راه اندازی کسب و کار اینترنتی

توسط | دی 26, 1399 | کسب و کار | 0 نظر

24 دقیقه

امروزه با افزایش سرعت و پیشرفت تکنولوژی، گسترش شبکه‌های اجتماعی و رقابت بین شرکت‌ها در بازار، پیدا کردن مسیر موفقیت و کامیابی، دشوار به نظر می‌رسد؛ در حقیقت عاملی که این اوضاع را کمی پیچیده و مشکل می‌کند، سرعت تغییرات است. گاهی تغییرات محیطی به اندازه‌ای سریع و در مدت زمانی کوتاه اتفاق می‌افتد که سازگاری و همگامی با آن مشکل و پرهزینه خواهد بود؛ به عنوان مثال، راه‌حلی که شما قبلا برای مسئله‌ی خود انتخاب می‌کردید، امروز ممکن است دیگر آن کارایی سابق را نداشته باشد، حتی نوع نیاز مردم، خواسته‌های‌ آن‌ها و تقاضای بازار نیز هر لحظه در حال دگرگونی است، پس نحوه‌ی خدمت‌رسانی سازمان‌ها نیز می‌بایست متناسب با آن تغییر کند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای مشتریان خود باشند.

در این بین، تنها سازمان‌ها و موسساتی پابرجا خواهند بود که بتوانند سرعت رشد خود را با سرعت این تغییرات هماهنگ کرده و به طور مرتب خود را آپدیت و به‌روز‌رسانی نمایند، در واقع یک موسسه برای بقای خود نیاز دارد که همگام با تغییرات و تحولات محیطی حرکت کند؛ به این معنا که آموزش ببیند، ایرادات‌اش را اصلاح کرده، نواقص‌اش را برطرف نماید و پاسخگویی بهتر و سریع‌تری برای مشتریانش داشته باشد.

بیش از یک دهه است که کسب و کارهای اینترنتی جایگاه خود را در میان مشاغل امروزی در کشور ما باز کرده‌اند. امروزه دیگر آن تفکر قبل نسبت به شاغل بودن وجود ندارد که برای انجام شغلی خاص حتما مجبور باشید از خانه بیرون بروید. حالا به لطف تکنولوژی، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، می‌توانید حتی از منزل شخصی خودتان به فعالیت بپردازید و کسب درآمد کنید. در سال‌های اخیر نیز میزان تمایل مردم نسبت به کسب درآمد از اینترنت و راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی بیشتر شده و با پیشرفت فناوری و باز شدن دریچه‌های علم به روی بشر، روز به روز به تعداد مشاغل اینترنتی افزوده می‌شود؛ از طرف دیگر، در یک سال اخیر که جهان با ویروس خطرناک کرونا دست به گریبان شده است، بسیاری از مشاغل و کسب و کارها نیز با خطر سقوط و ورشکستگی مواجه شده‌اند و به همین علت، تعدادی از صاحبان کسب و کارهای حقیقی نیز به سمت راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی گام برداشته‌اند و یا کالا و محصولات خود را از طریق اینترنت به فروش می‌رسانند.

به نظر شما اصلا کسب و کار اینترنتی به چه معناست؟ کسب و کار اینترنتی، یعنی انجام فعالیتی پایدار در بستر اینترنت که منجر به کسب درآمد و به دست آوردن پول شود. شما به سه طریق می توانید از اینترنت کسب درآمد کنید که با هم مرور می‌کنیم.

راه اندازی کسب و کار اینترنتی

مدل‌های کسب درآمد از اینترنت

1_ فروش کالا: زمانیست که کالا یا محصولی حقیقی و قابل لمس را از طریق اینترنت به مشتری می‌فروشید؛ مثل پوشاک

2_ ارائه‌ی خدمت: زمانیست که شما محصول فیزیکی ندارید، اما خدمتی خاص را از طریق اینترنت برای مشتری انجام می‌دهید؛ مثلا طراحی سایت

3_فروش محتوا: محتوایی که می‌تواند به سه صورت متنی، صوتی و ویدئویی باشد و شما برای وب‌سایت خودتان یا دیگران آن را تولید می‌کنید.

در این مقاله ما می‌خواهیم به شما بگوییم که اگر کسب و کارتان را اینترنتی و آنلاین کنید و یا به طور مجزا یک کسب و کار اینترنتی راه بیا‌ندازید، هم می‌توانید احساس مفید بودن داشته باشید و هم برای خودتان اشتغال زایی کرده و کسب درآمد کنید.

مزایای راه اندازی کسب و کار اینترنتی

راه اندازی کسب و کار اینترنتی، مزایا و محاسن زیادی دارد که در ذیل به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1_ هزینه‌ی راه اندازی کسب و کار اینترنتی نسبت به تاسیس یک دفتر کار، بسیار کم و ناچیز است

تصور کنید می‌خواهید یک دفتر کار اجاره کرده و کارتان را شروع کنید. در نظر بگیرید که از همان آغاز، چه هزینه‌های سنگینی می‌بایست متحمل شوید. هزینه‌ی اجازه، دریافت مجوزها، آب و برق و گاز، مالیات، بیمه‌ی کارکنان، هزینه‌ی خرید و نگهداری وسایل، تعمیرات و ….؛ در صورتی که اگر کسب و کاری اینترنتی به راه بیاندازید، در بسیاری از این هزینه‌ها صرفه جویی خواهد شد؛ در واقع شما فقط کافی است که اینترنت، لپ‌تاپ یا تلفن هوشمند، ایده‌ی اولیه، ذهنی خلاق و پشتکار و پیگیری داشته باشید.

2_ هزینه‌ی تبلیغات و بازاریابی نسبتا کمی دارد

یک فروشگاه اینترنتی اگر به نحو شایسته و مطلوب ارائه‌ی خدمت کند، آوازه‌ی آن به سرعت می‌پیچد و مشتریان زیادی را به خود جلب می کند و نیازی به صرف هزینه‌های زیاد جهت تبلیغات نخواهد داشت.

3_گسترده بودن سطح فروش و محدود نبودن آن به یک منطقه‌ی جغرافیایی خاص

زمانی که شما کسب و کاری آنلاین داشته باشید، مشتریان شما فقط از منطقه‌ی جغرافیایی خودتان نخواهند بود. شما حتی می توانید محصول خود را به شهرهای دیگر و حتی خارج از کشور ارسال نمایید و یا به آن‌ها ارائه‌ی خدمت کنید.

4_کسب درآمد به صورت شبانه روزی و در تمام ساعات

یک کسب و کار اینترنتی مانند یک مغازه نیست و نیاز به حضور دائمی فروشنده یا صاحب کار ندارد. شما حتی می‌توانید در حالی‌که در خواب هستید، از طریق وب‌سایت‌تان فروش داشته باشید و کسب درآمد کنید. پرداخت‌ها هم از طریق درگاه بانکی موجود در سایت انجام گرفته و نیاز به اقدامی از طرف شما نخواهد داشت.

5 _ آپدیت و به روز بودن کسب و کار، متناسب با نیازهای جامعه

از آنجا که امروزه تعداد کثیری از مردم به اینترنت دسترسی داشته و تمایل زیادی به خرید‌های آنلاین دارند، شما نیز به عنوان یک فروشنده می‌بایست متناسب با نیازهای روز و همسو با پیشرفت تکنولوژی حرکت کرده و در این مسیر گام بردارید. در سال‌های اخیر بسیاری از کسب و کارهای فیزیکی و حقیقی نیز به فروش آنلاین روی آورده و محصولات‌شان را علاوه بر مغازه، در بستر اینترنت هم به فروش می‌رسانند؛ مثلا در حال حاضر، بسیاری از مغازه‌های عطاری و گیاهان دارویی، برای فروش اجناس خود صفحه‌ای در اینستاگرام باز کرده‌اند.

6_ در دسترس بودن همیشگی و ارائه‌ی خدمات آسان به مشتری

یک فروشگاه اینترنتی، همیشه در دسترس مشتری است تا او به راحتی بتواند از آن خرید کند. این فروشگاه به طور مرتب، اطلاعاتی از قبیل: موجودی کالاها، رنگ اجناس، سایز و تعداد آن‌ها را به روز رسانی می‌کند و با انجام این کار، خرید برای مشتری بسیار آسان می‌شود.

7_ امکان خرید آسان و کم هزینه برای مشتری

همان طور که اشاره شد، در یک وب‌سایت فروش آنلاین که همه چیز از جمله موجودی کالا، رنگ، تعداد، مدل و …. مشخص است، خرید برای مشتری آسان می‌گردد؛ علاوه بر آن کم‌هزینه‌تر هم خواهد بود. می‌پرسید چرا؟ چون مشتری اگر به دنبال کالا یا جنسی خاص باشد، به راحتی با کمی جستجو در اینترنت آن را پیدا کرده، سپس موجودی، رنگ و مدل آن را انتخاب می‌کند و با چند کلیک ساده آن را می‌خرد. به این شکل دیگر نیازی به وقت گذاشتن جهت رفت و آمد و بازدید از مغازه‌ها برای خرید آن کالا نخواهد بود.

اگر با دانستن مزایای یک کسب و کار آنلاین، علاقه‌مند شدید که شما هم برای خودتان کسب و کاری اینترنتی راه اندازی کنید، پیشنهاد می‌کنم ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید چون قرار است پیش نیاز‌ها و اقداماتی که برای راه اندازی آن لازم است را با هم مرور کنیم.

مزایای راه اندازی کسب و کار اینترنتی

مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی

1_ شناخت خود و آگاهی از علاقه مندی‌ها و توانایی‌هایتان

برای انجام هر کار جدیدی مثل راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی، اول از همه باید شناخت دقیقی از خودتان داشته باشید؛ یعنی علایق و سلایق‌تان را بشناسید و بدانید که چه استعدادها، توانایی‌ها و مهارت‌هایی دارید. علاقه نقش بسیار مهمی در شروع کارتان دارد. حال به نظر شما چرا علاقه داشتن به کاری مهم است ؟

زیرا اگر به انجام کاری علاقه داشته باشید، پس انگیزه‌ی کافی دارید تا آن را شروع کنید، از انجام آن به طور مداوم لذت می برید و حتی اگر ساعات طولانی صرف انجام آن کار کنید، خسته نمی‌شوید و همچنان ادامه می‌دهید. اگر کاری که می‌کنید را دوست داشته باشید، نهایت تلاش‌تان را می‌کنید تا آن را به نحو مطلوب و شایسته انجام دهید؛ نواقص کارتان را برطرف می‌کنید و دل‌تان می‌خواهد که در آن زمینه از رقبایتان پیشی بگیرید، پس داشتن علاقه، موتور انگیزه‌ی شماست برای راه اندازی یک کسب و کار جدید.

شاید سوال کنید چگونه بفهمیم به کاری علاقه داریم؟

اول باید این سوال‌ها را از خودتان بپرسید و خوب فکر کنید تا پاسخ مناسب را دریابید:

  • چه کاری را بیشتر از بقیه دوست دارید انجام دهید و از انجام آن لذت می‌برید؟
  • چه کاری را بهتر از دیگران انجام می‌دهید؟
  • اگر ساعت‌ها مشغول انجام چه کاری باشید از آن خسته نمی‌شوید؟
  • چه کاری یا چه چیزی را خوب می‌توانید به دیگران آموزش بدهید؟
  • چه مهارتی بلدید؟ یا چه استعداد ویژه‌ای دارید؟

پاسخ این سوال‌ها به شما کمک می کند تا علاقه‌تان را شناسایی کرده و راه‌تان را پیدا کنید.

2_ پیدا کردن ایده

پس از آنکه علاقه‌تان را پیدا کردید و دریافتید که مثلا از انجام کارهای هنری لذت می‌برید، در قدم بعدی باید به دنبال ایده‌ای باشید تا آن را پیاده کنید، البته این نکته را مدنظر داشته باشید که ایده‌ی اولیه برای آن‌که شما را به پول برساند و بتوانید از آن کسب درآمد کنید، می بایست ایده‌ای کاربردی باشد؛ کاربردی یعنی حداقل یکی از این دو ویژگی را داشته باشد: مشکلی را حل کند یا نیازی را برطرف نماید. برای هر کدام مثالی ذکر می کنیم تا بهتر متوجه شوید.

ایده‌ی حل مشکل: اگر به مشکلاتی که در سطح جامعه و نیازهای مردم وجود دارد فکر کنید، ایده‌های زیادی به ذهن‌تان می‌رسد؛ برای مثال ایده‌ی تاکسی اینترنتی برای حل مشکل جا‌به‌جایی و رفت و‌آمد مردم مطرح شد. با تاکسی اینترنتی، شما می‌توانید در هر نقطه‌ای از شهر به جای این‌که چندین دقیقه منتظر تاکسی بمانید، از طریق اینترنت وسیله‌ی نقلیه‌ای گرفته و به سرعت به مقصد دل‌خواه‌تان برسید، حتی به امنیت شما در طول مسیر نیز فکر شده و مسافر به راحتی به  اطلاعات فردی، عکس راننده، شماره‌ی تماس او و شماره پلاک ماشینش دسترسی خواهد داشت و خیالش آسوده‌تر خواهد بود.

ایده‌ی رفع نیاز: ایده‌های زیادی هستند که برای رفع نیاز طراحی شده‌اند، مثلا یادتان می‌آید زمانی که پس از شروع ویروس کرونا مجبور بودیم ساعت‌های طولانی ماسک بزنیم، چقدرگوش‌هایمان خسته می‌شد و درد می‌گرفت؟ پس به وسیله‌ای نیاز داشتیم تا میزان این فشار و درد را از گوش‌هایمان کم کند؛ برای رفع این نیاز، فردی بند نگهدارنده‌ی ماسک صورت را طراحی کرد، وسیله‌ای پلاستیکی که پشت سر یا گردن قرار می‌گرفت و برای آویزان کردن کش ماسک بین شیارهای آن استفاده می‌شد. این ایده در آن زمان بسیار مورد توجه قرار گرفت و به سرعت به تولید انبوه رسید. اگر باز هم فکر کنید، ایده‌های زیادی به ذهن‌تان می‌رسد، کافیست نگاهی تیز بین داشته باشید.

پیدا کردن ایده کسب و کار اینترنتی

3_ تحقیق و تفحص، مشورت با متخصصان و شناخت بازار برای پیاده سازی ایده

وقتی ایده‌ی اصلی کارتان را پیدا کردید، باید شناخت خوبی از بازار به دست آورید، مثلا این‌که رقبای شما در زمینه‌ی کاری‌تان چه کسانی هستند و در چه جایگاهی قرار دارند. باید نیازها و انتظارات مردم را بشناسید تا بتوانید پاسخگویی مناسبی داشته باشید. برای همه‌ی این‌ها باید تحقیق کرده، جستجو کنید و هر لحظه به دنبال یادگیری باشید. در این میان می‌توانید در دوره‌های آموزشی شرکت کنید، مشاور خصوصی بگیرید و یا با کارشناسان آن حوزه مصاحبه کرده و از نظرات و تجربیات‌شان استفاده نمایید.

تحقیق برای شروع کسب و کار اینترنتی

4_ تعیین بستر مناسب جهت شروع کسب و کار ( راه اندازی وب‌سایت ، باز کردن صفحه‌ی کاری در اینستاگرام و …)

با توجه به وسعت کار شما و علاقه و تمایل شخصی‌تان، می‌توانید برای کسب و کار خود یک وب‌سایت طراحی کرده و یا صفحه‌ی اینستاگرام بزنید که ما به شما توضیحاتی راجع به هر دوی این‌ها ارائه می دهیم:

راه اندازی یک وب‌سایت

طراحی وب‌سایت کار پیچیده‌ای نیست اما تخصصی است. اگر خودتان تا به حال در این زمینه کار نکرده‌اید یا هیچ سررشته‌ای ندارید می توانید از بخش طراحی سایت مجموعه 5درصدی‌ها کمک بگیرید که کار طراحی سایت را انجام می‌دهند و یا افرادی که در این زمینه متخصص و کار بلد هستند.

برای طراحی سایت، می توانید از وردپرس هم استفاده کنید. وردپرس یک نرم افزار تحت وب است که در دسته‌ی سیستم‌های مدیریت محتوا (content Management System) قرار می‌گیرد. با استفاده از وردپرس، شما می‌توانید بدون دانش کد نویسی، وب‌سایت فروشگاهی خود را طراحی کرده و با استفاده از افزونه‌ها و قالب‌های آن، شکل و شمایلی دلخواه به وب‌سایت‌تان بدهید و هر جا که لازم بود، تغییرات مناسب را اعمال کنید.

در طراحی سایت به مواردی می بایست توجه نمایید:

نام دامین: که خودتان با توجه به حوزه‌ی کاری‌تان آن را انتخاب می‌کنید.

انتخاب هاست:  همان شرکتی است که در واقع میزبان سایت شماست و اطلاعات و محتویات سایت، در آن ذخیره می‌شود.

پشتیبانی سایت، سئوی مطالب و …. که در پس هر کدام از این‌ها دنیایی از حرف و مطلب نهفته است و در این‌جا به دلیل طولانی شدن مطلب، به توضیح آن‌ها نمی‌پردازیم، اما شما می‌توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، اطلاعات‌تان را در این زمینه بالا ببرید.

پس از راه‌اندازی سایت، نوبت به این می‌رسد که شما برای وب‌سایت‌تان تولید محتوا کنید. در این زمینه باز هم می‌توانید از افرادی کمک بگیرید که در این زمینه تبحر دارند و البته خودتان هم می‌توانید تولید محتوا کنید، چون کار سختی نیست. تولید محتوا به این معناست که شما باید برای محصولات و خدماتی که ارائه می‌کنید، اطلاعات و توضیحات درست و مناسبی به مخاطبان‌تان بدهید. این اطلاعات می‌تواند تصویر باشد (مثل عکس محصول شما از زوایای مختلف)، می‌تواند متن باشد (مثل توضیحاتی کامل و شفاف راجع به اندازه، سایز و تعداد محصول، ویژگی‌ها و کاربردهایی که دارد و …) و یا محتوای ویدئویی باشد (مثل ویدئویی از نحوه‌ی کار با یک وسیله، نقد و بررسی یک کالا و …).

تولید محتوا بخش مهمی از کار شماست. اطلاعات‌تان می‌بایست صادقانه و درست، کامل و دقیق باشد، هر گونه ابهامی را برطرف کرده و به سوالات احتمالی پاسخ دهد. یادتان باشد به طور مرتب اطلاعات سایت‌تان را به روز رسانی کنید.

طراحی سایت برای کسب و کار اینترنتی

5_  تبلیغات و بازاریابی جهت جذب مشتری

در این مرحله، دیگر باید به فکر جذب مشتری باشید. پیشنهاد می‌کنم اطلاعات‌تان را در زمینه‌ی فروش و بازاریابی بالا ببرید و در این حوزه به طور مرتب آموزش ببینید و کتاب بخوانید. جذب مشتری وفادار، یک شبه اتفاق نخواهد افتاد، چون یک روند است و مدتی باید برای آن وقت بگذارید، پس ادامه دهید و ناامید نشوید.

راه اندازی یک صفحه‌ی اینستاگرام

یکی از ساده‌ترین و محبوب‌ترین راه‌ها برای نمایش محصولات و خدمات‌تان در کسب وکارهای اینترنتی، ساختن یک پیج اینستاگرام است. پیج‌های اینستاگرام می‌تواند شخصی (Personal account)، کریتور(Creator account) و یا بیزینسی (Business account) باشد که شما به عنوان یک فروشنده می‌بایست پیجی بیزینسی داشته باشید. پیجی که فقط مخصوص کسب و کارتان باشد و کاملا از پیج شخصی شما جداست، پس از افتتاح پیج، کار شما به عنوان گرداننده‌ی این صفحه شروع می‌شود. شما هم می‌توانید خودتان مدیریت صفحه را در دست بگیرید و هم مدیریت پیج اینستاگرام خود را به ما بسپارید.

در یک پیج اینستاگرام فروشگاهی، نکاتی هست که می بایست دقت کرده و آن‌ها را رعایت کنید. ما این نکات را با شما در میان می‌گذاریم:

1_ صفحه‌تان را بیزینسی کنید

به این طریق می‌توانید به عنوان ادمین پیج، آمارهای زیادی را ببینید. اطلاعات ریزی مانند تعداد فالوئرها، اینکه آن‌ها از کدام شهر و کشور هستند و رنج سنی آن‌ها چقدر است، به شما نمایش داده می شود، همچنین اطلاعاتی از قبیل این‌که چه تعداد افراد پست‌های شما را بازدید کرده‌اند، چه تعداد آن‌ها را ذخیره کرده و چه تعداد پست‌ها را برای دیگران ارسال کرده‌اند و بسیاری اطلاعات دیگر به شما نشان داده خواهد شد.

حال از این اطلاعات چه استفاده‌ای می‌شود؟ با در اختیار داشتن این اطلاعات، شما می‌توانید صفحه‌ی کاری خود را به طور مرتب رصد کنید و برای ارتقای آن بکوشید؛ به عنوان مثال بدانید که در چه ساعتی بهتر است پست و استوری بگذارید تا بازدید پیج شما بیشتر شود؟  همچنین می‌توانید از علاقه‌مندی‌های مخاطبان خود باخبر شوید.

2_ بیوی پیج‌تان را به شکلی اصولی و جذاب بنویسید

مهمترین قسمت یک پیج که در نظر مخاطبان می‌آید، بیوی یک پیج است. شما تنها چند ثانیه وقت دارید تا با یک بیوی مناسب، یک بازدید کننده‌ی معمولی را به یک فالوئر واقعی تبدیل کنید. برای پیج‌های فروشگاهی، عکس پروفایل پیج شما می‌تواند لوگوی اختصاصی یا شکلی نمایانگر محصولات‌تان باشد. نام کاربری و نام صفحه‌ی شما هم می‌بایست دقیقا متناسب با حوزه‌‌ی کاری شما باشد. برای اعتماد بیشتر مخاطبان، می‌توانید آدرس دقیق و شماره تماس‌های فروشگاه‌تان را اضافه کنید.

در بیو، تعداد کاراکتر محدود است، پس به طور خلاصه توضیح کوتاهی راجع به حوزه‌ی کاری‌تان و اینکه چه کاری قرار است انجام دهید، ارائه کنید. ذکر کردن بعضی اطلاعات ضروری است؛ مثلا اینکه بنویسید از سراسر کشور سفارش قبول می‌کنید و ارسال به همه‌ی شهرهای ایران دارید.

از هایلایت‌های پیج‌تان غافل نشوید. پیج‌های فروشگاهی در خصوص هر یک از موارد زیر می‌توانند اطلاعاتی دسته بندی کرده و آن را به صورت هایلایت در صفحه‌ی خود ذخیره کنند؛ از جمله: آدرس و شماره‌ی تماس فروشگاه، نام و نوع محصولاتی که می‌فروشند، رضایت مشتریان، توضیح در مورد ارسال کالا ( اینکه ارسال رایگان دارند یا هزینه‌ی ارسال با مشتریست، اینکه ارسال به سراسر کشور یا خارج از کشور دارند یا خیر )، تخفیف‌های ویژه و ….

3_ به نحوه‌ی چینش پست‌ها و زیبایی ظاهری پیج توجه کنید

از آنجا که صفحه یا پیج کاری شما دقیقا مانند ویترین فروشگاه شماست، پس نباید از زیبایی بصری و جلوه‌ی ظاهری پیج‌تان غافل شوید. سعی کنید قالبی خاص، متشکل از دو یا سه رنگ برای آن انتخاب کرده و پست‌هایتان را بر اساس آن چینش کنید. پست‌های شما بهتر است از نظم خاصی پیروی کنند؛ مثلا می‌توانید در آن‌ها به صورت یکی در میان، پله‌ای یا پازلی از یک رنگ خاص استفاده کنید و به همین ترتیب دوباره آن را تکرار کنید.

4_ از محصولات‌تان عکس های با کیفیت بگیرید.

از آنجا که اینستاگرام، بیشتر یک شبکه‌ی اجتماعی عکس محور است، پس برای جذب مخاطب چاره‌ای ندارید جز این‌که به کیفیت عکس‌هایتان دقت کنید. سعی کنید از محصولات‌تان عکس‌های با کیفیت، واضح و از زوایای مختلف بگیرید تا مشتری بتواند به راحتی برای خرید تصمیم بگیرد.

5_در پست‌هایتان اطلاعات کامل، درست و مناسبی در مورد محصول قرار دهید

هر پست شما در صفحه تنها شامل یک عکس نمی‌شود، بلکه برای هر پست می‌بایست کپشن مناسب نیز ارائه کرد. باید ویژگی‌های محصول، کاربرد، نحوه‌ی راه‌اندازی، تعداد، رنگ، جنس، سایز و قیمت محصولات‌تان را ذکر کنید. هر چه در پست‌ها اطلاعات و توضیحات بیشتری به مشتری ارائه کنید، تعداد سوال‌های احتمالی که ممکن است از شما بپرسند کمتر خواهد شد و به این ترتیب در وقت و انرژی شما هم صرفه جویی می‌شود.

6_ هر روز استوری بگذارید و محتوای مفید و مرتبط تولید کنید

ارتباط‌تان را از طریق استوری‌های هر روزه با مشتری‌ها حفظ کنید. اگر به مشتری اطلاعات بیشتر و اضافه‌تری از آنچه می خواهد ارائه کنید، در ذهن او ماندگار خواهید شد و احتمال خریدش از شما بیشتر می شود.

7_ پاسخگویی سریع و مناسبی به مشتری داشته باشید

به سوالاتی که در کامنت یا دایرکت اینستاگرام از شما پرسیده می‌شود، به خوبی و با آرامش پاسخ دهید. سعی کنید به عنوان یک فروشنده برخورد مناسبی داشته باشید، صبور بوده و به مشتری در انتخابش کمک کنید. هیچ سوالی را بی‌پاسخ نگذارید و در کمترین زمان ممکن به آن‌ها رسیدگی کنید.

8_ارسال و تحویل به موقعی داشته باشید

هم به سلامت کالای ارسالی توجه کنید و هم به زمان ارسال آن. مشتری پس از واریز مبلغ و خرید کالا، دوست دارد که هر چه سریع‌تر آن را تحویل بگیرد، پس در اسرع وقت برای ارسال آن اقدام کنید.

تبلیغات و بازاریابی کسب و کار اینترنتی

توصیه‌ی ما در پایان به شما این است که هر لحظه در حال یادگیری باشید. نواقص کار را برطرف کنید. به انتقادات و پیشنهادات دریافتی فکر کنید و ساده از کنار آنها نگذرید. شاید بتوانید با عمل کردن به برخی پیشنهادات بهتر از قبل کار کنید و به درآمد بیشتری برسید و بالاخره اینکه برای جذب مشتری های بیشتر تلاش کنید و خسته نشوید.

همانطور که ملاحظه کردید، راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی اصلاً سخت نیست، فقط اصول و قواعدی دارد که شما با رعایت آن‌ها زودتر و بهتر به نتیجه می‌رسید. داشتن یک کسب و کار اینترنتی و تلاش برای ارتقای آن به شما حس اعتماد به نفس و شادمانی می‌دهد، پس سعی‌تان را بکنید. شروع کنید و زود ناامید نشوید، ضمنا یادتان باشد تنها به نتیجه‌ی کار فکر نکنید و از مسیر هم لذت ببرید.

دانلود PDF راه اندازی کسب و کار اینترنتی

دانلود پاورپوینت راه اندازی کسب و کار اینترنتی

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت