تاریخچه کمپانی شیائومی، آغاز سلطنت چینی ها بر جهان!

توسط | آبان 14, 1401 | کسب و کار, موفقیت | 0 نظر

18 دقیقه

چند سالی است که رقابت بین کشورهای آمریکا و چین در زمینه‌های مختلف بسیار داغ شده است. چین روزبه‌روز در حال پیشرفت است و آمریکا را تعقیب می‌کند. آمریکا هم سعی در حفظ جایگاه کنونی خود داشته و البته از این نباید گذشت که این روزها پیشرفت و ترقی چین برایش نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.

شیائومی نمادی از قدرت این روزهای چین است که چند صباحی است پر صلابت و بااقتدار در بازار گوشی‌های هوشمند سعی در پیشی گرفتن از اپل و سامسونگ دارد. شرکتی که تنها ۱۲ سال از تأسیس آن می‌گذرد و مشخص است که این میزان پیشرفت و رشد تصاعدی فقط از یک کمپانی چینی بر می‌آید.

البته یادمان باشد این اولین باری نیست که چین در بازار گوشی‌های موبایل سپر به سپر سامسونگ و اپل به‌پیش می‌رود چرا که چند سال پیش چین با کمپانی هوآوی این اتفاق را رقم زد و در اوج قدرت و یکه‌تازی هوآوی، گوگل این برند را تحت تحریم‌های خود قرار داد تا از آن روز به بعد، هوآوی حق استفاده هیچ‌کدام از سرویس‌های گوگل را نداشته باشد. این اتفاق تراژدی، نوآوری را با صورت به زمین کوبید و تاج و تخت پادشاهی را به شیائومی واگذار کرد.

کمپانی که تا همین امروز بدون هیچ‌گونه لغزش و پسرفتی در حال تاختن در دنیای اسمارت‌فون‌هاست.

مروری بر تاریخچه شیائومی، داستانی مملو از پیشرفت‌ها…

شیائومی در آوریل سال ۲۰۱۰ با ۸ شریک تجاری، با تمرکز بر ساخت گوشی‌های هوشمند ارزان‌قیمت و با کیفیت، که امروزه هم از سیاست‌های شیائومی است، به همراه اپلیکیشن‌های تلفن همراه و دیگر تجهیزات الکترونیکی در شهر پکن کشور چین تأسیس شد. یکی از این شرکا یعنی لین بین از مدیران سابق گوگل بود. لی جون ۴۱ ساله در آن زمان مؤسس و مدیرعامل این شرکت بود و پیش از آن ریاست شرکت کینگ سافت را بر عهده داشت. تأمین سرمایه‌ی شیائومی توسط یک شرکت سرمایه‌گذاری سنگاپوری، دو شرکت چینی و شرکت آمریکایی کوالکام صورت گرفت.

رابط کاربری اسمارت‌فون‌های شیائومی که با MIUI نام‌گذاری شده، در مدت‌زمان کوتاهی توانست کاربران زیادی را به خود جذب کند.

چند ماه پس از تأسیس شرکت، لی جون از رابط کاربری مبتنی بر اندروید خود به نام MIUI رونمایی کرد. به‌طوری که در سال ۲۰۱۴، MIUI روی بیش از ۲۰۰ دستگاه نصب شد. از طرفی این رابط کاربری به دو زبان چینی و انگلیسی برای غیر توسعه دهندگان هم قابل‌دسترس بود. به‌نحوی‌که در پایان سال ۲۰۱۳ بیش از ۳۰ میلیون کاربر از MIUI استفاده می‌کردند. آماری که برای یک شرکت نوپایی مانند شیائومی بسیار چشمگیر است. ضمن اینکه خدمات پیشرفته‌ای همچون پشتیبان‌گیری ابری، استفاده‌ی آسان پخش‌کننده موسیقی و اپلیکیشن‌های فروشگاه خود را ارائه می‌دهد.

شباهت‌هایی بین رام MIUI و iOS در خصوص استفاده‌ی بسیار آسان دیده می‌شود که برخی از تحلیلگران این مسئله را کپی کاری شیائومی از اپل می‌دانند.

حالا که به طور اجمالی با این کمپانی بزرگ چینی و رابط کاربری معروفش آشنا شدیم، در ادامه به محصولات متنوع شیائومی از سال ۲۰۱۱ به بعد اشاره خواهیم کرد.

در سال ۲۰۱۱، شیائومی گوشی هوشمند می وان (Mi One) را به بازار معرفی کرد؛ بنابراین، این برند موفق شد علاوه بر نرم‌افزار، در زمینه‌ی سخت‌افزار هم وارد عمل شود و خودی نشان دهد. گوشی Mi1 در آن زمان با مشخصات و قیمتی عالی به بازار عرضه شد. محصولی که بیانگر فلسفه‌ی برند شیائومی بود: «ارزان اما باکیفیت!»

بسیاری از تحلیلگران این برند را با اپل مقایسه می‌کنند و اعتقاد دارند که شیائومی، اپل چین است اما خود این کمپانی ترجیح می‌دهد که با شرکت آمازون مقایسه شود و بیشترین بخش درآمدش از طریق محتوا و خدماتی که ارائه می‌دهد، باشد.

یک سال بعد یعنی آگوست سال ۲۰۱۲ شیائومی نسخه دوم گوشی Mi1 یعنی Mi2 را عرضه کرد. این گوشی که به پردازنده کوالکام اسنپ دراگون S4 pro، پردازنده‌ی چهار هسته‌ای ۱.۵ گیگاهرتز، رم ۲ گیگابایت و تراشه‌ی گرافیکی آدرنو ۳۲۰ مجهز شده بود، به فروش قابل‌توجهی دست‌یافت و موفقیت نسخه اول را تکرار نمود.

شیائومی در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۲ اعلام کرد که توانسته است ۱۰ میلیون گوشی هوشمند Mi2 را در عرض ۱۱ ماه به فروش برساند.

مروری بر تاریخچه شیائومی، داستانی مملو از پیشرفت‌ها

مروری بر تاریخچه شیائومی

این اسمارت‌فون در کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، استرالیا و نیوزیلند به فروش رسید. در ۵ سپتامبر ۲۰۱۳، لی جون، مدیرعامل شیائومی تصمیم خود را در خصوص ارائه‌ی تلویزیون هوشمند ۴۷ اینچی سه‌بعدی مبتنی بر اندروید، اعلام کرد. این اولین باری بود که شیائومی محصولی دیگر را به جز گوشی تولید و به فروش رسانده است. رویه‌ای که تا امروز ادامه داشته و شیائومی دست به تولید هر وسیله برقی خانگی زده است حتی ملاقه برقی!

در سپتامبر ۲۰۱۳، شیائومی گوشی هوشمند خود Mi3 را در دو سری عرضه کرد.

نسخه اول مجهز به پردازنده اسنپ دراگون ۸۰۰ کوالکام با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز و نسخه دوم مجهز به پردازنده تگرا ۲۰۱ انویدیا بود.

شیائومی علاوه بر تولیدات با کیفیت اسمارت‌فون‌های خود، به فکر تقویت فروش خود نیز بود و به همین علت تصمیم گرفت تا نخستین فروشگاه خود را در شهر پکن افتتاح کند. در اکتبر ۲۰۱۳، شیائومی به‌عنوان پنجمین گوشی هوشمند پر استفاده در چین معرفی شد. شیائومی توانست ۲۶.۱ میلیون گوشی هوشمند را در فاصله‌ی زمانی سال ۲۰۱۶ تا نیمه‌ی نخست سال ۲۰۱۴ به فروش برساند.

رؤیاهای شیائومی تمامی نداشت و انگار این کمپانی عزم خود را جزم کرده بود تا دنیا را فرابگیرد. اولین گام هم ورود به بازار کشور هند بود. بازار هند سریع‌ترین رشد را در بین بازارهای گوشی‌های هوشمند دارد و از این رو موفقیت در آن برای بسیاری از تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند مهم و ضروری است. در جولای ۲۰۱۵، شیائومی با هدف سلطنت در بازار کشور هند اولین گوشی هوشمند مدل Mi3 خود را در بازار هند عرضه کرد. به‌این‌ترتیب در یک نشست مطبوعاتی کم سروصدا که در یک سالن کوچک برگزار شد، شیائومی حضور خود را در بازار هند اعلام کرد.

برای ورود به بازار هند شیائومی از شراکت بزرگ‌ترین وب‌سایت فروش اینترنتی هند به نام فلیپکارت Flipkart بهره گرفت. به‌این‌ترتیب، مشتریان علاقه‌مند به این برند باید برای خرید گوشی شیائومی اقدام به ثبت‌نام می‌کردند و موجودی محدود شیائومی در عرض تنها چند ثانیه به فروش رفت! پیش از شیائومی شرکت موتورولا نیز اقدام به این‌گونه فروش‌های انحصاری در چین کرده بود و پس از شیائومی هم شمار زیادی از تولیدکنندگان چینی اقدام به این سبک از فروش در هند کردند. بااین‌حال این شیائومی بود که برای اولین چنین اقدامی را صورت داد.

آوریل ۲۰۱۵، شیائومی اعلام کرد که سری دستگاه‌های Mi را در سایت‌های مطرح تجارت آنلاین هند و همچنین برای نخستین‌بار در خرده‌فروش‌های آفلامدیین به فروش گذاشته است. در ۲۳ آوریل ۲۰۱۵، لی جون و معاونش هوگو بارا، گوشی هوشمند جدید به نام Mi4i را در چین رونمایی کردند. مچ‌بندهای شیائومی نیز که با نام Mi band شناخته شدند، در همان رویداد معرفی شد.

به نظر من اگر بخواهیم شعاری را انتخاب کنیم که برازنده نام شیائومی باشد، می‌توان به عبارت «رؤیاهای ناتمام» اشاره کرد. شیائومی اصلاً قانع نمی‌شود و ابداً از ریسک‌کردن نمی‌ترسد. آن‌ها بااقتدار گام بر می‌دارند و آن‌قدر جلو می‌روند که همه را شگفت زنده می‌کنند.

رؤیاهای ناتمام و پیشرفت های روز افزون شیائومی

رؤیاهای ناتمام شیائومی

وجود این فلسفه و روان‌شناسی در این کمپانی باعث شده تا آن‌ها به فروش خارج از قاره آسیا فکر کنند و این امر در سال ۲۰۱۵ محقق شد.

در ۳۰ ژوئن ۲۰۱۵، شیائومی محصول ردمی ۲ (Redmi 2) را در بازار برزیل عرضه کرد. به‌این‌ترتیب برای اولین‌بار شیائومی توانست در خارج از چین و آسیا گوشی هوشمند خود را به فروش برساند. البته این تنها دستاورد شیائومی در این سال نبود چرا که رکورد گینس در این سال به نام شیائومی ثبت گردید! این برند موفق شد تا رکورد بیشترین فروش گوشی‌های هوشمند در طول ۲۴ ساعت را در یک پلتفرم ثابت به خود اختصاص دهد. جالب است که شرکت شیائومی در آن روز تخفیف‌های زیادی ارائه داد و توانست از طریق سایت خود بالغ بر ۲ میلیون گوشی هوشمند را بفروشد.

در اوایل سال ۲۰۱۶، شیائومی گوشی هوشمند Mi5 را که مجهز به پردازنده کوالکام اسنپ دراگون ۸۲۰ بود معرفی کرد. صفحه‌نمایش Full HD 1080p با اندازه ۵.۱۵ اینچ که نور پس‌زمینه آن از تکنولوژی 16-LED بهره گرفته و روشنایی تصویر آن معادل ۶۰۰ نیت است.

در تاریخ ۱۰ می ۲۰۱۶، شیائومی گوشی هوشمند می مکس را با پردازنده‌های کوالکام اسنپ دراگون ۶۵۰ و ۶۵۲ عرضه کرد. این دستگاه از نظر مصرف انرژی به‌صرفه بود و ویژگی‌های آن صفحه‌نمایش Full HD به‌اندازه ۶.۱۴ اینچ، باتری ۴۸۵۰ میلی‌آمپر ساعتی، رم ۴ گیگابایت، دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسل، دوربین سلفی ۵ مگاپیکسل و حسگر اثر انگشت بود. در همین سال، شیائومی فعالیت خود را در برزیل شروع کرد اما در نیمه‌ی دوم سال آنجا را ترک نمود.

در فوریه سال ۲۰۱۷، شیائومی محصولات سری Mi و نوت خود را به‌صورت رسمی در پاکستان عرضه کرد. در آوریل همین سال، شیائومی پرچم‌دار Mi6 را با اسنپ دراگون ۸۳۵ معرفی کرد. در ماه می هم شیائومی فروشگاه‌های خود را با عنوان MI Home در کشورهای هند، بنگلادش، بنگلور تأسیس کرد. در ماه می، شیائومی گوشی هوشمند Mi Max 2 را با صفحه‌نمایش ۶.۴۴ اینچی IPS معرفی کرد. در آگوست سال ۲۰۱۷، شیائومی نسخه ۹ رابط کاربری MIUI V9 را در کنار گوشی هوشمند می ۵ ایکس ارائه داد. در همین ماه بود که شیائومی اولین فروشگاه خود را در فیصل آباد پاکستان افتتاح کرد.

موفقیت‌های چشمگیری که شیائومی کسب می‌نمود، حسادت سامسونگ را برانگیخت و کار را برای این کمپانی کره‌ای در بازار هند سخت کرد.

گزارش‌های تحقیقاتی Canalys و Counterpoint Research در ژانویه ۲۰۱۸ نشان داد سرانجام فروش شیائومی در هند از سامسونگ پیشی گرفته است و در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۱۷ سهم ۲۵ درصد از کل بازار گوشی هند را به خود اختصاص داده است.

حالا که شیائومی تقریباً آسیا را تحت سلطنت خود قرار داده است و درآمد بالایی را در بازار کشورهای آسیایی به دست می‌آورد، لی جون مدیرعامل شیائومی به فکر تسخیر بازار ایالات متحده آمریکا افتاد.

مارس ۲۰۱۸ در خلال جلسه قانون‌گذاری سالانه چین در شهر پکن، لی جون اعلام کرد که همیشه به فکر ورود به بازار ایالات متحده بوده و تا اواخر سال ۲۰۱۸ یا اوایل ۲۰۱۹ فروش گوشی‌های شیائومی در این کشور آغاز خواهد شد. این شرکت تا پیش از این لوازم جانبی مانند پاوربانک و بلندگوهای بلوتوثی خود را در آمریکا می‌فروخت.

برند شیائومی در این سال دو گوشی می میکس 2S و Mi 6X را به بازار عرضه و اولین فروشگاه خود را در کشورهای اروپایی مانند فرانسه و ایتالیا افتتاح کرد. همچنین این کمپانی اعلام کرد که طی همکاری با سه شرکت ارتباطی گوشی‌های خود را در بریتانیا، ایرلند، اتریش، دانمارک و سوئد نیز می‌فروشد.

حالا که شیائومی خود را به‌عنوان یکی از ابر قدرت‌های دنیای اسمارت‌فون‌ها به جهان معرفی کرده است، نوبت به تأسیس یک شرکت زیر مجموعه رسیده تا سودآوری بیشتری برای این کمپانی حاصل شود. این اتفاق هم افتاد و در همین سال، شیائومی یکی دیگر از زیر مجموعه‌های خود که پوکو (POCO) نام داشت را وارد بازار کرد. این برند که اولین محصولش پوکو F1 نام داشت به یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های سال تبدیل شد.

شیائومی: از ابر قدرت‌های دنیای اسمارت‌فون‌ها

شیائومی: از ابر قدرت‌های دنیای اسمارت‌فون‌ها

شیائومی در تاریخ ۳ می ۲۰۱۸ وارد بورس اوراق هنگ‌کنگ شد و قصد داشت در عرضه اولیه ۱۰ میلیارد دلار سهام به فروش برساند. این مقدار بالاترین عرضه سهام اولیه جهان از سال۲۰۱۴ محسوب می‌شد اما در نهایت به فروش ۶.۱ میلیارد دلاری رسید.

شیائومی به محصولات با کیفیت اما کم قیمت و ارزان معروف بود و همان‌طور که می‌دانید این مسئله باعث شده بود تا افراد کم‌درآمد جامعه که درصد بیشتری از جمعیت هر کشوری را تشکیل می‌دهند، برای خرید گوشی به سراغ شیائومی بروند. اما نکته جالب اینجاست که شیائومی قصد داشت تا با کاهش سود خود از فروش محصولاتش، بازهم قیمت را پائین بیاورد.

لی جون در آوریل این سال اعلام کرد که برای همیشه سود حاصل از فروش سخت‌افزار را حداکثر به ۵ درصد محدود می‌کند. این اتفاق مربوط به کل محصولات برند شیائومی از گوشی موبایل گرفته تا محصولات خانگی می‌شد.

برند شیائومی در مارس ۲۰۱۹ طی یک همکاری با گروه AMTD یکی از هشت مجوز بانک مجازی در هنگ‌کنگ را به دست آورد. همچنین این شرکت با معرفی می ۹ اولین گوشی خود با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر را به بازار عرضه کرد.

و اما رسیدیم به سال ۲۰۲۰…

سالی که برای شیائومی مهم‌تر از سال‌های اخیر است. می‌پرسید چرا؟ چون شیائومی در این سال از کمپانی بزرگ اپل پیشی گرفت!

سال گذشته شیائومی هم به صف سازندگان گوشی‌های 5G پیوست و خانواده پرچمدار جدید خود یعنی Mi 10 را با فناوری 5G معرفی کرد. در ادامه همین سال شیائومی با عبور از اپل به سومین سازنده گوشی در جهان تبدیل شد. این شرکت با فروش۴۶.۲ میلیون دستگاه در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۰ به این مقام دست پیدا کرد. در اواخر همین سال بود که شیائومی پرچمدار جدید خود یعنی Mi 11 را با فناوری 5G و دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی معرفی کرد.

در ژانویه ۲۰۲۰ نیز، این کمپانی تصمیم گرفت تا زیر مجموعه موفق خود یعنی پوکو را به یک واحد جداگانه در هند بسپارد و اولین محصول پوکو پس از جدایی، پوکو X2 بود.

شیائومی رقیبی نداشت و هیچ جوره نمی‌شد با این اژدهای بزرگ چینی مبارزه نمود. آن‌ها به همان اندازه با کیفیت هستند که دیگر برندها مانند سامسونگ، هوآوی و… با کیفیت‌اند اما شیائومی ارزان بود و فقط به همین علت باعث می‌شد تا دیگر کمپانی‌ها را کفری کند.

شیائومی در سال‌های اخیر با تولید گوشی‌های با کیفیت توانسته است توجه مشتریان زیادی را به خود جلب نماید و بازار فروش خوبی داشته باشد چون همان‌طور که گفته شد محصولات شیائومی در کنار قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه از کیفیت ساخت بسیار خوبی بهره‌مندند. شرکت شیائومی طی چند سال اخیر یکی از تولیدکنندگان مطرح گوشی هوشمند است و در ابتدا با رشد بی‌سابقه توانست بازار کشور خود یعنی چین را به کنترل محصولاتش درآورد و در بازارهای کشورهایی مثل هند و مالزی راه یابد و پیشرفت را ارتقا بخشد. در ابتدا تمرکز شیائومی بر تولید و عرضه گوشی‌های هوشمند با کیفیت بالا و قیمت مقرون‌به‌صرفه بود ولی با خلاقیت بی‌پایان شیائومی وارد سایر بازارهای کالای الکترونیک و گجت هوشمند شد و محصولاتی مثل پاوربانک شیائومی، تصفیه هوا، ترازو، تلویزیون، انواع هدفون، هدست و هندزفری، اسپیکر، دوربین، دستبند سلامتی، لپ‌تاپ، تبلت و باتری را تولید کرد. از جمله محصولات پرفروش و موفق این شرکت می‌توان به redmi note 7 در سال ۲۰۱۹ و گوشی mi note 10 pro که اولین بکار گیرنده حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی است اشاره نمود. شیائومی Mi8 نیز اولین موبایل شیائومی است که از تشخیص چهره توسط مادون‌قرمز و دوربین بسیار با کیفیت بهره‌مند است. طی این سال‌ها شیائومی علاوه بر عرضه گوشی‌های با کیفیت توانسته است در تولید پاوربانک‌های شیائومی، باتری گوشی شیائومی اسکوتر برقی و حتی بالش‌های مسافرتی و چمدان هم تولیدات بالایی داشته باشد. وقتی که گفتم شیائومی همه چیز تولید می‌کند حتی ملاقه هوشمند، دقیقاً منظور چنین محصولات متنوع و عجیب‌وغریبی بود!

ممکن است شما طرف‌دار تعصبی اپل، سامسونگ و هوآوی باشید و هیچ جوره با محصولات شیائومی کنار نیایید اما نمی‌توان دستاوردهای که شیائومی در طی تنها 12 سال کسب کرده را نادیده گرفت. از شیائومی به‌عنوان رقیب اصلی سامسونگ و اپل یاد می‌شود درحالی‌که سامسونگ ۸۴ سال و اپل ۴۵ سال قدمت دارند.

این میزان پیشرفت برای شیائومی قطعاً قابل‌تقدیر بوده و باید منتظر ماند و دید آیا شیائومی موفق می‌شود اپل و سامسونگ را به طور کامل کنار بزند یا خیر؟!

برایتان پیشرفتی از جنس شیائومی را آرزو می‌کنم!

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت