تبلیغات اینترنتی چیست؟

توسط | خرداد 30, 1400 | بازاریابی | 0 نظر

21 دقیقه

زمانیکه شبکه جهانی اینترنت در دنیا آغاز بکار کرد و رفته رفته رواج یافت، در تمام ابعاد زندگی ما انسانها تاثیر گذاشت و به نوعی آنرا دستخوش تغییرات کرد. امروزه اگر بگوییم اینترنت زندگی انسانهارا به کلی متحول کرده است، سخن گزافی نگفته ایم. زیرا که از خرید های روزانه مان تا تغییر در چاپ و نشریات، استفاده روزمره از شبکه های اجتماعی و جستجوی اینترنتی تا تجهیزات هوشمند و آنلاین که به زندگی روزمره ما وارد شده اند. و امروزه این تحول عظیم در جهان، اتفاقا از محبوبیت فراوانی بین همه ی مردم برخوردار است . و هرروز در حیطه های مختلف قدرتمند تر میشود.

یکی از این موارد صنعت تبلیغات آنلاین و اینترنتی است که به آن دیجیتال مارکتینگ هم میگویند، که باتوجه به تعداد کاربران و انتخاب هدفمند آنها میتوان گفت که بسیار موفق عمل کرده است و طیف گسترده ای از جامعه را پوشش میدهد. همانطور که میدانید تبلیغات اینترنتی، در واقع تبلیغی است که در فضای اینترنت به شما نشان داده میشود. فضایی که بااستفاده از استراتژی های بازاریابی، و فضای گرافیکی تبلیغات را طراحی و به سمع و بصر شما میرساند.

تبلیغات و بازاریابی صحیح دو جزء جدا نشدنی برای تمام کسب و کارها، و لازمه ی موفقیت هر برندی هستند. تبلیغات صحیح و شناسایی نیاز بازار و مشاهده نمودارهای عرضه و تقاضا میتواند کالا را به راحتی در بین مشتریان عمده مطرح کرده و آنرا معرفی کند. نقش تبلیغات صحیح به گونه ای است که گاهی کالایی مورد نیاز کنونی جامعه و بازار نیست اما تقاضا برای خرید آن وجود دارد، زیرا تبلیغ آن کالا به اندازه ای برای چشم مشتریان جذابیت داشته که حالا برای خرید آن احساس نیاز میکنند.

این روزها اگر به هریک از اپلیکیشنهای معروف و شبکه های اجتماعی در موبایل خود مثل (اینستاگرام- تلگرام-فیسبوک و ….) نگاه کنید ، همچنین به سایتهایی که روزانه از انها بازدید دارید با دقت بررسی کنید متوجه تعداد زیادی تبلیغ در آنها خواهید شد.

تبلیغاتی که بصورت آنلاین و با کمک اینترنت انجام میشوند و به انها تبلیغات اینترنتی میگویند، که بدلیل سبک زندگی امروز و استفاده روزمره مردم از اینترنت، به یکی از موثرترین راهها جهت تبلیغ کسب و کارها تبدیل شده است و تقریبا اکثر بازاریابان از این روش استفاده کرده و یا در اینده استفاده خواهند کرد.

تبلیغات اینترنتی در سرتاسر دنیا از سال 1994 تا به امروز رشد چشمگیری داشته و به یکی از کارآمدترین روشهای بازاریابی تبدیل شده است.

و در حالت کلی میتوان گفت که فضای اینترنت ، برخلاف سایر پلتفرم ها مانند رسانه یا تلویزیون، منفعل نیست و اتفاقا همواره فعال عمل کرده و با مخاطبانش تعامل برقرار میکند. بطوریکه همه چیز به فعالیت و تعامل و بازدید مخاطبان بستگی دارد که چه مدتی را در آن بگذرانند و چقدر بازخورد دهند تا چیزهای بیشتری به آنها نمایش داده شود.

البته باید این نکته را خاطرنشان کرد که در همین فضا هم عیوب و اشکالاتی وجود دارد و همواره باید مطالعات به روز شوند و اشکالاتش بررسی گردند، اگرچه تبلیغات اینترنتی این روزها بیشتر دیده میشوند اما برای ایجاد کیفیتی مطلوب، باید روشهای صحیح تبلیغ در این فضا راهم به درستی شناسایی کرد و بکار گرفت. ویژگی هایی مانند سن و علایق مخاطبان ، محل قرارگیری تبلیغ و یا سنجش زمان صحیح قرارگیری تبلیغ و ایجاد فضای زیبای بصری و برقراری ارتباط با کاربران از اهمیت زیادی برخوردارند.

بطورکلی، میزان آگاهی ، برنامه ریزی و استفاده بهینه و درست از فرصتهایی که در این رسانه تبلیعاتی وجود دارد میتواند کارایی مجموعه شما را افزایش داده و هزینه ها را نسبت به روشهای قدیمی تر کاهش دهد.

تاریخچه تبلیغات اینترنتی

تبلیغات اینترنتی در سال ۱۹۹۴ و برای اولین بار در یک سایت خارجی به نام

انجام شد و در مدت زمان کوتاهی با استقبال گرم مواجه شد و موردwww.wired.com

توجه بازاریابان قرار گرفت. در سال ۱۹۹۵ کمی هدفمندتر و متناسب با محتوای سایت ها یا علایق مخاطبان به انها نمایش داده شد. در سال ۱۹۹۶ اولین ابزارهای اندازه گیری کیفیت کمپین های تبلیغات اینترنتی برای کاربران و بازاریابان رونمایی شد و بازاریاب ها با این روش توانستند تبلیغات خود را دنبال ، مشاهده و ارزیابی کنند. و این روش ها به افزایش کیفیت تبلیغات در سطح اینترنت کمک شایانی کرد. دلایل عمده اقبال تبلیغات اینترنتی را میتوان، رشد چشمگیر مخاطبان آن در مدت زمان کم – معرفی دستگاه های ارتباط بی سیم یا دستگاه های قابل حمل و اینترنت روی موبایل – رشد و توسعه ی اقتصادی و رواج تجارت الکترونیک در دنیا – بوجود امدن ابزار و پلتفرم های تبلیغات در اینترنت و ابزار های سنجش عملکرد برای صاحبین کسب و کار و بازاریابی نام برد.

تبلیغات سنتی

قبل از اینکه تبلیغات اینترنتی به استراتژی  بازاریابی برندها ورود کند ، کسب و کارها و بازاریابان از روشهای سنتی مانند تبلیغ در تلویزیون، تبلیغ در بیلبوردها و روزنامه ها و… استفاده میکردند . اما امروزه علاوه بر روشهای سنتی تبلیغ، از تبلیغات آنلاین در شبکه های اجتناعی، تبلیغات بنری ، ویدئویی و تبلیغات در ایمیل هم استفاده میشود و کاملا کارآمد خواهند بود. اما در این موارد محیط تبلیغ کمی سختتر شده است.

چرا که فضا رقابتی تر گذشته است و شرکتها باید با انتخاب راه حلهای مناسب و استفاده از خلاقیت و تخصیص بودجه لازم جهت کاری باکیفیت، میزان بازگشت سرمایه خود را به درستی بسنجند و انرا افزایش دهند.

تبلیغات سنتی فضایی مشخص و قالبهایی اماده داشتند و کار در ان فضا راحتتر بود، اما در روشهای نوین استفاده از ابزارهای متنوع، خلاقیت و نوآوری، معرفی برند و فضای وسیع اینترنت علاوه بر ایجاد محیطی سرگرم کننده و خلاق ، کاملا به روز است و صنعت تبلیغات ممکن است هرروز در ان تغییرکند.

هرچند که امروزه شرکتها همچنان از تبلیغات سنتی برای برندها استفاده میکنند و اتفاقا بودجه زیاد و مشخصی را برای ان تخصیص میدهند اما معتقدند برای موفقیت بیشتر و سهم بازار بیشتر نسبت به رقبا، باید از فضای اینترنت و تبلیغات آنلاین هم استفاده کنند و به همین منظور در این فضا هم به فعالیت برندینگ ادامه میدهند، زیرا که امروزه سهم زیادی از تبلیغات بصورت انلاین به سمع و بصر مشتریان میرسد و نباید از آن غافل شد.

تبلیغ آنلاین نسبت به تبلیغات سنتی از مزایای زیادی برخوردار است و بر تبلیغات سنتی اولویت دارد که در ادامه به انها خواهیم پرداخت.

۱)با توجه به اینکه امکاناتی نظیر گوشی موبایل، تبلت، و لب تاپ در دسترس همگان قرار دارد، طیف مخاطبان گسترده تری نسبت به روشهایی مثل نصب در تابلوهای شهری یا بیلبوردها ، آنرا میبینند، و دسترسی این مخاطبان در هرلحظه و بطور گسترده به این مطالب امکان پذیر خواهد بود. چرا که فضای آنلاین همواره در دسترس انها قرار دارد و مانند تبلیغات سنتی ثابت نیست.

۲)همانطور که میدانید با پیشرفت تکنولوژی درصد زیادی از وقت کاربران فضای مجازی در گوشی موبایل، تبلت و سایر دستگاه ها میگذرد و همین امر موجب میشود که توجه بیشتر کاربران به تبلیغات در این‌ محیط ها معطوف شود و مثلا با توجه به تحقیقاتی ک شرکت گوگل انجام داده است، بیشترین توجه کاربران به تبلیغات در یوتیوب میشود تا تبلیغات تلویزیونی. پس محیط شبکه های اجتناعی فضای مناسبتری برای برقراری ارتباط با مخاطبین شماست . زیرا که افراد این روزها کمتر به تلویزیون نگاه میکنند.

۳)در تبلیغات آنلاین ارتباط نزدیکتری با مخاطبتان دارید و میتوانید مستقیما از او درخواست کنید تا به صفحه ی شما امده و محصولات را ببیند و حتی درباره محصولات و خدمات خود نظرسنجی کنید و از این طریق تعامل مستقیم با مخاطبتان دارید و او میتواند اطمینان کند که شما نظرات اورا میخوانید. تعداد لایک، تعداد کلیک روی سایت یا بنر شما ، میزان ترافیکی که دریافت میکنید، و بسیاری موارد دیگر که تعامل مخاطب را با شما افزایش میدهد ، بطور خودکار جمع اوری میشود و میتوانیر با تجزیه تحیلیل آنها، به اطلاعات کافی و تاثیر و میزان بازده تبلیغ خود واقف شوید.

در صورتیکه این امکان در تبلیغات سنتی وجود ندارد و همه چیز یکطرفه اتفاق می افتد

۴) تاثیرگذاری در تبلیغات از اهمیت بالایی برخوردار است و با هوشمندشدن هرچه بیشتر تکنولوژی در دنیای امروز، صنعت تبلیغات نیز به سمت هوشمند شدن پیش میرود و کمی هدفمند تر عمل میکند. تا جایی که بااستفاده از ابزار هوش مصنوعی، مخاطبین خود را شناسایی کرده، رفتار اورا می سنجند و در زمان و مکان مناسب تبلیغ را به او نشان میدهند تا اثربخشی بیشتری داشته باشد و ارتباط بهتری با آنها برقرار کند. همین روش حتی باعث میشود مشتریان بیشتری به سمت ان تبلیغ و کالا جذب شوند .و این یک استراتژی برقراری ارتباط صحیح در دنیای مدرن امروز محسوب میشود.

۵)در تبلیغات سنتی، قابلیت پیگیری و ارزیابی موفقیت کمپین های تبلیغاتی شما وجود ندارد و نمیتوانید متوجه عملکرد صحیح و عیرصحیح انها شوید و بدانید که تا چه اندازه به اقبال رسیده اند. اما در تبلیغات آنلاین ، با تعریف چندین معیار عملکرد کلیدی یا

متوجه این موضوع و ارزیابی آن باشید.    KPI

در این روش، قابلیت پیگیری کاربران بااسنفاده از ابزارهایی مانند آنالیتیکس و اتریبیوشن وجود دارد که به شما کمک میکند تا عملکرد کمپینهای تبلیغاتی خود را بسنجید و از مخاطبان خود کمک بگیرید . همچنین میتوانید ببینید که هرکدام تا چه حد خوب بوده است. و یا اگر اشکالی در هرکدام وجود داشت، انرا برطرف کنید . شما میتوانید با ایجاد تغییرات در میزان گستردگی نمایش تبلیغات یا مخاطبین هدف خود و یا حتی اعمال تغییر در محتوای آگهی خود ، آنرا مورد بازبینی خود قرار دهید.

در روشهای سنتی شما نمیتوانید متوجه شوید که کدام تبلیغ مشتریان بیشتری برای شما جذب کرده است اما در روشهای انلاین و اینترنتی بااستفاده از ابزارها ، این امکان برای شما فراهم گشته است.

۶) در تبلیغات آنلاین، میتوانید با صرف هزینه ی کمتر، به همان طیف مخاطب برسید و از این نظر، میتوان گفت که هم به صرفه تراست و هم گاهی طیف بیشتری راهم جذب میکند.

در تبلیغات سنتی، هزینه ی پست، مجلات، روزنامه ها نشریات وجود دارد اما در تبلیغ اینترنتی تنها هزینه ی جستجوی اینترنتی و فضای مجازی در شبکه های اجتماعی را در خود دارد.

با خواندن مطالب بالا متوجه تفاوت بین دونوع بازاریابی شدیم و حالا میشود نتیجه گرفت که چرا تبلیغات اینترنتی بر سنتی، اولویت دارد.

حالا درادامه به بررسی انواع تبلیغات اینترنتی میپردازیم و درباره ی آنها توضیح خواهیم داد.

۱)اگر تابحال در یک صفحه یا سایت به بنری کوچک از یک محصول برخورده باشید که به شما نمایش داده میشود و شمارا تشویق به بازدید یا کلیک روی صفحه میکند با تبلیغات بنری در فضای اینترنت مواجه شده اید. در این روش کالا یا خدمات در یک صفحه تمام، به مخاطبان نشان داده میشود و گاهی دکمه ای جهت کلیک کردن و راهیابی مستقیم به سایت یا مجموعه مورد نظر دارند. بنرها میتوانند ثابت، متحرک و یا بصورت صوت و تصویر وجود داشته باشند. در این روش شما بازهم میتوانید با مشاهده ی رفتار کاربر و کوکی هایی که استفاده کرده است و یا سایت ها و صفحاتی که بطور مداوم از انها بازدید میکند را شناسایی کرده و بنر خود را به آن طیف مخاطبین نشان دهید. مانند کسی که از سایت های هنری یا ورزشی بازدید میکند و به تبلیغات ورزشی یا هنری اهمیت میدهد.

۲) اگر برای معرفی محصول خود از یک ویدئو استفاده کنید ، از دسته ی تبلیغات ویدئویی استفاده کرده اید . ویدئویی چند ثانیه ای که در انتهای آن میتوانید از یک بنر استفاده کرده و مخاطبتان را به کلیک کردن و بازدید محصول یا خدمات دعوت کنید. تبلیغات ویدئویی بهترین‌ گزینه برای ارتباط با نسل جوان جامعه هستند. بطور مثال یوتیوب یکی از قدرتمندترین شبکه های اجتماعی در دسترس جوانان و نوجوانان است و بازدید از ان عدد بسیار بالایی دارد، بنابراین تبلیغات خلاقانه و ویدیویی در این محیط میتواند برای کاربران بسیار جذاب باشد.تبلیغ در این محیط کلیک محور است و شما تنها برای کلیک کردن مخاطب پول پرداخت میکنید.

۳) این روزها بازار تبلیغ در شبکه های اجتماعی بواسطه ی استفاده مردم و بازدید های آن بسیار داغ است و تبلیغات انلاین در شبکه های اجتماعی طرفداران زیادی دارد . شما میتوانید در این روش، طیف مخاطبین خودرا شناسایی کرده و فقط آن دسته از افرادی که علاقمند به محصول شما یا در راستای مخاطبین هدف شما قرار دارند تبلیغتان را مشاهده کنید. مثلا برای تبلیغات در فیسبوک میتوانید با در نظرگرفتن سن و محل زندگی، تحصیلات و علایق کاربران تبلیغ را برای گروهی که به محصول شما مرتبط هستند، نمایش دهید. همچنین افراد تاثیرگذار یا به اصطلاح اینفلوئنسرهای فضای مجازی که افراد شناخته شده، دارای قدرت و نفوذ برای مخاطبهای زیادی هستند را میتوان انتخاب کرد و در صفحه ی آنها به تبلیغ پرداخت.

۴) ارسال پیامک یا ایمیل که اصطلاحا به آن ایمیل مارکتینگ میگویند هم راه آسانی است که از آن طریق میتوانید باارسال ایمیل کاملا هدفمند مخاطبان خودرا به استفاده از خدمات یا محصول مورد نظر تشویق کنید . یکی از دلایلی که این روش را بهینه میکند جدا نشدن مردم در شبانه روز از تلفن های همراهشان است که میتوانند در هر لحظه تبلیغ شمارا مشاهده کنند، اگرچه در ارسال پیامک با محدودیت صفحه مواجه هستیم اما با درنطر گرفتن این نکته که میشود در موقعیتهای گوناگون یا مناسب ها و مکانهای جغرافیایی این تبلیغات پیامکی را برای مخاطبان ارسال و با صرف هزینه ی کمتر با انها ارتباط برقرار کرد. این نوع از تبلیغ امکان شخصی سازی بیشتر و درنتیجه کارایی بالاتری را به همراه دارد.

۵) بازاریابی مشارکتی یا افیلِیت مارکتینگ به گونه از تبلیغات میگویند که افراد علاقمند یا داوطلب در گسترش ان نقش دارند و با مشارکت افراد انجام میشود. به گونه ای که آن فرد، لینکی اختصاصی از سوی شرکت بازاریابی دریافت میکند و بااستفاده کاربران و دعوت انها به سایت مورد نظر و فعالیتی سود اور مانند پرکردن فرم یا خرید، مبلغی عاید وی میشود.

۶) بازاریابی و تبلیغات از طریق موتورهای جستجو یا استفاده از سئو هم یکی از روشهای موثر در این حوزه است. در این روش بدنبال تبلیغ برای وبسایت با افزایش دیده شدن یا متعلقات مرتبط با ان در صفحات نتایج جستجوی موتورهای جستجوگر پرداخته میشود. بطور کلی این روشها را میتوان به دو نوع پولی و رایگان تقسیم کرد  در روشهای پولی مانند تبلیغات کلیکی با پرداخت یک مبلغ میتوانید تبلیغ خود را در صفحه نتایج جستجو قرار دهید.اما روشهای غیرپولی حول محور بهینه سازی یا سئو قرارگرفته اند . مثل ساختن بک لینک و بهینه سازی محتوا ،و توضیحات متا بااستفاده از کلمات کلیدی هدفمند .

۷) نوع دیگری از تبلیغات اینترنتی که به ان همسان یا بومی میگویند در انتهای مطالب یا فید در شبکه های اجتماعی قرار میگیرند و گویی جزوی از ان محتوا هستند. این تبلیغات درواقع جزوی از محتوا محسوب میشوند و مخاطب ابعاد تبلیغاتی انهارا زیاد احساس نمیکند.

۸) تبلیغات ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ که با هدف گیری مخاطب و دنبال کردن او در وبسایتها  انجام میشود‌ . فرض کنید، کاربر موردنطر ما عمل خرید کردن بااستفاده از بنر را انجام نداده است وما اورا در سایتهای مختلف دنبال میکنیم تا در زمان دیگری ، باارسال کوکی ها اورا تشویق به این عمل نماییم. تبلیغ های استفاده شده در این روش بنرها هستند و ما مخاطب را به اصطلاح هدف گیری مجدد میکنیم.

۹) بازی های انلاین و اینترنتی یکی دیگر از بسترهای صنعت تبلیغات اینترنتی هستند که ارائه دهندگان این تبلیغات، فروشندگان بازی های اینترنتی هستند و بااستفاده از فضای وب برای کسانی که بازی میکنند به دو صورت نشان داده میشود. یکی از انها به روش معمول یعنی نشان دادن تبلیغ بجای صفحه ی ابتدای بازی است و افراد را به شکل مجازی تحت تاثیر قرار میدهد و دوم اینست که کل بازی به چند مرحله یا قسمت تقسیم میشود و کسی که در حال بازی است میبایست برای رفتن به مرحله بعد یک تبلیغ را مشاهده کند.

در این روش تعامل با کاربران هم افزایش میابد زیرا انها تمایل دارند که بازی را ادامه دهند.اما لازم است بدانیم که تبلیغ مبتنی بر تکنولوژی چندرسانه ایست و هزینه ی بیشتری دارد ، و بااینکه مورد توجه کاربران این بازی ها قرار میگیرند اما تنها به همین عده و دسته ی کسانی که بازی میکنند محدود میشود و گاهی هم برخی افراد از پخش این تبلیغات در حین بازی احساس نارضایتی دارند.

۱۰) تبلیغات ناخواسته ای که بوسیله ای پاپ اپ یا پاپ اندر ایجاد میشود و یکی از بحث برانگیز ترین روشهای تبلیغات است .زیرا بطور ناخواسته نمایش داده میشود و مخاطبان را در معرض یک نمایش اجباری قرار میدهد. آگهی های تلویزیونی یا تبلیغاتی که بصورت آنلاین در هنگام بازدید از صفحات نمایش داده میشوند از این دست هستند و شمارا مجبور میکنند از برنامه مورد نطر خود دست کشیده و به انها توجه کنید. برخی کاربران برای جلوگیری از این امر از نرم افزار های مسدود کننده نمایش تبلیغات استفاده میکنند که این خود گویای نارضایتی آنها از این نوع تبلیغ است. البته دکمه هایی برای رد کردن و سریعتر رد شدن تبلیغات هم وجود دارد.

۱۱) نوع دیگری از تبلیغات هم در بین نام های مطرح تجاری یا شرکت های بازاریابی وجود دارد که در ان یک شرکت از رویداد یا واقعه ای حمایت میکند و نام و لوگوی تجاری خودرا در انجا مطرح میکند. این مورد در فضای اینترنت هم وجود دارد .

در حامی گری اینترنتی نیز شرکت حامی از توجه کاربران به یک سایت یا موضوع مطرح شده در اینترنت، سود میبرد. در این نوع تبلیغ انتخاب رویداد یا فعالیت مناسب جهت کسب بهترین نتیجه از اهمیت بالایی برخوردار است.

بطور کلی، ایجاد زیرساختهای مناسب سیستمی که زیرسیستم هارا به درستی به هم ارتباط دهد، وجود دانش و آگاهی لازم جهت شناسایی بهترین روش های موجود برای تبلیغات و وجود تکنولوژی نرم افزاری و سخت افزاری که یکی از مهمترین موارد در صنعت تبلیغات اینترنتی است از لازمه های ماندگاری در این صنعت عظیم است.

امروزه چه بخواهیم و چه نخواهیم، جامعه به سمت هوشمند شدن و استفاده ی همه جانبه از اینترنت میرود و شرکت ها و برند های بزرگ و حتی کسب و کارهای کوچک برای ماندگاری در این صنعت و از دست ندادن نام و فروش و سود خود باید هرچه بیشتر به تبلیغات اینترنتی صحیح روی بیاورند. در ایران هم اگرچه زیرساختها به کیفیت جهانی نرسیده اند اما کم کم و با پیشرفتهای روزافزون، این صنعت در کشورما نیز مانند سایر دنیا ، رشد خواهدداشت.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت