پاپ‌آپ مارکتینگ

توسط | شهریور 22, 1401 | بازاریابی | 0 نظر

10 دقیقه

امروز می‌خواهیم در مورد یک روش تبلیغاتی با شما صحبت کنیم که مطمئناً به‌عنوان یک کاربر آنلاین با آن روبرو شده‌اید، اما شاید تابه‌حال اسم آن را نمی‌دانستید: پاپ‌آپ مارکتینگ .

حتماً برایتان پیش‌آمده وقتی وارد یک سایت می‌شوید و در حال خواندن یا تماشا کردن محتوای موردنظرتان هستید، ناگهان پنجره‌ای روی صفحه باز می‌شود که برای لحظاتی تمرکز شما را به هم زده و حواستان را پرت می‌کند. این صفحه که معمولاً حاوی پیام‌های تبلیغاتی و یا پیشنهاد خرید یک محصول است، با ظاهرشدن ناگهانی‌اش شما را عصبانی کرده و گاهی کاری می‌کند تا مجبور شوید قبل از اینکه حتی به محتوای این پیام نگاهی بیندازید، ضربدر گوشه کادر را زده و از صفحه خارج شوید.

ظاهرشدن این‌گونه پیام‌ها و باز شدن صفحات مزاحم، ممکن است در اکثر مواقع تجربهٔ کاربری ناخوشایندی ایجاد کند، اما اگر درست و به جا استفاده شود، می‌تواند یکی از روش‌های خوب تبلیغات آنلاین در دنیای وب باشد.

تمام این توضیحاتی که تا به اینجا برایتان ارائه کردیم، مفهوم پاپ‌آپ مارکتینگ به زبان ساده بود، اما اجازه دهید کمی بیشتر به این موضوع ورود کنیم.

پاپ‌آپ مارکتینگ چیست؟

یکی از متداول‌ترین روش‌های تبلیغات آنلاین، پاپ‌آپ (Pop-Up) است که همان ظاهرشدن ناگهانی یک صفحه جدید در قالب یک پنجره کوچک جدا از صفحه اصلی سایت است. این صفحه جدید که می‌تواند کوچک، بزرگ و یا تمام صفحه باشد، هدف اصلی‌اش جلب‌توجه و نظر مخاطب سایت بوده و حاوی پیام‌های تبلیغاتی، پیشنهاداتی برای خرید یک محصول یا خدمت و یا هر چیز دیگری مربوط به یک کسب‌وکار است.

جالب است بدانید که پاپ‌آپ نام این روش تبلیغاتی نیست؛ بلکه به مدل ناگهانی ظاهرشدن این صفحات، پاپ‌آپ گفته می‌شود. نام این پنجره‌ها هم مودال یا ماژول فارسی است؛ اما در بین افراد به نام پاپ‌آپ معروف شده است.

تاریخچه پاپ‌آپ مارکتینگ

حال برسیم به اینکه پاپ‌آپ مارکتینگ برای اولین‌بار چگونه به دنیای وب راه پیدا کرد؟ این قضیه به اواسط دهه ۱۹۹۰ برمی‌گردد. زمانی که برنامه‌نویسی به نام زاکرمن روی یک طرح تبلیغاتی کار می‌کرد. او بود که برای اولین‌بار تبلیغات پاپ‌آپ را در دنیای وب مطرح ساخت و این طرح را به جهانیان معرفی نمود.

این طرح خیلی زود مورد استقبال مردم قرار گرفت و با سرعت زیادی بین همه فراگیر شد تا جایی که برخی سایت‌ها به دلیل استفادهٔ بی‌رویه از آن، با نارضایتی مخاطبانشان روبه‌رو شدند.

این سایت‌ها آن‌قدر از این طرح تبلیغاتی به‌صورت بی‌رویه استفاده کردند و با ساخت این صفحات مزاحم حس بدی به کاربرانشان دادند که ثمره‌اش نارضایتی کاربران و خود آقای زاکرمن شد تا جایی که زاکرمن از اختراع پاپ‌آپ به‌عنوان یکی از منفورترین اختراعاتش یاد کرد و برای طراحی آن از مردم معذرت خواست.

قبلاً هم برایتان گفته‌ایم که اگر این مدل تبلیغ با هدفی صحیح و در زمان مناسب استفاده شود و کاربر را به صفحات مفید و ارزشمندی هدایت کند، می‌تواند تأثیرگذار هم باشد و موجب افزایش نرخ تبدیل سایت شود.

این روش تبلیغات آنلاین در دنیای دیجیتال مانند دیگر روش‌های تبلیغاتی مزایا و معایبی دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم.

تاریخچه پاپ‌آپ مارکتینگ

مزایای پاپ‌آپ

  1. تبلیغات پاپ‌آپ به نسبت روش‌های تبلیغاتی دیگر کم‌هزینه‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است.
  2. این روش به دلیل هجوم زیاد و یکباره کاربران به سایت موجب بهبود رتبه الکسا می‌شود. (البته که دیگه الکسایی وجود نداره ?)
  3. اطلاعات مفید و ارزشمندی به کاربر نمایش داده می‌شود و او را به مقصد جدیدی که مورد نظر اوست هدایت می‌کند.
  4. پاپ‌آپ در افزایش نرخ تبدیل سایت مؤثر است.
  5. پاپ‌آپ روشی ساده و کم‌هزینه برای ارتباط مؤثر با کاربران است. مانند صفحات کوچکی که در کنار صفحه اصلی باز می‌شود و از کاربر می‌خواهد تا اگر سؤال، انتقاد یا پیشنهادی دارند، در همان باکس مطرح کنند.
  6. توجه کاربر را به موضوعی خاص معطوف می‌کند و او را از سردرگمی و اتلاف وقت برای پیداکردن محتوای مورد نظر در سایت نجات می‌دهد.
  7. کاربر را مدت‌زمان بیشتری در سایت نگه می‌دارد.
  8. نرخ کلیک را بالا می‌برد و موجب ترافیک بیشتر وب‌سایت می‌شود.

معایب پاپ‌آپ

  1. موجب ایجاد مزاحمت برای کاربر و برهم زدن تمرکز وی هنگام بازدید از یک صفحه می‌شود.
  2. ممکن است با ناراحت کردن کاربر موجب خروج سریع‌تر او از سایت را فراهم کند و نرخ تبدیل را پایین بیاورد.
  3. اگر زیاد استفاده شود، کاربر مدت‌زمان کمتری در آن صفحه می‌ماند و زودتر سایت را ترک می‌کند.
  4. موجب افت رتبه سایت در موتورهای جستجو نظیر گوگل می‌شود.
  5. پاپ‌آپ‌هایی که حاوی ویروس باشند، خطرناک بوده و می‌توانند برای سیستم‌ها ایجاد ناامنی کنند.

انواع پاپ‌آپ

در ارتباط با رایانه و مفاهیم مربوط به وب، پاپ‌آپ دو معنی مختلف دارد:  یکی پنجره و دیگری منو.

۱) پنجره بازشو

این پنجره که به‌عنوان پنجرهٔ مزاحم شناخته می‌شود، هنگام بازدید کاربر از صفحه یک سایت یا زمان بستن یک پنجره ظاهر می‌شود درصورتی‌که کاربر در نمایش آن هیچ حق انتخابی ندارد؛ در واقع نمایش این پنجره به او تحمیل می‌شود.

۲) منوی پاپ‌آپ

این منو در نرم‌افزارهای سیستم‌عامل اندروید و در اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های موبایل وجود دارد که با تاچ یا کلیک کاربر، این منو روی صفحه، نمایش داده می‌شود. منوهای پاپ‌آپ امکان دسترسی فوری به عملکردهای رایج برنامه‌ها را فراهم می‌کنند.

در این مقاله مقصود ما از پاپ‌آپ، همان پنجره‌های مزاحم است که انواع مختلفی دارند:

انواع مختلف پاپ‌آپ یا پنجره‌های باز شونده

1. پاپ خوشامدگویی هنگام ورود به صفحه

از متداول‌ترین انواع پاپ‌آپ هنگام ورود به سایت است. زمانی که کاربر وارد سایت شما می‌شود، با پیامی از جانب مدیر سایت روبرو می‌گردد که به او خوشامد می‌گوید یا تجربه کاربری خوبی را برای او آرزو می‌کند. لحن این پیام باید متناسب با برند و مارک تجاری شما باشد.

2. پاپ‌آپ خداحافظی هنگام بستن پنجره‌ها

مسلماً مدیر یک سایت نمی‌خواهد کاربرانش سایت او را ترک کنند و مایل است کاربر را مدت بیشتری در سایت نگه دارد.

3. پاپ‌آپ‌های خداحافظی

هنگام بستن پنجره یا خروج از سایت نمایش داده می‌شوند تا کاربر را از رفتن منصرف کنند یا حداقل او را برای مدت طولانی‌تری در سایت نگه دارند و یا اینکه اگر نشد، حداقل ایمیلش را برای ایمیل مارکتینگ دریافت نمایند.

4. پاپ‌آپ اسکرول

زمانی که کاربر صفحه سایت را بالا و پایین (اسکرول) می‌کند، اگر به نقطه خاصی برسد پاپ‌آپ اسکرول برایش نمایش داده می‌شود.

5. پاپ‌آپ مبتنی بر زمان

این نوع از پاپ‌آپ‌ها با گذشت مدت‌زمان معینی در صفحه ظاهر می‌شوند؛ مثلاً پس از ۲۰ ثانیه ۳۰ ثانیه و غیره.

6. پاپ‌آپ مبتنی بر تعامل

این نوع پاپ‌آپ‌ها بر رفتار و نوع تعامل شخص کاربر دلالت دارند و متناسب با آن ظاهر می‌شوند؛ مثلاً با شناسایی علایق کاربر، خرید محصولات مشابه را به او پیشنهاد می‌کنند.

انواع مختلف پاپ‌آپ مارکتینگ

جمع‌بندی

باتوجه‌به همه مواردی که گفته شد، این شما هستید که تصمیم می‌گیرید برای سایتتان از تبلیغات پاپ‌آپ استفاده کنید یا خیر. شما تعیین‌کننده هستید که این پاپ‌آپ‌ها مزاحم و آزاردهنده باشند یا مفید و کاربرپسند، به‌طوری‌که بتوانید عضوهای جدیدی بگیرید و یا مشتریان بیشتری پیدا کنید.

نوع پاپ‌آپ، محتوا، جلوه و نمایش بصری و هدف آن برای جلب‌توجه کاربر بسیار مهم است و باید متناسب با زمینه کاری شما باشد. یادتان باشد اگر از تبلیغات پاپ‌آپ درست و به جا استفاده کنید، این مدل تبلیغات می‌تواند موجب ارتقای سایت و افزایش کاربران و مشتریان شما شود.

برای استفاده از پاپ‌آپ بهتر است به نکات زیر توجه کنید

  1. محتوای پاپ‌آپ را متناسب و مرتبط با صفحه‌ای که کاربر در آن است انتخاب کنید و از نمایش پاپ‌آپ‌های بی‌ربط و مزاحم دوری کنید.
  2. در نمایش پاپ‌آپ خلاقیت نشان دهید، مخصوصاً هنگام خروج با لحن و بیانی جذاب کاربر را به ماندن تشویق نمایید.
  3. بستن پاپ‌آپ یا ترک آن را آسان کنید. دکمه خروج یا ضربدر را در معرض دید همگان قرار دهید تا کاربر در صورت عدم تمایل به تماشای آن، به‌راحتی بتواند پنجره مزاحم را ببندد.
  4. پاپ‌آپ‌های پیشنهادی مثل ارائهٔ تخفیف، کتاب‌های الکترونیکی، عضویت رایگان و غیره را در جلوی دید کاربر قرار دهید.
  5. زمانی از پاپ‌آپ استفاده کنید که کاربر آمادگی دیدن آن را داشته باشد (در زمان و مکان درست).
  6. در نمایش پاپ‌آپ از کلمات گیرا و تصاویر جذاب استفاده نمایید. به‌عبارت‌دیگر به جلوه‌های بصری پنجره پاپ‌آپ اهمیت دهید.
  7. اگر سایت فروش محصول دارید، از پاپ‌آپ‌هایی استفاده کنید که به کاربر پیشنهاد کمک می‌دهند؛ مثلاً: برای خرید کدام محصول می‌توانم کمکتان کنم؟ هر سؤالی داری از من بپرس یا هر مشکلی داری با من در میان بگذار. با این کار به کاربر کمک می‌کنید که سریع‌تر و راحت‌تر تصمیم بگیرد و سبد خرید خود را نیمه‌کاره رها نکند.

حالا نوبت شماست که در قسمت نظرات این مقاله، تجربه خودتان از مواجهه با پاپ‌آپ‌ها را با ما در میان بگذارید و سوالات خودتان را از ما بپرسید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت