10 شتاب‌دهنده‌ی استا‌رتاپ برتر ایران در سال 1403

توسط | شهریور 13, 1400 | استارتاپ, کسب و کار | 0 نظر

24 دقیقه

امروز در این مقاله قصد داریم در مورد شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ با شما صحبت کنیم. از مراکز، سازمان‌ها و فرایند‌هایی بگوییم که ضمن حمایت‌های مالی، به پیاده‌سازی و اجرا، رشد اصولی و تجاری شدن استا‌رتاپ‌ها کمک می‌کنند. قبل از آن لازم است کمی در مورد استا‌رتاپ، تعریف و در مفهوم آن دقیق شویم و بدانیم که باید از کجا شروع کنیم. اگر شما هم به این موضوعات علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

استا‌رتاپ

احتمالا بیشتر شما عزیزان،  مطالبی در خصوص ایده‌پردازی و تلاش برای راه‌اندازی یک کسب و‌کار جدید خوانده‌اید و یا حتی خودتان هم مایل و علاقه‌مند به انجام چنین کاری هستید. شما ممکن است ضمن دیدن یک مشکل و یا با درک یک نیاز، ایده‌ای جدید به ذهن‌تان خطور کرده باشد. ایده‌ای که بتواند این مشکل را حل کرده و نیاز را برطرف نماید. بعد از آن به دنبال پیاده‌سازی آن ایده و اجرا کردنش می‌روید. اگر بخواهید این ایده را که فعلا در حد حرف و تئوری است عملی کنید، مثلا محصولی را به تولید انبوه برسانید یا خدمت جدیدی ارائه نمایید، به یک تیم نیاز دارید.

تیمی همسو و هم‌فکر که با کمک هم برای دستیابی به هدف مشترک‌تان تلاش کنید. بعد از آن به حمایت‌های مالی و شتابدهنده‌ها نیاز پیدا می‌کنید که شما را حمایت کنند و در نهایت به سرمایه‌گذارانی که روی کمپانی نوپای شما سرمایه‌گذاری نمایند. پس از طی کردن تمام این موارد و با گذشت زمان، مشخص خواهد شد که ایده‌ی کسب و کار شما به موفقیت می‌رسد و یا به شکست منتهی می‌شود. تمام این مثال‌هایی که برایتان برشمردیم، در مفهومی به نام استا‌رتاپ جمع می‌شود. احتمالا این کلمه به گوش‌تان خورده است.

مدت زیادی از پیدایش کلمه‌ی استا‌رتاپ، در ایران و جهان نمی‌گذرد و شاید حدود یک الی دو دهه از شکل‌گیری آن گذشته باشد. در طول این سال‌ها نیز تعاریف متعددی از آن ارائه شده و هر فردی از دید و نگرش خود آن را توصیف می‌نماید. در اینجا به ذکر چند تعریف رایج از این مفهوم می‌پردازیم تا ذهن شما کمی آماده شود:

تعریف استا‌رتاپ:

پروژه‌های استا‌رتاپی یا کسب و‌کارهای نوپا، پروژه‌هایی هستند که در جریان آنها، گروهی با تلاش و کوشش خود، یک ایده‌ی خام و اولیه را استارت زده و آن را تا تولید محصول پیش می‌برند. سپس زمینه را برای فروش محصول‌شان فراهم می‌کنند. البته موفقیت این کار تضمین شده نیست و ممکن است این ایده به شکست هم بیانجامد.

استا‌رتاپ تعریف ساده‌تری هم دارد:

  • یک مشارکت یا سازمان موقتی است که با استفاده از فناوری‌های جدید مانند گوشی‌های موبایل، اینترنت، مهندسی کامپیوتر و… نیاز جامعه را برطرف می‌کند.

استیو بلنک تعریف کاملی از استا‌رتاپ ارائه داده که مورد قبول متخصصان و کارشناسان زیادی قرار گرفته است: “استا‌رتاپ‌ها سازمانی هستند که در جستجوی یک مدل کسب و‌کار که تکرار‌پذیر و مقیاس‌پذیر باشد، شکل گرفته‌اند.”

یک نکته‌ی جالب اینکه معمولا این کمپانی‌های نوپا عمر سه ساله دارند؛ یعنی تنها در سه سال اول پیدایش خود به آنها استا‌رتاپ گفته می‌شود. پس از آن به دلیل رسیدن به سودآوری، دیگر عنوان استا‌رتاپ به آنها تعلق نمی‌گیرد. به عنوان مثال یو‌تیوب و آمازون هم در ابتدا استا‌رتاپ بودند اما اکنون هر کدام از آنها یک شرکت بزرگ هستند.

ممکن است بپرسید چرا پس از سه سال، دیگر به این کمپانی‌های نوپا استا‌رتاپ گفته نمی‌شود؟

دلایل مختلفی دارد همچون:

  • رسیدن درآمد به بیش از چند ده میلیون دلار
  • افزایش تعداد کارکنان به بالای 80 نفر
  • رسیدن تعداد اعضای اصلی کمپانی به بیش از 5 نفر یا فروش سهم آنها
  • انحصار توسط دیگر کمپانی‌ها و شرکت‌های بزرگ
  • تاسیس دفاتر بیش از یک مرکز.

تاریخچه‌ی استا‌رتاپ

استفاده از مفهوم استا‌رتاپ به معنای امروزی از سال 1911 میلادی شکل گرفت. شروع آن با شرکت‌های Silicon Valley در سن فرانسیسکو بود. از مهم‌ترین محصولات این شرکت، استا‌رتاپ، IBM بود که برگرفته از International Business Machines می‌باشد. این استا‌رتاپ در آن سال شکل گرفت و در سالیان بعد موفق شد تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین غول‌های تولیدکننده‌ی نرم افزار در دنیا شود.

حال با دانستن این مقدمه در مورد استا‌رتاپ، به موضوع اصلی مقاله برگشته و از شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ صحبت می‌کنیم. همان‌گونه که اشاره کردیم، زمانی که گروهی از افراد ایده‌های خام و اولیه‌ی خود را ارائه داده و تلاش می‌کنند تا آن را به یک کسب و‌کار پایدار تبدیل نمایند، از همان آغاز فعالیت‌شان با چالش‌ها و مشکلاتی پیش رو خواهند بود. خیلی از این گروه‌ها حتی نمی‌دانند که دقیقا باید از کجا شروع کنند تا به هدف‌شان برسند. در واقع استا‌رتاپ‌ها هم به کمک‌ها و حمایت‌های مالی و هم به آموزش نیاز دارند تا بتوانند رشد کنند وگرنه محکوم به شکست خواهند بود.

دنیای دیجیتال امروز جای کار زیادی دارد و افراد کار‌آفرین و خلاق زیادی می‌توانند در این حوزه ورود کنند؛ اما این افراد مبتکر هم بدون کمک و حمایت قادر نخواهند بود ایده‌های نوآورانه‌ی خود را در سطح کلان، پیاده‌سازی کنند و با چالش مواجه خواهند شد. همین مشکلات و چالش‌ها اگر حل نشود و راه‌ها هموار نگردد، تنها وقت و هزینه است که صرف شده اما خروجی مفیدی به دست نمی‌آید. در چند سال گذشته مراکزی همچون پارک‌های علم و فناوری و مراکز دانشگاهی جهت تسهیل کار استا‌رتاپ‌ها و کمک به آنها ایجاد شده است که در برخی موارد هم بسیار خوب عمل کرده‌اند.

با ما همراه باشید تا بدانیم و‌اقعا این شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ چگونه مراکزی هستند و چه هدفی را دنبال می‌کنند؟

تعریف شتاب‌دهنده‌ی استا‌رتاپ (Speed accelerator یا Startup accelerator)

شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ، شرکتی هستند که پس از بررسی ایده‌های چندین شرکت کننده، یک ایده را برگزیده و از ابتدای کار، آن استا‌رتاپ را تحت پوشش و حمایت خود قرار می‌دهد. در واقع شتاب‌دهنده‌ها با سرمایه‌گذاری روی کمپانی‌های نوپا، بخشی از مالکیت آن استا‌رتاپ را در اختیار خود می‌گیرند و در مقابل به تیم پروژه آموزش‌های لازم را برای رشد و موفقیت ارائه می‌کنند.

به بیان دیگر شتاب‌دهنده‌ (Accelerator)، سازمان منسجمی است که هدف آن حمایت و توسعه‌ی اقدامات کار‌آفرینانه و ایده‌های نو‌آورانه است و امکان رشد سریع و صحیح شرکت‌های استا‌رتاپی را فراهم می‌کند.

ویژگی‌های مشترک شتاب‌دهنده‌ها برای کمک به استا‌رتاپ‌ها:

وجه تشابه شتاب‌دهنده‌های مختلف

مواردی که برایتان ذکر می‌کنیم وجه تشابه تمام شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ است:

  • راهنمایی، همراهی و حمایت تیم پروژه‌ی استا‌رتاپی
  • آموزش مهارت‌های کا‌رآفرینانه به تیم پروژه
  • جلوگیری از اتلاف وقت و سرمایه‌ی تیم از طریق در اختیار گذاشتن تجربیات و کوتاه‌سازی روند آزمایش بیزینس مدل یک کسب و کار نوپا

وجه تمایز شتاب‌دهنده‌های مختلف

شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ در موارد زیر با هم تفاوت دارند:

  • فرایند داوری و انتخاب یک ایده‌ی استا‌رتاپی
  • نوع سرمایه‌ی اولیه و میزان آن
  • طول دوره‌ی شتابدهی
  • معرفی کار‌آفرینان به سرمایه‌گذاران داخل کشور
  • کاهش هزینه‌های دسترسی به زیرساخت‌ها و خدمات اداری

روش کاری شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ

کسب و کارهای نوپا در آغاز کار خود با چالش‌های زیادی همچون چالش‌های فکری، مالی، بازار‌شناسی، رفتارشناسی و شناسایی دقیق هدف رو به رو می‌شوند. هر چند این‌ها چالش‌هایی هستند که قابل برطرف شدن می‌باشند اما اگر برای رفع آنها اقدامی صورت نگیرد، موجب شکست یک کسب و کار می‌گردند. یکی از مسائلی که بیشترین تاثیر را در شکست استا‌رتاپ‌ها دارد، نداشتن تجربه‌ی کافی و نبود حامی است.  وجود مشکلات مالی و اقتصادی هم نقش پر رنگی در عدم موفقیت استا‌رتاپ دارد؛ اما مشکل بزرگتر، از نداشتن حمایت کننده و بی‌تجربگی در زمینه‌های فکری و رفتاری، بازار‌شناسی و هدف‌شناسی می‌آید.

شتاب‌دهنده‌ها به همین دلیل به وجود آمده‌اند که حمایت کنند و مشکلات پیش روی استا‌رتاپ‌ها را یک به یک از میان بردارند. ابن شرکت‌ها روی ایده‌های نو سرمایه‌گذاری کرده و به صا‌حبین آن ایده کمک می‌کنند تا تعریف صحیحی از نمونه‌ی اولیه‌ی کالا یا خدمت خود را ارائه دهند. شتاب‌دهنده‌ها هویت مشتری‌های هدف را تعیین کرده و منابعی نظیر سرمایه و نیروی کار را برای ایده‌پردازان فراهم می‌نمایند.

برنامه‌ی شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ

برنامه‌هایی که شتاب‌دهنده‌ها ارائه می‌دهند، محدودیت زمانی داشته و معمولا سه ماهه است. یعنی آنها در مدت سه ماه تلاش می‌کنند با تامین مالی و نیروی کار، امکانات و سایر ملزومات به ایده‌پردازان یک استا‌رتاپ یاری برسانند. آنها در این مسیر حتی به صورت هفتگی کلاس‌های آموزشی برگزار کرده و اطلاعات و دانش ایده‌پردازان را بالا می‌برند. با کمک‌های شتاب‌دهند‌ه‌ها یک مزیت دیگر نیز شامل حال تیم استا‌رتاپی می‌شود و آن ارتباط برقرار کردن و متصل شدن به شبکه‌ای از افراد متخصص در آن حوزه است. افرادی همچون کار‌آفرینان، سرمایه‌گذاران، مدیران دیگر شرکت‌ها و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مدیریت کسب و کار. این ارتباط‌ها دید ایده‌پردازان را وسیع‌تر کرده و آنها را برای دستیابی به اهداف‌شان کمک می‌کند. ضمنا آنها می‌توانند با مشورت گرفتن از متخصصان، مشکلات خود را حل و فصل نمایند.

پس از اینکه دوره‌ی زمانی ارائه شده‌ی شتاب‌دهنده‌ها به پایان رسید، نوبت به پرزنت کردن محصول و خدمات می‌شود. به همین منظور معمولا صاحبین ایده و اعضای تیم استا‌رتاپی در یک مجلس باشکوه و مجلل و با حضور تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران طرح‌های خود را معرفی کرده و به نمایش می‌گذارند.

مزایای استفاده از شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ

در خصوص دلایل اهمیت شتاب‌دهنده‌ها و مزیت‌هایی که آنها برای استا‌رتاپ‌ها دارند، پیشتر هم اشاره شده اما اینجا دقیق‌تر و جزئی‌تر به این مسئله ورود می‌کنیم. اصلا چه لزومی دارد استا‌رتاپ‌ها از کمک و حمایت شتاب‌دهنده‌ها برخوردار باشند؟ این کار چه سودی برایشان خواهد داشت؟ پس با ما همراه باشید.

  1. توسعه‌ی مهارت‌های مورد نیاز

صا‌حبین ایده در مسیر راه‌اندازی کسب و‌کار خود و پیش بردن آن، تا دستیابی به موفقیت، نیاز به مهارت‌های زیادی دارند. مهارت‌هایی همچون ارتباطات با دیگران، بازاریابی و تبلیغات، مهارت‌های فنی، امور مالی و…

شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ این مهارت‌ها را آموزش داده و اصول کسب و کار را به اعضای تیم یاد می‌دهند. آنها کاری می‌کنند تا اعضای استا‌رتاپ بتوانند از تجربیات دیگر مدیران شرکت‌ها نیز استفاده کنند.

  1. امکان دسترسی به سرمایه‌گذاران

معمولا شرکت‌های شتاب‌دهنده خودشان به طور مستقیم تامین مالی استا‌رتاپ‌ها را بر عهده ندارند؛ بلکه کار آنها وصل کردن اعضای تیم استا‌رتاپ به سرمایه‌گذران واقعی است. یعنی کسانی که ایده‌ی شما برایشان جذاب است و متقاعد شده‌اند که روی ایده‌ی‌تان سرمایه‌گذاری کرده و پول خرج کنند. شتاب‌دهنده‌ها در واقع حکم یک واسطه یا پل ارتباطی را دارند که صاحبان ایده را به سرمایه‌گذاران متصل می‌کنند.

البته شتاب‌دهنده‌ها در انتخاب بهترین و مناسب‌ترین سرمایه‌گذار، به شما یاری می‌رسانند؛ اما در نهایت خود شما به عنوان صا‌حبین کسب و‌کار باید بتوانید سرمایه‌گذران را به سرمایه‌گذاری و تامین مالی روی ایده‌تان ترغیب کرده و نظر آنها را به خود جلب نمایید.

  1. شتاب‌دهنده‌ها یک شریک تجاری برای استا‌رتاپ شما هستند.

شتاب‌دهنده‌ها در تمام طول مسیر استا‌رتاپی همراه و پشتیبان شما بوده و در سود و زیان کسب و‌کارتان شریک می‌شوند. آنها با دریافت بخشی از سهام استا‌رتاپ، خدمات و سرمایه‌ی اولیه را در اختیار‌تان می‌گذارند و به دلیل همین ذی‌نفع بودن تا پایان، شما را همراهی می‌کنند.

  1. اهمیت بازه‌ی زمانی در شتاب‌دهنده‌ها

اصلی‌ترین هدفی که استا‌رتاپ‌ها از شتاب‌دهنده استفاده می‌کنند، شتاب دادن و سرعت‌دهی به پروسه‌ی کسب و کارشان است. پس در این رابطه طول دوره‌ی شتاب‏‌دهی بسیار اهمیت دارد. برنامه‌ی شتاب‌دهی باید دارای آغاز و پایان مشخصی بوده و طبق محدوده‌ی زمانی مشخص عمل کند وگرنه سیکل شتاب‌دهی به کسب و کار با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

  1. وجود منتور‌های حرفه‌ای و مجرب در کنار استا‌رتاپ‌ها

از آنجا که راه‌اندازی استا‌رتاپ در ابتدا سخت و چالش برانگیز است؛ شما در طول مسیر به کمک و تجربه‌ی دیگران نیاز پیدا می‌کنید. با وجود شتاب‌دهنده‌ها شما می‌توانید از کمک منتور‌های حرفه‌ای بهره‌مند شوید. همچنین از لحاظ حمایت‌های عاطفی و از لحاظ انتقال دانش و تجربیات.

منتور یک فرد با تجربه است که سال‌ها در زمینه‌ای مشخص فعالیت و تلاش کرده و به تجربیات ارزشمندی دست یافته است. او در این مسیر شکست‌ها و موفقیت‌های زیادی تجربه کرده و حالا به عنوان یک فرد متخصص در حوزه‌ی خود شناخته شده است. کمک‌ها و حمایت‌های منتور می‌تواند برای کار‌آفرینان و ایده‌پردازان جوان بسیار راه‌گشا باشد.

  1. انگیزه دادن و روحیه‌بخشی به صا‌حبین ایده

فضای همکاری و مشار‌کتی که در شتاب‌دهنده‌ها ایجاد می‌شود، ضمن تقویت روحیه‌ی کار تیمی، در ایجاد انگیزه و الهام‌بخشی در شما نیز تاثیرگذار است. تعامل و همکاری با دیگر بنیان‌گذاران، شنیدن داستان موفقیت‌ها و شکست‌هایشان، دانستن چالش‌ها و مسائل پیش روی آنها و استفاده از تجربیات ارزشمند‌شان، همه و همه به شما انگیزه می‌دهد که ادامه دهید و جا نزنید. این ارتباطات به شما کمک خواهد کرد که بر شک و تردید‌هایتان فائق آیید و از موانع عبور کنید.

  1. شبکه‌سازی

همانطور که اشاره شد، شبکه‌‌سازی یعنی ایجاد ارتباط با افراد متخصص و ماهر در زمینه‌ی مشابه کار شما. در طول دوره‌ی شتا‌ب‌دهی، شما به عنوان صا‌حبین کسب و‌کار و اعضای تیم استا‌رتاپ می‌توانید با کار‌آفرینان و متخصصان حوزه‌ی خود لینک برقرار کرده و شبکه‌سازی نمایید. ایجاد این ارتباطات جهت کمک گرفتن از آنها به خصوص اگر در آینده نیاز به تامین مالی و جذب سرمایه داشته باشید، برایتان بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

  1. مدیریت ریسک

وقتی مسیر تازه‌ای را در پیش می‌گیرید، طبیعی است که با ریسک‌هایی مواجه شوید. ریسک یعنی خطر و این ریسک‌ها می‌توانند بزرگ یا کوچک باشند. نترسید. اگر از شتاب‌‌دهنده‌ها استفاده کنید، آنها می‌توانند با پیدا کردن ریسک‌های فعلی و آینده‌ی کسب و کار شما، راهنما‌ییتان کنند تا راه‌حلی بیابید. از این گذشته چون در برنامه‌های شتا‌ب‌دهی، شما از تجربیات مدیران موفق و دیگر کار‌آفرینان استفاده می‌کنید، احتمال رویارویی‌تان با ریسک‌های احتمالی کاهش خواهد یافت.

  1. داشتن برنامه‌ی مجزا برای همه‌ی کسب و کارها

عموم افراد تصور می‌کنند که شتاب‌دهنده‌ها به اصطلاح برای همه یک نسخه می‌پیچند؛ یعنی یک برنامه‌ی واحد دارند و آن را برای تمام کسب و‌کارها پیاده می‌کنند. در صورتی که اینطور نیست و این خود کار‌آفرینان هستند که برنامه‌ی شتاب دهنده را انتخاب کرده و  بر اساس ماهیت و هدف کسب و‌کارشان برنامه‌ی مناسب خود را بر می‌گزینند.

حال با دانستن تمام این نکات به معرفی چند شتابدهنده‌ی برتر ایرانی در سال 1402 می رویم و شما را با آنها آشنا می‌کنیم. پس ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.

برترین شتابدهنده‌های ایرانی در سال 1402

1_ ستاک

یکی از بهترین شتاب‌دهنده‌های استا‌رتاپ ایرانی که از موفق‌ترین برنامه‌های مرکز کار‌آفرینی دانشگاه صنعتی شریف می‌باشد، وب‌سایت ستا‌ک است. این سایت از اواخر سال 1393 شروع به کار کرده و هدف اصلی آن  پرورش ایده‌های خلاقانه در نخبگان و دانشجویان می‌باشد.

ستا‌ک با ایجاد فضایی مناسب، قصد دارد تا به پرورش خلاقیت و تفکر نو‌آورانه در بین دانشجویان و کار‌آفرینان بپردازد و با کاهش ریسک‌های آغازین کسب و کارها، در تجاری سازی ایده‌هایشان به آنها کمک کند. اگر به کارنامه‌ی پربار ستا‌ک نگاهی بیندازیم‌، متوجه خدمات ارزشمند آن در طول سال‌های فعالیتش خواهیم شد. من‌جمله اقدامات او مصاحبه با بیش از 2000 ایده، حمایت از 101 استا‌رتاپ و سرمایه‌گذاری روی 22 استا‌رتاپ می‌باشد.

امکانات

از جمله امکانات سایت ستا‌ک می‌توان به دسته‌بندی‌های زیر اشاره کرد:

  • ثبت رزومه
  • دسته‌بندی‌های شتاب دهنده‌ی شریف
  • ثبت استا‌رتاپ
  • استا‌رتاپ تریگر
  • ثبت سرمایه‌گذار
  • وبلاگ
  • ثبت منتو‌ر

 

2_ هفته‌نامه شنبه

هفته‌نامه شنبه؛ شتاب دهنده‌ی استا‌رتاپ

هفته‌نامه شنبه

سایت هفته‌نامه‌ی شنبه از بزرگترین شتاب دهنده‌های ایرانی به شمار می‌آید که در اواخر سال 1394 با هدف معرفی استا‌رتاپ‌ها، آپلود آموزش‌های استا‌رتاپی، به اشتراک گذاشتن اخبار و ترویج فرهنگ کار‌آفرینی راه‌اندازی شده است. هفته‌نامه‌ی شنبه در واقع یک رسانه‌ی اختصاصی استا‌رتاپی در ایران می‌باشد که در بیش از 30 شهر توزیع می‌شود. به غیر از آن در 800 شرکت استا‌رتاپی، بانک‌ها، موسسات، ادارات، پار‌ک‌های علم و فناوری، هلد‌ینگ‌ها و رویدادهای سراسر کشور نیز پخش می‌شود. برترین روزنامه‌نگاران و کارشناسان و متخصصان حوزه‌ی استا‌رتاپی در این هفته‌نامه با یکدیگر همکاری می‌کنند.

در بخش فروشگاه اینترنتی این سایت، ویدئو‌های سمینارها، ویدئو‌های آموزشی، کتاب‌ها و مقالات مرتبط با حوزه‌ی استا‌رتاپی جهت خریداری موجود است. اپلیکیشن شنبه از طریق کافه بازار قابل دانلود است.

لینک دانلود: https://cafebazaar.ir/

 

3_ اکو‌موتیو

اکو‌موتیو:  شتاب دهنده‌ی استا‌رتاپ برتر ایران

اکو‌موتیو

سایت اکومو‌تیو رسانه‌ی تخصصی استا‌رتاپی است که اوایل آذر‌ماه سال 1396 شروع به کار کرده است. این سایت اخبار حوزه‌ی استا‌رتاپی و رویدادهای مربوط به آن را منتشر کرده و به تولید محتوا در این خصوص می‌پردازد.

بخشی از سایت اکو‌موتیو به معرفی بهترین استا‌رتاپ‌های ایران اختصاص داده شده و جهت دسترسی کاربران، به بخش‌های مختلفی همچون آموزش مجازی، اپلیکیشن‌ساز، اخبار و فناوری و… تقسیم شده است.

کسب و کارهای نوپا که به تازگی کار خود را شروع کرده‌اند، می‌توانند استا‌رتاپ خود را در حوزه‌ی مربوطه‌ی این سایت ثبت نمایند.

امکانات

سایت شتاب‌دهنده‌ی اکوموتیو امکانات زیادی دارد از جمله:

  • دسته‌بندی‌های مقالات
  • معرفی استا‌رتاپ‌ها
  • چند‌رسانه‌ای
  • دانشنامه‌ی استا‌رتاپی
  • دا‌شبورد اکوسیستم
  • تب رویدادها
  • آخرین اخبار
  • مقالات تحلیلی
  • ایده
  • خلاقیت
  • و…

 

4_ تیوان

تیوان

تیوان

از برترین شتابدهنده‌های ایرانی می‌توان به باشگاه کار‌آفرینی تیوان اشاره کرد که اواخر سال 1395 راه‌اندازی شده است. این باشگاه یک مجموعه‌ی غیر‌انتفاعی است که فرهنگ کار‌آفرینی را در بین نوجوانان و جوانان علاقه‌مند ترویج می‌کند. در این باشگاه در فواصل زمانی مختلف دورهمی‌هایی برگزار می‌گردد که اعضای باشگاه می‌توانند با شرکت در آنها تشویق به ایده‌پردازی‌های خلاقانه شوند. همچنین امکان کمک و مشورت گرفتن از منتور‌ها و مربیان حرفه‌ای در تیوان فراهم است. پس از طی مراحل مختلف، افراد باشگاه آمادگی لازم برای حضور در شتابدهنده‌ها را پیدا کرده و در صورت نیاز می‌توانند با سرمایه‌گذاران حوزه‌ی کسب و‌کاری خود همکاری نمایند.

تیوان در طول مدت کوتاه فعالیت کاری خود، کارنامه‌ی پرباری داشته و خدمات ارزشمندی ارائه نموده است؛ به طوری که هم اکنون 650 عضو داشته و به حمایت از 157 تیم استا‌رتاپی مشغول است. این باشگاه همچنین 158 رویداد آموزشی و 1262 ساعت کارگاه برگزار کرده است.

سایت شتابدهنده‌ی تیوان دسته بندی‌های مختلفی همچون موارد زیر را دارد:

  • دسته‌بندی همراهان تیوان
  • درخواست عضویت
  • وبلاگ
  • رویدادها
  • تب هدف
  • شکل‌گیری ایده
  • شروع به کار
  • تب استا‌رتاپ
  • سرمایه گذار
  • تب برگزار کننده رویداد
  • مدرس و علاقه‌مند به حوزه‌ی کار‌آفرینی

 

5_ 100 استا‌رتاپ

100 استا‌رتاپ؛ شتاب‌دهنده‌ی استا‌رتاپ برتر ایران

100 استا‌رتاپ

شتاب‌هنده‌ی 100 استارتاپ، از بهمن ماه سال 1398  و با هدف سرمایه‌گذاری مداوم و شتابدهی غیر‌متمرکز فعالیت خود را شروع کرده است.

این سایت با کمک نهاد‌های دولتی و خصوصی، کار‌آفرینان و سایر شتابدهنده‌ها تلاش می‌کند شرایط رشد سریع استا‌رتاپ‌ها را مهیا کرده و به همین دلیل هر سال به 100 استا‌رتاپی که در آغاز کار خود هستند، 20 میلیارد تومان سرمایه اختصاص می‌دهد.

 

6_ استارتاپ فاروم

استا‌رتاپ فاروم یا انجمن گفتگوی استا‌رتاپ‌های ایران، از آبان سال 96 شروع به کار نموده و زیر مجموعه‌ای از موسسه‌ی پایش کسب و کارهای نوپا ایران محسوب می‌گردد. این سایت، ضمن ایجاد فضایی جهت گفتگوهای استا‌رتاپی، شرایطی مهیا کرده تا اعضای آن بتوانند در خارج از دنیای مجازی با افراد موفق، کار‌آفرین و فعال در حوزه‌ی استا‌رتاپ ارتباط بگیرند.

در این استا‌رتاپ غیر از ایران، برای فارسی زبانان کشورهایی همچون افغانستان و تاجیکستان نیز امکان عضویت و شرکت در تالار‌های گفتگو فراهم است.

استا‌رتاپ فاروم از بخش‌های مختلفی همچون تالار گفتگو و مجله‌ی خبری استا‌رتاپ‌ها تشکیل شده و تمامی گفتگوها، پرسش و پاسخ‌ها، مقالات و معرفی‌ها در قسمت آرشیو سایت نگهداری می‌شود. همچنین در این سایت افراد مختلفی همچون کار‌آفرینان، سرمایه‌گذاران، افراد همکار و… معرفی شده‌اند که شما با توجه به حوزه‌ی کسب و کار خود می‌توانید از آنها درخواست مشاوره کنید.

 

7_ کارن

شتاب‌دهنده‌ کارن

شتاب‌دهنده‌ کارن

از برترین شتاب‌دهنده‌های مجازی و پلتفر‌می می‌توان به کارن کراد اشاره کرد که در اسفند سال 94 و توسط شرکت “گروه گسترش نوآوری دیموند” راه‌اندازی شده است.

این شتاب‌دهنده امکانات مختلفی همچون تامین منابع مالی و ارائه‌ی خدمات تکنیکی و فنی را داشته و در معرفی برترین پروژه‌ها و کسب و کارها به سرمایه‌گذاران، نقش خوبی ایفا می‌کند.

 

8_ خو‌شفکری

خو‌شفکری

خو‌شفکری

سایت خو‌شفکری به صورت دوزبانه فعالیت می‌کند. این سایت در اسفند سال 1389 آغاز به کار کرده و هدفش کمک به کار‌آفرینی و ثروت‌آفرینی دانش بنیان بوده است. از آنجا که این سایت به صورت تخصصی در زمینه‌ی تولید محتوای استا‌رتاپی فعالیت می‌کند، لذا نویسندگان و مترجمان زیادی به صورت دائم یا مهمان جهت تولید محتوا با آن همکاری می‌کنند. اگر شما علاقه‌مند به فیلم‌ها و مقالات آموزشی در زمینه‌ی استا‌رتاپ‌ها بوده و یا دوست دارید با  کار‌آفرینان برتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم به این سایت سری بزنید.

 

9_ آ‌واتک

آ‌واتک

آ‌واتک

آ‌واتک از بهمن سال 1393 شروع به کار کرده و اعتقاد دارد حل کردن بسیاری از مشکلات جامعه به خصوص مشکلات اقتصادی با فرصت دادن به جوانان پراستعداد و باور کردن آنها میسر می‌شود.

شرکت آواتک تلاش می‌کند تا کار‌آفرینان و ایده‌پردازان شجاع و خلاق بتوانند ایده های خود را اجرایی کنند.

 

10_ استا‌رتاپ شو

این شتاب‌دهنده در اواسط سال 93 با هدف نمایش رایگان استا‌رتاپ‌های نوپا تاسیس شده است. استا‌رتاپ شو شرایطی فراهم کرده تا ایده‌پردازان بتوانند در زمینه‌ی کسب و کار نوپای خود آموزش ببینند و همچنین سرمایه‌گذارانی که به این حوزه علاقه‌مندند، در این استا‌رتاپ‌ها سرمایه‌گذاری نمایند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت