تاریخچه تاسیس پی‌پال

توسط | اسفند 21, 1399 | کسب و کار | 0 نظر

11 دقیقه

در دنیای امروز که تمام وسیله‌ها و تمام کارهای روزمره انسان به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌روند، ظهور برخی تکنولوژی‌ها نیز دور از انتظار نیست. در دنیای امروز کمتر کسی است که از پول‌های کاغذی استفاده کند؛ از این رو استفاده از کارت‌های عابر بانک بسیار رواج پیدا کرده است. به جز این، ظهور تکنولوژی‌های نوپا در بسیاری از کارهای روزمره اهمیت بسیار زیادی پیدا کردند. پی‌پال (paypal) یکی از این تکنولوژی‌های جدید است.

البته خود پی‌پال یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌ها در عرصه پرداخت آنلاین و کیف پول دیجیتال است؛ با این وجود شرکت‌های بسیار زیادی هستند که مانند پی‌پال درگاه‌های امنی را برای پرداخت الکترونیک ایجاد کرده‌اند. ما در این مقاله قصد داریم درباره تاریخچه شرکت پی‌پال، بنیانگذار پی‌پال، محدودیت‌ها و مزیت‌های پی‌پال صحبت کنیم.

امروزه تراکنش‌های مالی می‌توانند در سرتاسر دنیا بدون هیچگونه جابجایی فیزیکی انجام شوند؛ در واقع داشتن یک کیف پول امن برای حساب‌های بانکی و الکترونیک بسیار حیاتی است. بسیاری از شرکت‌ها هستند که برای ارتباط با سراسر دنیا باید بتوانند پرداخت آنلاین انجام دهند. پی‌پال همان بستری است که میتواند پول شما را به هر جایی منتقل کند؛ از این رو اگر شما هم بیزینس خاص خود را دارید، توصیه می‌کنم حتما اطلاعاتی را درباره تاریخچه پی‌پال و نحوه عملکرد آن کسب کنید.

آغاز دوره پی‌پال در ۱۹۹۸

در سال ۱۹۹۸ دو دوست به نام های پیتر تیل و مکس چین در آمریکا زندگی می‌کردند. آن‌ها تنها یک ماه بود که با یکدیگر آشنا شده بودند، اما تفکرات بسیار نزدیکی با هم داشتند. در آن زمان کارهای استارتاپی تازه آغاز شده بود و رونق بسیار زیادی داشتند؛ از این رو این دو دوست به این فکر افتادند که یک کیف پول امن برای کسب و کارها ایجاد کنند.

آن‌ها مطمئن بودند که تمام استارتاپ‌ها و بیزینس‌ها در سراسر دنیا به یک کیف پول امن و دیجیتال احتیاج دارند؛ بنابراین تصمیم گرفتند تا استارتاپ خاص خودشان را با نام confinity  راه اندازی کنند. در واقع شرکت پی‌پال قبل از این نام با نام confinity  ثبت شده بود. دو بنیانگذار پی‌پال از فارغ التحصیلان دانشگاه استنفورد برای رونق بیزینس خود کمک گرفتند، اما در ادامه اتفاق جالبی برای این شرکت نوپا رخ داد. این نکته لازم به ذکر است که در آن زمان به دلیل این که مردم آشنایی بسیار زیادی با سیستم پرداخت الکترونیک نداشتند، کلاهبرداری‌های بسیاری از پی‌پال انجام شد، البته بعد از مدتی این درگاه‌ها برای همه مردم عادی شدند و تدابیر پرقدرتی نیز برای جلوگیری از کلاهبرداری‌ها انجام شد.

ادغام شرکت کوچک ایلان ماسک با confinity

اواخر سال ۱۹۹۹ بود که یک شرکت خدمات مالی اینترنتی توسط ایلان ماسک تاسیس شد. بسیاری از افراد فنی و افرادی که مهارت‌های بسیار بالایی در حوزه بیزینس و کسب و کار داشتند در شرکت ایلان ماسک مشغول به کار بودند. در آن زمان این دو شرکت، رقبایی بسیار جدی برای یکدیگر بودند، اما پس از مدتی متوجه شدند که ادغام کردن این دو شرکت سود بیشتری دارد؛ بنابراین دست از رقابت برداشتند و تصمیم گرفتند شرکت‌های خودشان را با یکدیگر یکی کنند، از این رو پس از مدتی در سال ۲۰۰۱ شرکت جدیدی که تشکیل شده بود با نام پی‌پال paypal به تمام جهان معرفی شد.

انقلابی جدید در تراکنش‌های مالی با پی‌پال

زمانی که پی‌پال به‌ طور رسمی تاسیس و معرفی شد، توسط بسیاری از بیزینس‌ها و کسب و کارها استقبال قرار گرفت. از آن پس تمام کسب و کارها سعی می‌کردند پرداخت‌های اینترنتی خود را از طریق پی‌پال انجام دهند. تمام خریداران و فروشندگان، پرداخت‌های مالی خود را با پی‌پال انجام می‌دادند. اینگونه بود که پی‌پال به بزرگترین سیستم پرداخت الکترونیک در جهان تبدیل شد. بدین شکل تمام افراد توانستند با خیال راحت، پول‌های خود را به حساب‌های مختلف در سراسر جهان منتقل کنند و یا ارز و پول خود را با هر واحد پولی در حساب‌های خود در پی‎‌پال ذخیره کنند.

البته این تمام موفقیت‌های پیپال نبود. این شرکت بزرگ در سال ۲۰۰۰ توسط شرکت ebay خریداری شد. شرکت ای‌بی بزرگترین سایت حراج اینترنتی در دنیا است، همچنین این شرکت یکی از رقبای مهم شرکت آمازون است. شرکت ای‌بی زمانی که متوجه شد خیلی از افراد از پی‌پال برای پرداخت‌های خود استفاده می‌کنند، تلاش کرد تا بخش زیادی از سهام پی‌پال را خریداری کند. این نکته قابل توجه است که پی‌پال خیلی قبل‌تر از آن به دلیل پیشرفت زیادش توانسته بود وارد دنیای بورس شود.

از این رو شرکت ای‌بی به راحتی توانست بخش زیادی از سهام شرکت پی‌پال را بخرد. اینگونه بود که کاربران پی‌پال طی دو ماه از صد هزار نفر به یک میلیون نفر رسید. حالا دیگر همه پی‌پال را می‌شناختند و هیچ درگاهی امن‌تر از پی‌پال پیدا نمی‌کردند، البته این دو شرکت تا آخر راه همراه با هم نماندند.

جدایی پی‌پال و ebay

پس از مدتی در سال ۲۰۱۴ این دو شرکت اعلام کردند که قصد دارن مستقل بشوند. به طور دقیق در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۴ خبر جدایی این دو شرکت اعلام شد. این دو شرکت اعلام کردند که تا پایان قرارداد‌شان یعنی تا سال ۲۰۲۰ پی‌پال خدمات پرداخت خریداران از سایت را انجام می‌دهد، اما پس از این تاریخ دیگر هیچ گزینه‌ای مبنی بر پرداخت پی‌پال وجود ندارد، سپس تصمیم گرفتند درگاه‌های دیگری را به سایت شرکت ای‌بی اضافه کنند.

این جدایی برای هر دو شرکت اهمیت بسیار زیادی داشت؛ چراکه فشارهای کاری از روی هر دو شرکت برداشته می‌شد، همچنین هر کدام از شرکت‌ها می‌توانستند به کارهای خودشان وسعت بیشتری بدهند. شرکت پی‌پال هم می‌توانست به راحتی با سایر رقبای خودش در حوزه کاری خود رقابت کند.

شرکت‌های زیر نظر پی پال

جالب است بدانید پی‌پال پس از این که به قدر کافی گسترش یافت، موفق شد شرکت‌های کوچکتر از خودش را خریداری کند و تحت مالکیت خود در بیاورد. ما برخی از این شرکت‌ها را در اینجا آورده‌ایم. شرکت‌های Venmo و Braintree دو شرکت عالی در حوزه پرداخت آنلاین هستند. این دو شرکت، پرداخت‌های آنلاین را از طریق گوشی‌های هوشمند و وبسایت‌ها امکان پذیر می‌کنند. شرکت پی‌پال نیز به راحتی توانست این دو شرکت را با ارزش‌های میلیون دلاری خریداری کند.

پس از آن پی‌پال توانست شرکت دیگری را در حوزه پرداخت‌های موبایلی خریداری کند. این شرکت paydiant نام داشت. یکی از مهمترین دستاوردها و مهمترین شرکت‌ها که پی‌پال موفق به خریداری آن شد، شرکت زوم بود. دلیل اهمیت بالای این شرکت، این بود که این شرکت یکی از زیر مجموعه‌های شرکت ای‌بی بود. پی‌پال به کمک این شرکت توانست فعالیت‌های خود را در بازارهای هند و چین آغاز کند و به راحتی توانست انتقال پول را از سال ۲۰۰۱ در این کشورها آغاز کند. به طور کلی پی‌پال موفق شد در طی این بیست سال، ۱۳ شرکت بسیار مهم را خریداری کند و تحت اختیار خود قرار دهد.

انواع تراکنش و حساب‌ کاربری در پی پال

در پی‌پال شما می توانید یکی از سه نوع پرسونال، بیزینس و پریمیر را برای حساب کاربری خود انتخاب کنید، همچنین این مزیت در پی‌پال وجود دارد که شما می‌توانید نوع حساب کاربری خود را هر زمان که دوست داشتید تغییر بدهید، البته این نکته قابل ذکر است که حساب‌های پی‌پال که از نوع پیمیر وبیزینس هستند، امکانات بیشتری نسبت به نوع سوم خود دارند.

در مورد تراکنش‌ها هم باید بگویم شما در پی‌پال، هرگونه تراکنشی که فکرش را بکنید می‌توانید انجام دهید؛ برای مثال:

  • می‌توانید از طریق پی‌پال خرید انجام دهید.
  • پول خود را به حساب‌های دیگر در پی‌پال منتقل کنید.
  • پول خود را می‌توانید از کارت‌های نقدی و یا اعتباری به اکانت پی‌پال منتقل کنید، همچنین بر عکس این عمل نیز ممکن است.
  • می‌توانید از اکانت‌های دیگر در پی‌پال پول دریافت کنید.
  • ریفاند کردن بخشی یا کل مبلغ دریافت شده در یک تراکنش نیز امکان پذیر است.

شما تمام این کارها را تنها می‌توانید با داشتن یک آدرس ایمیل انجام دهید؛ در واقع شرط ثبت‌نام در پی‌پال و استفاده از خدمات آن، داشتن یک ایمیل فعال است. این نکته قابل ذکر است که برای برخی از انتقال‌ها مالیات‌های بسیار معقولی نیز در نظر گرفته شده است.

محدودیت‌های پی‌پال

تحریم همیشه از جمله موانع مهم در کشور ما بوده است. این تحریم‌ها برای کشور ما درباره‌ پی‌پال نیز وجود دارند. متاسفانه کاربران ایرانی نمی‌توانند از خدمات این شرکت استفاده کنند؛ در واقع اگر این سایت متوجه شود که اکانت شما از ایران است، ممکن است حساب کاربری شما بلافاصله مسدود شود و همچنین تمام موجودی شما نیز توسط آن‌ها ضبط و بلاک می‌شود. از این رو استفاده از سایت پی‌پال برای کاربران ایرانی کمی سخت و مشکل است.

اما یکسری محدودیت‌ها و موانعی دیگر دربارپی‌پال وجود دارد؛ مثلاً پی‌پال خدماتی شبیه به بانک‌ها ارائه می‌دهد، اما واقعیت چیز دیگری است. بسیاری از قوانین موجود برای بانک‌ها نیز در پی‌پال رعایت نمی‌شود.

  • این شرکت هیچ تعهدی در برابر پرداخت سود به موجودی حساب کاربران ندارد.
  • این سیستم هیچگاه وامی به افراد نمی‌دهد.
  • از طرف دیگر پی‌پال می‌تواند به راحتی در اختلافات افراد داوری کند و به هیچ نهادی هم پاسخگو نیست؛ در نتیجه خودش اقدام می‌کند و می‌تواند حسابی را مسدود کند یا برای آن مشکل ایجاد کند.

اما با وجود تمام این‌ها پی‌پال هنوز هم یکی از امن‌ترین و بزرگ‌ترین سیستم‌های پرداخت الکترونیک در سرتاسر جهان است. با اینکه امروزه ارزهای دیجیتال، بیت کوین و بسیاری از تکنولوژی‌های جدید روی کار آمده‌اند، باز هم پی‌پال، پر قدرت جایگاه خود را حفظ کرده است. پلتفرمی که امروزه پی‌پال به آن مجهز است، هنوز شرکت دیگری ندارد.

این شرکت هم‌اکنون بیش از ۱۷۰ میلیون کاربر دارد و پلتفرم اختصاصی آن با نام paypal.me در ۱۸ کشور از جمله آمریکا، انگلیس، آلمان، استرالیا، روسیه، کانادا، ترکیه، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، لهستان، سوئد، نروژ، بلژیک، هلند، دانمارک، اتریش و سوئیس به راه افتاده است. این پلتفرم این اجازه را به کاربر می‌دهد که به کمک تلفن همراه بتواند سریع‌ترین پرداخت‌ها را انجام دهد و دیگر نیازی به ابزارهای قدیمی و کیف پول‌های سنتی ندارد.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت