برند سازی یا برند‌ینگ چیست؟

توسط | خرداد 21, 1400 | برندسازی, کسب و کار | 0 نظر

9 دقیقه

حدس می‌زنید بحث داغی که این روزها  در همه‌ی کافی شاپ‌ها، جلسات کاری، شرکت‌های مختلف به کرات توسط مدیران مجتمع‌ها و سازمان‌ها شنیده می‌شود، چیست؟ جریانی که می‌گویند خیلی مهم است و باید به آن توجه نموده و برایش هزینه کنیم؟ بله حدس شما درست است. برند‌ینگ و برند سازی.

واژه‌ای که در گفتگوی ما ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد و این روزها نقل محافل خیلی‌هاست. همان‌طور که می‌دانید با ارزش‌ترین چیزی که یک شرکت در اختیار دارد، برندی دوست‌داشتنی و قابل تشخیص است. در واقع برند‌سازی بخش بسیار مهمی از توسعه‌ی کسب و‌کارها را به خود اختصاص می‌دهد. تمام سازمان‌ها به دنبال رابطه‌ای عمیق و پایدار با مشتریان خود هستند تا از این طریق بتوانند جایگاه مناسبی را در بازار از آن خود کنند. متاسفانه بسیاری از افراد هنوز هم نمی‌دانند که برند و برند‌ینگ فقط انتخاب فونت سازمانی و طراحی لوگو نیست. بلکه تشریح این پدیده بسیار وسیع‌تر از یک آرم یا لوگوی جالب و یا تبلیغ خوب است.

برند چیست: برند در واقع یک نام، نشان یا ویژگی متمایز‌کننده است که در شناسایی و تشخیص یک شرکت یا محصول از سایر محصولات مشابه به مخاطب یا خریدار کمک می‌کند. برند در حقیقت طرح، نماد، واژه یا هر مولفه‌ی دیگری‌ست و تصویری متمایز از محصولات شما نسبت به محصولات دیگر می‌سازد. یا می‌توان گفت مجموعه خصوصیاتی است که سازمان شما را از سازمان‌های دیگر متمایز می‌کند. به زبان بسیار ساده برند همان قولی است که شما به مشتریان خود می‌دهید و به آن‌ها می‌گویید که باید انتظار چه نوع خدمات و محصو‌لاتی را از شما داشته باشند.

جف  بزوس موسس آمازون تعریف بهتری از برند ارائه می‌دهد و آن این است که برند شما همان چیزی است که دیگران وقتی شما در اتاق نیستید درباره‌تان می‌گویند. یک برند احساسات یک شخص درباره‌ی یک محصول یا یک شرکت خاص است.

مثال‌هایی در زمینه‌ی برندینگ: همه‌ی مردم برند عالیس را می‌شناسند و با محصولات آن آشنا هستند. برند نوین‌چرم نامی محبوب و آشنا برای افرادی‌ست که از چرم مرغوب و با‌کیفیت استفاده می‌کنند. مای هم برندی معروف در بین محصولات بهداشتی و آرایشی است. در واقع استفاده از یک محصول و رضایت‌‌مندی از آن است که باعث کسب تجربه می‌شود و ما را تشویق به خرید دوباره از همان کالا می‌نماید.

اهمیت برندینگ: یکی از مهم‌ترین دارایی‌های سازمان شما برندینگ است. برندینگ به سازمان شما هویت و اعتبار می‌بخشد و کسب و‌کارتان را به یاد ماندنی می‌کند. مصرف‌کنندگان را به خرید از شما تشویق کرده، از تبلیغات و بازاریابی پشتیبانی می‌کند و باعث افتخار کارمندان‌تان می‌شود.

برندینگ یکی از عواملی  است که در تصمیم‌گیری خریداران نقش مهمی ایفا می‌کند. طبق نظر‌سنجی‌های جهانی نیلسون، در سال 2015  تقریبا 60 درصد از مشتریان اعلام کردند که همیشه از کالاهایی برای خرید استفاده می‌کنند که برند آن را می‌شناسند و چیزی حدود 21 درصد از مردم بر این اعتقاد بودند که محصولی را خریداری می‌کنند که دوست دارند. آن چه باعث می‌شود محصولات شما در ذهن مخاطب نقش بسته و ماندگار شود، برندینگ شماست. با اصول برند‌سازی مصرف‌کنندگان بهتر می‌توانند محصولات شما را بشناسند و با آگاهی کامل نسبت به آن خرید کنند. برندینگ عامل بسیار مهم و معتبری است که شما را در شبکه‌های اجتماعی هم خاص و متمایز می‌کند؛ چرا که تبلیغات موجب شناخته شدن یک محصول و در نتیجه سبب موفقیت شما می‌شود.

مزایای برند‌ینگ در کسب و‌کار

1) برند‌ینگ توجه، تمرکز و آگاهی نسبت به کسب‌و‌کار را افزایش می‌دهد و مهم‌ترین خاصیت آن افزایش آگاهی مردم و محبوبیت و معروفیت کسب و‌کار است.

2) برند‌ینگ در واقع ارزش تجارت و کسب و‌کار را بالا می‌برد و با شناساندن هر چه بیشتر محصولات به مردم و تقویت جایگاه برند، آن را به فرصتی جذاب برای سرمایه‌گذاری تبدیل می‌کند.

3) برند‌ینگ موجب جذب مشتریان جدید می‌شود و با تقویت حس اعتماد مردم، احتمال خرید را افزایش می‌دهد.

4) برند‌ینگ عامل مهمی در راستای تقویت رضایت‌مندی و افتخار کارمندان نسبت به کسب‌و‌کار است. بدیهی است شخصی که برای برندی شناخته شده کار می‌کند میل و رغبت بیشتری نسبت به کار خود دارد و همین احساسات مثبت  موجب ایجاد حس تعلق و میل و اشتیاق به کار و در نتیجه افزایش بهره‌وری می‌شود.

هدف از برندینگ چیست؟ برند در واقع همان وعده‌ای است که صاحبان کسب و‌کارها به مصرف‌کنندگان در خصوص رفع نیازشان می‌دهند. در حقیقت هدف از برند‌سازی در بازاریابی وفا‌داری و اعتماد در بین مصرف‌کنندگان و مشتریان است. برند شما نه تنها راهی است که مخاطبان و مشتریان،  شما را از آن طریق به خاطر سپرده و می‌شناسند بلکه هویتی‌ست که شما برای خود ساخته‌اید و به واسطه‌ی آن، خود را از رقبای‌تان متمایز کرده‌اید.

مراحل برندینگ چیست؟

1)جامعه‌ی هدف خود را بشناسید: شما باید اول از همه جامعه‌ی ‌هدف خود را در نظر گرفته و سپس پیرامون برند‌سازی خود فکر کنید. در این صورت به بهترین شیوه می‌توانید جهت رفع نیاز کاربران خود اقدام نمایید. برای ایجاد برند موفق خود باید به ایجاد کمپین اقدام کنید و سناریویی برای آن ترتیب دهید. شما باید بدانید از چه راه‌های ارتباطی می‌توانید پیام خود را به بهترین نحو به مخاطب منتقل نمایید. کاربران خود را بر اساس آمار، رنج سنی، علایق و رفتارشان دسته‌بندی کنید. این کار فعالیت شما را در این حوزه سهولت می‌بخشد.

2)هدف برند‌تان را مشخص کنید: هر آن‌چه را که قرار است با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید، تعریف کنید. بیان نظرات، دیدگاه و رسالتی که قرار است به انجام برسانید هدف شما را از ایجاد برند به مخاطب‌‌تان خاطر‌نشان می‌کند. تصویری واضح و شفاف از آن چه که برای انجام آن در تلاش هستید به نمایش بگذارید. برای این کار از کانال‌های ارتباطی با مخاطبین‌تان استفاده کنید. فراموش نکنید که تمام اجزای مربوط به برند شما از جمله تگ‌لاین(شعار)، لوگو و…. همه و همه باید منعکس کننده‌ی رسالتی باشند که برای برند‌تان قائل هستید.

3) درباره‌ی رقبای خود تحقیق نمایید: رقیبان خود را تجزیه تحلیل نمایید و ببینید چه پیشنهاداتی به کاربران خود ارائه می‌دهند. تفاوت میان تجارت و کسب و‌کار خود را با رقبایتان پیدا کنید چرا که تمرکز پروسه‌ی برندینگ بر روی همین تفاوت‌هاست. در صورتی که احساس می‌کنید بازار رقابتی بسیار تنگاتنگ است بلافاصله فرآیند برندینگ‌تان را با یک استراتژی منحصر به فرد تغییر بدهید.

4) ارزشی منحصر به فرد ایجاد کنید: همیشه بر نقاطی تمرکز کنید که کالای شما را از محصولات مشابه تفکیک می‌کند. ارزش منحصر به فردی را که از طریق برند‌تان به کاربران خود ارائه می‌دهید در تمام کانال‌های ارتباطی به نمایش بگذارید.

5) راهنمای برند خود را تشریح کنید: راهنمای برند در واقع قواعد و قوانین چگونگی ایجاد یک برند موفق را به شما نشان می‌دهد و در ضمن نوع و جایگاه برند شما را هم تعریف می‌کند. این کار به شناخته‌شدن هر چه بیشتر برند و همچنین تداوم فعالیت آن کمک می‌کند. راهنمای برند خود را توسعه دهید تا الگوی روشنی برای عناصر بصری برند شما ایجاد کرده و ساختار مناسبی به آن ببخشد.

6) برند خود را در بازار عرضه کنید: برای عرضه‌ی برند‌تان در بازار، استراتژی مار‌کتینگ مشخصی تهیه نمایید. مثلا برند خود را در هر جایی که می‌توانید در معرض نمایش بگذارید. از راه‌های مختلفی مانند ایمیل، وب‌سایت‌ها و شرکت‌های وابسته می‌توانید در جهت تبلیغ برند‌تان بهره بگیرید. جالب است بدانید حتی می‌توانید لو‌گوی خود را روی تیشرت زده یا در رسانه‌های اجتماعی آن را تبلیغ کنید.

پیمودن 12 راه  برای رسیدن به یک برند‌ینگ موفق به صورت لیست‌وار:

1) مشتریان واقعی خود را تشخیص داده و آن‌ها را شناسایی کنید.

2) هدف  و مقصد نهایی برند‌تان را مشخص کنید.

3) از راه‌کار‌های پیشنهادی افراد درون و بیرون کمپانی خود بهره بگیرید.

4) در‌باره‌ی برند‌های مربوط به کسب و‌کار و صنعت خود تحقیق نمایید.

5) مزایا و ویژگی‌های برند‌تان و همچنین نکات کلیدی آن را توضیح دهید.

6) یک شعار خوب یا لوگویی مناسب برای برند‌تان طراحی کنید.

7) صدای کسب و‌کار و بیز‌ینس خود را بالا برده و به گوش همگان برسانید.

8) پیامی برای برند خود در نظر بگیرید.

9) در تمام مسیرها و کانال‌های مربوط به کسب و‌کار خود فعال باشید.

10) سعی نمایید برند خود را تغییر ندهید.

11)بزرگ‌ترین وکیل مدافع برند‌تان باشید.

12) برای مشتریان وفادار خود اهمیت قائل باشید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت