امروزه دیگر هر کسی از کوچک و بزرگ تا پیر و جوان، همگی شرکت سامسونگ را میشناسند. همانطور که میدانید شرکت سامسونگ یکی از بزرگترین تولیدکنندگان وسایل الکترونیک و دیجیتال است. محصولات شرکت سامسونگ شامل گوشی موبایل سامسونگ، تلویزیون، یخچال و دیگر محصولات میشود. شرکت سامسونگ توسط فردی در کرهجنوبی تاسیس شد. ما در این مقاله سعی داریم درباره بیوگرافی لی بیونگ چول، بنیانگذار شرکت سامسونگ، صحبت کنیم. همچنین میخواهیم درباره تاریخچه شرکت سامسونگ نیز اطلاعاتی را به شما برسانیم.
اتفاقات بسیار جالبی از زمان تاسیس اولین بخشهای سامسونگ تا به امروز رخ داده است. قطعاً برای شما جالب است که بدانید شرکت سامسونگ از همان ابتدا تمرکزی بر روی تولید گوشی موبایل یا وسایل الکترونیک و دیجیتال نداشته است. اگر بدانید که شرکت سامسونگ در ابتدا چه شرکتی بوده است، حتما تعجب خواهید کرد. بنابراین به نظر من یکی از جالب ترین تاریخچهها مربوط به شرکت سامسونگ میشود. برند سامسونگ هم اکنون یکی از بزرگترین برندهای تولید کننده لوازم دیجیتال است. همچنین یکی از موفقترین آنها در این حوزه است. بنابراین در ابتدا پیشنهاد میکنم نگاهی به زندگینامه لی بیونگ چول بیاندازیم. سپس به سراغ تاریخچه شرکت سامسونگ میرویم.
زندگینامه لی بیونگ چول، بنیانگذار شرکت سامسونگ
لی بیونگ چول در در 12 فوریه سال ۱۹۱۰ در کرهجنوبی به دنیا آمد. جالب است بدانید او برخلاف بسیاری از کارآفرینان و بزرگترین بنیانگذاران، در خانوادهای بسیار ثروتمند و غنی به دنیا آمده است. بدین ترتیب موسس شرکت سامسونگ دوران کودکی بسیار خوبی در این خانواده داشته. اما وقتی که پدر لی بیونگ چول از دنیا رفت، ثروت بسیار زیادی به پسرش رسید. درنتیجه او به این فکر افتاد تا به کمک این ارثیه کارهای شگفت انگیزی انجام دهد. او پس از مدتی وارد دانشگاهی در توکیو شد. اما جالب است بدانید در این مورد او مانند بسیاری از کارآفرینان امروزی درسش را در دانشگاه رها کرد.
بنابراین او تلاش کرد تا با سرمایهای که از پدرش به جا مانده است، بیزینس و کسب و کار خود را آغاز کند. او برای اولین بار تصمیم گرفت، در حوزه آسیاب برنج سرمایه گذاری کند. موسس شرکت سامسونگ در اولین تجربه خود در حوزه کسب و کار به شدت شکست خورد. اما این شکست باعث نشد تا او از آرزوها و اهداف خودش دست بکشد؛ بلکه این اتفاق او را بسیار مصممتر از قبل ساخت. از این رو تلاش کرد تا کار دیگری را آغاز کند. از اینجا اتفاقات عجیبی در نوع کار شرکت سامسونگ رخ داد.
فعالیتهای مختلف شرکت سامسونگ
پس از مدتی در سال ۱۹۳۸ موسس شرکت سامسونگ تصمیم میگیرد تا یک شرکت صادراتی در حوزه مواد غذایی تاسیس کند. شاید باورش برای شما هم سخت و عجیب باشد، اما شرکت سامسونگ از ابتدا در این حوزه فعالیتش را آغاز کرد. لی بیونگ چول زمانی که شرکت جدیدش را در سال ۱۹۳۸ تاسیس کرد، نام آن را شرکت تجاری سامسونگ گذاشت. این شرکت تا سال ۱۹۴۵ به صادرات و حمل و نقل مواد خوراکی به شهرها و کشورهای دیگر مشغول بود. جالب است بدانید این شرکت در ابتدا فقط ۴۰ کارمند داشت و موادی که به شهرها کشورهای دیگر میفرستاد، موادی مانند سبزیجات، ماهی خشکشده و رشته فرنگی بودند. این شرکت در ابتدا در شهر تایگو مستقر بود. اما پس از کسب موفقیتهای زیاد در سال ۱۹۴۷ به سئول منتقل شد. بعد از چند سال در سال ۱۹۵۰ جنگ جهانی آغاز شد. اما شرکت سامسونگ و موسس آن از این موقعیت هم بهترین استفاده را کردند. در این زمان هم آنها تجهیزات نظامی و نیروها را در شهرها انتقال میدادند. در واقع کار آنها حمل و نقل مواد غذایی به انتقال انسان و تجهیزات جنگی تغییر پیدا کرد.
اما بعد از کمکهای موسس شرکت سامسونگ در جنگ جهانی این کمپانی تصمیم میگیرد تا یک شرکت تصویه شکر در بوسان تاسیس کند. نام این شرکت چیل جدانگ بود. اما باز هم فعالیتهای بی نظیر بنیانگذار شرکت سامسونگ ادامه داشت. پس از آن او تلاش کرد تا وارد حوزه پشم شود و به این ترتیب موفق شد در سال ۱۹۵۴ کارخانه پشم را تاسیس کند. سرانجام این کارخانه به بزرگترین کارخانه تولید پشم در کرهجنوبی تبدیل شد. جالب است بدانید بعد از تمام اینها شرکت سامسونگ باز هم در حوزههای کشتی سازی، پتروشیمی، تولید موادشیمیایی، امور مالی، حسابداری و فعالیتهای دیگر نیز مشغول به کار شد.
شرکت سامسونگ در صنعت الکترونیک
پس از فعالیتهای پرثمر موسس شرکت سامسونگ، سرانجام وقت آن رسیده بود که این شرکت وارد صنعت الکترونیک شود. شرکت سامسونگ در دهه ۱۹۶۰ چند بخش الکترونیکی تاسیس کرد و به این صورت وارد دنیای الکترونیک شد. اولین بخشهایی که در قسمت الکترونیک شرکت سامسونگ ایجاد شدند، دستگاههای الکترونیکی سامسونگ، سامسونگ الکترومکانیک، سامسونگ کورنینگ و بخشهای نیمه هادی و مخابرات سامسونگ بودند.
از این رو شرکت سامسونگ موفق شد تاسیسات اولیه را در شهر سووان کرهجنوبی ایجاد کند. این اتفاق در سال ۱۹۷۰ افتاد. پس از آن شرکت سامسونگ موفق شد تا اولین تلویزیونهای سیاه و سفید را تولید کند. پس از آن بین سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۹ شرکت سامسونگ موفق شد تا ماشینهای لباسشویی را تولید و روانه بازار کند. جالب است بدانید تا سال ۱۹۷۶ شرکت سامسونگ توانست یک میلیون تلویزیون سیاه و سفید را به فروش برساند. پس از آن نوبت به تلویزیونهای رنگی رسید. بنابراین در سال ۱۹۷۷ این شرکت تلویزیونهای رنگی خود را تولید کرد.
در این مجموعه عظیم شرکتهایی مانند سامسونگ کانستراکشن، سامسونگ فابن کمیکال و سامسونگ پرسیژن ( تک وین ) تاسیس شدند. جالب است بدانید که تا سال ۱۹۷۸ سامسونگ موفق شد ۴ میلیون تلویزیون سیاه و سفید را به فروش برساند. پس از آن نیز شرکت مایکروسافت در همان سال شروع به تولید مایکروویو کرد. اما باز هم اینها پایان کار شرکت سامسونگ نبودند.
شرکت سامسونگ در قلب صنعت مخابرات
پس از اینکه شرکت سامسونگ شروع به تولید مایکروویو کرد، به یکباره تصمیم گرفت وارد دنیای مخابرات شود. این شرکت سعی کرد در ابتدا دستگاههای سخت افزاری را تولید کند. بنابراین در آغاز کار سوئیچ برد تلفن، سیستمهای فکس و تلفن را ساخت. در نهایت هم شروع به تولید تلفنهای همراه و گوشیهای موبایل کرد. به طور کلی شرکت سامسونگ الکترونیکس که در حوزه مخابرات فعالیت میکرد، سرمایه گذاریهای بسیار زیادی را در این حوزه انجام داد.
در طی این سالها شرکت سامسونگ تا کشورها و شهرهایی مانند پرتغال، نیویورک، توکیو، انگلستان، آستین و تگزاس گسترش پیدا کرد. در نهایت در سال ۱۹۸۷ وقتی که موسس شرکت سامسونگ از دنیا رفت، این شرکت به طور کلی به چند بخش تقسیم شد. بخشهای مختلف شرکت سامسونگ شامل الکترونیک، مهندسی، ساخت و ساز و محصولات پیشرفته میشد. شرکت سامسونگ سرانجام موفق شد به یکی از شرکتهای بینالمللی در حوزه تولیدات دیجیتال تبدیل شود. همچنین در حوزه ساخت و ساز نیز بسیاری از پروژههای عظیم به دست شرکت سامسونگ ساخته شدهاند. برخی از این پروژهها به شرح زیر هستند: برجهای پتروناس مالزی، برج تایپه ۱۰۱ در تایوان و برج خلیفه در امارات.
شرکت سامسونگ همچنین در حوزه صنایع هوافضا نیز فعالیتهای بسیاری انجام داد. بخشی از شرکت سامسونگ که در این حوزه فعالیت داشت، شرکت سامسونگ تک وین بود. این شرکت موتورهای هواپیما و توربینهای گازی را تولید میکرد. همچنین تولید قطعاتی که در موتورهای جت در هواپیماهای بوئینگ و ایرباس بود، در دست این شرکت بود. بازهم تولیدات هیجانانگیز شرکت سامسونگ به پایان نرسیدند و سرانجام در سال ۲۰۰۵ این شرکت موفق شد به یکی از بزرگترین تولید کنندگان پانلهای ال سی دی تبدیل شود.
شرکت سامسونگ، بزرگترین تولیدکننده موبایل
آنطور که پیداست تاکنون گوشیهای سامسونگ طرفداران بسیار زیادی را در جهان پیدا کردهاند. همچنین از میان محصولات سامسونگ گوشی موبایل این شرکت مورد استقبال خیلی زیادی قرار گرفت. این شرکت پس از همکاریها و مشارکتهای زیادی توانست در سال ۲۰۱۲ به بزرگترین تولید کننده موبایل در جهان تبدیل شود. پس از آن که سامسونگ گوشیهای موبایل بسیار پیشرفتهای را تولید کرد؛ در سپتامبر ۲۰۱۴ هدست مشهور خود را به عموم معرفی کرد. این هدست همان Gear VR بود.
این دستگاه در واقع یک دستگاه واقعیت مجازی بود که در گوشیهای گلکسی نوت ۴ استفاده میشد و برای این مدل طراحی شده بود. باز هم در همان سال شرکت سامسونگ فروش فیبرهای نوری را آغاز کرد. بعد از تمام محصولات شگفت انگیز این شرکت در سال ۲۰۱۶ یک ساعت هوشمند برای تناسب اندام تولید کرد. در ادامه نیز تولید سریهای مختلف گوشی موبایل شرکت سامسونگ ادامه داشت. در نهایت در اواخر سال ۲۰۱۷ گوشیهای گلکسی نوت ۸ وارد بازار شدند.
علت انتخاب نام سامسونگ
اما حالا که تا حدود بسیار زیادی با تاریخچه شرکت سامسونگ و موسس آن آشنا شدهاید، بهتر است بدانید علت نامگذاری این شرکت به نام سامسونگ چه بوده است. سامسونگ در واقع در زبان کرهای به معنای سه ستاره است. این نام را خود لی بیونگ چول برای شرکت خودش انتخاب کرد. به نظر میرسد که او دلایل زیادی برای انتخاب چنین نامی با این مفهوم داشته است. او میخواست شرکت سامسونگ به موفقترین برند در سه حوزه اساسی تبدیل شود. به همین دلیل از این نام با مفهوم سه ستاره استفاده کرد.
شرکت سامسونگ، هم اکنون
در حال حاضر شرکت سامسونگ مجموعهای از ۸۰ شرکت مختلف را تشکیل داده است. هر کدام از این شرکتها به طور مستقل در بازار کره مشغول به کار هستند. شرکت سامسونگ با کسب موفقیتهای زیادی در صنعت مخابرات و صنعت الکترونیک امروز توانسته به یکی از ۱۰ برند معتبر و برتر در جهان تبدیل شود. شعار شرکت سامسونگ توجه به منابع انسانی، کمک اقتصادی به جامعه و خردورزی است. همچنین این شرکت همواره به ۵ اصول اساسی خود پایبند بوده و به آنها توجه داشته است. این اصول شامل کیفیت، خلاقیت، رقابت، فرهنگ و وحدت است. از این رو شرکت سامسونگ تا به امروز موفق شده است با پایبندی به این اصول حدود ۴۲۵ هزار نفر را مشغول به کار کند و جایگاه بسیار ویژه ای را در بازار الکترونیک به دست بیاورد.
0 نظر