منتور کیست و منتورینگ چیست؟

توسط | دی 12, 1399 | استارتاپ, کسب و کار, موفقیت | 0 نظر

8 دقیقه

با پیشرفت در زمینه‌ی دیجیتال و وارد شدن به سیستم استارتاپی، با اصطلاحات و واژه‌های جدید و تخصصی آشنا می‌شوید که برای پیشرفت بیشتر در زمینه‌ی استارتاپ، باید با مفهوم آن‌ها آشنا شوید.

منتور، به کسی می‌گویند که در کاری دارای تخصص و مهارت خاصی باشد و بتواند آن را به دیگران آموزش بدهد. یک منتور به کارمندان و یا زیردستانش بر اساس تجربه‌های خود آموزش‌های لازم، اعم از: به دست آوردن اعتماد به نفس برای رشد در حیطه کاری و بهبود مهارت‌های فردی را می‌دهد. این کمک و حمایتِ منتور، بر اساس تجربه‌های شخصی خود منتور است که به همین دلیل بهتر از سمتِ دیگران قبول خواهد شد.‌

به طور طبیعی اگر کسی در کاری تجربه‌ی شخصی داشته باشد و شکست و موفقیت‌های متعددی را در کارنامه‌ی کاری‌اش درج کرده باشد، می‌تواند دیگران را از خطرها و یا راه های کوتاه و بلند موفقیت، آگاه کند.

یک منتورِ کسب و کار، با توجه به رشد و توسعه‌ی مهارت های کارمندانش، با حمایت و پشتیبانی از آن‌ها کمک خواهد کرد تا هدفی برای خودشان تعیین کنند، ارتباطات جدی بگیرند و منابع را به خوبی بشناسند؛ در این صورت یک منتور، به عنوان یک الگو و مشاوری کارکشته برای کارمندانش عمل می‌کند، این عملکرد بر اساس نیازهای کارمندان می‌تواند متغیر باشد.

اهمیت داشتنِ یک منتور برای کسب و کار، زمانی مشخص می‌شود که شما متوجه می‌شوید خیلی‌ها از در اختیار گذاشتن تجربیات و علت موفقیت‌شان با شما امتناع می‌کنند و دوست ندارند شما هم مثل آن‌ها موفق شوید. یک منتور خوب، با دلسوزی این کار را برای شما انجام می‌دهد و مهارت‌ها و دانش خود را با کارمندان جوان و تازه‌کار در میان می‌گذارد و از آنجایی که خودش تجربه‌ی تازه کار بودن و مواجهه با سختی‌ها را داشته، پس با همدلی بیشتری این کار را انجام می‌دهد.

بر اساس آمار، منتورها به بالا بردن اعتماد به نفس و مهارت کارمندها کمک می‌کنند و کارمندانی که دارای رضایتمندی از عملکرد خود هستند، به حرکت کسب و کار و آن سازمان به سمت جلو کمک می‌کنند؛ به همین دلیل بهتر است که اگر شما کسب و کاری دارید و به دنبال استخدام کارمندانی برای مجموعه‌ی خود هستید، حتماً اول برنامه‌ی منتورینگ صحیح و راهبردی برای شروع کارتان در نظر بگیرید.

منتورینگ، یک رابطه‌ی حرفه‌ای است که در طی آن فردی باتجربه و آگاه، به شخص دیگری که نیازمند تجربیات اوست، کمک می‌کند تا مهارت و دانشی را در زمینه‌ای مشخص، بیاموزد.

معنای منتورینگ به ظاهر ساده است، اما در عمل و موقع به اجرا درآوردن آن، چالش برانگیز است و در واقع می‌شود گفت: آموزش درست و آموزگاری صبور و آگاه بودن از دست هر کسی بر نمی‌آید.

منتور کیست و منتورینگ چیست

تفاوت کوچ ( coach) و منتور ( mentor) در چیست؟

تعریف کوچ

دریک کسب و کار، همیشه به مغز متفکری نیاز است که به دنبال برنامه‌ریزی بر روی مهارت‌ها و اهداف مجموعه باشد و اتفاقات را از قبل بررسی کند. کوچ، با تجزیه‌ی مهارت‌ها و بررسی اهداف، وظایف و کارهای مشخصی را تعیین کرده تا در یک دوره‌ی زمانی مشخص انجام شود و در نتیجه با نظارت بر انجام آن کارها، به پیشرفت و رشد کسب و کار کمک می‌کند. در واقع کوچ با شناسایی و اولویت‌بندی موقعیت‌ها بر اساس اهمیت آن‌ها، کار را برای بسیاری از کسب و کارهای سردرگم، راحت می‌کند و به آنها نظم می‌بخشد.

کار کوچ این است که به جنبه‌های مختلف یک مجموعه، از جمله : اهداف فروش، موضع گیری بازاریابی، مهارت‌های ارتباطی درست، ساخت یک تیم کارآمد و رهبری آن و … نظارت کند.

داشتن یک کوچ، کسب و کارها را مجبور می‌کند تا نگاه دقیق‌تری به رویکردها و تصمیماتشان داشته باشند و بر اساس هرچه پیش آید خوش آید پیش نروند؛ بلکه برای هر تصمیمی برنامه داشته باشند و برای آینده‌ی کسب و کارشان چشم انداز تعیین کنند. خود کوچ نیز در این راه، بیشترین کمک را در طی کردن مراحل موفقیت کسب و کارها می‌کند.

تفاوت کوچ و منتور :

منتورینگ فرآیندی طولانی است و به طور غیررسمی و بر اساس احترام و اعتماد متقابل افراد به هم پیش می‌رود، اما کوچینگ فرآیندی کوتاه مدت و رسمی است. منتور‌ِ کسب و کار به کارمندهای تازه کار کمک می‌کند تا پیشرفت کنند، در حالی که یک کوچ، سازمان یافته‌تر و در راستای به موفقیت رساندن یک مجموعه یا کسب و کار کمک می‌کند.

ویژگی‌های منتورینگ خوب چیست؟

۱_ ارزش قائل شدن برای افراد : درست است که شما به عنوان یک منتور، حکم یک مربی را دارید، اما سعی کنید رابطه‌تان با کارمندانتان مثل رابطه‌ی رئیس و زیردست نباشد؛ بلکه با آن‌ها مثل دوست خود رفتار کنید. به استعدادها و ایده‌های آن‌ها اهمیت دهید و سعی کنید در پیشرفت آن‌ها بیشترین سهم را داشته باشید.

۲_ ایجاد احترام و اعتماد متقابل : سعی کنید با کسانی که به آن‌ها آموزش می‌دهید، با احترام رفتار کنید و به آن‌ها هم تفهیم کنید که همین رفتار را با شما داشته باشند. به هم اعتماد داشته باشید و این را بدانید که آدم‌ها وقتی به هم اعتماد متقابل داشته باشند، دست در دست هم به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا خواهند کرد.

۳_ هدایت کردن افراد : به آدم‌ها ماهی ندهید؛ بلکه به آنها ماهی‌گیری یاد بدهید! شما باید طوری به افراد آموزش دهید که آن‌ها خودشان راه درست را پیدا کنند، نه اینکه همیشه منتظر هدایت شما باشند.

۴_ صبور و رازدار بودن : یک منتور می‌تواند نقش بسیار مهمی در زندگی یک فرد داشته باشد و یا حتی نقطه عطف زندگی او باشد، پس اینکه در رابطه‌ی منتورینگ صبور و با حوصله باشید و رازهای افراد را فاش نکنید، بسیار حائز اهمیت است.

سایر ویژگی‌های یک منتور خوب و حرفه‌ای را در ادامه به صورت تیتر وار بیان می‌کنیم :

  • پر انرژی و الهام بخش
  • شنونده‌ای خوب
  • سخنرانی عالی
  • مشوق هوشمند
  • صادق و انتقاد پذیر
  •  حمایت کننده و باعث ارتقای مهارت‌های فردی
  • دارای توصیه‌ها و مشاوره‌های به موقع
  • علاقه‌مند به آموزش و پاسخ به سوالات
  • اشتراک تجربیات
  • وادار کننده به هدف گذاری
  • مشاوره دهنده‌ای خوب راجع به رشد شغلی و حرفه‌ای
  • بررسی کردن رزومه‌ها
  • تعیین نکته‌های کلیدی برای مصاحبه با افراد
  • به چالش کشیدن افراد برای بیرون آمدن از منطقه امن خودشان

پژوهش‌ها نشان داده افرادی که از منتور بهره‌مند هستند، احساس رضایت و شادی بیشتری نسبت به کار خود دارند. این افراد به خاطر راهنمایی و به نوعی داشتن فلش‌های نورانی هدایت که منتور در اختیارشان قرار می‌دهد، عملکرد بهتری دارند و سعی می‌کنند این عملکرد را هر روز ارتقا بدهند تا به هدفی که تعیین کرده‌اند برسند.

دانلود PDF منتور کیست و منتورینگ چیست؟

دانلود پاورپوینت منتور کیست و منتورینگ چیست؟

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت