صفحه‌ی فرود چیست؟

توسط | تیر 18, 1400 | بازاریابی, طراحی سایت | 0 نظر

14 دقیقه

حتما تا به حال بارها برایتان پیش آمده است که از جانب اقوام یا دوستان به یک مهمانی دعوت شده‌اید. در این مجلس، افراد مختلفی با تحصیلات متفاوت و شغل و مناصب اجتماعی مختلف حضور دارند؛ اما شما هیچ یک از آن‌ها را نمی‌شناسید و از قبل با آن‌ها آشنایی ندارید. در آن لحظه، اول از همه به سراغ چه کسی می‌روید؟ در واقع معیارهای شما برای گفتگو و دوستی با دیگران چیست؟ تجربه ثابت کرده است که اکثر افراد در لحظه‌ی نخست، اول از همه به ظاهر افراد توجه کرده و سعی می‌کنند کسانی را انتخاب کنند که از لحاظ پوشش هم تا حدودی شبیه به آن‌ها باشند.

حالا به مثال دیگری دقت کنید. از شما دعوت شده تا در جلسه‌ای شرکت کنید که قرار است در آن با پزشکی 50 ساله به نام آقای کریمی هم‌صحبت شوید. پزشک متخصص مغز و اعصابی که اتومبیل بی‌ام‌و سری پنج هم سوار می‌شود. این فرد به نظر شما چه شکلی می‌تواند باشد؟ شما انتظار دارید چه آدمی را ملاقات کنید؟ طبیعی است که در ذهن خود ظاهر آن پزشک را تصور نمایید و فکر کنید چنین فردی باید بسیار شیک و ثروتمند باشد و طبق مد لباس بپوشد، بوی عطر گران‌قیمتش سر‌مست‌تان کند و زندگی پر از تجملی داشته باشد. لحظه‌ی ‌موعود فرا می‌رسد و شما آقای دکتر را ملاقات می‌کنید. ناگهان همه ی تصورات‌تان بر باد می‌رود.  چون به جای کسی که انتظار داشتید، فردی را می‌بینید که بسیار ساده و معمولی است. خبری از لباس‌های گران قیمت و شیک و ساعت لوکس نیست. آقای دکتر بر عکس آن چه شما فکر می‌کرده‌اید زندگی پر از آرامش و به دور از زرق و برقی را برای خودش  تدارک دیده است. همان لحظه شاید با خودتان بیاند‌یشید که در مورد شغل و جایگاه اجتماعی او به شما دروغ گفته شده است. چون دکتر را فردی می‌یابید که از زمین تا آسمان با آن چه شما در ذهن‌تان ساخته بودید تفاوت دارد.

 همه‌ی این مطالب را بیان کردیم تا بگوییم همه‌ی کاربر‌انی هم که برای اولین بار به و‌ب سایت شما سر می‌زنند چنین حالتی دارند. قبل از ورود به سایت  تصوراتی از آن  در ذهن خود دارند و مایلند ببینند که آیا سایت شما با تصورات آن‌ها هماهنگی و هم خوانی دارد یا خیر؟ آنچه شما باید بدانید این است که چه کار کنید تا تاثیر خوبی روی مخاطبین سایت‌تان بگذارید و آن‌ها را تشویق نمایید تا دوباره به سایت سر بزنند. در چنین مواقعی باید صفحه‌ی فرود خود را  آماده کنیم. شاید بگویید این واژه به چه معناست و چه کاربردی دارد و ما برای بهبود آن چه کارهایی می‌توانیم انجام بدهیم؟ کنار ما باشید و مقاله را تا پایان مطالعه کنید. پیشنهادات و راه‌کارهای کاربردی و مفیدی برای شما آماده کرده‌ایم که خواندن‌شان لذت بخش است.

صفحه‌ی فرود چیست؟

صفحه‌ای ساده و مجزا در سایت شما وجود دارد که به هدف جذب کاربر یا یک تبدیل ساده ایجاد شده است. این صفحه با هدف خاصی در راستای افزایش نرخ تبدیل، طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. کاربران و مخاطبان شما به شیوه‌های مختلف مانند موتور‌های جستجوگر، شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات به این صفحه وارد می‌شوند. نام‌گذاری این قسمت به نام صفحه‌ی فرود به این دلیل است که کاربر اینترنتی نخستین بار با این صفحه مواجه شده و در واقع روی آن فرود می‌آید. دقیقا همانند مسافری که اولین مقصدش باند فرودگاه است و بعد از پیاده شدن از هواپیما فرصت بازدید از شهر را خواهد داشت. از آن جایی که تعاریف مختلفی برای صفحه‌ی ورود ارائه شده است، نباید تصور کنید که هر صفحه‌ی قدیمی که در وب‌سایت وجود دارد الزاما یک صفحه‌ی ورود است. یکی از راه‌هایی که می‌توان در صفحات فرود بیشتر دیده شد، استفاده از بنر‌های تبلیغاتی است. روشی دیگر برای بیشتر دیده شدن که در میان وب‌سایت‌های ایرانی بسیار باب شده است، تلگرام می‌باشد. بازاریاب‌های دیجیتال در واقع بین صفحه‌ی فرود و صفحه‌ی عادی تفاوت قائل شده‌اند. هر صفحه‌ی فرود معمولا دو فاکتور بسیار مهم دارد:

1)دارای فرم است.

2)جهت جمع‌آوری اطلاعات از مخاطب طراحی شده است.

به عبارت دیگر می‌توان گفت همه‌ی صفحات فرود نوعی صفحه‌ی و‌ب هستند اما هر صفحه‌ی وب، صفحه‌ی فرود محسوب نمی‌

شود.

اهداف صفحه‌ی فرود:

به طور کلی کسب و کارهای آنلاین و وب‌سایت‌ها از ایجاد صفحه‌ی فرود سه هدف اساسی را دنبال می‌کنند که  این سه هدف عبارتند از:

برقراری ارتباط، ایجاد مخاطب، فروش مستقیم

فاکتورهای مهم و ضروری در مورد صفحه‌ی فرود:

1) در طراحی این صفحه بهتر است که هیچ‌گونه لینک خارجی ندهید؛ چون این کار مخاطب را از هدف اصلی دور می‌کند و کاربر به سایتی هدایت می‌شود که لینک آن در این قسمت قرار داده شده است.

2) صفحه‌ی فرود در واقع نوعی تبادل اطلاعات است و این طور نیست که شما فقط به طور یک‌ طرفه از کاربران خود اطلاعات بگیرید و هیچ چیز ارزشمند و رایگانی هم به آن‌ها ندهید. شما روش‌های بسیار زیادی برای تشویق بازدید‌کنندگان از سایت خود در اختیار دارید. مثلا در ازای دریافت ایمیل از آن‌ها امتیازی برای‌شان در نظر می‌گیرید یا کد ‌تخفیفی به آن‌ها می‌دهید. کدی که شخصی است و فقط مخصوص خود‌شان است.

 نکته‌ی مهم اینجاست که شما باید فضای امنی برای کاربر‌محیا کنید؛ یعنی او نباید کوچکترین بیم و هراسی از درج اطلاعات خودش در سایت شما داشته باشد. اعتماد‌سازی و القاء حس امنیت و اطمینان به مخاطبین شما امری بسیار مهم است و
آن‌ها را تشویق می‌کند تا اطلاعات خود را به درستی در وب‌سایت شما  وارد کنند.

3) طراحی صفحه‌ی ورود باید در راستای اهداف شما باشد. مثلا لندینگ‌های مختلف ممکن است اهداف متفاوتی را دنبال کنند مانند ثبت نام در و‌بینار، دانلود رایگان کتاب الکترونیکی، اشتراک خبرنامه، استفاده از محصول.

4) یکی از بهترین کارها برای به هدف رسیدن در صفحه‌ی فرود و افزایش نرخ تبدیل این است که مراحل ثبت نام برای کاربران خود را ساده، آسان و سریع کنید. هر چه مراحل ثبت نام طولانی‌تر و کند‌تر باشد، کاربر رغبت خیلی کمتری به درج اطلاعات شخصی خود نشان خواهد داد. بنابراین برای طراحی صفحه‌ی فرود خود، پروسه‌ای را ترتیب بدهید تا مخاطب بتواند فقط با یک کلیک ساده در سایت شما ثبت نام شود.

5) در لند‌ینگ ‌پیج از محتوای کپی استفاده نکنید. شاید استفاده نکردن از مطالب مشابه در وب‌‌سایت‌های دیگر کمی به نظرتان مشکل بیاید اما شک نکنید ارزشش را دارد. شاید یک راه‌حل هوشمندانه این باشد که از متن‌های کپی در ویدیو و تصاویر استفاده کنید.

6) در زندگی عادی و روزمره‌ی ما شاید تکرار حرف یا ماجرایی بسیار کسالت بار و خسته کننده به نظر برسد و مخاطب را فراری بدهد اما در صفحه‌ی فرود این‌گونه نیست. در واقع ارتباط بین صفحه‌ی فرود و تکرار پیام، روشی فوق العاده برای تاکید روی ویژگی‌های کلیدی در تجارت شماست. وقتی شما متنی خاص و ارزشمند را در موقعیت‌های مختلف و به روش‌هایی جذاب مدام تکرار می‌کنید آن مطلب در ذهن مخاطب حک می‌شود. حقیقت اینجاست که هیچ تبلیغاتی قوی‌تر از تبلیغات کلامی وجود ندارد.

7) اطلاعات و دانستنی‌های خود را به صورت رایگان در اختیار بازدیدکنندگان سایت قرار دهید. هدیه دادن یا ارائه‌ی مطالب با ارزش برای کاربران بسیار جذاب و شگفت انگیز است. وقتی مدیر سایت به این نتیجه می‌رسد که ارزشمند‌ترین دارایی برای او مشتر‌یانش هستند نه محصو‌لاتی که برای فروش دارد، باعث می‌شود در تحقق اهداف‌اش بسیار موفق عمل کند.

8) تنها عاملی که شک و تردید مخاطب را در مورد شما از بین می‌برد و او را به آرامش و امنیت می‌رساند تا بتواند اعتماد کند، پایبندی به تعهدات از جانب شماست. به این مثال دقت کنید: روزی روزگاری یک باشگاه ورزشی در نیویورک در صفحه‌ی ‌فرود خود متنی با فو‌نت درشت نوشته بود به طوری که همگان بتوانند آن را دیده و به آن توجه ویژه‌ای مبذول دارند. معنی آن شعار این بود: برنامه‌ی بدن‌سازی گارانتی شده‌ی باشگاه. این دقیقا یک پیشنهاد فوق العاده و منحصر به فرد به همه‌ی مشتریان باشگاه بود و به ورزشکاران این نوید را می‌داد که اگر کسی در این باشگاه نتواند به فرم اندامی که دلخواه و ایده‌آلش است دست پیدا کند، هزینه‌ی باشگاه به او مسترد خواهد شد. البته تعهدی که می‌دهید باید از شایستگی و وجاهت لازم برخوردار باشد. همین تعهد انسان دوستانه از طرف این باشگاه موجب شهرت آن‌ها در منطقه شد و مدیر باشگاه هم در معرض توجه عموم قرار گرفت.

9) در محتوا و مقالات خود حتما از اعداد و ارقام استفاده کنید. آیا می‌دانستید که کاربران تمایل بسیار اندکی دارند که مقاله بخوانند؟ ارائه‌ی ارقام راه‌کاری فوق العاده و منحصر به فرد در جهت جذب مخاطبین شماست. بنابراین فراموش نکنید که اضافه کردن آمار جذاب به نفع تجارت شما تمام می‌شود.

10) اگر می‌خواهید کلیک زیادی روی محتوای سایت خود دریافت نمایید، حتما از کلیپ استفاده کنید. ویدئو‌ها در لندینگ پیج دید خوبی به کاربر می‌دهند. این روش روی میزان نرخ  تبدیل مخاطب به مشتری هم بسیار اثرگذار است. فراموش نکنید با کمک گرفتن از ویدیو‌ها انتقال اطلاعات با سهولت بیشتری انجام می‌گیرد. البته مدت زمان ویدیو هم می‌تواند فا‌کتوری تعیین کننده باشد.

11) در صفحه‌ی فرود خود از پرسش و پاسخ استفاده کنید. زودتر از اینکه مخاطب از شما سوال بپرسد آن چه را که ممکن است در ذهن او ایجاد ابهام کند پاسخ دهید.

12) رنگ‌ها در صفحه‌ی ورود از آیتم‌های بسیار مهم در انتقال پیام هستند و در موفقیت وب‌سایت شما بسیار تاثیرگذار می باشند. اگرچه فاکتور‌های زیبایی‌شناسی و طراحی هوشمندانه لندینگ شما در این زمینه بسیار مهم است اما تاثیر رنگ‌ها فقط به این عوامل محدود نمی‌شود و دنیای گسترده‌تری دارد.

13) بدترین لند‌ینگ ‌پیج‌ها صفحات بسیار شلوغ هستند. صفحاتی که سعی می‌کنند کل اطلاعات مربوط به خدمات و محصولات خود را در صفحه‌ی فرود جای دهند و این کار مخاطب سایت را بسیار گیج و سردرگم می‌کند. بازدید کننده‌ی سایت شما اصلا انتظار چنین چیزی را ندارد. سعی کنید فضاهای کافی کوچکی را در لندینگ خود ایجاد کنید تا توجه مخاطب به مطالب مهم‌تر و اساسی‌تر جلب بشود.

14)یکی از قدرتمند‌ترین ابزاری که باعث می‌شود بر اعتبار برند خود بیافزایید این است که احساسات مشتری‌هایتان را تحریک کنید. مثلا برای دریافت کمک‌های خیریه یا درمان بیماری‌های لاعلاج می‌توانید  از تصویر کودکان استفاده کنید تا تاثیرات خوبی بر احساسات کاربران سایت خود بگذارید.

15) فاکتوری که نباید هرگز از یاد ببرید به کار‍‌بردن نشان اعتماد است.  نشان اعتماد یکی از عناصر بسیار قدرتمندی است که می توانید در صفحه‌ی هدف خود از آن بهره ببرید. نشان اعتماد انواع مختلفی هم دارد از جمله: نشان همکاری، لوگوی برند‌ها، گارانتی و ضمانت در سازمان‌های معتبر، نظرات کاربران و نشان اعتماد الکترونیک

16) یک روش بسیار عالی برای به نمایش گذاشتن متقاضیان معروف تجارت شما افزودن لوگوی برند‌ها و نشان‌های همکاری در صفحه‌ی فرود است. بسیاری از وب سایت‌ها برای به رخ کشیدن پوشش خیری خود از این روش استفاده می‌کنند.

17)یکی از تاثیر‌گذار ترین انواع بازاریابی روش دهان به دهان است. نظرات کاربران و توصیه‌های آن‌ها می‌تواند بسیار مورد توجه قرار بگیرد؛ مخصوصا وقتی بسیاری از کاربران تجربیات خرید‌های اینترنتی خود در فضای اجتماعی را برای دیگران بازگو می‌کنند. بنابراین توصیه‌ی ما به شما این است اگر از چنین امتیازی برخوردار هستید، حتما از آن در صفحه‌ی ورود خود استفاده کنید.

18) بهترین کار برای این که ببینید صفحه‌ی فرود شما تا چه اندازه موفق عمل کرده این است که چند ورژن مختلف از آن را تهیه کرده، سپس مورد ارزیابی قرار داده و با ورژن‌های قبلی مقایسه کنید. گاهی اوقات برخی تکنیک‌ها با برخی اهداف هم‌خوانی ندارند و این مورد بسیار شایعی است. بنابراین حتما مقایسه‌ها را انجام داده و تنها به فرضیات خود اکتفا نکنید.

در پایان باید بگوییم که همیشه یادتان باشد مخاطب شما را دنبال نمی‌کند بلکه جذابیت صفحه‌ی فرود و پیام شماست که احساس نیاز را در کاربر ایجاد کرده و او را تشویق می‌کند تا از وب‌سایت شما دست نکشد. بی‌شک وقتی بازدید‌کننده به لندینگ شما می‌رسد، باید آن قدر زیبایی و جذابیت ببیند که همان‌جا میخکوب شود و نخواهد پیج را بسته و به وب‌سایت‌های دیگر برود.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت