نرم افزارهای تولید محتوا، معرفی ۶ نرم افزار برتر و کاربردی

توسط | آبان 11, 1401 | تولید محتوا, معرفی نرم افزار | 0 نظر

16 دقیقه

با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و اهمیت یافتن بازاریابی، بازاریابی محتوایی یکی از ارکان اساسی صنعت تجارت الکترونیک در کل دنیا محسوب می‌شود؛ بنابراین برای انجام این بازاریابی به شکل اصولی باید از ابزار مختلفی استفاده کرد. یکی از بهترین راه‌ها استفاده از نرم‌افزارهای متنوع موجود در بازار است. افرادی که صاحب یک کسب‌وکار آنلاین و یا حقیقی و افرادی که ادمین و مدیر یک سایت یا شبکه‌های اجتماعی هستند، می‌بایستی با این نرم‌افزارها آشنایی داشته باشند.

همه ما حداقل یک‌بار از اپلیکیشن‌های تولید محتوا استفاده کرده‌ایم وبا آن‌ها آشنایی داریم؛ اپلیکیشن‌هایی مثل آفیس، فتوشاپ و… از معروف‌ترین برنامه‌هایی هستند که در این زمینه فعالیت می‌کنند.

در این مقاله می‌خواهیم لیستی از به‌روزترین و موفق‌ترین برنامه‌های تولید محتوا را با شما به اشتراک بگذاریم. با به‌کارگیری این اپ‌ها، پیشرفت چشمگیری در میزان بازدید و بازدهی سایت یا شبکه‌های اجتماعی شما رخ می‌دهد که بسیار باارزش است. شما تنها با کمی تمرین می‌توانید محتواهای جذاب تولید کنید که در نهایت به رونق و افزایش اعتبار کسب‌وکار شما می‌انجامد. اولین مرحله برای تولید محتوا، آشنایی با نرم‌افزارهای مفید در این حیطه است.

اپ‌های تولید محتوا

به‌طورکلی اپ‌های تولید محتوا بر اساس قالب محتوا به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. نرم‌افزارهای تولید محتوای گرافیکی
  2. نرم‌افزارهای تولید محتوای ویدئویی
  3. نرم‌افزارهای تولید محتوای صوتی

البته تمرکز اصلی ما بیشتر روی تولید محتوای بصری است. در ادامه به معرفی تعدادی از این برنامه‌ها خواهیم پرداخت.

 

۱) فتوشاپ photoshop:

معرفی نرم افزار فوتو شاپ

فوتو شاپ Photoshop

تنوع نرم‌افزاری در زمینه گرافیک، بسیار بالاست؛ و هر یک از آن‌ها با ویژگی‌ها و عملکرد منحصربه‌فرد خود، قادر به تولید محتواهای حرفه‌ای دارند. اما به‌جرئت می‌توان گفت قدرتمندترین و کاربردی‌ترین برنامه تولید محتوا از گذشته تا به الآن، بی‌تردید فتوشاپ است. این برنامه که تقریباً همه مردم با نام آن آشنا هستند، در تولید محتوای الکترونیکی و تولید محتوای تصویری کاربرد زیادی دارد.

فتوشاپ به خودی خود یک نرم‌افزار اساسی و پایه از زیر شاخه‌های ادوبی است که در انجام کارهای گرافیکی حتماً به آن نیاز پیدا خواهید کرد؛ بنابراین کار اصلی این نرم‌افزار، تدوین و ادیت عکس با فرمت‌های گوناگون است که شما می‌توانید با استفاده از امکانات آن تصاویر را ویرایش و تغییرات متنوعی را روی آن‌ها اعمال کنید.

امکانات

کاربردی‌ترین امکانات این نرم‌افزار عبارت‌اند از:

  1. ایجاد و خلق تصاویر ذهنی یا همان نقاشی دیجیتال (Digital paint)
  2. رفع پیکسل‌های نامناسب یا روتوش عکس
  3. ترکیب تصاویر
  4. ساخت کلاژ
  5. عکس‌نوشته یا تایپوگرافی (Typography)
  6. اینفوگرافی
  7. طراحی کاراکتر
  8. ساخت گیف
  9. طراحی قالب‌های کارت ویزیت
  10. پوسترهای تبلیغاتی، بنرها و تراکت‌ها
  11. امکان طراحی رابط کاربری سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها یا (UI Design)
  12. طراحی تصاویر برای شبکه‌های اجتماعی گوناگون
  13. طراحی جلد نشریات

و هزار قابلیت فوق‌العاده دیگر همه در این برنامه جای‌داده شده‌اند.

بنابراین از قابلیت‌های آن می‌توان در کارهایی مثل تولید محتوا در معماری، عکاسی، تبلیغات، فیلم‌سازی، انیمیشن‌سازی، زیباسازی شهرها و… بهره‌مند شد.

 

۲)ایلاستریتور (illustrator):

معرفی نرم افزار ایلاستریتور

ایلاستریتور

یکی دیگر از قدرتمندان حرفه‌ی تولید محتوای گرافیکی که از قضا جزو محصولات کمپانی ادوبی نیز هست، ایلاستریتور است. معمولاً هنرمندان نقاش یا طراحان گرافیک از این برنامه برای طراحی‌ها و ساخت تصاویر وکتور یا برداری استفاده می‌کنند. مؤسسه ادوبی هرسال با بروز رسانی‌های مداوم، قابلیت‌ها و امکانات جدیدی را تحت لایسنس‌های گوناگون به این برنامه می‌افزاید تا به کاربران عرضه شود. این نرم‌افزار تا سال ۲۰۱۲ مانند سایر محصولات کمپانی ادوبی با نام اختصاری CS منتشر می‌شد اما پس از آن با عنوان CC به بازار عرضه گردید.

نرم‌افزار ایلاستریتور از فرمت‌های مهمی پشتیبانی می‌کند. یعنی شما می‌تواند فایل‌های خروجی خود را در فرمت‌های مختلفی همچون Pdf، Eps، Svg ویرایش یا ذخیره‌سازی کنید.

طراحان وب از قابلیت ذخیره فایل با فرمت Svg بسیار استقبال می‌کنند؛ چرا که این فایل‌ها حجم فوق‌العاده پایین اما درعین‌حال کیفیت بسیار بالا و مقیاس‌پذیری مناسبی دارند و در نتیجه در متدهای جدید طراحی بسیار موردتوجه قرار گرفته‌اند. همچنین شما می‌توانید با استفاده از این نرم‌افزار تصاویر سه‌بعدی بسیار جذابی خلق کنید و از فضای ۲ بعدی گرافیکی بیرون بیایید. علاوه بر این موارد، ابزارهای فراوان دیگری نیز برای طراحی‌های تایپوگرافیکی جذاب و خلاقانه در برنامه ایلاستریتور در دسترس شما خواهد بود.

علاوه بر این موارد، طراحانی که در زمینه تولید محتواهای گرافیکی فعالیت دارند، می‌توانند از قابلیت‌های گوناگون این نرم‌افزار بهره‌مند شوند. قابلیت‌هایی همچون:

  • نقاشی دیجیتال
  • طراحی کاراکتر
  • طراحی نماد و لوگو
  • طراحی گرافیک در شبکه‌های اجتماعی
  • ادغام تصاویر وکتور و پیکسلی
  • طراحی برای ابعاد بسیار بزرگ در چاپ
  • دسترسی کامل به رنگ‌های ویژه چاپ و مدیریت ساده رنگ‌ها
  • امکان خلق المان‌های تکرارپذیر به ساده‌ترین شکل ممکن
  • لی‌اوت بندی بسیار آسان و حرفه‌ای

 

۳)ادوبی کپتیویت (adobe captivate):

معرفی نرم افزار Adobe Captivate

Adobe Captivate

شرکت ادوبی محصولات زیادی را برای تولید محتواهای دیجیتالی، در دسترس عموم قرار داده است. ادوبی کپتیویت یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای تولید محتوا و فایل‌های آموزشی است که امکانات بسیار متنوع و گسترده‌ای دارد. با استفاده از این برنامه می‌توان آموزش‌های مجازی مختلفی را به شکل چندرسانه‌ای یا تعاملی وجود آورد.

یکی از جالب‌ترین و جدیدترین قابلیت‌های این برنامه، امکان تصویربرداری از صفحه دسکتاپ باکیفیت بالاست. علاوه‌برآن، شما می‌توانید با افزودن صدا یا موسیقی از طریق خود کامپیوتر یا درگاه‌های ورودی دیگر مثل میکروفون، توضیحات و جلوه‌های صوتی را به مخاطبان ارائه کنید.

ویژگی جالب دیگری که ادوبی کپتیویت را به یک برنامه خاص تبدیل می‌کند، امکان ترکیب فایل‌های متنی (Text) و مولتی مدیا است. این ویژگی به شما در ساخت فایل‌های آموزشی در قالب‌های چندمنظوره کمک می‌کند. برای مثال می‌توانید فرمت‌هایی مثل HTML ، فلش SWF و همچنین تصاویر ذخیره شده از کار را در کنار یکدیگر قرار داده و با افزودن توضیحاتی درباره آن، یک فایل با قابلیت‌های گوناگون آموزشی بسازید. حتی امکان اضافه‌کردن اطلاعات خاصی نظیر علوم مختلف، شرایط جوی و جغرافیایی، آب‌وهوا، ویژگی‌های توریستی شهرها و.. به قالب فایل‌های HTML نیز وجود دارد که با کنار هم قراردادن این موارد یک دایره المعارف اختصاصی ساخته می‌شود.

 

۴)ادوبی پریمیر پرو (Adobe premiere pro):

معرفی نرم افزار Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro

تا به اینجای کار نرم‌افزارهایی را معرفی کردیم که اغلب برای تولید محتوای گرافیکی هستند. اما ادوبی پریمیر پرو یک برنامه حرفه‌ای برای ساخت ویدئو، ادیت و ویرایش آن، و همچنین ساخت تیزر است.

این برنامه نیز یکی از زیر شاخه‌های شرکت ادوبی محسوب می‌شود و به‌عنوان بخشی از برنامه‌ی Adobe Creative Cloud به بازار آمده است.

اغلب کسانی که از ادوبی پریمیر پرو استفاده می‌کنند، افراد حرفه‌ای هستند که می‌خواهند تغییراتی فراتر از یک ادیت ساده داشته باشند. اما هرکسی با هر میزان اطلاعاتی که از ادیت ویدئو دارد می‌تواند به کمک نرم‌افزار پریمیر پرو نوار خام ویدئو را به یک اثر سینمایی جذاب تبدیل کند.

این برنامه با دیگر محصولات ادوبی نیز ارتباط بسیار خوبی برقرار می‌کند. همین موضوع به کاربران کمک می‌کند تا بدون ایجاد وقفه وبا بیشترین کیفیت، اطلاعات خود را در بین این نرم‌افزارها جابه‌جا کرده و ایده‌های خلاقانه خود را روی آن‌ها پیاده‌سازی کنند.

از ادوبی پریمیر بیشتر در پروژه‌های تدوین یا میکس و همچنین ساخت جلوه‌های ویژه در فیلم‌ها استفاده می‌شود؛ چرا که مانند یک استودیوی کامل برای فیلم‌سازان عمل می‌کند و کلیه‌ی ابزارهایی که موردنیاز هستند را دارا است.

البته علاوه بر ابزارهای قدیمی، قابلیت‌های جدیدی هم به این نرم‌افزار اضافه شده که رابط کاربری را بسیار دلنشین و جذاب و همچنین کل فضای برنامه را حرفه‌ای و کاربردی‌تر کرده است.

قابلیت‌های نرم‌افزار ادوبی پریمیر پرو

از قابلیت‌های جالب‌توجه ادوبی پریمیر پرو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. امکان اعمال تغییرات در پنل کاربری برای افزایش سرعت و تسهیل در ویرایش و تدوین ویدئوها.
  2. قابلیت پشتیبانی از تمامی فرمت‌های ویدئو، تصاویر و صوت.
  3. قابلیت تبدیل فرمت‌ها به یکدیگر و پشتیبانی از فرمت‌های بسیار رایج فلش‌ها مثل SWF.
  4. امکان برقراری ارتباط بین انواع دوربین‌های فیلم‌برداری و تصویربرداری.
  5. قابلیت Import کردن انواع فایل‌ها با فرمت صوتی، تصویری و ویدئویی از لوح‌های فشرده سی دی و دی‌وی‌دی و همچنین import فایل‌های ورودی از دوربین‌های آنالوگ و دیجیتال فیلم‌برداری و عکاسی (به‌طورکلی تمامی دستگاه‌های دیجیتالی)
  6. امکان ساخت فیلم‌هایی باکیفیت فوق‌العاده بالا و فرمت فشرده(4k, blue-rayو… )
  7. دارا بودن افکت‌های متنوع و زیبا برای اهداف گوناگون.
  8. امکان ریلود یا بازخوانی زیرنویس فیلم‌ها (subtitle)
  9. قابلیت سازگاری با اغلب نرم‌افزارهای زیرمجموعه ادوبی مانند Adobe After Effects.
  10. امکان  Export فایل‌های مختلف به بیش از ۲۰ فرمت از جمله AVI، MPEG، MPEG2، EPEG و….
  11. قابلیت ذخیره محتوا با کیفیت‌های گوناگون صوت و تصویر
  12. قابلیت ساخت فیلم با فرمت DVD با منوهای Interactive
  13. سازگاری کامل با اکثر نرم‌افزار کمپانی ادوبی Adobe مثل Adobe Photoshop
  14. امکان رایت انواع فایل‌های مالتی مدیا بر روی لوح‌های فشرده (CD)
  15. قابلیت پشتیبانی از صداهای باکیفیت مثل اصوات دالبی دیجیتال
  16. امکان ادیت اصوات با استفاده از میکسرهای موجود در برنامه

 

۵) کورل دراو (corel draw):

معرفی نرم افزار کورل دراو (corel Draw)

کورل دراو (corel Draw)

کورل دراو یک نرم‌افزار ادیتور گرافیکی و برداری است که توسط کمپانی کورل طراحی و روانه‌ی بازار شده است.

در این برنامه‌ی کاربردی، ابزارهای مختلفی برای طراحی و ایجاد تصاویر گرافیکی و همچنین ویرایش آن‌ها وجود دارد که کار را برای یک گرافیست یا ناشر محتوا راحت‌تر می‌کند.

نرم‌افزار کورل دراو به دلیل دارابودن ویژگی‌های منحصربه‌فرد و البته قابلیت‌های فوق‌العاده از دیگر برنامه‌های حاضر در حیطه طراحی بهتر و موفق‌تر عمل می‌کند؛ بنابراین استفاده از این نرم‌افزار مفید می‌تواند در زمینه تبلیغات و بازاریابی کسب‌وکارها کاربرد داشته باشد. اغلب کسانی که از کورل دراو استفاده می‌کنند، افرادی‌اند که در فعالیت‌های چاپ تجربه دارند.

همه ما می‌دانیم که تصاویر در دستگاه‌های دیجیتالی به دو دسته برداری و پیکسلی تقسیم‌بندی می‌شوند. معمولاً با زوم کردن از کیفیت تصاویر پیکسلی کاسته می‌شود. همچنین این نمونه تصاویر، حجم بسیار بالایی دارند. اما بالعکس، تصاویر برداری حجم بسیار کم اما کیفیت فوق‌العاده‌ای دارند و هر مقدار هم که زوم کنید، کیفیت آن‌ها کاهش نمی‌یابد.

قابلیت‌های نرم‌افزار کورل دراو

از ویژگی و قابلیت‌های جالب و کاربردی نرم‌افزار کورل دراو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. این برنامه از بیشتر از صد فرمت مختلف گرافیکی پشتیبانی می‌کند.
  2. با اغلب برنامه‌های زیرمجموعه کمپانی مایکروسافت مانند فتوشاپ، فایل‌های پی‌دی‌اف و … سازگار است.
  3. امکان بهینه‌سازی برای فعالیت در زمینه پردازنده‌های چندهسته‌ای در این نرم‌افزار وجود دارد.
  4. این برنامه دارای مدل‌های از پیش‌طراحی شده (پریست) است.
  5. با انواع نسخه‌های مختلف ویندوز، سازگار است
  6. ابزار طراحی‌های لوگو و طرح‌های دیگر در آن وجود دارد.
  7. امکان طراحی و پیاده‌سازی نقشه‌های پیچیده برداری برای افراد حرفه‌ای وجود دارد.
  8. دارای قلم‌های منحصربه‌فرد برای ایجاد تصاویر دقیق و واقع‌گرایانه و تأثیرگذار.
  9. قابلیت طراحی لایه به لایه طرح‌های گرافیکی و ایجاد سایه و همچنین تنظیم رنگ آن‌ها وجود دارد.
  10. قابلیت ذخیره فایل‌ها با فرمت PNG و CDR نیز وجود دارد. این فرمت‌ها در نرم‌افزارهایی مثل ادوبی ایلاستریتور استفاده می‌شوند.
  11. نرم‌افزار کورل دارای ابزار پیشرفته‌ای برای تایپ متون گوناگون است و می‌توان از آن در تایپوگرافی و حروف‌چینی استفاده کرد.

 

۶)تری دی مکس (3D max):

معرفی نرم افزار 3D Max

3D Max

نام تری دی مکس حتی برای کسانی که آشنایی جزئی با دنیای تکنولوژی و دیجیتال دارند نیز نامی آشنا است.

اتودسک شرکتی است که نرم‌افزارهای پیشرفته را برای رشته‌های گوناگون مهندسی، تولید و ارائه می‌کند. اغلب نرم‌افزارهای این کمپانی در زمینه خود جزو برترین‌ها هستند. یکی از معروف‌ترین و حرفه‌ای‌ترین برنامه‌های تولید اتودسک، نرم‌افزار تری دی مکس است و کار اصلی آن شبیه‌سازی دقیق اجسام و تولید ویدئوهای خلاقانه با استفاده از تکنیک مدل کردن یا بعد سازی است.

تری دی مکس در ساخت انیمیشن و یا عکاسی، برنامه‌ای فوق‌العاده قوی است. البته تنها ایرادی که می‌توان از آن گرفت، مشکل سرعت و کیفیت پایین نورش است که این موضوع باعث می‌شود تا تصاویر انیمیشن، عکس و فیلم‌های تولیدی چندان هم به واقعیت نزدیک نباشد. به همین خاطر کمپانی اتودسک برای جبران ضعف چاره‌ای اندیشید و آن هم انتشار یک نرم‌افزار تکمیلی (پلاگین) به نام وی ری است که پس از نصب تری دی مکس می‌بایستی روی آن پیاده‌سازی شود.

ویژگی‌های تری دی مکس:

تری دی مکس ویژگی‌های زیادی دارد اما اغلب، گرافیست‌ها به دلایل زیر آن را انتخاب می‌کنند:

  1. قدمت زیاد این برنامه و روند مناسبی که در طول این سال‌ها طی کرده است. از انتشار اولین نسخه 3D مکس نزدیک به ۳۳ سال می‌گذرد و همین موضوع موجب شده تا مردم به این برنامه اطمینان زیادی داشته باشند و همواره برای طراحی کارهای گرافیکی و ویرایش آن‌ها از آن استفاده کنند.
  2. در مقایسه با دیگر نرم‌افزارهای طراحی ۳ بعدی، تری دی مکس دارای قابلیت‌های منحصربه‌فردی همچون مدل شخصی‌سازی و استانداردسازی است؛ به همین دلیل در صرفه‌جویی زمان نیز از رقیبان خود پیشی گرفته است.
  3. سادگی در یادگیری این برنامه نیز یکی از نقاط قوت و دلایلی است که مردم را به سمت خود جذب می‌کند. در سال‌های اخیر اتودسک تلاش قابل‌تحسینی در مسیر بهبود رابط کاربری برای نرم‌افزاری تری دی مکس انجام داده است که همین موضوع سبب سرعت بخشی در آموزش و یادگیری آن می‌شود.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم برای آشنایی شما با نرم‌افزارهای گوناگون در زمینه تولید محتوا، یک لیست مختصر ارائه دهیم. مختصر ازاین‌جهت که تلاش شد تا از عنوان کردن نرم‌افزارهای مشابه (کارایی یکسان) خودداری شود؛ بنابراین در همین راستا، در انتهای مقاله و برای انسجام مطالب و افزایش اطلاعات شما و همچنین درک بهتر کارایی این برنامه‌ها یک تفکیک بندی به‌صورت اختصاری ترتیب داده‌ایم.

(نکته: ممکن است برخی نرم‌افزارها در چندین دسته مختلف به‌صورت مشترک حضور داشته باشند)

نرم‌افزارهای تولید محتواهای تصویری (گرافیکی)

  1. فتوشاپ (Photoshop)
  2. جئو جبراً (Geo Gebra)
  3. کورا (Quora)

نرم‌افزارهای تولید محتواهای ویدئویی

  1. ادوبی پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro)
  2. تری دی مکس (3D max)
  3. ادوبی افتر افکت (Adobe after effect)
  4. کامتازیا (Camtasia)
  5. ادوبی فلش حرفه‌ای (Adobe After Effect

نرم‌افزارهای تولید محتواهای متنی

  1. ورد  (word)
  2. کورا (Quora)
  3. آیدیا فلیپ (IdeaFlip)
  4. گرامرلی (grammerly)

البته باید توجه داشته باشید تعداد نرم‌افزارهایی که در زمینه تولید محتوا فعالیت می‌کنند، کم نیست؛ اما نکته اصلی این است که تنها تسلط به این نرم‌افزارها برای تولید یک محتوای مناسب هیچگاه کافی نیست. یعنی علاوه بر آشنایی و کسب مهارت باید در ایجاد محتوا چاشنی خلاقیت نیز وجود داشته باشد تا خروجی کار مورد قبول واقع شود.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت