فهرست مطالب این مقاله
دنیای دیجیتال مارکتینگ، مملو از تازهها و ناگفتههاست و هر روز فصلی جدید را به روی بشر باز میکند. حتما با خواندن سر فصل مقاله با خود فکر کردهاید که مدتهاست دورهی ایمیل و طرفداران آن به پایان رسیده است. حداقل از وقتی تلفنهای هوشمند به میدان وسایل الکترونیکی وارد شدند و درست از زمانی که شبکههای اجتماعی پا به عرصهی ظهور گذاشتند؛ اما اطلاعات آماری خلاف این ادعا را ثابت میکند. تعداد ایمیلهایی که در سال 2019 در جهان فعال بودهاند 3.9 میلیارد بوده است؛ یعنی بیش از نیمی از جمعیت دنیا و پیشبینی میشود که این رقم تا سال 2023 به 4.3 میلیارد ایمیل هم برسد. حتما شما هم مثل من کنجکاو هستید که بدانید چگونه چنین چیزی ممکن است و چطور در دنیای پر زرق و برقی که فضای مجازی همهی زندگی مردم را تحت سلطهی خود درآورده، این امر امکان پذیر است! پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید و لذت خواندن آن را از دست ندهید.
بازاریابی ایمیلی چیست؟
این پدیده، تعریف سخت و پیچیدهای ندارد. ایمیل مارکتینگ به بیان ساده یعنی استفاده از ایمیل و ارسال آن به کاربران برای جذب مشتری جدید و حفظ ارتباط با مشتریان قدیمی.
در واقع شما از ایمیل برای بهبود هر چه بیشتر رابطهی خود با مشتری استفاده میکنید. این روش در واقع یکی از تاثیرگذارترین و قدیمیترین روشهای دیچیتالمارکتینگ به شمار میرود.
تاریخچهی ایمیل مارکتینگ به چه زمانی برمیگردد؟
حدود 40 سال پیش فردی به نام گری توئرک اولین کسی بود که ایمیلی را برای 400 نفر از مشتریان سازمان خود به صورت انبوه ارسال کرد و توانست به فروش 13 میلیون دلاری دست پیدا کند. بعد از این جریان، او را پدر اسپم دنیا نامیدند، اما خود گری، معتقد بوده چون ایمیل را برای مخاطبان به صورت هدفمند ارسال کرده است، باید لقب پدر بازاریابی ایمیلی را به او بدهند. کمکم در حد فاصل سالهای 1999 تا 2000 استفاده از ایمیل و ارسال آن به صورت انبوه برای مخاطبان رونق بسیار زیادی گرفت.
بازاریابی ایمیلی چگونه انجام میشود؟
در این راستا لازم است فرد با ارسال ایمیل از طریق پنلهای مختلف آشنایی داشته باشد. مشهورترین پنلها برای ارسال پیامهای الکترونیکی در دنیا یاهو و جیمیل است. استفاده از هر دو پنل شبیه به هم و گزینههای آنها هم یکسان است.
محتوای ایمیل مارکتینگ چیست؟
- ارسال ایمیلهای اطلاع رسانی جهت مطلع شدن از محصولات جدید یا تخفیفها
- ارسال محتوای جدید به مخاطبان یا ارسال خبرنامهی مقالات
- با خبر شدن از نظر مشتری در مورد محصولات
- یادآوری به کاربران برای خریدهایی که هنوز تکمیل نشدهاند.
- تبریک تولد یا سالگرد ازدواج یا دیگر مناسبتهای مهم مشتریان
- ارسال فاکتور خرید برای خریداران محصول
آیا استفاده از ایمیل مارکتینگ، ضرورتی دارد؟
از نظر شما ضرورت استفاده از ایمیل مارکتینگ در چیست؟ آیا واجب است همهی افراد از این نوع بازاریابی بهرهمند شوند یا خیر؟ اکثر افراد تصور میکنند پس از ورود گوشیهای همراه هوشمند به دنیای فناوری و اطلاعات و بعد از اینکه هر یک از افراد صاحب اکانتی(حسابی) در شبکه های اجتماعی شدند، دیگر هیچ نیازی به استفاده از ایمیل نمیباشد، چون مردم وقت کافی برای سر زدن و چک کردن ایمیلهای خود را ندارند یا نیازی به آن پیدا نمیکنند، اما جالب است بدانید روزانه 70 درصد از افراد فعال در فضای مجازی تنها در کشور خودمان ایران به ایمیل خود سر میزنند و این درصد بسیار قابل ملاحظهای است تا ما به ضرورت ایمیل به عنوان یک ابزار ارتباطی بشر پی ببریم. نکته جالبتر اینکه ممکن است افراد فعال در فضای مجازی به هر دلیلی آیدی(نامکاربری) خود را تغییر دهند یا آن را غیر فعال نموده یا پاک کرده و دیگر از آن استفاده نکنند، اما امکان تغییر ایمیل افراد بسیار کم است و در واقع داشتن ایمیل مشتریان مانند داشتن شماره تلفن آنهاست.
حال که به ضرورت استفاده از ایمیلمارکتینگ در دنیای تجارت پی بردیم، بهتر است بدانیم که:
یک استراتژی مناسب برای بازاریابی ایمیلی باید شامل چه ویژگیهایی باشد؟
1) هدفگذاری نمایید
به شکلی دقیق و واضح مشخص کنید هدف شما از انجام این کار چیست؟ آیا قصد معرفی برند یا محصول خود را دارید؟ یا به دنبال فروش و سود بیشتر هستید؟ با تنظیم یک تقویم مدون و منسجم این ماجرا به شکلی خیلی خوب پیش خواهد رفت.
2) زمانبندی کنید
هرگز فراموش نکنید که ایمیلمارکتینگ یک کار متداول و منسجم است؛ به طور مثال باید هر هفته روزهای دوشنبه برای معرفی کالای خود و ویژگیهای آن ایمیل بزنید و این کار را تا 5 هفته یا بیشتر ادامه دهید، یا اینکه سه شنبهها یک ایمیل با موضوع یا رویدادی مرتبط به کسب و کار آماده کرده و آن را به مخاطبینتان ارسال کنید.
3)کاربران خود را دستهبندی کنید
در این مرحله شما باید تولید محتوای سایت یا ایمیل خود را مطابق با نیاز مخاطب پیش ببرید. افرادی را در نظر بگیرید که تا به حال از سایت شما هیچ خریدی نداشتهاند؛ بنابراین کاری که شما باید انجام دهید این است که برای معرفی برند خود یک موشنگرافی زیبا آماده کنید و در آن از مطالب تاثیرگذار بر روی مخاطب استفاده کنید و محتوایی مانند ای نماد، رضایت مشتریان و پشتیبانی موثر را در آن جای دهید.
نکتهی مهم: در تهیهی محتوای ایمیلهای ارسالی به 3 فاکتور ضروری توجه ویژه داشته باشید:
- زمان ارسال ایمیلها (رویدادهای مناسبتی، فصول خاص و ساعت ارسال)
- مخاطب و پرسونا
- هدف مورد نظر از ارسال این ایمیلها به مشتریان
- ایمیلها را آنالیز کنید.
هنگام بررسی مجدد با در نظر گرفتن رفتار کاربران و نظرات آنها میتوانید نواقص احتمالی را رفع کنید. توجه داشته باشید که ایمیلهای شما ممکن است به دست کسانی برسد که هرگز آن را نخوانند یا علاقهای به فضا و محتوای ایمیل شما نداشته باشند؛ بنابراین فضای مطلوب و زیبای ایمیل بسیار مهم و حائز اهمیت است و این مرحله دقت و ریزبینی بالای شما را میطلبد. اگر تصاویری هم به ایمیل خود ضمیمه کنید، برای مخاطب بسیار جالب و قابل توجه خواهد بود.
سخن پایانی: با رعایت نکات گفته شده و ایجاد کمی خلاقیت، به راحتی میتوانید به برندسازی و جلب نظر مشتریان خود بپردازید فقط کافیست تا در این راه صبور باشید و روز به روز در جهت ارتقای تجارت و بیزینس خود گام بردارید.
0 نظر