روش‌های جذب سرمایه

توسط | اسفند 9, 1399 | کسب و کار | 0 نظر

11 دقیقه

به طور معمول، اینطور نیست که ما برای کسب و کاری که می‌خواهیم راه اندازی کنیم، سرمایه‌ی کافی را داشته باشیم؛ بلکه خیلی وقت‌ها صاحبان ایده، کسب و کارها و استارتاپ‌ها با چالش جذب سرمایه برای راه اندازی یا توسعه‌ی کار خود روبه رو می‌شوند که نیاز به یافتن راه‌های درست جذب سرمایه دارد.

ما اینجا به شما راه‌هایی را که می‌توانید با استفاده از آن‌ها به جذب سرمایه بپردازید، یاد می‌دهیم و شما را از این مشکل، نجات خواهیم داد.

اولین نکته قبل از ارائه‌ی راهکارها که حائز اهمیت می‌باشد، این است که نباید انتظار راهی آسان و جذب سرمایه گذار به همین راحتی‌ها را داشته باشید! بهترین پروژه‌ها نیز با ارائه‌ی دلایل بسیار محکم و خلاقانه،‌ در رقابت‌اند و سعی می‌کنند که نظر سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده و به شکلی بتوانند آن‌ها را قانع کنند که سرمایه‌گذاری بر روی این پروژه، به احتمال زیاد برایشان سود آور خواهد بود.

ریسک سرمایه‌گذاری بر روی بعضی پروژه‌ها خیلی بالاست، اما از طرفی ممکن است حاصل همان پروژه‌ی پرریسک، سودی چند برابر سرمایه‌ای که در میان گذاشته شده، باشد. معمولا روی این پروژه‌ها فقط آدم‌هایی سرمایه گذاری می‌کنند که با تجربه و ریسک پذیر باشند، به همین خاطر است که باید بدانید به دنبال چه آدم‌هایی برای سرمایه گذاری مناسب با پروژه‌تان بروید.

آیا کسب و کار و پروژه‌ی شما ارزش سرمایه گذاری دارد؟

صادقانه بگویم؛ خیلی از ما فکر می‌کنیم هر چیزی که در ذهن ما با ارزش جلوه کند، حتماً برای دیگران هم جذاب است، اما گاهی واقعا ایده‌های ما آنطور که باید، عالی نیستند و فقط خودمان را هیجان زده می‌کنند. ایده کسب و کار یا استارتاپ باید طوری باشد که اول از همه، ارزش سرمایه‌گذاری و صرف وقت را داشته و دوم، از نقص و ضعف عاری باشد. قبل از هر کاری بارها ایده‌تان را با خودتان مرور کرده و اشتباهات آن را رفع کنید، در مورد آن با دیگران و آدم‌های با تجربه مشورت کنید و تحقیق را در مورد ایده های مشابه یا تقاضای بازار در مورد محصول نهایی خود فراموش نکنید.

از صفر تا صد ایده را آزمایش کنید!

وقتی که شما پیش یک سرمایه گذار برای ارائه‌ی طرح‌تان می‌روید، باید آنقدر روی اول تا آخر ایده تسلط داشته باشید که با اعتماد به نفس کامل بتوانید در مورد آن بحث کرده و دیگران را قانع کنید. بهتر است روی یک تخته یا کاغذ بزرگ مراحل اولیه، پیش‌تولید، تولید، ریسک‌ها، محصول نهایی و سود بالقوه را محاسبه کرده تا بتوانید به سرمایه گذار توضیح دهید که چقدر ایده‌ی شما واقعی است؛ در حقیقت باید یک طرح کسب و کار یا بوم کسب و کار که در آن مسیری که طی خواهد شد و به موفقیت خواهد رسید را به طور مستند ثبت کنید. حتماً چندین بار این بوم کسب و کار را از اول تا آخر برای خودتان توضیح داده و در مورد صحیح بودن محاسبات و اعداد و ارقام، با متخصص این حوزه مشورت کنید.

اجازه ندهید ایده‌تان را بدزدند!

معمولاً افرادی که ایده ای در سر دارند، می‌ترسند که اگر آن را با کسی مطرح کنند این ایده از آنها دزدیده شود. برای جلوگیری از این کار، می‌توانید ایده ی خود را در مراجع قضایی ثبت کنید که البته دارای مراحل طولانی و هزینه بری است؛ اما برای اطمینان خاطر افراد وسواسی راه خوبی به نظر می‌رسد. راه دیگر این است که به جای دست دست کردن و تنبل بودن، سریعتر دست به کار شوید و ایده تان را به مرحله اجرا برسانید.

یک سخنران کاریزماتیک باشید!

وقتی که می‌خواهید در مورد ایده و طرح خود با سرمایه‌گذاری صحبت کنید، مهم ترین نکته این است که سخنرانی کردن در مقابل آدم‌هایی که فقط منتظر یک بهانه هستند تا به شما اعتماد نکنند را یاد بگیرید. اعتماد به نفس، ظاهری آراسته و متشخص، خنده رویی و نمایش دادن اطلاعات و آگاهی‌تان از جمله نکاتی هستند که در هنگام سخن گفتن، روی فرد مقابل شما تاثیر می‌گذارند.

راه‌های جذب سرمایه

استفاده از سرمایه شخصی

بهترین حالت برای راه‌اندازی یک کسب و کار یا استارتاپ، این است که شما از سرمایه شخصی خودتان استفاده کنید؛ در این صورت نه دغدغه جذب سرمایه گذار را دارید و نه در صورت شکست، به دیگران بدهکار می‌شوید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر سرمایه‌تان اندک است، با همان سرمایه اندک، بیشترین نتیجه را به دست بیاورید و حتماً مقداری از آن را به عنوان پشتوانه‌ای برای مواقع ضروری نگه دارید. نحوه‌ی استفاده از سرمایه‌ی شخصی را بلد باشید و حتماً قبل از خرج کردن، پایین‌ترین قیمت ممکن برای خرید وسایل یا خدماتی که نیاز دارید را پیدا کرده و سپس پول‌تان را خرج کنید.

وام‌های بانکی

معمولاً بعد از سرمایه‌ی شخصی، دومین راهی که برای به دست آوردن سرمایه به ذهن افراد میرسد، گرفتن وام‌های بانکی، دولتی یا اداری است. برای گرفتن این نوع وام، لازم است که حتما طرح کسب و کار واضحی همراه با نسخه‌ی پیش‌بینی مالی و برنامه‌ی کسب و کارتان را به بانک یا سازمان دولتی یا ادارات محلی، ارائه دهید تا پس از بررسی، تصمیم ‌بگیرند که به طرح شما وام تعلق می‌گیرد یا نه؟!

البته خیلی خیلی بهتر است که برای شروع یک کسب و کار و استارت آپ، از وام استفاده نکنید؛ زیرا هیچ کس از آینده خبر ندارد، ممکن است استارتاپ شما با شکست مواجه شده و شما توان بازپرداخت اقساط آن وام را نداشته باشید؛ پس به کلی ورشکسته و بدهکار می‌شوید. بهتر است اول به سود برسید و بعد برای گسترش کارتان سراغ وام بروید.

جذب سرمایه از سرمایه‌گذاران فرشته

شاید اسم سرمایه گذاران فرشته و نحوه‌ی کارکردن با آن‌ها را شنیده باشید و شاید هم نه! سرمایه گذاران فرشته، سرمایه گذاران خصوصی هستند که در ازای دریافت سهام، از پروژه شما حمایت می‌کنند. این سرمایه‌گذاران دارای شرایط بسیار مطلوبی برای سرمایه گذاری هستند؛ آنها آماده سرمایه گذاری بر روی پروژه‌ی شما در حالی که هنوز به مرحله‌ی آزمایش هم نرسیده، می‌باشند، ریسک پذیری بسیار بالایی دارند و متعهد می‌شوند که برای کسب و کار شما یک حامی همه‌جانبه باشند.

با تمام این شرایط شاید از خودتان بپرسید مگر دیوانه اند؟ نه، آنها دیوانه نیستند؛ بلکه با تجربه‌ی بسیار بالایی که دارند می‌دانند روی کدام پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کرده که امکان موفقیت شان خیلی بالا باشد و در عوض ممکن است مقدار زیادی از سهام کسب و کار شما را بخواهند که در صورت رسیدن به موفقیت، سودی چند برابر شما کسب خواهند کرد.

سرمایه گذاران خطرپذیر

این گروه از سرمایه‌گذاران، شباهت زیادی با سرمایه‌گذاران فرشته دارند و معمولاً بر روی استارتاپ‌ها یا همان کسب وکارهای نوپای مبتنی بر تکنولوژی، سرمایه‌گذاری می‌کنند. بازدهی این سرمایه گذاری از صفر تا صد هزار درصد است و هیچ معلوم نیست که کدام یک از این ارقام نصیب سرمایه گذار شود. این افراد در ازای پرداخت سرمایه، بخشی از سهام استارتاپ شما را دریافت می‌کنند؛ به علاوه‌ی اینکه به دلیل ریسک بالایی که این استارتاپ‌ها دارند، آن‌ها امتیازهای دیگری مثل مدیریت و کنترل روند پیشرفت استارتاپ را نیز از شما خواهند گرفت؛ در این صورت هر تصمیمی که آن‌ها برای استارتاپ بگیرند، شما باید از آن پیروی کنید.

شریک شدن با افراد قابل اعتماد

گزینه‌ی دیگر پیش روی شما، شریک شدن با افرادی است که از نزدیکان یا آشنایان شما هستند و به همین دلیل، دو طرف به هم اعتماد متقابل دارید. معمولاً قانع کردن این نوع افراد آسان‌تر است؛ زیرا به دلیل آشنایی که با شما دارند، بیشتر از سایرین حاضرند در این کار با شما مشارکت کنند. تنها عیب این کار این است که به دلیل محدودیت سرمایه‌ی شخصی، امکان افزایش سرمایه در مراحل بعدی کار وجود ندارد.

جذب سرمایه از شرکت‌های شتاب دهنده

این نوع شرکت‌ها، بسیار کاربردی و به صرفه هستند، زیرا آن‌ها هم حمایت‌های مالی و هم استراتژیک را به شما ارائه می‌دهند و در جهت پیشبرد ایده و استارتاپ شما تلاش می‌کنند. نحوه کار این شرکت‌ها به این صورت است که شما ایده‌تان را برای شرکت شتاب دهنده توضیح می‌دهید و بعد از اینکه شرکت، ایده شما را بررسی کرد، اگر آن را مناسب دید، کار با شما را آغاز می‌کند. شما یک دوره به اصطلاح آموزشی را در این شرکت پشت سر می‌گذارید که در آن با منتورها ( مربیان ) بر روی ایده کار کرده و آموزش می‌بینید تا زمانی که ایده شما به مرحله‌ای برسد که قابلیت تجاری سازی را داشته باشد.

هدف این شرکت‌ها کمک به رشد سریع استارتاپ‌ها برای رسیدن به مرحله تعیین بودجه و منابع مالی است. معمولاً شتاب دهنده‌ها در ازای این کمک‌ها میزانی از سهام استارتاپ را دریافت می‌کنند. ویژگی خوب دیگری که شرکت‌های شتاب دهنده دارند، این است که کمک می‌کنند تا استارت آپ‌ها به مرحله جذب سرمایه بیشتر و توسعه کسب و کارشان برسند.

اگر ایده‌ای دارید و برای اجرایی کردن آن، سرمایه‌ای در دست ندارید، می‌توانید هر یک از راه‌هایی که ما در بالا به شما پیشنهاد کردیم را انتخاب کرده و طبق روال آن پیش بروید.

همیشه انتظار موفقیت را نداشته باشید، شاید سرمایه گذاری کنید و پیش بروید و با شکست مواجه شوید، اما حتی در این صورت هم شما بهتر از دیگران عمل کرده‌اید؛ زیرا شما حداقل تجربه‌ای کسب کرده‌اید، اما دیگران همان تجربه شکست را نیز نداشته‌اند.

ایده‌هایتان را جدی بگیرید، شاید این ایده‌ی شما باشد که در سال بعد و بعد و بعدترش، دنیا را متحول کند.

دانلود PDF روش‌های جذب سرمایه

دانلود پاورپوینت روش‌های جذب سرمایه

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت