اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

توسط | فروردین 20, 1400 | بازاریابی | 0 نظر

8 دقیقه

در این جهان شلوغ و پرهیاهو که هر روز‌مان با ظهور یک کالای تبلیغاتی جدید می‌گذرد، باید بسیار دقیق و هوشمندانه عمل کنیم. بسیاری از برند‌های ممتاز و درجه یک که محصولات با کیفیتی هم تولید می‌کنند، هنوز ناشناخته مانده‌اند و به استقبال عمومی نرسیده‌اند. امروزه دیگر مشتری‌ها با دیدن یک بیلبورد تبلیغاتی از افراد مشهور به استفاده از آن کالا رضایت نمی‌دهند. سلیقه‌ی مخاطب بسیار رشد کرده و قبل از انتخاب کالایی پیرامون آن، تحقیقات لازم را به عمل می‌آورند. همین سخت‌گیری‌های مداوم، بازار رقابت فروشندگان را بسیار داغ کرده و هر کدام می‌خواهند به نحوی گوی سبقت را از دیگری بر‌بایند.

در این میان، ابزار تبلیغاتی متنوعی به این کارزار وارد شده است که یکی از آن‌ها اینفلوئنسر مارکتینگ می‌باشد. این شیوه‌ی بازاریابی باعث رونق و شکوفایی کسب و‌کار شده و سبب دسترسی به گروه بیشتری از مخاطبان می شود، نرخ تبدیل را بالا برده و از طرفی سبب جلب اعتماد خریداران و بازگشت سرمایه و در نهایت دیده شدن و معرفی برند می‌شود.

اینفلوئنسر

شاید بارها و بارها کلمه‌ی سلبریتی و یا اینفلوئنسر، مخصوصا در فضای مجازی به گوش شما خورده باشد و تا حدودی هم بدانید که به چه معنی‌ست؛ اما جهت یادآوری تعریفی از آن ارائه می‌دهیم:

اینفلوئنسر به کسانی گفته می‌شود که در فضای مجازی مخاطبان و دنبال‌کنندگان زیادی دارند. آن‌ها رسانه‌ای جامع را در اختیار می‌گیرند و تاثیر بسیار زیادی روی مخاطبین خود می‌گذارند. خیلی‌ها تصور می‌کنند یک اینفلوئنسر حتما باید در رسانه‌های اجتماعی فعال باشد و با خبر‌دهی از زندگی و بیزینس شخصی‌اش توجه مخاطبان را جلب کند، اما یک بازیگر یا هنرمند محبوب که فعالیتی در این فضا ندارد نیز می‌تواند یک اینفلوئنسر باشد.

دسته‌بندی اینفلوئنسر‌ها

اینفلوئنسر‌ها به چند گروه تقسیم می‌شوند:

  1. افراد مشهور(سلبریتی‌ها)
  2. واینر‌ها: افرادی که در فضای مجازی ویدئو‌های سرگرم‌کننده تولید می‌کنند. در حقیقت کمدین یا بازیگر دنیای مجازی به شمار می‌روند.
  3. بلاگر‌ها: که در مورد تجربه‌ی استفاده‌ی خود از یک محصول و مزایا و معایب آن سخن می‌گویند.
  4. میکروبلاگرها: این دسته در یک حوزه‌ی خاص به تولید محتوا دست می‌زنند و در حدود 2تا 50 هزار دنبال کننده دارند. چون صاحب جامعه‌ی کوچک‌تری هستند، ارتباط نزدیکی هم با مخاطبین خود برقرار کرده‌اند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

یک روش بازاریابی‌ست که از افراد مشهور و شناخته شده در فیلد‌های مختلف استفاده می‌کند تا پیام برند خود را به بازار برساند؛ در واقع در این روش، شما به افراد تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی جامعه، مبلغی را پرداخت می‌کنید تا در ازای آن محصول شما را به مردم معرفی کنند. افراد تاثیرگذار نظر و عقیده‌ی خود را در رابطه با استفاده از محصول با مخاطبان‌شان به اشتراک گذاشته و آن‌ها را به خرید کالا تشویق می‌کنند.

در این سال‌ها اینفلوئنسر مارکتینگ در کشور ما بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. وقتی صحبت از افراد مشهور در شبکه‌های اجتماعی می‌شود، فورا واژه‌ی اینستا‌گرام در ذهن‌مان نقش می‌بندد، چون در ایران بسیار محبوب است و کاربران آن اکثرا جوان هستند، اما در واقعیت، تبلیغات فقط به این فضا محدود نمی‌شود و اشخاص تاثیرگذار بسیاری در فضاهای دیگر مانند لینکدین، فیسبوک، توئیتر، آپارات و تلگرام هم فعالیت می‌کنند.

سابقه‌ی تاریخی اینفلوئنسر مارکتینگ

برخی بر این باورند که این لغت واژه‌ای جدید است و به تازگی به دنیای نوین و فضای بازاریابی وارد شده، اما در حقیقت این‌طور نیست و از مدت‌ها قبل وجود داشته است؛ مثلا کوکاکولا در کمپین تبلیغاتی خود در دهه‌ی 1920 فرد جدیدی را به دنیا معرفی کرد. او لباس یک شکل و سر‌تاپا یک‌رنگ به تن داشت و با ریش و سبیل سفید و بلند خود به مخاطبانش لبخند می‌زد. این فرد کسی نبود جز بابا‌نوئل دوست داشتنی خودمان که پای ثابت قصه‌ها و روایت‌های افسانه‌ای بود. در حقیقت بابا‌نوئل، در تبلیغ کوکاکولا به یکی از چهره‌های تاثیر‌گذار در تبلیغات بدل شد.

نکته‌ی کلیدی

نکته‌ای که در این روش بازاریابی وجود دارد، این است که می‌توان در هنگام خواندن اطلاعات محصولی، شاهد استفاده‌ی فردی تاثیرگذار و مشهور از آن کالا باشیم؛ به عنوان مثال تبلیغ پلتفرم درخواست خودرو دینگ را می بینید که علی دایی بازیکن محبوب فوتبال در حال استفاده از آن است.

هدف

یک بازار‌یاب با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ اهداف گوناگونی را دنبال می‌کند که از آن جمله می‌توان به افزایش مکالمات پیرامون یک برند خاص، افزایش اعتبار بازار و افزایش میزان فروش محصول اشاره کرد؛ به همین جهت ارزیابی این نوع بازاریابی با معیارهای متفاوتی انجام می‌شود.

مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ

این روش بازاریابی مزایای زیادی برای برند شما دارد.

  1. در معرض دید عموم قرار گرفتن: اینفلوئنسر‌ها این توانایی را دارند تا از طریق کانال‌های شبکه‌ی اجتماعی خود، یک محصول را به میلیون‌ها بیننده و تماشاچی نشان دهند.
  2. محتوای اصیل: اینفلوئنسر‌ها از روش‌های مختلفی برای معرفی یک کالا استفاده کرده و در حقیقت محتوای تاثیرگذار و اصیلی تولید می‌کنند.
  3. اعتماد مصرف کننده: اینفلوئنسر‌ها رابطه‌ی احساسی و عمیقی با مخاطبان خود دارند و بسیار مورد اعتماد آن‌ها هستند؛ به همین جهت نظرشان برای مردم ارزشمند است.

5 راه‌کار برای افزایش تاثیرگذاری اینفلوئنسر مارکتینگ

1)زمینه‌ی کاری مشترک

مهم‌ترین گام در این مرحله این است که زمینه‌ی کاری اینفلوئنسر با  محصولات برند شما یکی باشد؛ مثلا اگر صاحب یک فروشگاه آرایشی هستید باید فقط به دنبال افرادی در همین زمینه‌ی کاری بگردید. از کجا؟ امروزه سایت‌هایی وجود دارند که در این زمینه به شما کمک می‌کنند تا بر اساس موضوع مورد فعالیت و یا محل اقامت، اینفلوئنسر مورد نظر خود را پیدا کنید.

2)برقراری ارتباط با اینفلوئنسر

قبل از درخواست دادن برای تبلیغ، با شخص مورد نظر خود ارتباط برقرار کنید. ارسال یک پیغام ساده در توئیتر یا فیسبوک یا اینستاگرام به شما در این زمینه کمک می‌کند.

3)خواسته‌ی خود را از آن‌ها به صورت واضح و شفاف بیان کنید

قالب محتوایی را که مد نظر دارید به اینفلوئنسر‌ها نشان دهید و بگوئید که ترجیح می‌دهید این محتوا به چه شکل باشد؛ مثلا به صورت ویدئو، عکس و یا فایل صوتی باید تهیه شود.

4)دسترسی به محتوا را ساده و آسان کنید

اینفلوئنسر‌ها معمولا در وبلاگ یا پیج اینستاگرام خود فعالیت می‌کنند، اما شما حتما تحقیق کنید تا بدانید مخاطبان‌تان از کدام اپلیکیشن بیشتر استفاده می‌کنند، سپس محتوا را در همان‌جا نشر دهید؛ مثلا ممکن است اینفلوئنسر‌ها در یک شبکه‌ی اجتماعی خاص هیچ فعالیتی نداشته باشند که دقت به این موضوع اهمیت خیلی زیادی دارد.

5)شبکه‌های اجتماعی کوچک‌تر را از یاد نبرید

اینستاگرام امروزه بیش از یک میلیارد کاربر دارد و مخاطبین آن هم روز به روز در حال افزایش است، اما شبکه‌های اجتماعی کوچک‌تری هم هستند که کم‌تر مورد توجه عموم قرار می‌گیرند و می‌توانند در موفقیت کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ بسیار تاثیر‌گذار باشند.

نمونه‌هایی از کمپین‌های موفق اینفلوئنسر مارکتینگ

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت