فهرست مطالب این مقاله
سرعت یک وبسایت تأثیر قابلتوجهی بر ترافیک و شهرت آن دارد. همچنین یکی از مهمترین عواملی است که برای کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو لازم است. علاوه بر این، یک وبسایت کند، بازدیدکنندگان را از ادامه مرور وبسایت بازمیدارد؛ بنابراین، نظارت بر سرعت صفحه وب شما ضروری است. برای بهبود عملکرد و نقاط ضعف وبسایت خود بهتر است که از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت استفاده کنید و به کمک این ابزارها به بهینهسازی وبسایت خود کمک کنید.
بااینحال، انجام یک تست سرعت وبسایت مناسب میتواند کار دشواری باشد. برای بهدستآوردن نتایج معنیدار، صاحبان وبسایت باید معیارهای کلیدی و روش تست صحیح را درک کنند.
این مقاله نحوه انجام تست سرعت وبسایت را به شما نشان میدهد و معیارهای اصلی آن را توضیح میدهد. علاوه بر این، ما 10 تا از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت را تجزیهوتحلیل خواهیم کرد. شما میتوانید مقاله روشهای افزایش سرعت سایت را در وبسایت ما مطالعه کنید.
نحوه اجرای تست سرعت وبسایت
ما توصیه میکنیم از GTMetrix یا Pingdom برای تست سرعت وبسایت دسکتاپ و Google PageSpeed Insights برای تست سرعت وبسایت تلفن همراه استفاده کنید.
روش ۱: تست سرعت سایت با استفاده از ابزارهای مختلف
توصیه میکنیم چندین تست سرعت را با چندین ابزار تست انجام دهید. نتایج آزمایش از یک ابزار ممکن است متفاوت باشد، بنابراین استفاده از چندین ابزار محدوده زمانی بارگذاری را ارائه میدهد. نتایج آزمون را مقایسه کنید تا به یک عدد متوسط برسید.
همچنین توصیه میکنیم با هر ابزار چندین آزمایش انجام دهید. اجرای چندین آزمایش برای کارکرد حافظه پنهان کش مهم است. هنگامی که برای اولینبار تستی را اجرا میکنید، حافظه پنهان هیچ دادهای را ذخیره نکرده است و وبسایت را کندتر از آنچه باید باشد میکند. نتایج تست سرعت وبسایت باید پاسخ را در اختیار شما قرار دهد تا ببینید آیا منابع در حافظه پنهان کش هستند یا خیر.
پس از چندین بار اجرای آزمایش، باید بهاندازه کافی در حافظه پنهان کش ذخیره شود تا عملکرد بهینه وبسایت نشان داده شود. انجام این کار همچنین تفاوتی را که کش در وبسایت شما ایجاد میکند اندازهگیری میکند.
روش ۲: تست بر روی مکانهای مختلف سرور
بیشتر ابزارهای تست سرعت سایت از آزمایش در مکانهای مختلف در سرتاسر جهان پشتیبانی میکنند. این به شما کمک میکند تا کشف کنید که چگونه مکانهای مختلف ممکن است سرعت وبسایت متفاوتی را تجربه کنند. به طور طبیعی، هر چه از مرکز داده دورتر شود، سرعت آن کندتر میشود.
با استفاده از گوگل آنالیتیکس برای کشف اینکه بیشتر ترافیک از کجا میآید، تست را مرتبطتر کنید. سپس، آزمایش را برای انتخاب مکان سرور باتوجهبه منبع ترافیک اجرا کنید.
بهعنوانمثال، اگر بازدیدکنندگان شما بیشتر از آسیا هستند، اجرای آزمایش با استفاده از سرور سنگاپور سرعت واقعی وبسایتی را که بازدیدکنندگان تجربه میکنند، منعکس میکند. درصورتیکه منابع ترافیکی مختلفی دارید، میتوانید برای مشاهده تفاوت عملکرد بین مناطق مختلف، چندین تست را انجام دهید.
آشنایی با معیارهای سرعت وبسایت
پس از بررسی سرعت سایت، این ابزار گزارش عملکرد وب را به شما ارائه میدهد. ابزارهای مختلف ممکن است معیارهای متفاوتی را در نتایج آزمایش خود داشته باشند.
بااینحال، مهمترین موردی که باید به آن نگاه کرد، زمان بارگذاری صفحه است.
اگر صفحه خیلی کند بارگذاری میشود، کاربران ممکن است روی دکمه برگشت کلیک کنند. علاوه بر این، آنها تصور بدی از وبسایت و برند شما خواهند داشت. کاربران ناامید شده نیز کمتر احتمال دارد دوباره از سایت شما بازدید کنند.
اگر بارگذاری وبسایت شما بیش از دو ثانیه طول میکشد، به جزئیات گزارشها نگاه کنید. بیشتر ابزارها نشان میدهند که چه چیزی ممکن است باعث کندشدن بارگذاری صفحه شود و پیشنهاداتی برای افزایش سرعت سایت ارائه میدهد.
نمودارها نیز راه خوبی برای تجسم فرایند بارگذاری وبسایت است. از آنجا، میتوانید زمان بارگذاری وبسایت را برای هر منبع بررسی کنید و این کار به تجزیهوتحلیل اینکه کدام یک بیشتر طول میکشد کمک میکند.
اکنون، بیایید به معیارهای دیگر نگاهی بیندازیم.
سایر معیارهای سرعت وبسایت
First Contentful Paint (FCP) زمان بین درخواست بازدیدکننده و اولین متن، تصویر یا هر عنصر محتوای دیگری که در مرورگر آنها ظاهر میشود را اندازهگیری میکند.
این را نباید با First Paint یا Start Render Time اشتباه گرفت. این معیار عناصر غیر محتوا مانند رنگ پسزمینه را در نظر میگیرد. درحالیکه این نشانه خوبی از زمانی است که کاربران در مرورگر خود پاسخی دریافت میکنند، هیچ محتوای معنیداری برای مشاهده وجود ندارد.
Largest Contentful Paint نیز یک معیار مفید است. مشابه FCP، زمان لازم برای بارگذاری یک عنصر را اندازهگیری میکند. بااینحال، این معیار بر بزرگترین عنصر محتوا، مانند تصویر اصلی تمرکز دارد.
در نهایت، به Time to Interactivity (زمان تعامل) نگاه کنید. مدت زمانی که طول میکشد تا صفحه کاملاً تعاملی باشد را اندازهگیری میکند. برای مثال، زمانی که کاربران میتوانند روی دکمه کلیک کنند، یک منوی کشویی را باز کنند یا یک فیلد متنی را پر کنند.
چرا باید از ابزارهای تست سرعت وبسایت استفاده کنید؟
مهم است که بفهمیم دقیقاً چگونه تست سرعت میتواند به شما در ارائه تجربه کاربری بهتر کمک کند، بنابراین فهرستی از متداولترین معیارهای عملکرد وبسایت را برای اندازهگیری و مسائلی که باید مراقب آنها باشیم، ارائه کردهایم.
منابعی که بارگیری آنها خیلی طول میکشد. اینها میتوانند هر چیزی باشند، از فونتها و تصاویر گرفته تا افزونههای مختلف و فایلهای JS که بارگذاری وبسایت شما را کند میکنند.
TTB و FMP. Time to first byte و First meaningful paint دو معیار بسیار مهمی هستند که باید به آنها توجه کنید. آنها به شما نشان میدهند که چه زمانی وبسایت شما شروع به بارگذاری میکند و دوم اینکه چه زمانی وبسایت شما شروع به نمایش اطلاعات میکند.
زمان بارگذاری، تعداد درخواستها و اندازه صفحه. شما باید مراقب این موارد باشید؛ زیرا میتوانند زمان بارگذاری وبسایت شما را به طور چشمگیری افزایش دهند.
هدرهای HTTP. هدرهای HTTP نحوه ارتباط سرور با سرور با ارسال اطلاعات به عقب و جلو از طریق یک درخواست یا پاسخ است. شما باید این پاسخها و درخواستها را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که پیام درستی را بین این دو دریافت و ارسال میکنید. این همچنین زمانی مفید است که میخواهید خطاهای مختلفی را که ممکن است داشته باشید اشکالزدایی کنید.
بهطورکلی اجرای تست سرعت وبسایت برای بررسی موارد زیر دارای اهمیت است:
ترافیک – اگر زمان بارگذاری صفحه از یک به سه ثانیه افزایش یابد، احتمال پرش ۳۲ درصد افزایش مییابد.
سئو – سرعت صفحه برای سئو بااهمیت است. درصورتیکه وبسایت شما بهسرعت بارگذاری نشود، باعث میشود که در صفحات نتایج موتورهای جستجو رتبه پایینتری کسب کند.
نرخ تبدیل – سئوی بد و ترافیک کم بر نرخ تبدیل شما تأثیر منفی میگذارد. اگر یک وبسایت تجارت الکترونیک یا مبتنی بر اشتراک، راهاندازی میکنید، احتمالاً در نتیجه این مشکل، مشتریان کمتری خواهید داشت.
انجام تست دورهای سرعت وب، از داشتن وبسایت کند و تجربه پیامدهای منفی آن جلوگیری میکند. این به شما کمک میکند تا مشکلاتی را که ممکن است با وبسایت خود داشته باشید را کشف کنید و به شما فرصتی برای بهینهسازی و سریعتر کردن آن میدهد.
۱۰ ابزار رایگان تست سرعت وبسایت
در اینجا ما لیستی از ۱۰ تا از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت را فراهم کردهایم تا به شما در انتخاب مناسب کمک کنیم.
1. GTmetrix
GTmetrix به جزئیات زیادی پرداخته و به سایت شما نمرهای از F تا A اختصاص میدهد. گزارشهای آن به پنج بخش مختلف از جمله معیارهای استخراج شده از ابزار Google’s Lighthouse، ویدئو و تاریخچه تقسیم میشود که شامل زمان بارگذاری کامل (fully loaded time)، first contentful paint و largest contentful paint است.
همچنین جزئیات اندازه محتوا و اطلاعاتی در مورد مسائل مهمی که بر عملکرد وبسایت تأثیر میگذارد ارائه میدهد. این تست از طریق چندین مکان سرور نیز قابلاجرا است.
استفاده از این ابزار برای تست سرعت وبسایت رایگان است. بااینحال، برنامههای پریمیوم وجود دارد که مکانهای سرور آزمایشی اضافی، آزمایش دستگاه تلفن همراه و گزارش white-label را ارائه میدهند.
2. Pingdom
Pingdom یک تست سرعت وبسایت رایگان ارائه میدهد که هدف آن ارائه اطلاعات مفید برای کاربران مبتدی و پیشرفته است تا به شناسایی راههایی کمک کند که از طریق آن میتوان سرعت وبسایت شما را بهبود بخشید. کاربران به معیارهای مهمی مانند زمان بارگذاری صفحه، اندازه صفحه و درجه عملکرد (performance grade) دسترسی دارند.
علاوه بر این، پیشنهاداتی برای بهبود صفحه و تفکیک اندازه محتوا ارائه میدهد.
Pingdom خدمات پریمیوم مانند uptime monitor، تست سرعت صفحه و همچنین اینسایت تراکنشها و بازدیدکنندگان را ارائه میدهد. همچنین در صورت بروز هرگونه خرابی به مشتریان اطلاع میدهد. قیمتها از ۱۰ دلار در ماه شروع میشود.
3. WebPageTest
WebPageTest یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت رایگان است که به شما امکان میدهد وبسایت را از مکانهای مختلف آزمایش کنید و از چندین مرورگر از جمله دسکتاپ، موبایل و تبلت استفاده کنید.
یکی از ویژگیهای کلیدی آن این است که این ابزار میتواند تا ۹ بار آزمایش را انجام دهد و در پایان تمام آنها، جستجوگر سرعت صفحه وب، نمودارهایی برای هر اجرا و پیشنهادهای بهبود را ارائه میدهد.
یکی دیگر از ویژگیهای عالی تست مقایسه بصری (visual comparison test) است. این به شما امکان میدهد چندین آدرس را وارد کنید تا آنها را به طور همزمان تست کنید و یک مقایسه بصری با استفاده از نمای نوار فیلم از نحوه مقایسه صفحات با یکدیگر فراهم میکند.
4. Google PageSpeed Insights
Google PageSpeed Insights یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت است که به وبسایت شما در مقیاس ۱ تا ۱۰۰ نمره میدهد. هر چه این عدد بیشتر باشد سایت شما بهتر بهینه میشود. هر چیزی بالاتر از ۸۵ نشان میدهد که وبسایت شما عملکرد خوبی دارد. این ابزار برای هر دو نسخه دسکتاپ و موبایل گزارشهایی را به شما میدهد.
در بالای صفحه نتیجه تست، امتیاز عملکرد و دادههای میدانی و آزمایشگاهی را دریافت میکنید. دادههای میدانی (field data) حاوی اطلاعاتی درباره آنچه بازدیدکنندگان واقعاً در سایت تجربه میکنند، است. درحالیکه دادههای آزمایشگاهی (lab data) در یک محیط کنترلشده برای شناسایی و رفع مشکلات عملکرد جمعآوری میشوند.
این گزارش همچنین پیشنهاداتی برای بهینهسازی سرعت ارائه میدهد که شامل کاهش تخمینی در زمان بارگذاری میشود. گزارش تشخیصی (diagnostic report) نشان میدهد که کدام کارها و برنامهها بر عملکرد وبسایت تأثیر میگذارند.
5. Site Speed (Google Analytics)
Site Speed بخشی از گوگل آنالیتیکس است و عملکرد سایت شما را بر اساس زمان بارگذاری صفحه، سرعت اجرا و مدتزمان تجزیه (parse duration) ارزیابی میکند. همچنین پیشنهادهای بهینهسازی مناسب را ارائه میدهد.
برای استفاده از این ابزار باید گوگل آنالیتیکس را به وبسایت خود اضافه کنید.
6. Google Test My Site
Test My Site یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت رایگان برای تست عملکرد وبسایت تلفن همراه است. همراه با اندازهگیری سرعت وبسایت، سایت شما را در مقابل رقبا نشان میدهد.
همچنین گزارشهایی شامل پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود عملکرد صفحه ارائه میدهد.
ازآنجاییکه ارائه عملکرد وبسایت موبایلی مطابق با نسخه دسکتاپ سایت ضروری است، این ابزار یکی از مفیدترین پلتفرمها برای دستیابی به آن است.
7. KeyCDN Website Speed Test
KeyCDN یک ابزار تست سرعت وبسایت سریع است که میتوانید از آن برای دریافت اطلاعات دقیق در مورد نحوه عملکرد وبسایت خود استفاده کنید. این ابزار ۱۰ مکان را برای انتخاب از سراسر جهان ارائه میدهد. شما با استفاده از این ابزار میتوانید بهسرعت تعداد درخواستهای HTTP، اندازه کامل صفحه درخواست شده و زمان بارگذاری را مشاهده کنید.
این ابزار همچنین یکی از ابزارهایی است که در دستگاههای تلفن همراه عالی کار میکند. گزارش کامل معیارها را با استفاده از نمودارها تجزیه میکند و تفکیک نمودار را با جزئیات ارائه میکند.
علاوه بر تست سرعت تمام صفحه و بررسی موقعیت جغرافیایی، این ابزار همچنین بررسیهای مختلف شبکه و امنیتی مانند کوئریهای DNS و تست SSL FREAK را ارائه میدهد.
8. Dotcom-Monitor
ابزار تست سرعت وبسایت Dotcom-Monitor، تست زمان بارگذاری مبتنی بر مرورگر را از ۲۱ سرور آزمایشی ارائه میدهد. این ابزار به شما امکان میدهد هر یک از پنج مرورگر موجود را انتخاب کنید و سرعت اتصال را برای network throttling پیکربندی کنید.
نسخه رایگان اجازه میدهد تا حداکثر پنج مکان مختلف را به طور همزمان آزمایش کنید. بااینحال، اگر از این ابزار بدون ثبتنام کردن استفاده میکنید، تنها به سه مکان محدود میشود.
شما میانگین زمان بارگیری اولین بازدید (average first visit load time)، زمان بارگیری مجدد بازدید (repeat visit load time) و گزارش دقیقی را از هر مکان آزمایشی دریافت خواهید کرد.
نسخه پریمیوم از ۹٫۹۹ دلار در ماه شروع میشود و مکانهای نامحدود همزمان و تست خودکار را ارائه میدهد.
9. Dareboost
Dareboost یک تست سرعت صفحه رایگان ارائه میدهد که با استفاده از یک رابط گرافیکی ساده و کاربرپسند، گزارشی باکیفیت و عملکرد ارائه میدهد. این شامل یک لیست طولانی از نکات کلیدی است که بهوضوح ارائه شده است و بینش مفیدی را ارائه میدهد که برای کاربران بیتجربه و همچنین توسعهدهندگان وب قابلدسترسی است.
ویژگیهای کلیدی این ابزار شامل توانایی شبیهسازی تست سرعت با و بدون مسدودکردن تبلیغات و مسدودکردن دامنههای خاص برای کشف علت عملکرد ضعیف وب است.
این تست یک گزارش کامل شامل توصیههایی که به چندین دسته تقسیم میشوند، مانند قابلیت دسترسی (accessibility) و ارائه مرورگر (browser rendering) را ارائه میدهد.
طرح رایگان حداکثر پنج تست در ماه را امکانپذیر میکند. برای انجام آزمایشهای بیشتر و دسترسی به خدمات نظارت بر عملکرد، یک طرح پریمیوم درخواست کنید که از ۵۹ دلار در ماه شروع میشود.
10. Geekflare
Geekflare یک تحقیق کامل از سایت شما انجام میدهد که با گزینههایی برای انجام تست سرعت با استفاده از دسکتاپ یا دستگاه تلفن همراه است. پس از تست، یک گزارش جامع دریافت خواهید کرد.
این ابزار سه امتیاز را ارائه میدهد: عملکرد (performance)، بهترین شیوهها (best practices) و سئو. علاوه بر این، معیارهای دیگری نیز وجود دارد که عملکرد سایت شما را بررسی میکند، مانند time to first byte و first contentful paint.
بررسی عملکرد، بهترین شیوهها و سئو، جنبههایی از وبسایت را که نیاز به بهینهسازی دارند برجسته میکند. علاوه بر این، نمودار دقیق و تفکیک همه درخواستها وجود دارد.
نتیجه
سرعت وبسایت جنبهای است که قطعاً باید بخشی از هر تلاش برای بهینهسازی وبسایت شما باشد. ازآنجاییکه بیشتر بازدیدکنندگان از وبسایتهای با بارگذاری آهسته اجتناب میکنند، زمان بارگذاری به یک عامل مهم در تعیین کیفیت تجربه کاربر است.
کندی زمان بارگذاری هم چنین، نقش مهمی در کاهش رتبه سایت شما در نتایج موتورهای جستجو دارد. خوشبختانه، ابزارهای تست سرعت زیادی برای کمک به نظارت و بهینهسازی صفحات وب شما وجود دارد.
اگر قبلاً از هر یک از این ابزارهای ارائه شده در این مقاله برای بررسی سرعت سایت خود استفاده کردهاید، در نظرات زیر به ما اطلاع دهید.
شما میتوانید برای بهبود عملکرد وبسایت خود، طراحی وبسایت خود را به ما بسپارید.
در ضمن در فروشگاه ما شما میتوانید به آموزشهای مختلف برای کسبوکار خود دسترسی داشته باشید. پس حتماً به فروشگاه ما سر بزنید.
0 نظر