فهرست مطالب این مقاله
در ویکیپدیا آمده که به فرایند خلق ارزش جدید از طریق یک تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسکهای ناشی از آن، کارآفرینی اطلاق میشود. در دنیای جدید، برای پیشرفت صنعت و رشد اقتصادی هر کشوری نیاز به کار آفرینهایی با معنی دقیق نامشان است؛ در واقع میتوان گفت رشد و پیشرفت کارآفرینان، با رشد و پیشرفت صنعت، اقتصاد و وضعیت معیشت مردم، رابطهی مستقیم دارد و به اشتغال و افزایش درآمد جامعه بهبود میبخشد.
دکتر ماکان آریا پارسا کارآفرین نمونه کشور معتقد است که عوامل زیادی هستند که کارآفرینی را تحت تاثیر قرار میدهند و باعث موفقیت یا شکست شما میشوند .
کارآفرین بودن حس لذت بخش و زیبایی است، اما هر کسی به همین سادگی نمیتواند کارآفرین و یا به عبارت بهتر کارآفرین موفق باشد، سختیها و عواملی که این کار را تحت تاثیر قرار میدهند به آسانی قابل عبور نیستند، پس اگر میخواهید وارد دنیای کارآفرینی شوید، حتما این مقاله را تا انتها بخوانید و بعد تصمیم بگیرید.
کارآفرین، به آدمی گفته میشود که با داشتن ایدههای جدید به دنبال خلق کسب و کارهای بزرگ، همراه با پذیرفتن ریسک و تردید در موفق بودن یا نبودن آن کار، در اقدامی جدید است.
عوامل زیادی هستند که کارآفرینی را تحت تاثیر قرار میدهند و باعث موفقیت یا شکست شما میشوند .
1- ابتکار عمل : کارآفرین باید آنقدر قوه تفکر و عمل بالایی داشته باشد، که با استفاده از ویژگی ِ در دست داشتن ابتکار عمل، بدون نیاز به دستور دیگران دست به کار شود و هر طور که میتواند باعث پیشرفت کار خودش باشد.
2- شرایط اقتصادی : گاهی وقتها پیش میآید که کشور، رکود اقتصادی ندارد و شما به راحتی میتوانید محصولات و خدمات خودتان را به فروش برسانید و نیروی هر چه بیشتری برای کسب و کارتان جذب کنید، که در این صورت کار سختی پیش رو ندارید؛ اما به نظر من، ارزشمند این است که شما وقتی کشورتان در رکود اقتصادی و تحت تحریم و محدودیت است، به رشد و شکوفایی کسب و کارتان برسید و باعث کم شدن فشارهای اقتصادی از روی دوش مردم شوید. اگر فکر میکنید میتوانید چنین کار آفرین پرقدرتی باشید، پس زودتر این حس زیبای نان گذاشتن سر سفرهی دیگران را تجربه کنید.
3- توانایی مدیریت بحرانها و تبدیل کردن آنها به فرصت : به جرات میتوانم بگویم که هر کس این توانایی را ندارد و نمیتواند در مواقع بحرانی، آرامش و موقعیت کسب و کارش را حفظ کند. اگر شما مدیر توانا و با اعتماد به نفسی نباشید، نمیتوانید کارآفرینی موفق باشید؛ معمولاً کارکنان و کارگران در سایهی مدیریتی با درایت و باهوش، آرامش و امنیت شغلی بیشتری دارند و برای پیشرفت در کار بیشتر تلاش میکنند. این توانایی مدیریت را فقط در مواقع بحرانی نباید داشته باشید؛ بلکه باید در رویارویی با فرصتها، با دیدِ باز و ذهنی هوشیار، فرصتهای به وجود آمده را با وجود پذیرفتن ریسک آنها به پلههایی برای ترقی تبدیل کنید.
4- بررسی و پیشبینی وضعیت بازار : فقط جلوی پایتان را نبینید! همیشه سعی کنید ایدههای بلند مدت داشته باشید و با سنجیدنِ وضعیت بازار و نوسانهای ارزی و پولی، به فکر کسب و کارتان باشید. یک زمانی پیش میآید که وضعیت بازار خوب است و مردم با داشتن امنیت شغلی و مالی به دنبال خرید بهترینها هستند، پس شما هم باید به دنبال بهترین سطح از محصولاتتان باشید، اما گاهی پیش میآید که با افزایش تورم، مردم به دنبال خرید به صرفه و یا حداقل ارزانتر از قبل هستند، شما باید چارهای برای این مشکل پیدا کنید و محصولی عرضه کنید که مطابق خواستهی مشتری باشد.
5- برنامه ریزی : برای آینده برنامهریزی کنید و درجا نزنید! پیشرفت، همیشه با عمل کردن به برنامههای کاربردی و قابل اجرا محقق میشود. منظم بودن و جدیت در اجرای برنامهها، به شما کمک خواهد کرد روز به روز به موفقیت نزدیکتر شوید.
6- توانایی جذب مشتری : یک مدیر و کارآفرین خوب، میتواند نظر مشتریها و سرمایه گذاران را به سمت خود و کسب و کارش جلب کند؛ نه اینکه فقط با اتکا به تولید محصولی خوب و بدون جذب مشتری و تبلیغات، منتظر فروش و افزایش سرمایهی بیشتر باشد.
7- پشتکار : در هر کاری تلاش و پشتکار، کلید اصلی موفقیت است! بسیاری از انسانهای بزرگ و موفق دنیا در تلاش ۹۹ هُم به موفقیت رسیدهاند، عددی که شاید ما حوصله نداشته باشیم حتی به سه یا چهار بار برسانیمش!
8- شکست : «شکست مقدمهی پیروزیست» فقط یک شعار نیست! این تجربه را فقط آدمهایی به دست میآورند که بعد از شکستهای پی در پی، به موفقیتی بزرگ میرسند و نتیجهی صبرشان را میبینند.
9- اعتماد به نفس : اگر در کاری به خودتان اعتماد ندارید، پیشنهاد میکنم آن کار را کنار بگذارید و وقت و سرمایهی خود را هدر ندهید. چرا باید دست به کاری بزنید که در آن سست و لنگ هستید و نمیدانید آیندهاش چه میشود؟ هر انسانی که میخواهد کارآفرین شود، باید اول از همه چیز و همه کس، به خودش اعتماد داشته باشد تا دیگران هم به او اعتماد کنند.
مراحل کارآفرین شدن
وقتی تصمیم گرفتید کارآفرین شوید، باید مراحلی را طی کنید تا در آخرین مرحله مطمئن شوید که میتوانید آن را انجام بدهید و ایدهتان را اجرایی کنید.
مرحله اول: کشف یک فرصت
کارآفرینان به سه دستهی خلاق، مُقلد و محتاط تقسیم میشوند و هر کدام بنا به شرایطی که منتظر آن هستند، فرصتهای جدید یا پر درآمد و یا محتاطانه و بدون ریسک را شناسایی کرده و خواستهها و نیازها و مشکلات جامعه را جمعآوری میکنند تا به شکل مناسبی برآورده کنند.
مرحله دوم: تعیین هدف
بعد از آنکه کارآفرین، یک روش جدید و یا یک ایدهی نو برای حل مشکل و برطرف کردن حس رضایت در مشتری پیدا کرد، حالا باید نقطه نظری برای خودش تعیین کند و فرصتها و شرایط مختلف را بررسی کند تا عملیترین و سودآورترین روش را از میان تمام روشهای پر ریسک ولی امتیاز آور انتخاب کند و در نهایت به چشم انداز کاملی که برای اجرایی کردن ایدهی مورد نظرش تعیین کرده، برسد.
مرحله سوم: متقاعد کردن دیگران
در این مرحله، کارآفرین باید سعی کند با استفاده از یک بیزینس پلن business plan یا یک برنامه کسب و کار، نظر افراد حقیقی و حقوقی مثل سرمایه گذاران شرکتهای توانمند و یا موسسات مالی و اعتباری را جلب کند؛ در نهایت گروهی تشکیل میشود که توانایی اجرایی کردن هدفها را به واقعیت داراست.
مرحله چهارم: تامین منابع
در این مرحله، کارآفرین باید منابع مالی، اجرایی، نیروی انسانی و اطلاعات لازم را تهیه کند تا پا به مرحلهی آخر بگذارد .
مرحله پنجم: اجرایی کردن و تغییر
در این جا نوبت به عملی کردن هر آنچه که برای آن تلاش کردهاید میرسد و این کار به شوق، انگیزه و تلاش مضاعفی نیاز دارد. فراموش نکنید که هر چقدر هم که شما محصول نوآورانه تولید کرده باشید، باید در طول زمان آن را تغییر بدهید و مطابق با نیازهای جدید جامعه، تولید کنید.
انواع کارآفرینی
۱_کارآفرینی در مقیاس کسب و کارهای کوچک
بیشتر کارآفرینان و استارتاپها، در گروه کسب و کارهای کوچک گروه بندی میشوند؛ به عنوان مثال ۵.۷ میلیون از کسب و کارهای کوچک در ایالات متحده هست که معادل ۹۹.۷ درصد کل شرکتهای فعال این کشور بوده و ۵۰ درصد شاغلین غیردولتی را تشکیل میدهند.
کسب و کارهای کوچک معمولا برای افرادی که برای آن کار میکنند، سود چندانی ندارد و فقط برای معیشتی معمولی و درآمدی به عنوان گذران زندگی مناسب است. این کسب و کارها شامل آرایشگاهها، مغازههای خوراکی فروشی، آژانسهای مسافرتی، مشاوران کارگاههای نجاری و فروشگاههای اینترنتی و غیره است.
از این نظر که این کسب و کارها نمیتوانند توجه سرمایهگذاران را جلب کنند، لذا به سرمایهی دوستان، خانواده و یا وامهای بانکی وابسته هستند.
۲_کارآفرینی در شرکتهای بزرگ
شرکتهای بزرگ درست است که قابلیت پیشرفت و افزایش حقوق و مزایا را دارند، اما باید این را هم در نظر داشته باشید که پایداری آنها مادام العمر نیست و رشد و پیشرفت آنها به فناوری نوین و تولید محصولات متناسب با نیازهای فعلی جامعه وابسته است.
در طول زمان، سلایق مشتریها تغییر میکند و رقبای نو ظهوری به عرصهی فعالیت شما پا می گذارند که چه بسا فعالیت بیشتر، بازاریابی بهتر و عملکرد عالی داشته باشند و با وجود اینکه شما در این کار قدیمیتر هستید، شما را از این عرصه بیرون کنند؛ به همین دلیل شرکتهای بزرگ همیشه باید به دنبال خرید ایدههای جدید و پرفروش باشند و یا خودشان، محصولات نوآورانه تولید کنند.
۳_ کارآفرینی اینترنتی
در آیندهای نزدیک و حتی همین حالا، دنیای دیجیتال و فضای مجازی بر زندگی ما سایه افکنده و طبیعتاً کارآفرینی هم از این تاثیر در امان نیست! در واقع پتانسیل فضای مجازی و اینترنت برای کارآفرینی آنقدر خوب است که کارآفرینی اینترنتی را پدید آورده. در این نوع، تمرکز کارآفرین باید بر روی کسب درآمد از اینترنت باشد؛ برای این کار هم یا خود کارآفرینان باید آموزشهای لازم را ببینند و یا فردی را استخدام کنند که بتواند بهترین بازدهی را از اینترنت و بستری که برای کسب و کار در آن فراهم است، به دست بیاورد.
علاوه بر تمام چیزهایی که گفته شد، کارآفرینی مسئولیت بزرگیست که شما با قبول آن، امید تعداد زیادی از خانوادهها میشوید، همینطور تولیدکنندهی محصولی که مردم با خرید آن به شما اعتماد میکنند هستید، پس این را بدانید که در این شغل، باید قوی باشید و باهوش تا ماندگار شوید .
منابع : ویکی پدیا و تیم تولید محتوای 5درصدیها
0 نظر