قیف فروش و همه چیز در مورد آن

توسط | فروردین 24, 1400 | بازاریابی | 0 نظر

6 دقیقه

دنیای تجارت و کسب و‌کار آن‌چنان بزرگ و گسترده است که هر چه ‌قدر در مورد آن حرف بزنیم و بنویسیم، باز به انتها نمی‌رسد. امروزه که عصر پیشرفت و تکنولوژی است، راه‌های بسیار زیادی برای معرفی یک محصول یا یک برند به مشتری وجود دارد، اما مسئله اینجاست که خریدار نسبت به قبل و سال‌های پیش، بسیار آگاه و مطلع شده و قبل از انتخاب محصولی بارها و بارها در مورد آن تحقیق و بررسی می‌کند؛ از طرفی روش‌های متنوع بازاریابی برای تشویق کاربران به خرید یک محصول، عرصه رقابت بین فروشندگان را تنگ و تنگ‌تر نموده است. در این موقعیت خریداران به دنبال راهی می‌گردند تا فروش محصول خود را گسترش دهند. یکی از این راه‌ها قیف فروش است که جزو بهترین راه‌های افزایش فروش هم می‌باشد. خواندن این مقاله که به زبانی ساده و قابل فهم به این موضوع می‌پردازد به همه‌ی فروشندگان مشتاق و علاقه‌مند توصیه می‌شود.

قیف فروش چیست؟

به بیان ساده می‌توان گفت قیف فروش در واقع مسیری است که مشتریان احتمالی و بازدیدکنندگان شما طی می‌کنند تا به مرحله‌ی خرید برسند و به شما و برند‌تان وفادار بمانند.

حتما می‌پرسید این نام‌گذاری به چه دلیل است؟

مسیر تبدیل مشتریان احتمالی به مشتریان وفادار، مسیر بسیار سخت و پیچیده‌ای است و در ابتدای امر افراد زیادی وجود دارند تا به مشتری شما تبدیل شوند. شما در ابتدای راه با کاربران خیلی زیادی مواجه خواهید شد، اما در ادامه، خودتان تعیین می‌کنید که چه تعدادی از آن‌ها را به پایین قیف هدایت کنید. همین پروسه برای هر شغلی به تناسب آن وجود دارد.

اشکال مختلف قیف فروش

  • تیم فروش
  • فروشگاه خرده فروشی
  • ارسال ایمیل
  • سایت اینترنتی
  • مشاوره‌ی شخصی

نکته‌ی قابل توجه این است که هر کانال تلگرامی یا پیج اینستاگرامی می‌تواند بخشی از قیف فروش شما باشد و یا ممکن است قیف شما در چندین کانال اجرا شود.

آیا ضرر و زیانی در این روش وجود دارد؟

خبر خوب این است که در این روش هیچ ضرری متوجه شما نخواهد بود و در آخر، تعدادی از افراد هستند که به مراحل پایانی قیف می‌رسند.

مراحل بسیار مهم

قیف فروش چهار مرحله‌ی حیاتی و مهم دارد که هر کدام از این مراحل به دقت و توجه ویژه‌ای نیاز دارند، چون هر کدام از این سطوح با دیگری متفاوت است.

  1. اطلاع رسانی
  2. علاقه‌مندی
  3. تصمیم‌گیری
  4. عمل کردن

مزایا و اهمیت قیف فروش در بیزینس و کسب و کار چیست؟

همان‌طور که گفته شد، قیف فروش از آشنایی ابتدایی یک مشتری با برند شروع شده و تا وقتی که آن مشتری به یک خریدار واقعی تبدیل شود، ادامه می‌یابد؛ حتی بعد از آن هم تمام نشده و تا زمانی که مخاطب با شما و فروشگاه‌تان در ارتباط است، ادامه دارد.

  1. قیف فروش مشتری‌های واقعی را شناسایی می‌کند.
  2. بازار فروش محصول را پیش‌بینی می‌کند.
  3. موانع موجود را تا حد ممکن شناسایی می‌کند.
  4. بازاریابی موثری اعمال می‌کند.
  5. ذائقه‌ی مشتری را شناسایی می‌نماید.

چگونه با استفاده از این تکنیک، بازدیدکنندگان فروشگاه را به مشتریان وفادار تبدیل کنیم؟

اگر فکر می‌کنید چالش اصلی که با آن در قیف فروش مواجه هستید پیدا کردن مشتری است، اشتباه کرده‌اید؛ چرا که چالش اصلی در واقع هدایت مشتریان بالقوه و تبدیل کردن‌شان به خریدار است. به همین دلیل است که مجاورت و نزدیکی تیم بازاریابی و فروش در کنار آموزش، صحیح مهم‌ترین کاری‌ست که باید برای افزایش حجم فروش انجام داد.

در این مرحله برخی نکات مهم و کلیدی را که راه‌گشای شماست به اشتراک می‌گذاریم:

  1. تا آن‌جا که در توان دارید مفید و یاری‌رسان باشید. در حرفه‌ی خود خبره و متبحر شوید تا مردم به شما به چشم یک مرجع نگاه کنند. محتوای وب‌سایت‌تان را همیشه معتبر و به روز نگه دارید. کاربران اپلیکیشن‌های موبایل را از تازه‌ترین تغییرات و اخبار مطلع کنید تا پیشنهادات شما بیشتر مورد احترام و توجه قرار بگیرد.
  2. در جمع خودتان افراد و گروه‌های ارتباطی پیدا کنید؛ مثلا هر دو یک ورزش خاص را ترجیح می‌دهید یا به شکل خاصی از سفر علاقه‌مند هستید.
  3. وقتی کسی سوالی دارد و دنبال اطلاعات در زمینه‌ی خاصی است، یعنی این‌که فورا به کمک نیاز دارد؛ بنابراین شما هم به سرعت به سوالات او پاسخ دهید تا بتواند تصمیم بگیرد.
  4. سعی کنید با کاربران و مخاطبان خود رابطه‌ی دوستانه داشته باشید، البته با زیاده‌روی در این امر موجب رنجش و آزار آن‌ها نشوید. سعی کنید همیشه برای‌شان قابل اعتماد بمانید و در ذهن‌شان جایگاه ممتاز و برجسته‌ای داشته باشید.
  5. به کاربران اطلاع‌رسانی کنید که اگر خرید‌شان را همین الان انجام دهند، از چه امتیازات ویژه‌ای برخوردار خواهند شد.
  6. به شیوه‌ای عمل کنید که مشتریان شما احساس منحصر به فرد بودن داشته باشند. هیچ کس دوست ندارد مانند یک شی‌ء یا یک عدد با او برخورد شود.
  7. موانع و مشکلات احتمالی را که ممکن است بر سر راه کاربران‌‌تان وجود داشته باشد، شناسایی کنید و پیشنهاد‌هایی را هم که خودتان به آن‌ها می‌دهید به خوبی و با دقت بررسی نمایید.
  8. اگر از هیچ‌کدام از راهکارهای بالا استفاده نمی‌کنید، حداقل این یکی را به خاطر بسپارید که فهرستی تدارک دیده و عملکرد خود را تا جای ممکن بخش‌بندی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا به افراد از راه‌های مرتبط‌تر، آشناتر و معتبر‌تر دسترسی داشته باشید و در نتیجه راحت به خرید و حرکت در قیف فروش تشویق‌شان کنید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر