مطالب این مقاله
همهی ما میدانیم که با توجه به گسترش شبکهی جهانی اینترنت، بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ؛ یکی از اصلیترین و متداولترین بخشهای بازاریابی در عصر اطلاعات و فناوری لقب گرفت. اصولاً علم بازاریابی، علم بسیار وسیعی است. ولی نمیتوان مدعی شد که بازاریابی دیجیتال از مفهوم کلی بازاریابی، کاملاً جدا و متفاوت باشد؛ چرا که هر کسب و کار آنلاین، برای تداوم فعالیت خود، نیازمند استفاده از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است.
دیجیتال مارکتینگ، یکی از زیر مجموعههای اصلی بازاریابی در قرن ۲۱ است. پس همانطور که در انواع بازاریابی از ابزار و تکنیکهای خاص استفاده میشود، در بازاریابی دیجیتال نیز بایستی از ابزارهای گوناگونی در جهت تحقق اهداف استفاده شد. از ابزارهایی مانند ابزار سئو گرفته تا وسایل الکترونیکی مثل تلفن همراه، دوربینهای عکاسی، میکروفون و… همه و همه جزئی از دنیای بزرگ ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند. به کارگیری صحیح چنین ابزارآلاتی، میتواند به طور کامل قواعد بازی را به نفع شما تغییر داده و سبب افزایش قابل توجه فروش کالا و خدمات شود.
از دیگر موارد استفادهی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ میتوان به کسب اطلاعات دربارهی نرخ تبدیل، شخصیت و پرسونای مخاطب، نوع نگاه مشتری و… اشاره نمود.
علاوه بر این گونه ابزارهای تحلیلی، ابزارهایی برای مدیریت شبکههای اجتماعی و همچنین طراحیهای گرافیکی وجود دارند که میتوانند در پیشرفت و گسترش کسب و کار شما مفید واقع شوند.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
در ادبیات اقتصادی، مفهوم بازاریابی دیجیتال که به آن بازاریابی آنلاین هم گفته میشود؛ به کلیهی فعالیتهای هر مجموعه که در بستر اینترنت انجام میگیرند، اشاره دارد. این نوع از بازاریابی میتواند اهداف گوناگونی داشته باشد.
عموما کسب وکارها از کانالهای دیجیتالی همچون موتورهای جستوجو، مرورگرها، وب سایتها، رسانههای جمعی، ایمیل و دیگر ابزارها به منظور برقراری و تداوم ارتباط با مشتریان جدید و حتی مشتریان قدیمی و ثابت، استفاده میکنند. پس میتوان گفت که بازاریابی دیجیتال، یا حداقل حضور در فضای رقابتی موجود در شبکههای اجتماعی برای هر کسب و کار، فارغ از نوع فعالیت و با هدف آگاهی از مشخصات برند، الزامی میباشد.
دیجیتال مارکتینگ، از اصول و قواعد خاصی برخوردار است؛ به همین علت، شما باید ابزارهای آن در راستای پیادهسازی صحیح مراحل و حداکثر بهرهبرداری از دیجیتال مارکتینگ را بشناسید. این ابزارها هم در تجزیه و تحلیل و هم در ایجاد و سنجش کمپینهای تبلیغاتی کاربرد دارند.
چه ارتباطی میان بازاریابی دیجیتال و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؟
اگر بخواهیم ساده بگوییم، دیجیتال مارکتینگ همان بازاریابی معمولی است که با استفاده از ابزارهای دیجیتالی صورت میگیرد. در واقع این ابزار به نوعی، به عنوان پیش زمینه در دیجیتال مارکتینگ به کار میروند و آن را محقق میسازند.
افرادی که تصمیم دارند تا از طریق بازاریابی دیجیتال کسب و کار خود را گسترش و فروش خود را افزایش دهند، ابتدا بایستی ابزارهای آن را به خوبی بشناسند و آنها را به بهترین شکل از هم تفکیک نمایند. کارشناسان معتقدند؛ کسانی که ابزارها را به خوبی یاد بگیرند در اصل نیمی از مسیر موفقیت را پیمودهاند.
معمولا مجموعههایی که از این بازاریابی استفاده نمیکنند، بر این باورند که یادگیری و شناخت ابزار و شیوههای به کارگیری آن بسیار سخت است. این نظریه تا حدودی درست است؛ چرا که هر بخش از بازاریابی، ابزارهای خاص خود را دارد. شناخت صحیح آنها کار را برای بازاریابان دشوار میسازد. اما واقعیت این است که همهی این ابزارها به طور کامل در هیچ بخش از بازاریابی به کار نمیروند و فقط تعداد اندکی از آنها مهم و پرکاربرد هستند.
ما در این مقاله سعی کردیم تا تعدادی از پرکاربردترین و متداولترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را به شما معرفی کنیم.
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
این ابزارها در ۱۲ گروه مجزا، دستهبندی میشوند که ما در این مقاله به معرفی تعدادی از آنها میپردازیم.
این گروهها عبارتند از:
- ابزارهای سئو
- ابزارهای ایمیل مارکتینگ
- ابزارهای تحلیل وب سایت و بازدیدکنندگان
- ابزارهای بازاریابی محتوا (ابزارهای نوشتاری و گرافیکی)
- سرویسهای تبلیغات کلیکی، تارگتینگ و…
- ابزارهای مدیریت و تحلیل شبکههای اجتماعی
- ابزارهای کوتاهکنندهی لینک
- ابزارهای تست سرعت وب سایت
- ابزارهای سرچ کلمات کلیدی
- ابزارهای اطلاع رسانی و گزارش
- سرویسهای فرم ساز، رزومه ساز، نظرسنجی و پرسشنامه
- ابزارهای پشتیبانی و چت آنلاین در وب سایتها
ابتدا به معرفی ابزارهای هستهی اصلیِ بازاریابی دیجیتال، یعنی سئو یا SEO میپردازیم.
1) ابزارهای سئو SEO
میتوان گفت به طور کلی هدف سئو SEO، این است که وضعیتِ سایت را در زمان نمایشِ جستجوی کاربران بهبود بخشد. البته که وضعیت سئو، بر روی کلیهی موتورهای جستجو تاثیر میگذارد؛ اما تمرکز اصلی ما بر روی گوگل است و هدف نیز رسیدن به نتایجِ ابتدایی صفحه اول خواهد بود. استفاده از این ابزارها رایگان است.
سرچ کنسول:
شما میتوانید با استفاده از ابزار سرچ کنسول، حضور وب سایتها در نتایج جستجوی گوگل را رصد کرده و به راحتی عیبیابی نمایید.
حتی سرچ کنسول میتواند اطلاعاتی قبیل اینکه کاربران با سرچ چه کلیدواژههایی وارد وب سایت شما میشوند، یا رتبهی سایت شما در نتیجهی هر جستجو چطور است و در نهایت اینکه رتبهی سایت به طور کلی از نظر گوگل، جایگاه مناسبی دارد یا خیر را در اختیار شما بگذارد.
یکی از قابلیتهای جالب سرچ کنسول این است که میزان خط را در عملکردهایی مثل کراول کردن به شما گزارش میدهد.
وب سایت: https://search.google.com
ماز (Moz):
ابزار ماز، در واقع ترکیبی از خدمات رایگان و غیر رایگان در جهت تحلیل سئو بوده و میتواند وضعیت سایت شما را در قیاس با رقبایتان، گزارش دهد.
شما با استفاده از ابزارهای رایگان ماز قادرید بعضی کارها همچون بررسی لینکهای برگشتی (بک لینکها)، تحقیق کلید واژهها، افزایش اعتبار دامنه و… را به سادگی انجام دهید. در صورتی که تمایل دارید از خدمات اصلی و یا خاص ماز بهرهمند شوید، بایستی از ابزارهای غیررایگان که در قالب (MOZ Pro) ارائه میشوند استفاده کنید.
استفاده از برخی خدمات این ابزار رایگان است؛ ولی در صورتی که بخواهید از خدمات ماز پرو استفاده نمایید، بایستی هزینهی اشتراک ۹۹ دلاری را پرداخت کنید.
وب سایت: https://moz.com
سمراش (Semrush):
ابزار دیگری که تمام خدمات سئو را به شکل جامع ارائه میکند اما به طور تخصصی به تحلیل کلمات کلیدی میپردازد، semrush است. یکی از ایرادات اساسی که سمراش برای کاربران ایرانی دارد، این است که بخشهایی از آن به علت تحریمها قابل استفاده نیست.
همچنین از جالب ترین قسمتهای این ابزار میتوان به پیشنهادات بازاریابی محتوا اشاره نمود. semrush میتواند با در نظر گرفتن حجم جستجوی کلیدواژهها، موضوعاتی در راستای بازاریابی محتوا به مخاطب خود پیشنهاد دهد.
شما پس از عضویت، میتوانید قسمتی از خدمات پلتفرم را در طی هفت روز به طور رایگان دریافت کنید؛ ولی برای امکانات بیشتر بایستی هزینهای معادل ماهیانه ۹۹ دلار پرداخت نمایید.
وب سایت: https://www.semrush.com
گوگل کیورد پلنر (Keyword Planner):
یکی از قدرتمندترین و در دسترسترین ابزارهای تحلیل وضعیت سئو، گوگل کیورد پلنر است. شما با به کارگیری این ابزار میتوانید امکاناتی مانند امکانات زیر را به طور کاملا رایگان دریافت کنید:
- فهرستی از واژههای کلیدی مرتبط به هم را آمادهسازی کنید.
- میزان جست وجوی هر واژه را به طور تفکیک شده مشاهده کنید.
- میانگین جست وجوی هر واژه را طبق موقعیتهای مختلف مکانی (location)، در هر دستگاه کاربر بررسی نمایید.
- به شکل کاملا دقیق، رقبا را زیر نظر بگیرید.
استفاده از این ابزار، بسیار آسان است. همچنین نیازی نیست برای استفاده از امکانات آن، مبلغی را پرداخت کنید. شما تنها کافیست اکانت گوگل ادز خود را بسازید و سپس تحقیق خود را شروع نمایید. اغلب افراد از گوگل کیورد پلنر، برای راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی استفاده میکنند.
وب سایت: https://ads.google.com
2) ابزارهای ایمیل مارکتینگ
بهترین ابزاری که یک کسب و کار میتواند برای ارسال خبرنامه و حفظ مشتریان خود از آن استفاده کند؛ بازاریابی ایمیلی است. علاوه بر خبرنامه، پشتیبانی و یا ارسال پیامهای از پیش تعیین شده به مخاطبان، به منظور ترغیب آنها به خرید یا سفارش محصولات، یکی از بزرگترین دغدغههای صاحبان مشاغل و وب سایتها است.
استفاده از سرویسهای ارسال ایمیل، میتواند کار شما را تا چند برابر آسان کند؛ چرا که دیگر نیازی به کدنویسی نخواهید داشت.
البته بایستی به این نکته توجه داشته باشید که متاسفانه برخی از سرویسهای ایمیل مارکتینگ شناخته شده، کسب و کارهای ایرانی را تحریم کرده وبه دامنههایی مثل ir خدمات خود را ارائه نمیدهند. بدین صورت ثبتنام ایرانیان را نیز تقریبا غیرممکن ساختهاند.
برای تعدادی از سرویسهای ایمیل مارکتینگ، راههایی به منظور دور زدن این تحریمها وجود دارد. اما بعضی از آنها به محض اینکه بفهمند خدماتشان در داخل کشور ایران در حال استفاده است، به سرعت سرویس شما را لغو میکنند. بنابراین ما چندین نمونه ایرانی این سرویسها را نیز به شما معرفی میکنیم.
ابزار ایمیل مارکتینگ غیرایرانی
سند گرید (SendGrid):
ابزار سند گرید، مجموعهی کاملی از خدمات سرویسهای ایمیل مارکتینگ را به کاربران خود ارائه میکند. این خدمات معمولاً طیف گستردهای از مخاطبان اعم از افراد با تجربه و تازهکار را تحت پوشش قرار میدهد.
سند گرید SendGrid، دارای ادیتورهایی در فرمتهای کدنویسی و همچنین Drag & Drop است. در ضمن، شما میتوانید گزارشهایی در زمینهی تحلیل ایمیلها و عملکردشان به کاربران خود ارائه دهید.
در حال حاضر، امکان دسترسی به نسخه رایگان این ابزار و حتی تمام قابلیتهای کم نظیر آن، به طور رایگان وجود دارد.
وب سایت: https://sendgrid.com
موسِند (Moosend):
به جرات میتوان گفت که یکی از کاربرپسندترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ، نرم افزار موسِند است.
این ابزار بیشتر مورد استفادهی افرادی است که به تازگی شروع به تهیه فهرست برای بازاریابی ایمیلی کردهاند. از قابلیتهای قابل توجه این نرمافزار میتوان به اتوماسیون ساده، کمپینهای بدون کد یا حتی گزارشهای خوانا اشاره نمود.
قاعدتا استفاده از این برنامه به صورت روت یعنی با امکانات معمول، رایگان است. اما در نسخهی پولی آن میتوانید به امکانات خاصی همچون قابلیت صفحه فرود، پاپ آپ تلفنهای همراه و یا تایمرهای شمارشگر معکوس دسترسی داشته باشید.
وب سایت: https://moosend.com
میل چیمپ (Mailchimp):
ابزار میل چیمپ، قابلیت ارسال روزانه حدود یک میلیارد ایمیل به مخاطب را دارد. همین عدد نشاندهندهی این است که خدمات آن، در مقایسه با نسخههای خارجی، تقریبا کامل و بینظیر است.
شما با استفاده از ابزار میل چیمپ، میتوانید به خبرنامههای زمانبندی شده و هدفمند که آمادهی ارسال برای مشتریان هستند، دسترسی داشته باشید. از دیگر امکانات این پنل، میشود به امکان تبلیغ هوشمند، تست و حتی رفتارسنجی مخاطبان اشاره کرد.
شما تا سقف ۲ هزار مخاطب و ۱۰ هزار ایمیل ماهانه، میتوانید از میل چیمپ به صورت رایگان استفاده کنید؛ اما برای استفاده از امکانات بیشتر، بایستی مبلغی حدود ۱۰ دلار ماهانه پرداخت نمایید.
وب سایت: https://www.folk.app/comparison
ابزار ایمیل مارکتینگ ایرانی
اصولاً استفاده از ابزارهای ایرانی برای عموم ایرانیان سادهتر قابل باورتر است. در ادامه به معرفی چند نمونه ابزار ایمیل مارکتینگ داخلی میپردازیم:
پاکت:
پنل پاکت، ابزاری کاملا فارسی در جهت انجام ایمیل مارکتینگ است؛ که کاربران در آن، به قالبهای آماده متنوعی دسترسی خواهند داشت. از دیگر ویژگیها و قابلیتهای پنل پاکت میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تست A/B
- ویرایشگر Drag & Drop
- گزارشدهی وطراحی قالب با استفاده از HTML
- اتوماسیون بازاریابی
- دستهبندی مخاطبان
هزینهی استفاده از این ابزار ماهانه از حدود ۲۰۰ هزار تومان شروع خواهد شد.
وب سایت: https://pakat.net
3) ابزارهای تحلیل وب سایت و بازدیدکنندگان:
به جرات میتوان گفت که اصلیترین ابزار دیجیتال مارکتینگ، ابزارهای تحلیلگر وب سایتها هستند. ما در فرآیند تحلیل وب سایتها و یا هر نوع بستر دیگری به دنبال این هستیم که آمار موفقیت خود را در هر زمینهی کاری که الان در حال انجام آن هستیم بررسی کرده و میزان دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده را مشخص کنیم.
اصولاً ابزارهای تحلیل را میتوان در دو دستهی ابزارهای تحلیل وب سایت و ابزارهای مخصوص تحلیل شبکههای اجتماعی طبقهبندی کرد.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics):
ابزار گوگل آنالیتیکس، یک آنالیزور است. همانطور که گفتیم تحلیلگرها مهمترین ابزار دیجیتال مارکتینگ هستند؛ بنابراین ضروری است که هر وب مستری باید طریقه به کاربردن آن را بلد باشد.
شما با به کارگیری این ابزار امکان رصد و تحلیل رفتار کاربران در هر زمینه، اعم از وب سایت، بازدیدها، میزان ورودی از منابع مختلف، کمپینهای تبلیغاتی، موقعیت جغرافیایی و سادهتر بگوییم، هر چیزی که در ارتباط به تحلیل مخاطبان به آن نیاز دارید را به دست بیاورید.
خوب است بدانید که استفاده از سرویس آنالیزور گوگل آنالیتیکس، رایگان است؛ ولی معمولاً وبسایتهای بزرگی که به خدماتی بیشتر از یک سرویس معمولی احتیاج دارند، توسط Analytics 360 معرفی شدند؛ نرخ رایج این پلتفرم چیزی حدود ۱۵۰ هزار دلار در سال است.
وب سایت: https://analytics.google.com
هاتجر (Hotjar):
یکی از سادهترین وکاربردیترین ابزارها به منظور رصد و درک رفتار مخاطبان، هاتجر است.
شما با استفاده از هاتجر میتوانید وضعیت بخشهای پرکلیک در هر صفحه، حرکات موس و یا میزان اسکرول کاربران را تحت کنترل خود داشته باشید و طبق این اطلاعات رفتارهای بعدی آنها را حدس بزنید.
افزون بر این موارد شما به امکاناتی از قبیل تنظیم قیف فروش دسترسی خواهید داشت. قیف فروش به شما کمک میکند تا ببینید که هر کاربر در چه مرحلهای، از خرید کردن منصرف میشوند. هزینهی استفاده از این پنل، برای وب سایتهای شخصی و حداکثر ۲۰۰ هزار بازدید در روز رایگان است؛ اما برای استفاده در پلنهای با بازدید بیشتر، بایستی مبلغی بیشتر از ۲۹ دلار در ماه شروع خواهد شد.
وب سایت: https://www.hotjar.com
الکسا (Alexa):
نخستین بار، وب سایت الکسا با راهاندازی سیستم رتبهبندی وب سایتها به شهرت رسید؛ ولی در حال حاضر الکسا، یک سرویس تحلیلگر در زمینهی بازدید وب سایت و آنالیز رقبا است.
شما برای چک کردن رتبه و همچنین دریافت اطلاعات آماری درباره رقبا و یا میزان بازدید هر سایت، میتوانید به صورت کاملاً رایگان از الکسا استفاده کنید.
اما قیمت بقیه امکانات این سایت، بستگی به خدمات مورد نظر خواهد داشت.
وب سایت: https://www.alexa.com
4) ابزارهای بازاریابی محتوا (ابزارهای نوشتاری و گرافیکی):
همهی ما میدانیم که اغلب ابزارها و پنلهای ساخت، مدیریت و بازاریابی محتوا جزو مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند. در بازاریابی دیجیتال، شما بایستی محتوایی درخور، جذاب و ارزشمند ارائه کنید. ابزارهای زیر برای تولید و مدیریت انواع محتوا مناسب هستند.
وردپرس (WordPress):
سایت وردپرس، یک پنل مدیریت و بازاریابی محتوای رایگان و متن بازی است که بر پایهی PHP و MySQL طراحی شده؛ افراد با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا، قادرند که وبسایت خود را طراحی و ایجاد کنند. بر اساس آمار منتشر شده، قریب به ۴۳ درصد وب مسترها، از امکانات وردپرس برای تولید محتوا بهره میبرند. همچنین یک وب مستر، میتواند برای هر یک از اعضای تیم، یک نقش خاص در نظر داشته و به آنها وظایف و مسئولیتهای متفاوتی بسپارد. به عنوان مثال، امکان دارد که مدیر وب سایت، تصمیم به برون سازی کار تولید محتوا را داشته باشد و با انتصاب نقش نویسنده به شخص، به او اجازه داده میشود که تنها، محتوا را بارگذاری و منتشر نماید.
استفاده از تمامی امکانات و قابلیتهای وردپرس، برای عموم مردم رایگان است؛ البته توجه داشته باشید که به منظور خریدن قالبهای اختصاصی و یا افزونهها بایستی هزینه کنید.
وب سایت: https://wordpress.org
گوگل داکس (Google Docs):
نرم افزار ورد، برنامهای است که اکثر افراد حداقل یک بار با آن دست و پنجه نرم کردهاند؛ اما همهی ما میدانیم که نرم افزارهای آفلاین کیفیت لازم برای تولید یک محتوا را دارا نیستند. بنابراین پیشنهاد میشود از فضای آفلاین فاصله گرفته و بیشتر به سمت استفاده از نرم افزارهای آنلاین به منظور تولید محتوای خود، حرکت کنید. از نمونه ابزارهای قدرتمند که میتواند با اطمینان کامل، کار ورد را با آن انجام داد، گوگل داکس است.
گوگل داکس مزایای فراوانی دارد اما به جرات میتوان گفت که بزرگترین مزیت این نرم افزار چیزی به جز آنلاینبودن آن نخواهد بود.
شما پس از تشکیل پروژه میتوانید لینک محتوا را با دوستان خود به اشتراک گذاشته و به صورت گروهی اما همزمان روی چندین سیستم جداگانه، آن را پیش ببرید.
یکی از نگرانیهای اصلی ایرانیان در هنگام استفاده از نرم افزارهای خارجی، این است که فونتهای فارسی در آن قرار داده نشدهاند؛ اما ابزار گوگل داکس، فونتهایی از جمله فونت وزیر را به لیست فونتهای خود افزوده است.
هزینه استفاده از این ابزار، به طور کامل و در همهی مراحل رایگان است.
وب سایت: https://docs.google.com
کانوا (Canva):
به هیچ عنوان کار کردن با نرم افزار فتوشاپ آسان نیست و نخواهد بود؛ به همین دلیل است که بسیاری از طراحان و تولیدکنندگان محتوا، به استفاده از کانوا روی آوردهاند.
ابزار کانوا، امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد؛ از جمله قالبهای آماده متنوع (یا پریست) گرفته تا پس زمینههای متناسب با حوزههای کاری مختلف، همه و همه در این اپلیکیشن جای گرفتهاند.
بنابراین کار شما در کانوا برای تولید هر گونه محتوا (بصری)، در مقایسه با فتوشاپ وبرنامههای مشابه به مراتب سادهتر خواهد بود.
معمولا کاربران برای موارد زیر از کانوا استفاده میکنند:
- طراحی لوگو
- طراحی کارت ویزیت، بروشور، تراکت و…
- طراحی پست و استوری اینستاگرام
- ساخت رزومه
- طراحی فضای وبسایت
- ایبوک
- اینفوگرافیک
- میم و…
اغلب محتوای این اپلیکیشن به صورت رایگان در اختیار مخاطبان گذاشته شده؛ ولی تعدادی از قالبها نیز رایگان نبوده و شما به منظور بهرهبرداری از این امکانات، بایستی هزینهی ناچیزی را پرداخت کنید.
این برنامه نیز مانند گوگل داکس از فونتهای فارسی همچون وزیر، لالهزار ویکان پشتیبانی میکند.
وب سایت: https://www.canva.com/
5) ابزار سرویسهای تبلیغات کلیکی، ری تارگتینگ و…:
یکی از روشهای تبلیغات و همچنین کسب درآمد، استفاده از تبلیغات کلیکی یا PPC است. نحوهی انجام این روش، در واقع همانند تبلیغات معمولیاند، با این تفاوت که در آن فقط به ازای هر کلیک روی لینک تبلیغ، شما مبلغی را پرداخت میکنید.
یعنی برعکس اغلب روشهای تبلیغ، که هزینهی زیادی را روی دست وب مسترها میگذارد، در این روش تنها به ازای مشتریانی که از سایت شما بازدید، خرید خود را تکمیل و یا اپلیکیشن شما را نصب کرده باشند، هزینه را پرداخت خواهید کرد.
به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان معتقدند این مزیت تبلیغات کلیکی موجب شده تا به عنوان پربازدهترین وپر طرفدارترین روش تبلیغات اینترنتی شناخته شود. افزون بر این، تناسب داشتن نیازهای هر کاربر با تبلیغی که مشاهده میکند، سبب میشود تا نرخ کلیک و فروش مجموعه تا چندین برابر رشد کند.
گوگل ادز (Google ads):
همانطور که میدانیم، گوگل ادز جزو کارآمدترین و مشهورترین سرویسهای تبلیغات کلیکی در کل دنیا است. علت این کارآمدی نیز بسیار ساده است؛ چرا که گوگل به خودیِ خود، بزرگترین موتور جستجوی دنیا شناخته میشود. قاعدتا تبلیغات بازاریابی که در این پلتفرم صورت بگیرد، هر روز در کنار نتایج جستجو به میلیونها کاربر در جای جای جهان به نمایش درمیآید.
عمدتاً بازدهی سایت گوگل ادز، نسبت به باقی روشهای تبلیغات کلیکی، بالاتر است و در نتیجه، بهترین گزینه به منظور جذب مخاطب جدید و حتی افزایش فروش است.
با توجه به قیمت هر کلیک و اینکه فرد از کدام کمپین استفاده میکند یا وب سایت هدفش چیست، هزینهی متغیری را باید پرداخت کند.
وب سایت: https://ads.google.com
یکتانت (Yaktanet):
ابزار یکتانت، سه نوع تبلیغ کلیکی به مخاطبان ارائه میدهد، که عبارتند از:
- تبلیغ همسان
- تبلیغ استاندارد یا عادی
- کمپین محصولات (که در اصل یک نوع ریتارگتینگ، یا هدفیابی است.
تبلیغ به روش همسان، از نوع بنری است؛ و عموماً با عنوانهایی همچون “مطالب پیشنهادی از سراسر وب” و “پیشنهاد روز” ارائه میشوند.
اغلب تبلیغاتی توسط فروشگاههای اینترنتی منتشر میشوند، جزو دستهی کمپین محصولات هستند؛ بنابراین در زیر مجموعهی ریتارگتینگ میشوند.
بر خلاف کمیپنهای استاندارد عادی، در کمپینهای ریتارگتینگ، تبلیغات شما فقط برای مخاطبانی به نمایش در میآیند که دست کم یک بار وارد وبسایت شما شده و به احتمال زیاد، به محصولات و خدمات شما علاقهمند و یا رضایت داشتهاند.
در بازاریابی به شیوهی ریتارگتینگ، هر کاربر تبلیغ محصولاتی را مشاهده میکند که در بازدیدهای قبلی خودش روی آنها متمرکز و یا کلیک کرده بود.
بر اساس مصوبهی سایت یکتانت، هزینه تبلیغات کلیکی در این سایت از ۵۰ تومان شروع و تا ۳۰۰۰ تومان به ازای هر کلیک از هر کاربر دریافت میشود.
وب سایت: https://www.yektanet.com/
ورد استریم (WordStream):
ورد استریم یک ابزار قدرتمند در زمینهی بازاریابی تبلیغاتی است؛ چرا که داشبورد این ابزار، قابلیت این را دارد که تمام معیارهای اصلی گوگل ادز، بینگ و حتی اکانت فیسبوک را به شکل یک نمودار کلی به شما نمایش دهد. در نتیجه، فهم دادهها و اطلاعات تبلیغات پولی، آسانتر میشود. ورد استریم، در اصل، وظیفهی سنجش عملکرد وب سایت را در کانالهای دیجیتال مارکتینگ بر عهده دارد.
وب سایت: https://www.wordstream.com/
6) ابزارهای مدیریت و تحلیل شبکههای اجتماعی
همواره مدیریت چند شبکهی اجتماعی به صورت همزمان، کاری زمانبر و طاقت فرسا است. به همین علت است که ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی ساخته شدند تا هر فرد به آسانی بتواند صفحات شخصی و عمومی خود را در چندین پلتفرم به شکل همزمان و هماهنگ با یکدیگر، مدیریت کند.
این ابزارها انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگیهای خاصی را پوشش میدهند؛ برای مثال برخی از آنها، امکان تولید محتوای سریع دارند و دیگری تنها ابزاری است که برای آمارگیری و در مراحل بالاتر تحلیل پیشرفته ساخته شدهاند.
سوشیال بلِید (socialblade):
تصور کنید که تصمیم دارید پولی را بابت تبلیغ شبکهی اجتماعی خود، به یک اینفلوئنسر (برای مثال در اینستاگرام) بپردازید. از سوی دیگر میدانید که افزودن فالوور فیک و تقلبی یا حتی لایکهای غیر واقعی کار بسیار سادهای است. بنابراین شما به ابزاری نیاز خواهید داشت که بتوانید صحت و سقم آنها را بررسی نمایید. بهترین راه به منظور تحلیل شبکههای اجتماعی، کسب اطلاعات و آمار پیج در بلند مدت و همچنین بررسی شاخصهای پیشرفت، خواهد بود.
یکی از این ابزارها، سرویس socialblade است. سوشیال بلِید میتواند تمامی اطلاعات و شاخصهای پیشرفت شما را در پلتفرمهایی مانند یوتیوب، اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و … را بررسی و مورد سنجش قرار دهد.
شما برای استفاده از امکانات سادهی این ابزار؛ مثل کسب اطلاعات اولیه و محدود، هزینهای پرداخت نخواهید کرد. اما برای بهرهبرداری از قابلیتهای پیشرفتهی دیگر، بایستی مبلغی حدود ۴ دلار یا بیشتر را بپردازید.
وب سایت: https://socialblade.com/
هوت سوییت(hootsuite):
هوت سوییت یکی از بهترین و قدرتمندترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال در حوزه شبکههای اجتماعی به شمار میرود. شما با استفاده از امکانات این ابزار میتوانید شبکههای اجتماعی خود را در پلتفرمهای گوناگونی همچون اینستاگرام، پینترست، توییتر، فیسبوک، لینکدین و یا یوتیوب به شکل هماهنگ و همزمان مدیریت نمایید. هدف اصلی این ابزار، در وهلهی اول، خودکارسازی پستگذاری، مانیتورینگ و افزایش بازدهی صفحات اجتماعی است.
دلیل محبوبیت هوت سوییت این است که کاربر میتواند با آن اکثر پلتفرمهای قابل اتصال خود را مدیریت کند. و از خدمات متنوع هوت سوییت در تمام زمینهها بهرهمند شود.
هزینهی استفاده از هوت سوییت، بسته به خدماتی که شما انتخاب میکنید، متغیر خواهد بود.
وب سایت: https://www.hootsuite.com/
نوین هاب (novinhub)
نوین هاب؛ رقیب ایرانی سرویسهای خارجی مدیریت شبکههای اجتماعی که میتواند امکاناتی مشابه آنها یا حتی در سطوح بالاتر را به مخاطب خود ارائه کند.
یکی از جالبترین ویژگیهای ابزارهایی مانند نوین هاب، این است که علاوه بر اتصال به شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای مختلف خارجی مثل تلگرام، توییتر، یوتیوب، اینستاگرام و… به پیام رسانهای ایرانی مثل بله، گپ و… نیز متصل میشوند. بنابراین هر فرد میتواند بدون نگرانی مدیریت پیجهای خود را در دست گرفته، برای فعالیت در آنها، زمانبندی انجام دهد و در نهایت، آمار پیشرفت هر یک را به صورت جداگانه بررسی نماید.
هزینهی استفاده از امکانات نوین هاب از مبلغ ۴۹ هزار تومان به صورت ماهانه شروع خواهد شد.
وب سایت: https://novinhub.com/
جمع بندی
ما در این مقاله سعی کردیم نیمی از ابزارهای مورد نیاز برای دیجیتال مارکتینگ را به شما معرفی کرده و بهترین نمونههای ایرانی و خارجی آنها را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم. هر یک از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ با ویژگیهای منحصر به فرد خود میتوانند عصای دست هر بازاریاب دیجیتال باشند.
اما ما فقط بخشی از اطلاعات دنیای بزرگ دیجیتال مارکتینگ را در اختیار شما گذاشتیم. برای هر یک از این دسته بندیها، تعداد بیشماری از ابزار وجود دارد که هر کاربر، بسته به نیاز خود میتواند آنها را انتخاب و به کار بگیرد. به زبان دیگر دست شما در انتخاب ابزار مورد نیاز خود در هر زمینهی بازاریابی دیجیتال باز خواهد بود.
0 نظر