چگونگی تشکیل شرکت اپل

توسط | فروردین 8, 1400 | کسب و کار | 0 نظر

12 دقیقه

شرکت اپل یکی از معروف‌ترین شرکت‌ها در زمینه تولید و ساخت رایانه‌ها و گوشی‌های موبایل پیشرفته است. همانطور که می‌دانید این شرکت به دلیل طراحی‌های منحصر به فردی که دارد، توانسته است مخاطبان بسیار زیادی را به سمت خود جذب کند. می‌دانیم که از ابتدا تا کنون سامسونگ و شرکت اپل دو رقیب بسیار سرسخت برای یکدیگر بودند. اما ما در این مقاله قصد داریم تاریخچه شرکت اپل را زیر ذره بین ببریم. همچنین درباره‌ی مالک شرکت اپل، استیو جابز، اطلاعاتی به دست میاوریم.

قطعاً زندگینامه استیو جابز برای شما جالب خواهد بود. البته همانطور که می‌دانید استیو جابز در سال ۲۰۱۱ چشم از جهان فرو بست؛ اما شرکت او همچنان پر قدرت به کارش ادامه می‌دهد. جالب است بدانید استیو جابز شرکت اپل را به تنهایی پایه‌گذاری نکرده است و در این بین دوستانی او را یاری کردند. توصیه می کنم این مقاله را اصلا از دست ندهید. چرا که کارهای استیو جابز تنها به شرکت اپل ختم نمی‌شود. در اینجا یک سیر جالب از اپل تا دیزنی را خواهید دید. بنابراین بیشتر از این شما را منتظر نمی‌گذارم و در ابتدا بیوگرافی استیو جابز را کمی بررسی می‌کنیم.

بیوگرافی استیو جابز

استیو پل جابز در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ در کالیفرنیا به دنیا آمد. او از پدر و مادری به دنیا آمد که بعدها استیو جابز را به والدین دیگری سپردند. پدر او یک فرد سوری بود و در دانشگاه استاد علوم سیاسی بود. مادرش هم به عنوان متخصص گفتار درمانی در مراکز درمانی فعالیت می‌کرد. پس از مدتی وقتی استیو جابز به دنیا آمد، والدین واقعی‌‌اش، او را به پدر و مادر دیگر سپردند و بعداً خودشان با یکدیگر ازدواج کردند. استیو جابز سرانجام در ۲۷ سالگی با پدر و مادر واقعی خود روبرو شد. اما آن زمان والدینش فرزند دیگری به نام مونا داشتند. به نظر من سپرده شدن استیو جابز به خانواده پل جابز تاثیر بسیار زیادی بر روی سرنوشت مالک موفق شرکت اپل داشت.

وقتی که والدین جدید او را پذیرفتند، نام او را استیو جابز نامیدند. حالا مادر او کلارا نام داشت، که یک حسابدار بود و پدرش پل، که یک مکانیک بود. جالب است بدانید استیو جابز از همان کودکی در پارکینگ خانه‌شان به همراه پدرش کارهای جالبی انجام می‌داد. پدر استیو جابز به او یاد می‌داد که چگونه قطعات را از یکدیگر باز کند و دوباره آن‌ها را سرهم کند. این تنها سرگرمی برای استیو جابز بود که او را بسیار توانمند می‌کرد.

همچنین استیو جابز علاقه بسیار زیادی به قطعات مکانیکی و الکترونیکی داشت. مالک شرکت اپل از همان ابتدا فردی بسیار خلاق و باهوش بود. البته این را بدانید که او تحصیلات دانشگاهی و تحصیلات عالی را خیلی قبول نداشت. خود استیو جابز در انجام کارهای مدرسه سهل‌انگاری‌های زیادی داشت و  به زور او را مجبور به درس خواندن می‌کردند. اما به جای آن علاقه زیادی به کارهای مکانیکی داشت. او به قدری باهوش بود که معلمش به خانواده او پیشنهاد داد تا یک سال زودتر او را به دبیرستان بفرستند. اما والدینش با این موضوع مخالفت کردند.

 

 

آشنایی دو استیو و تکان دادن دنیا

وقتی که استیو جابز در دبیرستان مشغول تحصیل بود با فردی به نام استیو وزنیاک آشنا شد. آن‌ها در آن زمان نمی‌دانستند که در آینده شرکای بسیار خوبی برای یکدیگر خواهند بود. استیو وزنیاک در آن زمان دانشجو بود. جالب است بدانید او در مصاحبه ای در سال ۲۰۰۷ درباره استیو جابز چنین گفته است:

هر دوی ما به الکترونیک علاقه بسیار زیادی داشتیم. ما جزو معدود کسانی بودیم که درباره چیپ‌های دیجیتالی اطلاعات داشتیم و آن‌ها را می‌شناختیم. در آن زمان کسی نمی دانست که چیپ دقیقا چیست و چگونه کار می‌کند. وزنیاک می‌گوید تا آن زمان رایانه‌های زیادی را طراحی کرده بود، اما باز هم فکر می‌کرد همراه با استیو جابز کارهای بزرگتر و بهتری را می‌تواند انجام دهد. در هر صورت آن ها نگرش یکسانی داشتند و همین موضوع باعث موفقیت این دو شد. اما آن‌ها پس از مدتی سعی کردند انقلابی را در رایانه‌های آن زمان به وجود بیاورند. اینگونه بود که شرکت اپل کم کم شکل گرفت.

تاسیس شرکت اپل

استیو جابز زمانی که وارد کالج شد، به دلیل اینکه علاقه زیادی به تحصیل نداشت، پس از شش ماه آنجا را ترک کرد. او در کلاس‌های مختلفی شرکت کرد تا علم خود را به طور کامل تقویت کند. استیو جابز می‌گفت یکی از کلاس‌هایی که در آن زمان شرکت می‌کرد، کلاس خوشنویسی بود و همین کلاس او را به تایپوگرافی علاقه‌مند کرده بود. اما سرانجام استیو جابز در سال ۱۹۷۶ پس از کسب علم کافی و مدتی هم استراحت زمانی که ۲۱ ساله بود، به همراه دوست خود شرکت اپل را تاسیس کرد.

جالب است بدانید آن‌ها کارشان را از پارکینگ خانه استیو جابز شروع کردند. اما آن‌ها با تلاش و کوشش فراوان و فروش محصولاتشان خیلی زود توانستند جایگاه بسیار ویژه‌ای را به دست بیاورند. آن‌ها موفق شدند رایانه‌های بسیار قوی‌تر، کوچکتر و پیشرفته‌تری را تولید کنند. اولین مدلی که آن‌ها از رایانه اپل ساختند، ( اپل یک)  Apple l نامیده شد. آن‌ها از فروش این مدل از رایانه اپل توانستند سودی ۷۷۴ هزار دلاری به دست بیاورند. دقیقا سه سال بعد آن‌ها مدل دیگری از رایانه اپل را تولید کردند و آن را (اپل دو) Apple ll نامیدند. سودی که آن‌ها از این مدل از رایانه اپل به دست آوردند، حدود ۱۳۹ میلیون دلار بود.

تا اینجا به نظر می‌رسد همه چیز برای دو دوست جوان سودآور بوده. آن‌ها در نهایت در سال ۱۹۸۰ موفق شدند سهام اولیه شرکت اپل را روانه بازار بورس کنند. پس از مدتی هم سهام آن‌ها به سهامی عام تبدیل شد. سهام آن‌ها به قدری انفجاری بالا می‌رفت، که در اولین روزها قیمت سهام آن‌ها تا ۱.۲ میلیارد دلار رسید. پس از مدتی استیو جابز از مدیران شرکت پپسی نیز برای بازاریابی و مدیرعاملی شرکت اپل استفاده کرد.

چرا نام اپل برای این شرکت انتخاب شد؟

جالب است بدانید طبق گفته‌های وزنیاک، استیو جابز مدت‌های زیادی را برای استراحت و تفکر عمیق به طبیعت پناه می‌برد. از این رو علاقه بسیار زیادی به طبیعت داشت. او از همان دوران فکر می‌کرد، نام اپل می‌تواند بهترین نام برای شرکتش باشد. به دلیل طبیعی بودن این میوه آن‌ها مصمم تر شدند تا این نام را بر روی شرکتشان بگذارند. بنابراین هر دوی آن‌ها در نهایت به توافق رسیدند که نام اپل بهترین نام است. همچنین که اپل با حرف A در زبان انگلیسی شروع می‌شود و اولین حرف در بین حروف انگلیسی است. آن‌ها فکر کردند بهترین نام برای هر گوشی نام اپل است که با حرف A شروع شود .

 

خروج جابز از اپل

جالب است بدانید استیو جابز پس از مدتی، اشتباهات بسیار زیادی در طراحی رایانه‌های اپل داشت. از این رو شرکت  IBM توانست بازار رایانه را در دست بگیرد. به همین دلیل سایر مدیران شرکت تصمیم گرفتند استیو جابز را کم‌کم از شرکت اپل کنار بگذارند. شاید شما هم فکر کنید چقدر سخت است کسی که خودش شرکتی را تاسیس کرده بود، حالا باید آن را ترک می‌کرد. اما استیو جابز در همین‌جا متوقف نشد.

او وقتی در سال ۱۹۸۵ شرکت اپل را ترک کرد، پس از مدتی شرکت نکست را تاسیس کرد. این شرکت هم یک شرکت سخت افزاری و نرم افزاری بود. استیو جایز یک سال بعد موفق شد، استودیو انیمیشن پیکسار را در دست بگیرد. از آنجایی که استیو جابز اعتماد زیادی به پیکسار داشت، سرمایه بسیار زیادی را به او داد تا انیمیشن‌های جذاب بسازد. انیمیشن‌هایی مانند داستان اسباب بازی، در جستجوی نمو و و شگفت انگیزان مربوط به دوره‌ای می‌شوند که استیو جابز در این استودیو حضور داشت.

پس از مدتی هم این شرکت در سال ۲۰۰۶ با والت دیزنی ادغام شد. در این زمان استیو جابز یکی از بزرگترین سرمایه گذاران دیزنی بود. البته این را هم باید بگویم بعد از اینکه استیو جابز با این شرکت انیمیشن ساز به موفقیت‌های بزرگی رسید، در دهه ۱۹۷۰ به شرکت خودش، شرکت اپل، بازگشت. او دوباره سعی کرد شرکت اپل را احیا کند. او تصمیمات جدید و نوآوری‌های جدیدی را وارد شرکت اپل کرد. اینجا بود که او محصولات فوق العاده ای مثل آی مک را تولید کرد. اینگونه بود که بار دیگر نام شرکت اپل بر سر زبان‌ها افتاد و جایگاه خودش را پس گرفت.

گوشی موبایل اپل

شرکت اپل به کمک مدیریت بی نظیر استیو جابز پس از احیا شدن، سعی کرد گوشی‌های موبایلی با صفحه نمایش لمسی تولید کند. آن‌ها سعی داشتند موبایل‌هایی شبیه به تبلت با صفحه نمایش لمسی ایجاد کنند. جالب است بدانید استیو‌جابز نظر بسیار سنجیده‌ای درباره گوشی‌های تلفن همراه داشت. اعتقاد او این بود که موبایل‌ها نقش بسیار مهمی در صنایع دارند. بنابراین آن‌ها در ابتدا سعی کردند (آیپاد) Ipod را تولید کنند.

پس از مدتی بعد از تولید چندین محصول مختلف، در سال ۲۰۰۵ اپل با شرکت موتورولا نمونه‌های اولیه موبایل خود را طراحی کردند. البته استیو جابز اصلا از این طراحی‌ها راضی نبود و فکر می‌کرد این محصولات هیچ شباهتی به محصولات شرکت اپل ندارند. در نهایت استیو جابز موفق شد اولین گوشی موبایل را با نام آیفون تولید کند و آن را به کل جهان معرفی کند.

به طور رسمی از سال ۲۰۰۷ اولین مدل از آیفون‌ها وارد بازار شد. اولین آیفون‌ها، Iphone 2G بودند. البته همانطور که می‌دانید شرکت اپل هر سال یک آیفون جدید را با قابلیت‌های بسیار پیشرفته‌تر روانه بازار می‌کند. تا همین امروز بیش از ۱۰ مدل آیفون روانه بازار شده است. هم اکنون می‌دانید که آخرین مدل گوشی آیفون، آیفون ۱۲ است. در این بین محصولات دیگری مانند آیپد نیز جایگاه ویژه‌ای را مخصوصاً در میان کودکان و نوجوانان پیدا کردند. از این رو به نظر می‌رسد شرکت اپل به موفقیت خوبی در این زمینه دست پیدا کرده است.

پایان زندگی استیو جابز

همانطور می‌دانید که جریان سرطان استیو جابز تا مدتی تیتر بسیاری از مجلات و خبرگزاری‌ها بود. استیو جابز در سال ۲۰۰۳ متوجه شد که یک نوع از سرطان نادر در بدن او شکل گرفته است. البته این نوع سرطان کاملاً قابل درمان بود. او در واقع به سرطان لوزالمعده مبتلا شده بود. اما سهل‌انگاری‌های استیو جابز همه همکاران او را نگران کرده بود. او به جای اینکه مراحل درمانی را به طور جدی پیش بگیرد، به رژیم گیاهخواری روی آورده بود. او حتی جراحی خود را نه ماه به تأخیر انداخت. البته در سال ۲۰۰۴ طی یک عمل جراحی توده از بدن استیو جابز خارج شد.

اما پس از چند سال، در سال ۲۰۰۹ استیو جابز دچار کاهش وزن شدیدی شد. سرانجام مالک شرکت اپل پس از مدتی دست و پنجه نرم کردن با سرطان، در ۵ اکتبر سال ۲۰۱۱ درگذشت. مالک شرکت اپل تقریباً پس از یک دهه مبارزه با سرطان لوزالمعده، در سن ۵۶ سالگی و در اوج شهرت و قدرت این دنیا را ترک کرد. چیزی که مسلم است این است که استیو جابز با خدماتش به دنیا کاری بسیار بزرگ انجام داده بود. به نظر من تمام دنیا مدیون تکنولوژی حیرت انگیز استیو جابز هستند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر