آر اس اس چیست؟

توسط | شهریور 22, 1401 | طراحی سایت | 0 نظر

9 دقیقه

چنانچه شما مدیر یک سایت و یا یک وبلاگ‌نویس باشید، این امکان وجود دارد که با نماد نارنجی‌رنگ آر اس اس مواجه شده باشید و حتماً برای شما این سؤال به وجود آمده است که نماد آر اس اس بیانگر چه چیزی است؟ پس با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی این نماد بپردازیم.

در واقع آر اس اس به معنای ایجاد ارتباط‌های بسیار ساده است. تا قبل از به‌وجودآمدن این نماد، چنانچه کاربران یک سایت به مطالب آن سایت علاقه‌مند بودند، به‌منظور مشاهده آخرین مطالب در آن باید سایت را بوک مارک می‌کردند و مدام به آن سر می‌زدند، اما با ایجاد آر اس اس این امکان برای کاربران به وجود آمده است تا بتوانند به‌راحتی به آخرین مطالب سایت موردعلاقه خود، دسترسی داشته باشند.

هنگام استفاده از این نماد، آخرین مطالب یک وب‌سایت به‌صورت ساده و بدون هیچ‌گونه استایل خاصی در یک فایل قرار داده می‌شوند، البته این فایل دارای کد و متن است؛ به همین دلیل کاربران می‌توانند با مصرف میزان کمی اینترنت و همچنین با سرعت بالایی به‌راحتی به مطالب موردنظر خود در یک وب‌سایت دسترسی پیدا کنند.

هنگامی که کاربران قصد استفاده از آر اس اس را داشته باشند، باید از نرم‌افزارهایی که آر اس اس را پشتیبانی می‌کنند، استفاده کنند. در ادامه به بیان تعدادی از این نرم‌افزارها که هم برای اندروید و هم برای ios و وب، مورداستفاده قرار می‌گیرند، می‌پردازیم:

  1. Feedly
  2. Inoreader
  3. The old reader
  4. Bloglovin

نحوه ایجاد آر اس اس

آن دسته از وب‌سایت‌هایی که تمایل دارند مطالب خود را با استفاده از آر اس منتشر کنند، ابتدا باید یک فید آر اس اس ایجاد کنند و آن را در یک وب سرور نگهداری کنند. توجه داشته باشید که آر اس اس فید را می‌توان هم به‌صورت دستی و هم با استفاده از نرم‌افزار ایجاد کرد.

تا قبل از به‌وجودآمدن تکنولوژی آر اس اس، کاربران برای اینکه بتوانند از خبرهای تازه سایت‌ها مطلع شوند، باید هر روز سایت موردنظر را چک می‌کردند، اما با استفاده از این تکنولوژی جدید این امکان برای کاربران به وجود آمده است که چندین سایت را در یک برنامه آر اس‌خوان در کنار هم قرار دهند و نوشته‌های اخیر سایت‌های مدنظر خود را بدون مراجعه به سایت مشاهده کنند.

تکنولوژی آر اس اس برای چه نوع سایت‌هایی مناسب است؟

توجه داشته باشید چنانچه سایت شما در بازه زمانی شش ماه تا یک سال، یکبار به‌روزرسانی می‌شود، طراحی خروجی آر اس برای آن مناسب نیست؛ در واقع تکنولوژی آر اس اس برای آن دسته از سایت‌هایی مناسب است که به‌صورت مرتب به‌روزرسانی می‌شوند، این سایت‌ها عبارت‌اند از:

  • انواع وبلاگ‌ها
  • سایت‌های خبری
  • و …

در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با مزایایی که فناوری آر اس اس دارا است، آشنایی پیدا کنید.

مزایای آر اس اس

مزیت اصلی این تکنولوژی همان‌طور که در توضیحات پیشین بیان کردیم، این است که امکان دسترسی خودکار به محتوای جدید هر سایت را برای کاربران ایجاد می‌کند و کاربران مجبور نیستند برای دیدن محتوای جدید، مدام به وب‌سایت سر بزنند. به‌منظور انجام این کار کاربران فقط باید به روی دکمه آر اس اسِ خود سایت که دارای رنگ نارنجی‌رنگ است، کلیک کنند.

موردی که بیان کردیم، فقط یکی از مزایای گوناگون تکنولوژی آر اس است. این ابزار دارای مزایای دیگر نیز است؛ به‌عنوان‌مثال افزایش مخاطب نیز یکی دیگر از قواعدی است که در اثر استفاده از این تکنولوژی نوین کسب می‌شود.

کاربرد آر اس این است که یک راه ارتباطی میان محتوا و مخاطبان یک وب‌سایت ایجاد می‌کند. امروزه بسیاری از کاربران وب‌سایت‌ها تمایلی به ارائه آدرس ایمیل خود ندارند، اما به دنبال این هستند که بتوانند محتوای وب‌سایت‌ها را به‌صورت منظم دریافت کنند؛ با استفاده از ابزار آر اس اس، یک رابطه قوی میان مدیران وب‌سایت و مخاطبین ایجاد می‌شود؛ علاوه بر این خوانندگان جدیدی نیز ممکن است به سمت یک وب‌سایت جذب شوند.

همان‌طور که می‌دانید امروزه افراد زیادی وجود دارند که به دنبال اخبار ورزشی و حاشیه‌های مربوط به آن هستند؛ در این زمان چنانچه مدیران یک وب‌سایت از خبرخوان استفاده کرده باشند، می‌توانند اطلاعات ورزشی را در اختیار این کاربران قرار دهند و آن‌ها را به‌سوی سایت خود جذب کنند.

فایده دیگری که ابزار آر اس اس دارد، این است که به بهینه‌سازی سایت‌ها و افزایش بک‌لینک آن‌ها کمک شایانی می‌کند و زمانی که یک خبرخوان به وجود می‌آید، باعث می‌شود تا تعداد لینک‌هایی که به وب‌سایت اصلی ارجاع داده می‌شوند، افزایش پیدا کنند.

لینک‌های ورودی به یک وب‌سایت کمک می‌کنند تا بتواند در رتبه‌بندی‌های گوگل جایگاه بهتری کسب کند. یکی دیگر از مزایای آر اس اس که به بیان آن می‌پردازیم، استفاده از آن به‌منظور انجام تبلیغات است و امروزه مدیران وب‌سایت‌ها از این ابزار به‌عنوان یک ابزار تبلیغاتی و یا بازاریابی استفاده می‌کنند.

همان‌طور که می‌دانید کاربرانی که به خرید اشتراک یک وب‌سایت و یا محصولات آن اقدام می‌کنند، در واقع آخرین اخبار محصولات و خدمات آن را نیز از طریق وب‌سایت دریافت می‌کنند.

این مورد برای صاحب کسب‌وکار بسیار مفید و سودآور است، زیرا در این میان می‌تواند محصولات و یا خدمات مدنظر خود را در سایت تبلیغ کنند، اما این تکنولوژی دارای معایبی نیز است که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم.

مزایایی آر اس اس

برخی از معایب RSS

یکی از عیب‌های فناوری آر اس این است که در آن امکان کامنت گذاشتن وجود ندارد؛ در واقع کاربران یک وب‌سایت بدون اینکه هیچ‌گونه تعاملی با مدیر سایت و یا دیگر خوانندگان آن سایت داشته باشند، تنها به مطالعه مطالب می‌پردازند. این مورد می‌تواند باعث این شود که میزان تعامل کاربران با سایت کاهش پیدا کند.

یکی دیگر از معایب آر اس اس این است که احتمال کپی محتوا را افزایش می‌دهد. توجه داشته باشید که آر اس اس‌ها هیچ‌وقت خالی از ریسک نبودند؛ به همین دلیل شما زمانی که از این ابزار استفاده می‌کنید، باید به این مسئله توجه داشته باشید تا محتوای شما کپی نشوند.

نکته دیگری که در صورت استفاده از آر اس اس باید به آن توجه کنید این است که در این تکنولوژی، پیگیری مشترکان خبرخوان کاری دشوار است.

همچنین به علت ترافیک زیادی که از سوی آر اس اس‌ها در وب‌سایت ایجاد می‌شود، امکان نظارت تک‌به‌تک به روی کاربران دشوار است.

افزون بر این موارد، شمردن اینکه در حال حاضر چه تعداد از افراد در حال خواندن مطالب هستند نیز کاری سخت و دشوار است.

قابلیت فناوری rss این است که مطالب اضافی را حذف می‌کند تا بتواند محتوای مناسب بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد. این موضوع باعث می‌شود تا انیمیشن‌ها، تصاویر و یا پست‌های رسانه‌های اجتماعی به‌راحتی تغییر کنند و یا اینکه کاملاً از بین بروند. این موضوع می‌تواند باعث شود تا ظاهر خبرخوان کمی ناخوشایند باشد.

 نتیجه‌گیری

ابزار آر اس اس یک وسیله برای باخبر شدن از آخرین اخبار و محتواهای موردعلاقه کاربران در وب‌سایت‌ها است. فایده اصلی استفاده از این ابزار این است که باعث صرفه‌جویی در زمان و همچنین دوری از اسپم‌های اضافی است.

این مورد به این معنی است که به‌منظور دسترسی به اخبار جدید، هیچ‌گونه احتیاجی به جستجو در سایت‌های مختلف نمی‌باشد و محتوای جدید در سایت به‌صورت خودکار برای کاربران ارسال می‌شوند؛ البته همان‌طور که بیان کردیم این تکنولوژی دارای معایبی نیز است که این ضرورت را ایجاد می‌کند تا کاربران و مدیران در زمان استفاده از ابزار آر اس اس توجه و دقت کافی را داشته باشند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر