فهرست مطالب این مقاله
در سرتاسر جهان، مردم تمایل زیادی برای راه اندازی کسب و کار خانگی دارند؛ به طوری که نیمی از کسب و کارها در آمریکا، بر پایهی یک کسب و کار خانگی بنا شدهاند. معمولاً شغلهای دولتی و شرکتی و یا شغلی که برای دیگران کار کنید، دغدغهی کمتری نسبت به شغلی که تمام امتیازات و مسئولیتش با خودتان باشد برای شما دارد، اما یک کسب و کار خانگی موفق، میتواند اختیار عمل بیشتر و سود بیشتری برای شما به همراه داشته باشد. اگر شخصیت ریسک پذیر و خلاقی دارید و از هر فرصتی برای افزایش اعتبار و سرمایهتان استفاده میکنید، پس شما اولین معیار برای راه اندازی یک کسب و کار خانگی که مختص به خودتان باشد را دارید.
در این مقاله، هدف ما این است که از ابتداییترین مراحل راه اندازی یک کسب و کار که پیدا کردن یک ایده سودآور است، تا انتهاییترین مراحل آن که رسیدن به سود و در واقع عملی شدن ایدهتان است به شما کمک کنیم!
طبق تجربهی من و خیلی از آدم هایی که داستان زندگیشان را خواندهام، هر آدمی در هر شرایطی میتواند به موفقیت برسد، فقط اگر اراده و عزم رسیدن به قله را داشته باشد.
نیروی ارادهی آدمها طوری است که میتواند هر کاری را که دوست دارند انجام دهند، اما چرا همه به این نیرو دست پیدا نمیکنند و فقط 5 درصد مردم جهان موفق هستند؟ چون آن افراد برای زندگی خود برنامهریزی کردهاند و هدف دارند و از همان دوران دانشگاه و یا حتی مدرسه، میدانستند میخواهند در آینده چه کاری انجام دهند!
خیلی از آدمهای موفق از خانه شروع کردهاند!
رابرت هرجاوک شخصی بود که با پشت سرگذاشتن مشکلات اقتصادی زیاد، پس از اخراج از شرکتی که در آن کار میکرد، نا امید نشد و در گاراژ خانهاش شرکت خود را در زمینهی یکپارچهسازی امنیت اینترنت با نام BRAK systems راه اندازی کرد و ۱۰ سال بعد، آن را به مبلغ ۳۰ میلیون دلار فروخت.
در کسب و کار خانگی، مزایا و امنیت فکری بسیار بالاتری از کسب و کارهای بیرون از خانه برای شما مهیا است و شما نیازی نیست که نگران اجارهی مکان، هزینهی استخدام کارمند و خرید تجهیزات و … باشید؛ به همین دلیل است که اکثر افراد میگویند، کسب و کارهای خانگی مقرون به صرفه هستند و سود شما را بابت هزینههای اضافی هدر نمیدهند.
هزینهی راه اندازی یک کسب و کار خانگی در ایران، حدود ۱ تا ۱۰ میلیون تومان است و شما میتوانید با چنین سرمایهی کمی در خانه، کار را استارت بزنید. شاید در ابتدا یک مقدار ریسک به نظر برسد، اما وقتی شما قبل از انجام آن کار تحقیق کرده باشید و از کسانی که تجربه دارند مشورت بگیرید، حتما با پشتکار و صبر، موفق میشوید که به هدفتان برسید، فقط این نکته را در نظر بگیرید که تا جایی که میتوانید خرج اولیه را پایین بیاورید.
راه اندازی کسب و کار خانگی و ایجاد شغل برای زنان
در ایران، میزان بیکاری زنان ۱۷۰ درصد بیشتر از مردان است و به دلایل بسیار زیادی، زنان از کار کردن بیرون از منزل منع میشوند و یا خودشان دست میکشند. کسب و کار خانگی راهیست که بسیاری از مشکلات کار بیرون از خانه را ندارد و از لحاظ داشتن ساعت کاری منعطف، آرامش بیشتر در محیط خانه، رسیدگی به امور منزل و بچهها برای خانمها مناسبتر است. یکی از مزیتهای قابل توجه کسب و کار خانگی، این است که شما میتوانید بین کار و زندگیتان تعادل برقرار کنید و حتی در صورت به وجود آمدن مشکلی در زندگی شخصی، نگران مرخصی و ترک کردن محل کارتان نباشید.
چگونه یک کسب و کار خانگی را راه اندازی کنیم؟
۱_ همه چیز از یک ایده شروع میشود!
هر یک از ما ممکن است در یک زمینه، مهارت و علاقه داشته باشیم، اما تا به حال به فکر استفاده از آن و حتی کسب درآمد نیفتاده باشیم، همین مهارت میتواند یک ایده برای شروع یک کار ایجاد کند. بعضی وقتها اتفاق میافتد که شما اصلاً تا به حال دست به یک کار نزده باشید، اما با یک اتفاق و یا دیدن فردی که آن کار را انجام میدهد، متوجه شوید شما هم میتوانید از آن کسب درآمد کنید؛ مثلاً شاید برای اولین بار رابرت هرجاوک هم نمیدانست میتواند در کارهای کامپیوتری موفق شود، اما با متقاعد کردن هیئت مدیرهی شرکت به اینکه شش ماه بدون حقوق برای آنها کار کند و بعد آنها تصمیم به استخدام او بگیرند، توانست مهارتهای بسیار ارزشمندی به دست بیاورد.
۲_ آیا شما در این کار موفق میشوید؟
خیلی از کارها هستند که به غیر از علاقه، به توانایی شما هم بستگی دارند؛ کاری را انتخاب کنید که به قول معروف در انجام دادن آن حیران نمانید. اعتماد به نفس داشته باشید، اما غرور نه! اگر شما بدون هیچ زمینه و مهارتی در آن کار، به خودتان مغرور شوید و بگویید من حتماً میتوانم این کار را انجام بدهم، شکست میخورید؛ مثلا راه اندازی یک کسب و کار آرایشی بهداشتی، به اطلاعات و تجربه نیاز دارد و راه اندازی یک گلخانهی خانگی حتماً به آموزش و مکان مناسب احتیاج دارد.
۳_ مشورت کردن
با کسانی که مشابه کار شما را انجام میدهند، حتماً مشورت کنید؛ شاید از یکی دو نفر جواب درستی نشنوید، اما حتماً کسی پیدا میشود که با دلسوزی، شما را راهنمایی کند. مشورت کردن خیلی وقتها جلوی ضرر را میگیرد و راه موفقیت را برای شما کوتاه میکند؛ به عنوان مثال کسی که میخواهد در خانه لباس بفروشد، باید بداند که چه نوع پارچه و مدلی طرفدار بیشتری دارد و سرمایهاش را با خرید لباسهایی که باعث جذب مشتری نمیشوند، هدر ندهد.
۴_ آماده سازی مواد اولیه و به دنبال آموزش رفتن
اگر کاری که میخواهید انجام دهید نیاز به آموزش دارد، حتما آموزش ببینید و تا حد امکان هزینه برای آموزش نپردازید؛ مثلاً در مقابل آموزش، کاری برای فرد مورد نظر انجام دهید یا محصولی به آن فرد بفروشید. اگر هم که به وسیله و مواد اولیه احتیاج دارید، تا حد امکان هزینهی خرید را پایین بیاورید، اما از کیفیت محصولتان کم نکنید.
۵_ تعیین ماهیت کسب و کار و گذاشتن یک اسم برای آن
دقیقا برای خودتان و مشتری مشخص کنید که چه کاری انجام میدهید و یا کار شما در مقابل موردهای مشابه چه مزیتهایی دارد. سعی کنید خاص باشید؛ چه از لحاظ کیفیت کار، چه از لحاظ برطرف کردن نیازهای مشتری! مثلا میتوانید محصولات مراقبت پوستی بفروشید که شاید قیمت بالایی دارند، اما تاثیرشان صد درصدی است و یا شیرینی فروشی که برای بار اول شیرینیهایش را رایگان در اختیار دیگران قرار میدهد تا اگر راضی بودند، باز به او مراجعه کنند.
۶_ معرفی کسب و کارتان به اطرافیان
ارائهی خدمات را از اطرافیانتان شروع کنید. فکر نکنید فقط غریبهها باید از شما خرید کنند. اول از خانواده و همسایهها و آشنایان شروع کنید و خیلی از انتقادها را از آنها دریافت کنید تا به بهبود کارتان کمک شود. این کار مثل فروش به آدمهایی که در فاصلههای دورتری از شما قرار دارند، دارای هزینه نیست و میتوانید همان اول کارتان، بازگشت سرمایهی خوبی داشته باشید، آن هم بدون پرداخت هزینههای اضافی برای تبلیغات!
۷_ ورود به فضای مجازی
کار کردن در فضای مجازی هم آسان است و هم سخت؛ این بستگی به شما دارد که چقدر با این فضا آشنایی داشته باشید و آموزشهای مربوط به آن را دیده باشید. مثل هر کاری، کار کردن در فضای مجازی هم نیاز به ترفندها و مهارتهای ارتباطی خاصی دارد که در مقالهی «چگونه از طریق اینستاگرام میلیونر شویم؟» تا حد زیادی کار با اینستاگرام را برای شما توضیح دادهایم.
در این فضا شما احتیاج به نمای ظاهری زیبا، اعتماد سازی، تبلیغات و صبر و حوصله زیاد دارید تا پیشرفت کنید.
۸_ فروش
مرحلهی آخر، فروش محصولات یا خدمات شماست. فروش همیشه برای یک فروشنده، اعتماد به نفس و شادابی خاصی به همراه دارد، چون به او این احساس را میدهد که بالاخره توانسته کاری را تا انتها پیش ببرد و موفق شود، اما به فروش رساندن یک محصول، نیاز به طی مراحل قبل دارد و گاهی حتی صبر زیاد که اکثر افراد ندارند.
برخلاف تصور خیلیها، فروش، یک مهارت خاص است و فروشندهی حرفهای دارای یک استعداد فوق العاده که به او در خیلی جاها کمک خواهد کرد.
امیدوارم همهی شما یک روز این حس خوب فروشندگی محصولات و خدمات خودتان را تجربه کنید و از آن سود زیادی به دست بیاورید .
به طور کلی کسب و کارهای خانگی سود زیادی ندارند، چون فقط بر روی فرایند فروش تمرکز میکنند و به جوانب دیگر کار توجهی ندارد. اگر به دید بلندمدت به کسب و کارتان نگاه کنید، متوجه میشوید که باید روی بهبود کیفیت محصولاتتان، افزایش اعتماد مشتری و برطرف کردن نیازهای او کار کنید تا ماندگار شوید و مثل خیلی از کسب و کارهای کوچک، زود از این چرخه خارج نشوید.
0 نظر