فهرست مطالب این مقاله
از دیرباز تاکنون بشر همیشه راههای زیادی را برای تبلیغ محصولات امتحان کرده است. برخی از این راهها به دلیل افزایش فروش، ماندگار شده و برخی دیگر نیز به همان سرعتی که آمده بودند، از بین رفتهاند، اما آنچه که اهمیت دارد این است که از همان دوران تا همین حالا دید افراد به تبلیغات، دید منفی بوده است.
بسیاری از مردم فکر میکنند که عدهای از روشهای کاسبکارانه استفاده کرده تا خریدار را مجاب کنند تا محصول آنها را بخرد و استفاده کند. آنها معتقد هستند که یک محصول عالی هیچ نیازی به تبلیغات ندارد و خودش گویای کیفیت خودش میباشد، اما در واقعیت اینطور نیست و اکنون که دنیای رقابت، تنگاتنگ و هزار تو شده است هر فروشندهای باید روشی تازه و خلاقانه را به کار گیرد تا محصول خود را به مردم معرفی نماید. در دنیای امروز که روابط عمومی دیجیتال اهمیت خیلی زیادی دارد، بحث رپرتاژ آگهی مطرح میشود که معاملهای سه سر سود محسوب میگردد؛ به این معنی که برای آگهی دهنده، منتشر کنندهی آگهی و خواننده، مزایای منحصر به فردی دارد. حتما میپرسید این واژه چیست؟ از کجا آمده؟ به چه دورانی باز میگردد و چه مزایایی دارد؟ لطفا صبور باشید و تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
رپرتاژ آگهی یا رپرتاژ خبری چیست؟
رپرتاژنویسی در واقع یکی از اصول مهم در بازاریابی محسوب میشود. یک رپرتاژ را میتوان تلفیقی از علم بازاریابی و هنر تولید محتوا دانست.
رپرتاژ آگهی در واقع نوعی از تبلیغات متنی در قالب یک خبر یا گزارش است. با استفاده از این ابزار، در حقیقت شما میتوانید در سایتهای پربازدیدی که مخاطبینتان در آن حضور دارند، اطلاعرسانی کرده و تبلیغات خود را پیاده کنید. رپرتاژ تاثیر بسیار خوبی هم روی سایت شما خواهد داشت. برای روشنتر شدن این تعریف از یک مثال استفاده میکنیم: رستورانی را در نظر بگیرید که در پخت غذا از گوشت محلی استفاده میکند. این رستوران میتواند با شیوهای جذاب و خلاقانه و با روایت داستانی شیرین، مزایا و فواید استفاده از این نوع گوشت را برای سلامتی شرح بدهد و همچنین از کیفیت غذاهای تهیه شده با این نوع گوشت سخن بگوید. رپرتاژ آگهی در واقع ضرورت مصرف کالا را برای مصرف کنندگان خود شرح میدهد.
رپرتاژ آگهی از چه زمانی مرسوم شده است ؟
مدت زیادی از مطرح شدن این واژه در عصر دیجیتال و دنیای بازاریابی نمیگذرد. اولین بار پس از اتمام جنگ جهانی اول و در سال 1945 ساخت رپرتاژ در شبکههای تلویزیونی مطرح شد. کلمهی ریپورت هم در این واژه به معنای گزارش است. در ابتدا قرار شد این گزارشها کاملا بیطرفانه باشد؛ مثلا شما در تلویزیون، داوری بیطرف را میدیدید که به طور همزمان محصولاتی را معرفی میکند و از مزایا و معایب آن صحبتی به میان میآورد. تقریبا این حس به مخاطب القا میشد که آن داور، دوست مخاطب است و صلاح او را میخواهد؛ به همین دلیل به او اعتماد میکرد و کالای مورد نظر خود را خریداری مینمود.
انواع رپرتاژ
- رپرتاژ مالتی مدیا یا نوشتاری
- رپرتاژ خبری
- رپرتاژ تبلیغاتی یا رپرتاژ آگهی
تاثیر رپرتاژ در سئو سایت
رپرتاژ آگهی، یکی از راههای موثر در سئوی سایت میباشد؛ به این معنی که وقتی شما رپرتاژ خود را در کانال های تولید محتوا و به ویژه سایتهایی که مخاطب زیادی دارند منتشر میکنید، آنها به شما لینک فالو می دهند و به این ترتیب مطلب شما در صفحهی اول گوگل نمایش داده میشود و اعتبار سایت منتشر کننده هم بالا میرود و در نتیجه وضعیت سئوی سایت شما هم خیلی بهتر خواهد شد.
چگونگی نوشتن یک آگهی رپرتاژ موثر
اگر تیم تحریریه دارید، نوشتن متن رپرتاژ، روشی خوب برای مشارکت مستقیم شما در تهیهی نسخهی پایانی است، اما اگر تیم تحریریه ندارید، با کارمندان دفتری، کارکنان تولید یا فروشندههای خودتان صحبت کنید تا در این میان فردی لایق و علاقهمند به نگارش پیدا کنید. گزینهی نهایی شما برای انتخاب، استخدام یک نویسندهی فریلنسر خواهد بود.
اکنون اصول آن را از زبان یک نویسندهی باتجربه در این عرصه برای شما بازگو خواهیم کرد:
1) سعی نکنید کل داستان مشتریان خود را بازگو کنید
در این مرحله میتوانید تمرکز خود را بر یک جنبهی جالب از زندگی و کسب و کار مشتریان خود بگذارید؛ مثلا اینکه چطور کارشان را شروع کردهاند، چه خدمات جدیدی ارائه میدهند یا چه جوایزی را در زمینههای مختلف کسب کردهاند؟
2) برای کسب و کارها چهرهای واقعی ایجاد کنید
مردم همیشه عاشق و شیفتهی داستانهای واقعی هستند و با آنها ارتباط خیلی خوبی برقرار میکنند. اینگونه داستانها دلچسبتر و لذتبخشتر از شنیدن داستان دربارهی سازمانها و تشکیلات است؛ بنابراین سعی کنید به داستانهایی دربارهی صاحبان صنایع و مشاغل بپردازید. دربارهی خانواده، مشتریان و کارکنانشان داستان بنویسید. سعی کنید تصاویری واقعی هم از کسانی که داستانشان را مینویسید به متنتان اضافه کنید.
3) دربارهی موارد جالب توجه برای خواننده مطلب بنویسید
مقالاتی در این باره بنویسید که چطور کسب وکارها به خریداران خودشان کمک کردند تا کارهایشان را خیلی خوب و یا حتی به نحو احسن انجام دهند.
4) جذاب و گیرا مطلب بنویسید
در این مرحله از زبان ساده و خودمانی کمک بگیرید و از به کار بردن عبارات و الفاظ طولانی پرهیز کنید. از عناوین و تیترهای قدرتمند برای جلب نظر خواننده بهره بگیرید و در پایان هم مطمئن شوید برای هر عکس توضیحی نوشتهاید.
تحقیقات نشان میدهد حتی افرادی که هیچ علاقهای به مطالعه ندارند و یا اینکه خبرها را پیگیری نمیکنند هم توضیحات عکسها و سرتیترها را میخوانند و از آنها غافل نمیشوند.
پایان شیرین رپرتاژ آگهی
هیچ رسانهای در امر انتقال اطلاعات یا داستان از رسانههای چاپی بهتر عمل نمیکند؛ بنابراین استفاده از رپرتاژ آگهی اهرمی فوقالعاده برای ارتقا و افزایش توان شما در کمک به مشتریان است.
در پایان میتوانید به خریداران خود توصیه کنید که داستان جذابشان را از طریق نشریهی شما به سمع و نظر مخاطب برسانند و اطمینان داشته باشید که فرجام این کار برای هر دوی شما خوش و شیرین است.
0 نظر