تحصیلات عالیه؛ معرفی افراد موفقی که تحصیلات عالیه داشته‌اند

توسط | شهریور 22, 1401 | بیوگرافی افراد موفق, موفقیت | 2 نظرات

13 دقیقه

نمی‌دانم شما که این مطلب را می‌خوانید متولد چه دهه‌ای هستید؟ دهه‌ی ۵۰، ۶۰، ۷۰، ۸۰ یا… برای این می‌پرسم که اگر متولد دهه‌های ۵۰ و ۶۰ و یا ۷۰ باشید؛ احتمالاً از کودکی با این تفکر بزرگ شده‌اید که اگر خوب درس بخوانی و تحصیلات خود را ادامه دهی، در آینده فرد موفق و پول‌داری خواهی شد. این حرف‌ها را از بزرگ‌ترها مخصوصاً پدر و مادر و معلم‌هایتان زیاد شنیده‌اید. اما هر چه بزرگ‌تر شدید زندگی روی واقعی‌تری از خود را به نمایش گذاشت.

سال‌ها گذشت و تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار، از تعداد افرادی که دانشگاه نرفته بودند اما شغل مناسبی داشتند بیشتر شد. کم‌کم آن حرف و حدیث‌های قدیمی رنگ باختند و خیلی‌ها به این باور رسیدند که صرفاً رفتن به دانشگاه و یا کسب نمرات عالی از آن نمی‌تواند ضامن موفقیت شما در آینده باشد. دانستید که موفقیت و ثروتمند شدن به خیلی عوامل بستگی دارد که دانشگاه رفتن تنها می‌تواند یکی از آنها باشد.

تاثیر تحصیلات عالیه بر موفقیت

افراد موفقی که دانشگاه نرفته‌اند

اگر زندگی‌نامه‌ی بسیاری از افراد موفق و ثروتمند دنیا را بخوانید خواهید دانست؛ که درصد زیادی از آنها حتی به دانشگاه نرفته‌اند و تحصیلات عالیه ندارند. بعضی از آنها دانشگاه رفته‌اند اما با هدف شروع کسب‌وکارشان درس و تحصیل را نیمه‌کاره رها کرده‌اند. نمونه‌های زیادی از این افراد را می‌توانم برایتان نام ببرم مانند بیل گیتس، والت دیزنی، زاکربرگ و…

نظر بیل گیتس را در این رابطه بخوانید:

“اگرچه من دانشگاه را ترک کردم و حرفه‌ام را در حوزه نرم‌افزار دنبال کردم؛ اما گرفتن مدرک دانشگاهی راه مطمئن‌تری برای کسب موفقیت است. فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به‌احتمال بیشتری شغل مناسبی پیدا می‌کنند، درآمد بیشتری کسب می‌کنند و شواهد نشان می‌دهند که زندگی سالم‌تری خواهند داشت.”

افراد موفقی که دانشگاه رفته‌اند

در کنار این نام ها، برخی افراد موفق را هم می‌شناسیم که هم تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رسانده‌اند و هم در کنار تحصیل با یادگیری یک سری مهارت‌ها؛ موفقیت کاری‌شان را تضمین کرده‌اند. پس به هر دو طرف این ماجرا خوب نگاه کنید؛ اما این یادتان بماند که صرفاً شکست دادن غول کنکور، ورود به بهترین دانشگاه‌ها و تحصیل در بهترین رشته‌ها هم نمی‌تواند ضامن خوشبختی شما باشد.

مزایای دانشگاه رفتن

اشتباه نکنید؛ نمی‌خواهیم بگوییم که دانشگاه رفتن کار بیهوده ایست. خیر ابداً. اتفاقاً خوب است و مزایای خاص خودش را دارد. مثلاً شما در یک‌رشته‌ی تخصصی تحصیل می‌کنید و مطالب زیادی می‌آموزید، خود دانشگاه دید شما را به زندگی تغییر می‌دهد، دنیایتان را بزرگ‌تر می‌کند، با افراد مختلفی آشنا می‌شوید و روابط اجتماعی‌تان گسترده‌تر می‌شود. دوستی‌های عمیقی شکل می‌گیرد و بعضاً می‌توانید ایده‌های نابی که به ذهنتان رسیده را با دوستانتان اجرایی کنید.

همه‌ی اینها درست اما این را در ذهن داشته باشید که نباید فقط به درس‌های دانشگاهی و یادگیری آنها اکتفا کنید. سعی کنید در کنار آن مهارت یاد بگیرید، هنر بیاموزید و دانسته‌های خود را بیشتر و عمیق‌تر کنید. فقط در این صورت است که موفق می‌شوید و می‌توانید ضمن پیدا کردن یک کار خوب حتی کارآفرینی هم بکنید.

ما تابه‌حال در سایت پنج‌درصدی‌ها زندگی‌نامه‌ی افراد موفق زیادی را برایتان بارگذاری کرده‌ایم که سر زدن به این مطالب و خواندن آنها خالی از لطف نیست. امروز و در این مقاله هم قصد داریم از افراد موفقی بگوییم که تحصیلات عالیه داشته و با وجود همین تحصیلات به موفقیت، شهرت و ثروت رسیده‌اند. خواه این تحصیلات به زمینه‌ی کاری‌شان مرتبط باشد یا خیر. اگر شما هم به این موضوع علاقه‌مند هستید پس این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

 

افراد خارجی:

1_ استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ، Stephen William Hawking

استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ یک دانشمند بریتانیایی در زمینه‌ی علم فیزیک و کیهان‌شناسی بود. او در این حوزه به دستاوردهای زیادی دست‌یافته و به انیشتین دوم معروف است.

استیون از دوران کودکی اگرچه باهوش بود اما دانش‌آموز استثنایی و ممتازی نبود. او 17 ساله بود که وارد کالج دانشگاه آکسفورد شد و علی‌رغم علاقه به رشته‌ی ریاضیات، نتوانست در این رشته تحصیل کند؛ پس به سمت فیزیک و کیهان‌شناسی متمایل شد. او در دانشگاه از جمله دانشجویان برتر بین هم‌دوره‌هایش بود و در سال 1962 توانست با درجه‌ی عالی در رشته‌ی علوم طبیعی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شود. سپس برای تحصیل در دکترای کیهان‌شناسی وارد دانشکده‌ی ترینیتی هال کمبریج گردد. استیون هاوکینگ در سال‌های بعد در دانشگاه کمبریج در جایگاه استادی قرار گرفت و به تدریس مشغول شد.

بیماری استیون هاوکینگ

ابتلا به بیماری ALS در جوانی، موجب شد تا اعصاب حرکتی بدن استیون به‌تدریج تحلیل رفته و ماهیچه‌هایش ضعیف بشود. همین امر در نهایت موجب فلج عمومی اعضای بدن او شد. اما این قضیه تأثیری روی علم‌آموزی و یادگیری‌اش نداشت. او همچنان مسائل علمی مربوط به فیزیک و کیهان‌شناسی را دنبال می‌کرد.

استیون مفتخر به دریافت جوایز متعدد و چندین دکترای افتخاری است. همچنین عضو آکادمی علوم ایالات متحده آمریکا و انجمن پادشاهی بریتانیا نیز است.

2_ برایان تریسی

برایان تریسی Brian Tracy

Brian Tracy

حتماً برایان تریسی را می‌شناسید؛ یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین نویسندگان جهان در حوزه‌ی موفقیت و رشد فردی؛ و از محبوب‌ترین سخنرانان انگیزشی دنیا. برایان تریسی در کودکی و نوجوانی زندگی راحتی نداشت. او برای کسب روزی مجبور بود به مشاغل سختی همچون ظرف شستن، ماشین شستن و کارهای نظافتی، کارگری و کار در مزارع، کارخانه‌ها و کارگاه‌ها روی بیاورد. او به همین دلایل نتوانسته بود درس بخواند و تحصیلاتش را ادامه بدهد.

تغییر زندگی

در 23 سالگی اما زندگی او دچار تحول شد و با روی‌آوردن به فروش کارمزدی، مسیر جدیدی در پیش گرفت. با فروش آشنا شد و سفرهایی به‌دور دنیا کرد که مجموعه‌ی همه‌ی اینها از او فرد با تجربه‌ای ساخت. برایان عاشق یادگیری بود و برای فروش و کسب درآمد بیشتر مدام آموزش می‌دید.

برایان تریسی می‌گوید: “انسان در هر سنی و موقعیتی از زندگی که قرار دارد، می‌تواند زندگی خود را تغییر دهد” تلاش خودش هم مصداق همین جمله است. او که از دبیرستان تحصیلاتش را نیمه‌کاره رها کرده بود، در 30 سالگی تصمیم گرفت مجدداً درس بخواند. پس به تحصیل در دانشگاه پرداخت و توانست در رشته‌ی مدیریت از دانشگاه آلبرتا در کانادا فارغ‌التحصیل شود. بعد از آن مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته‌ی بازرگانی از دانشگاه کلمبیا دریافت نمود. برایان تریسی علاوه بر اینکه آموزش از طریق تحصیلات آکادمیک دانشگاه را انتخاب کرد؛ این را هم به ما نشان داد که برای یادگیری هیچ‌گاه دیر نیست و باید از تمام فرصت‌ها در زندگی استفاده کرد.

3_ جیمز واتسون

جیمز واتسون James Dewey Watson

جیمز واتسون

این دانشمند بزرگ متولد سال 1928 در شیکاگو است. او یک زیست‌شناس مولکولی، جانورشناس، زیست فیزیک‌دان و متخصص علم ژنتیک است. مهم‌ترین دستاورد علمی واتسون، کشف ساختار DNA است که به همراه سه دانشمند دیگر در این قضیه نقش مهمی دارد. جیمز واتسون 15 ساله بود که به دانشگاه شیکاگو وارد شد و طی یک برخورد اتفاقی با کتاب “زندگی چیست” اثر اروین شرودینگر مسیر زندگی‌اش متحول شد؛ و رشته‌ی تحصیلی‌اش را از پرنده‌شناسی به ژنتیک تغییر داد. او در سال 1947 در رشته‌ی جانورشناسی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و مدرک کارشناسی خود را دریافت نمود. سپس برای ادامه تحصیل در رشته‌ی ژنتیک وارد دانشگاه ایندیانا شد و توانست مدرک دکترای خود را در سال 1950 از این دانشگاه دریافت نماید.

واتسون در سال 1962 توانست جایزه‌ی نوبل فیزیولوژی و پزشکی را به همراه دو دانشمند دیگر دریافت کند.

افراد ایرانی:

1_ پروفسور محمود حسابی

پروفسور محمود حسابی؛ از افراد موفق تحصیل کرده

پروفسور محمود حسابی

دکتر حسابی یکی از چهره‌های برجسته در عرصه‌ی علم و فرهنگ و بنیان‌گذار فیزیک نوین ایران است. او در سال 1281 شمسی در تهران متولد شد و پدر و مادرش تفرشی بودند. پروفسور حسابی در طول عمر خود در رشته‌های مختلفی به تحصیل پرداخته است و چندین مدرک دانشگاهی دارد.

دکتر حسابی در 17 سالگی لیسانس ادبیات خود را از دانشگاه آمریکایی بیروت دریافت کرد. در 19 سالگی مدرک مهندسی راه و ساختمان گرفت. او همچنین در رشته‌های مختلفی همچون پزشکی، ریاضیات و نجوم به تحصیل پرداخته است. او توانست در سال 1925 میلادی در رشته‌ی مهندسی برق از مدرسه‌ی عالی برق پاریس فارغ‌التحصیل شود؛ و همچنین مدرک مهندسی معدن خود را از این شهر دریافت کند. دکتر حسابی سپس در سال 1927 مدرک دکترای فیزیک خود را از دانشگاه سوربن پاریس اخذ نمود.

پروفسور محمود حسابی علاوه بر تسلط به چهار زبان زنده‌ی دنیا (انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و عربی)، دستی در موسیقی داشت و می‌توانست ویولن و پیانو بنوازد. علاوه بر آن در چندین رشته‌ی ورزشی از جمله شنا توانمند بود.

به‌راستی که ایشان برای همیشه از بزرگ‌ترین مفاخر این مرزوبوم هستند.

2_ مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی؛ از افراد موفق تحصیل کرده

مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی، نابغه‌ی علم ریاضی، متولد سال 1356 در تهران است. پدر و مادرش برای تحصیل فرزندانشان را به هیچ کاری مجبور نمی‌کردند و فقط از آنها انجام کارهای باارزش را می‌خواستند. مریم در دوران تحصیل و به‌خصوص دبیرستان، بسیار بااستعداد و توانمند بود. او اولین دختری بود که موفق به دریافت مدال طلای المپیاد ریاضی شد. پس از به پایان رساندن دبیرستان وارد دانشگاه صنعتی شریف تهران شد و به تحصیل در رشته‌ی ریاضی محض دانشگاه پرداخت.

او پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد خود در این رشته؛ در سال 78 برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و وارد دانشگاه هاروارد شد. در زندگی پربار مریم میرزاخانی افتخارات زیادی نهفته که مجال بیان همه آنها در این مقاله فراهم نیست؛ اما اسم او به‌عنوان یک نابغه‌ی ایرانی پرافتخار در زمینه‌ی علم ریاضیات برای همیشه در تاریخ ماندگار شده است. متأسفانه مریم میرزاخانی پس از 4 سال مبارزه با بیماری سرطان در سال 1396 از دنیا رفت و با درگذشتش حسرتی بزرگ بر دل مردم این سرزمین بر جای گذاشت.

3_ انوشه انصاری

انوشه انصاری؛ از افراد موفق تحصیل کرده

انوشه انصاری

انوشه انصاری، اولین زن فضانورد ایرانی نیز از جمله افراد موفقی است که تحصیلات عالیه‌ی دانشگاهی داشته و به‌صورت آکادمیک به مطالعه‌ی علوم پرداخته است.

او متولد سال 1345 در شهر مشهد است؛ که در سن 18 سالگی به همراه خانواده‌اش به ایالت متحده آمریکا مهاجرت نمود. او مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتر از دانشگاه جرج میسون دریافت کرد. سپس برای تحصیل در رشته‌ی مهندسی الکترونیک در مقطع کارشناسی ارشد وارد دانشگاه جرج واشنگتن شد. انوشه انصاری مفتخر به دریافت جوایز زیادی است.

4_ حمید و سعید محمدی

حمید و سعید محمدی؛ از افراد موفق تحصیل کرده

حمید و سعید محمدی

برادران محمدی، مؤسسین سایت دیجی‌کالا هستند. هرکسی حتی اگر نام این دو برادر به گوشش نخورده باشد؛ با سایت دیجی‌کالا حتماً آشناست.

حمید محمدی در رشته‌ی مهندسی صنایع از دانشگاه خواجه‌نصیر فارغ‌التحصیل شده و سعید مدرک مهندسی مکانیک خود را از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات دریافت نموده است. این دو برادر سپس تحصیلات خود را ادامه داده و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌ی MBA شدند.

2 دیدگاه ها

  1. ناشناس

    من زن تحصیلکرده شدم ولی دوران تحصیلکرده خراب شدم تحقیر شدم درد کشیدم خجالت بکش نکبت من تحصیلکرده ام خیلی بیشتر لز خیلی ها جنده های تو چی بودن الا وبال مغز نخودی های مافیایی متفاوتم یعنی چی ما کالج میایم و نسبت به نسل قبل که سنتی بودن تحصیلکرده میشیم دروغ چرا دختر باید خوشگل مثبت آرایش کرده و به فکر رشد و پیشرفت کشور باشه دستکاری نکنه حق نداری اخلاق زیر سوال ببری وقتی اختراعات داریم بی شعور معشوقه نیستم تحصیلکرده هستم کیت میدلتون گفتم به نظرم زشته آدم متاهل تحصیلکرده باشه فاسد باشه مردم ازش انتظار بیشتری دارن مثل من که می خوام با مرد اهل عرق و مواد ازدواج کنم چه قدر اقشار احزاب هزار تا چیز داریم که البته اسمش شنیده بودم هرچند خدایان بیشتر برام کاربردی بود موندم پشم و ریش چه جوری جذابه اینکه دله دزد و معتاد دروغ چرا ارتباط نباید حذف شه از 18بچه ها باید ارتباط فرا گسترده داشته باشه مثل تارهای عنکبوت من تلگرام پیشنهاد میدم آبی رنگ احساس مثل رنگین کمان بر فراز دریای مواج لحظه ی گرگ و میش درهم آمیختگی ازدواج سفید یکی شدن هرچند من میگم وقتی میدونید کی هستید ازدواج کنید رعایت کنید من عشق شوهرم تو خودت بیشتر عاشق زن گرفتی الاغ خر بی شعور خر هرچی هستم تحصیلکرده ام یادت باشه همیشه جورابم خدایی منو تو بهم نزدیم الاغ خر نکبت پخمه

    fd

    • متن دیدگاه - www.sahel.soltan1401@gmail.com
    پاسخ
  2. ممد

    سلام ، خوب بود اما باید انگیزشی تل می بود …..

    fd

    • متن دیدگاه - ن
    پاسخ

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر