فهرست مطالب این مقاله
این روزها به هر طرف که نگاه کنید و به هر گوشهای از این شهر بزرگ که سرتان را بگردانید و در هر سایتی سرچ کنید، یک کلمه وایرال شده است. کلمهای که مدام تکرار میشود و کنجکاوی مخاطب را برمیانگیزد: سئوی محلی
کلمهای که صاحب هر گونه کسب وکاری که باشید باید روی آن سرمایهگذاری کرده و بازدید سایت خود را به کمک آن بهبود ببخشید. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که خواهان ارتقاء و پیشرفت شغلی خود می باشید، با ما همراه شوید.
قبل از وارد شدن به مقولهی سئوی محلی، بهتر است برای آن دسته از افرادی که هیچ اطلاعی از سئو ندارند، با این واژهی نام آشنا شروع کنیم و بعد به حیطهی سئوی محلی وارد شویم.
سئو چیست؟
اگر شما فردی هستید که در فضای آنلاین فعالیت دارید یا صاحب بیزینس و تجارتی هر چند کوچک میباشید، میدانید که سئو در واقع یکی از زیرمجموعههای دیجیتال مارکتینگ است و ناچار هستید که برای یادگیری آن وقت بگذارید. این دو جملهی کلیدی را خیلی خوب به خاطر داشته باشید:
- باید روی سئوی سایت خود سرمایهگذاری کنید.
- اگر در صفحهی اول گوگل نباشید، دیده نمیشوید و حضورتان در فضای آنلاین بیهوده خواهد بود.
سادهترین تعریف از سئو این است: روشی برای بهینه سازی سایت شما در موتور جستجو.
سئوی محلی یا لوکال سئو چیست؟
سئوی محلی در واقع یکی از فاکتورهای گوگل برای رتبهبندی وبسایتهاست. گوگل با استفاده از سئوی محلی، قادر است تا محل فعالیت سایتها را مشخص کند و حیطهی کاری و سوابق آنها را در اختیار کاربران و مشتریان قرار دهد، حتما میپرسید چگونه؟ باید گفت: موتور جستجوی گوگل با استفاده از آی پی این کار را انجام میدهد که البته برای متخصصین این حیطه چندان دشوار نیست.
موتور جستجوی گوگل در واقع با اطلاعات جمعآوری شده در سیستمهای مختلفی از جمله : گوگلمپ و گوگل بیزینس میتواند لوکیشن و مکان شرکتها را تشخیص بدهد و موقعیت جغرافیایی کار و تجارت آنها را بر اساس آی پی تعیین نماید. سئوی محلی برای کسب وکارهای کوچک و مکان محور فوق العاده عمل میکند و استراتژی قدرتمندی در بازار دیجیتال محسوب میشود که صاحبان سایتها در آن، مشتریان محلی را هدف گذاری میکنند. یادتان باشد که اگر شما در نتایج محلی جستجو نمایش داده نشوید، شانس خیلی بزرگی را برای دیده شدن و کسب ترافیک از دست خواهید داد.
منظور از کسب و کار محلی چیست؟
یک سالن زیبایی در خیابان سعادت آباد تهران را در نظر بگیرید. برای این آرایشگاه بهترین مشتریها افراد بومی هستند که در محدودهی سعادت آباد زندگی میکنند. یک مثال بزرگتر، کارواشیست که در شهر اصفهان قرار دارد. در بهترین حالت تمام ساکنان این شهر جزو بیشترین مشتریان این کارواش خواهند بود.
چرا سئوی محلی برای بیزینس و کسب وکار شما واجب است؟
هر چه زمان میگذرد، گوگل هوشمندتر میشود و نتایج مرتبط و هدفمند بیشتری را به شما نشان میدهد؛ بنابراین لوکیشن شما برای گوگل اهمیت خیلی زیادی پیدا میکند.
در دو حالت گوگل لوکیشن شما را شناسایی میکند:
- اگر مثلا شما کافیشاپی در خیابان انقلاب باشید، با انجام سئوی محلی به گوگل میفهمانید که دقیقا در کجا قرار دارید و گوگل هم در عوض، سایت شما را به تمام افرادی که کافهای حوالی خیابان انقلاب را سرچ کردهاند، نشان خواهد داد.
- اگر شما واژههایی همچون: کافیشاپ من، یا کافیشاپی حوالی من را هم در گوگل سرچ کنید، باز هم نتیجه یکی است و گوگل کافیشاپ شما را نشان میدهد. در این مرحله گوگل در واقع هوشمندانه عمل کرده و در ابتدا از شما سوالی میپرسد مبنی بر اینکه آیا میتواند به لوکیشنتان دسترسی داشته باشد یا خیر و سپس محدودهی جغرافیایی شما را تشخیص میدهد. این مورد مخصوص کاربرانی است که در موبایل، مکانی را سرچ میکنند، چون دقیقتر است.
نحوهی معرفی کسب وکار محلی به گوگل به شکلی ساده و مختصر
1. ابتدا به وبسایت Google My Business وارد شوید.
2. اگر از قبل در گوگل اکانت یا حسابی دارید، میتوانید وارد همان اکانت قبلی خود شوید در غیر این صورت یک اکانت جدید ایجاد کرده و روی دکمهی ادامه کلیک کنید.
3. در این قسمت نام کسب وکار خود را وارد کرده و به مرحلهی بعدی بروید. در این بخش از شما خواسته میشود موقعیت جغرافیایی کسب و کار و بیزینس خود را روی نقشه مشخص کنید. اگر محل فیزیکی برای کار خود ندارید، میتوانید نواحی که به آن خدمترسانی میکنید را مشخص نمایید.
4. حتما مشخص کنید کسب وکار شما از چه نوعی است؛ مثلا اگر پیک یا سرویس دارید با دستورالعمل زیر پیش بروید:
آدرس و نشانی کسب و کار خود را وارد کنید.
اگر خدماتی خارج از محل ارائه میکنید، میتوانید نواحی که به آنها خدمترسانی مینمایید را مشخص کنید، اما اگر کسب و کاری هستید که مراجعه کنندهی حضوری ندارید، به روش زیر عمل کنید:
- آدرس کسب و کار خود را وارد کنید.
- در پایین صفحه گزینهای وجود دارد مبنی بر اینکه “من کالا و خدمات خود را به مشتریانم تحویل میدهم” که باید با کلیک روی آن وارد مرحلهی بعدی شوید.
- نواحی که خدماتتان را ارائه میدهید مشخص کنید.
5. دستهبندی مربوط به کسب وکار خود را انتخاب کنید.
6. آدرس وبسایت خود و شماره تماستان را وارد کرده و در نهایت گزینهی اتمام را فشار دهید.
نکته : بهتر است قبل از ارسال درخواست جهت تایید اطلاعات، حتما موارد وارد شده را چک کنید.
7. در نهایت بر روی گزینهی تایید کلیک کنید.
- برای تایید اطلاعات روی نوار قرمز رنگی که در بالای صفحه ظاهر میشود، کلیک نمایید.
- میتوانید انتخاب کنید که اطلاعات وارد شده را بعدا تایید کنید.
توجه: در این مرحله ممکن است پیغامی با این مضمون دریافت کنید که کارهی(اطلاعات کسب وکار) شما قبلا توسط فرد دیگری به ثبت رسیده است. چنانچه این پیام را گرفتید، نگران نباشید؛ میتوانید با فرد ثبت کننده کاره تماس بگیرید تا به درستی پی ببرید که او دقیقا چه کسب وکاری را ایجاد کرده است و مشابهتهای او با حرفهی شما در چیست و بعد سر فرصت به اصلاح کارهی خود بپردازید.
راههایی که در بالا به آنها اشاره شد، مهمترین راهکارهایی بودند که میشد برای ارتقای سئوی محلی در نظر گرفت، اما شما نباید از اهمیت محتوای سایت خود غافل شوید؛ بنابراین سئوی داخلی سایت را به بهترین شکل انجام داده و محتوای مرتبط و مناسبی را برای سایتتان در نظر بگیرید، در غیر این صورت راهکارهای بالا جوابگوی شما نخواهند بود.
نکات مهم پایانی در سئوی محلی
- در بالای صفحات وبسایت، توضیحات مربوط به کسب وکار و بیزینس خود را به همراه آدرس محل کارتان قرار دهید.
- از روش لینکسازی بهره بگیرید.
برای ایجاد لینک در لوکال سئو میتوانید سایت خود را در سیستمهای معرفی کسب وکارها قرار دهید. در چنین مواقعی باید اطلاعات کسب وکار خود و خصوصا آدرس سایت را ثبت نمایید و به وبسایت خود لینک دهید تا بتوانید در موتورهای جستجو به خوبی دیده شوید؛ بنابراین حتما به موضوع بهینهسازی سایت هم توجه ویژهای مبذول دارید.
0 نظر