10 دیکشنری آنلاین برتر در سال 1403

توسط | مرداد 10, 1400 | توسعه فردی, کسب و کار | 0 نظر

15 دقیقه

دیکشنری آنلاین از امکاناتی است که امروزه به زبان‌آموزان کمک زیادی می‌کند. آنها برای دانستن معنای کلمات و دستیابی سریع به ترجمه‌ی لغات و جملات، علاقه‌مند به استفاده از آن هستند. در این مقاله قصد داریم ده مورد از برترین دیکشنری‌های آنلاین را به شما معرفی کنیم. پس تا پایان همراه ما باشید.

همان‌طور که می‌دانید در گذشته از آموختن زبانی دیگر مخصوصا زبان انگلیسی تا این اندازه استقبال نمی‌شد. هنوز ضرورت آن برای افراد محرز نگشته بود. تنها کسانی که قصد سفر به خارج از کشور به منظور تفریح، ادامه تحصیل یا کار داشتند، تلاش می‌کردند تا زبان دومی بیاموزند تا در کشور بیگانه دچار مشکل نشوند.

امروز اما دیگر این‌طور نیست و آموختن زبان دوم و به طور اخص زبان انگلیسی به عنوان زبان بین‌المللی، بسیار لازم و ضروری است و همگان به وجوب یادگیری آن پی برده‌اند. بله، ما اکنون در عصر ارتباطات و دهکده‌ی جهانی زندگی می‌کنیم؛ دهکده‌ای که همه‌ی افراد در آن به هم مربوط و وابسته هستند، از هم تاثیر می‌پذیرند و برای ادامه‌ی زندگی به هم نیاز دارند.

اهمیت یادگیری زبان دوم

ما اکنون برای هر کار کوچکی به زبان انگلیسی نیاز داریم. مثلا اگر بخواهیم فیلم‌های خارجی ببینیم، با برنامه‌ها، نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های انگلیسی کار کنیم، کتاب‌ها و منابع علمی خارجی را مطالعه کنیم، سفری به خارج از کشور داشته باشیم یا حتی اگر بخواهیم کسب و کارمان را جهانی کنیم و با دیگر کشورها تعامل کاری داشته باشیم. برای انجام همه‌ی این‌ها باید زبان انگلیسی بلد باشیم. دیگر فرقی نمی‌کند یک فرد تحصیل‌کرده باشیم یا بدون تحصیلات دانشگاهی، پیر باشیم یا جوان، برای یادگیری، کلاس برویم یا خود‌آموز و در خانه یاد بگیریم. یادگیری زبان دوم برای همه‌ی ما یک ضرورت است.

حال که با ضرورت یادگیری زبان دوم به ویژه زبان انگلیسی آشنا شدیم، باید راه‌های آموختن آن را هم یاد بگیریم و از ابزار و امکاناتی که به این منظور ایجاد شده‌اند استفاده نماییم. یکی از مهم‌ترین ابزارها در آموزش انگلیسی دیکشنری‌ها می‌باشند که ما بتوانیم معنی لغات، اصطلاحات و جملاتی که نمی‌دانیم را در آنها پیدا کنیم.

در گذشته دیکشنری‌ها تماما به صورت کتاب فیزیکی بود که در سطوح مختلف از مبتدی تا پیشرفته و در قطع‌ها و اندازه‌های مختلف چاپ می‌شد. ما برای یافتن لغت باید به آن رجوع می کردیم، با توجه به حرف اول آن کلمه دیکشنر‌ی را باز کرده و به حرف مربوطه می‌رفتیم و آنگاه از بین کلمات مختلف، کلمه‌ی مورد نظرمان را پیدا می‌کردیم. هر چند انجام این کار برای هر یک کلمه زمان‌بر و گاهی کسل‌کننده می‌شد اما چاره‌ای نبود. با گذشت زمان و با ظهور و گسترش اینترنت، دیکشنری‌های آنلاین ایجاد شد و به این ترتیب فرایند یادگیری هم آسان‌تر و سریع‌تر گشت. امروزه دیگر آن قدر منابع آنلاین آموزش زبان انگلیسی زیاد است که بدون کلاس و معلم هم می‌توان زبان آموخت.

مزایای استفاده از دیکشنری‌های آنلاین برای زبان‌آموزان

  • یافتن سریع معانی کلمات و واژگان مختلف
  • یادگیری تلفظ صحیح کلمه
  • آموختن املای صحیح و اسپل دقیق کلمه
  • دانستن نوع کلمه( اسم، فعل، حرف اضافه، قید، صفت و …. بودن کلمه)
  • دانستن مترادف‌ها و متضاد‌های کلمه
  • آشنایی با شکل جمع کلمات
  • مشاهده‌ی مثال ها و جملاتی با استفاده از آن کلمه
  • ترجمه‌ی روان جملات و اصطلاحات
  • بعضی دیکشنری‌ها مانند گوگل می‌توانند با دریافت کلمات به صورت شنیداری، آن‌ها را ترجمه کنند.
  • در هنگام خرید از فروشگاه‌های خارجی، موقع خواندن کتاب‌ها و منابع خارجی، در مسافرت و صحبت با افراد خارجی می‌توان از دیکشنر‌ی های آنلاین استفاده کرد و کلمات و جملات را به سرعت ترجمه نمود.

برترین سایت‌های دیکشنری آنلاین

حال که با مزایای استفاده از دیکشنری‌های آنلاین آشنا شدید، بهتر است که با ده مورد از برترین سایت‌های مترجم آنلاین هم آشنا شوید.

به طور کلی عملکرد این سایت‌ها به هم شبیه است یعنی همه‌ی آنها کلماتی که از زبان مبدا به آنها داده می‌شود را در سریع‌ترین زمان ممکن به زبان مقصد ترجمه می‌کنند؛ اما باید بدانید که بعضی از این سایت‌ها نسبت به سایت‌های رقیب خود مزیت‌هایی داشته و بهتر از دیگران عمل می‌کنند. برخی از آنها هم ممکن است از دقت کافی برخوردار نباشند و یا اطلاعات به روز و کاملی به مخاطب ارائه ندهند. در سایت‌های دیکشنری‌های آنلاین دو مورد اهمیت دارد: تعداد بالای کاربران سایت و امکان اصلاح متون توسط کاربر. به این دو مورد توجه کنید و مقاله را تا انتها بخوانید تا با لیست ده موردی ما آشنا شوید.

۱- گوگل ترنسلیت (Translate Google)

وقتی از ترجمه ی آنلاین سخن به میان می آید، اولین وب‌سایتی که به نظر همه می‌رسد، گو‌گل تر‌نسلیت است. این سایت آن‌قدر شناخته شده و رایج است که کمتر کسی است آن را نشناسد یا استفاده از آن را برای ترجمه بلد نباشد. از آنجا که گو‌گل تر‌نسلیت از بیش از 100 زبان زنده‌ی دنیا پشتیبانی می‌نماید پس یک سایت عالی و ایده‌آل برای یادگیری زبان‌های جدید و ترجمه‌ی لغات و جملات به شمار می‌آید.

گو‌گل تر‌نسلیت قابلیت ویرایش ترجمه و اصلاح اطلاعات سایت را نیز دارد یعنی اگر شما متوجه شوید که متن یا اطلاعات ذخیره شده در سایت اشتباه و غلط است، می‌توانید آن را ویرایش و اصلاح نمایید. این سایت قابلیت‌ها و امکانات دیگری نیز دارد که در زیر چند مورد از این قابلیت‌ها را با هم می‌خوانیم:

قابلیت ذخیره کردن متن، تبدیل صوت به متن، کپی کردن متن یا به اشتراک گذاشتن متن

اگر با دوربین گوشی تان عکسی گرفته‌اید، با انتقال دادن نوشته‌های روی عکس یا هر مکان دیگری به گو‌گل تر‌نسلیت می‌توانید ترجمه‌ی آن را ببینید.

اگر زبان یک نوشته را نمی‌دانید و ترجمه‌ی آن را می‌خواهید، کافی‌ست آن متن را کشیده و در با‌کس ترجمه رها کنید. خود گو‌گل تر‌نسلیت، با تشخیص زبان متن آن را به زبانی که بیشتر مورد استفاده‌ی شماست ترجمه می‌کند.

شما می‌توانید ترجمه‌ی کلماتی که ها‌یلایت کرده‌اید را به طور جداگانه در گو‌گل تر‌نسلیت ببینید.

پس به طور کلی گو‌گل تر‌نسلیت مزیت‌های زیادی دارد که موجب می‌شود به عنوان اولویت اول‌مان در ترجمه‌ی متون روی آن حساب کنیم. مز‌ایایی همچون:

  • پشتیبانی از 100 زبان زنده‌ی دنیا
  • توانایی تشخیص خودکار زبان نوشته و قابلیت تشخیص متن خودکار
  • عملکردی سریع و بی‌معطلی
  • متن به وسیله‌ی دوربین یا میکروفون هم به گو‌گل تر‌نسلیت قابل انتقال است.
  • بررسی کیفیت عملکرد سایت به طور مداوم ( انجمن مخصوص گو‌گل بعضی ترجمه‌ها را بازبینی می‌کند)
  • قابلیت ترجمه‌ی لینک های وب‌سایت یا URL ها
  • امکان ذخیره‌سازی ترجمه‌ها در سایت

تنها ویژگی منفی گو‌گل تر‌نسلیت را می‌توان عدم دقت و داشتن برخی اشتباهات در ترجمه‌ی متون نام برد.

۲- سایت دیکشنری بینگ مایکروسافت (Bing Microsoft Translator)

پس از گو‌گل تر‌نسلیت، یکی از برترین سرویس‌های ترجمه‌ی آنلاین سایت  Bing Translator است که بیش از 60 زبان زنده‌ی دنیا را پشتیبانی می‌کند. این دیکشنری آنلاین نیز قابلیت تشخیص خودکار زبان را دارد یعنی اگر زبان ورودی خود را انتخاب نکنید هم خودش زبان را تشخیص می‌دهد. اگر میکروفون داشته باشید، حتی می‌توانید متن مورد نظر را به جای تایپ کردن برایش بخوانید. کار با این سایت بسیار ساده است و فضای راحت و خلوتی دارد و مهم‌تر از آن ترجمه‌ی این سایت بسیار خوب و عالی است.

وقتی سایت کار ترجمه را تمام می‌کند، می‌توانید به انتخاب خودتان ترجمه را با صدای مرد یا زن بشنوید. حتی می‌توانید آن را به اشتراک بگذارید و اگر از آن خوش‌تان آمد آن را لایک نمایید.

 

 

از مزیت‌های استفاده از این سرویس ترجمه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترجمه‌ی سریع و عملکردی ساده
  • انطباق با موتور جستجوی بینگ
  • پشتیبانی از بیش از 60 زبان دنیا
  • امکان پخش صوتی متن با لهجه‌های مختلف
  • قابلیت کپی کردن و به اشتراک گذاشتن ترجمه‌ها
  • بازخورد گرفتن از کاربران نسبت به متن ترجمه شده با کلیک روی گزینه‌ی لایک یا دیس لایک توسط آنها

3_  یاند‌کس تر‌نسلیت (Yandex Translate)

یک سایت خوب برای ترجمه‌ی متون است اما تمر‌کزش بیشتر بر ترجمه‌ی تصاویر می‌باشد منتها تصاویری که خودتان آن‌ها را داخل سیستم آپلود کرده باشید نه تصاویر از وب. در مترجم تصویر با بزرگ کردن یک قسمت از عکس یا هایلایت برخی کلمات می‌توانید ترجمه‌ی آن را ببینید حتی در حین ترجمه امکان تغییر زبان هست.

یاند‌کس عملکرد خوب و سریعی دارد، از زبان‌های زیادی برای ترجمه پشتیبانی می‌کند و حتی متونی با بیش از 10 هزار حرف را هم ترجمه می‌نماید. این سایت همچنین قابلیت دریافت متن به صورت صوتی را دارد.

شما می‌توانید با کلیک بر یک دکمه به راحتی زبان مبدا و مقصد را تغییر دهید، ترجمه را به لیست علاقه‌مندی‌هایتان اضافه کنید و یا آن را تصحیح و غلط‌گیری نمایید.

4_ سایت دیکشنر‌ی ریور‌سو (Reverso)

ریور‌سو برای ترجمه‌ی متون، سایت خوب و ایده‌آلی است و به جهت ارائه‌ی ترجمه‌های درست و مفهومی معروف و محبوب شده است. زمان ترجمه در زیر کادر آن چند مثال دیگر برای‌تان ارائه می‌کند که نشان می‌دهد مثلا اگر متن کمی متفاوت بود، ترجمه‌ی آن چگونه می‌شد؛ به این طریق درک بهتری نسبت به متن پیدا خواهید کرد.

از ویژگی‌های مثبت این سایت این است که امکان خواند متن مبدا و مقصد را دارد و ا‌سپلینگ کلمات هم می‌تواند چک و بازبینی شود. همچنین ترجمه‌ها در آن قابل امتیاز دادن و رتبه‌بندی است تا عملکرد سرویس به طور مستمر اصلاح شود.

از خصوصیات منفی این سایت این است که فرایند ترجمه کمی کند و زبان‌بر است و صوت را به نوشتار نمی‌تواند تبدیل نماید.  همچنین تعداد زبان‌های کمتری را پشتیبانی می‌کند مثلا زبان فارسی را پشتیبانی نمی‌کند و بیشترین تمرکز‌ش روی زبان‌های خاص و پر‌تکرار است.

 

 

5_ مترجم آنلاین  SDL Free Translation

این سرویس ترجمه که از بیش از 45 زبان زنده‌ی دنیا پشتیبانی می‌کند، از سایت‌های خوب ترجمه‌ی آنلاین است. با فعال کردن قابلیت ترجمه‌ی لحظه‌ای(Instant Translation)  می‌توانید همزمان با تایپ متن مورد نظر، ترجمه‌ی آن را در سایت مشاهده کنید. زمانی که متنی را در این سایت جهت ترجمه وارد می‌کنید، می‌توانید ترجمه را به صورت متن یا صوت در اختیار داشته باشید. همچنین امکان شیر کردن و به اشتراک گذاری و قابلیت پرینت گرفتن ترجمه نیز وجود دارد.

از امکانات ویژه‌ی این سرویس می‌توان به ترجمه‌ی فایل و اسناد اشاره کرد. البته باید گفت ترجمه‌ی اسناد رایگان نیست و با پرداخت پول ممکن است و به این شکل است که وقتی فایل مورد نظر را در سرویس ترجمه آپلود می‌کنید، هزینه‌ی ترجمه مشخص می‌شود و شما با پرداخت آن می‌توانید فایل خود را به صورت ترجمه شده تحویل بگیرید.

6_  سرویس Translate.com

این سرویس از سایت‌های خوب ترجمه‌ی آنلاین است که از سرویس مایکروسافت استفاده کرده و از بیش از 100 زبان زنده‌ی دنیا پشتیبانی می‌نماید. قابلیت جالب این سایت این است که می‌تواند صوت یا صدا را دریافت کرده و با تبدیل آن به متن، ترجمه را انجام دهد. این قابلیت برای زمانی که می‌خواهید صحبت‌های فردی از زبان دیگر را ترجمه کنید، برای‌تان مفید خواهد بود.

راستی اگر بخواهید ترجمه‌ای که انجام شده را بازبینی، بررسی و یا ویرایش نمایید می‌توانید از متر‌جمین حرفه‌ای و کار‌بلد این سایت کمک بگیرید که 100 کلمه‌ی متن به صورت رایگان برای‌تان ترجمه می‌شود. جهت استفاده از این قابلیت باید عضو این سرویس باشید و از آیکون Contact استفاده نمایید.

7_ DeepL Translator

این سایت ترجمه‌ی آنلاین خوب و کاربردی یک قابلیت اصلی دارد و آن این است که می‌تواند به صورت خودکار جملات و معانی آن را کامل کند. در این سرویس شما می‌توانید از بین 7 زبان زنده و معروف دنیا انتخاب کرده و با دابل‌کلیک روی هر کدام از آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید.

در ترجمه با انتخاب کلمه‌ی مورد نظر منو‌یی به نام گزینه‌های بیشتر برای‌تان باز خواهد شد. سایت می‌تواند معانی مختلف کلمه را در انتهای صفحه به شما نشان دهد تا آن‌ها را بخوانید. همچنین می‌تواند کلمه را در جملاتی به شکل مثال برای‌تان به کار ببرد که بیشتر درک کنید. این امکان برای زبان آموزان قابلیت مفیدی به حساب می‌آید.

8_  مترجم بابیلون (Babylon Online Translator)

بابیلون نامی آشنا برای زبان‌آموزان است که نرم‌افزار‌های قابل نصب روی کامپیوتر خوبی هم دارد اما شما برای ترجمه می‌توانید از سرویس تحت وب آن استفاده نمایید. این مترجم آنلاین از بیش از 30 زبان زنده‌ی دنیا پشتیبانی کرده و ترجمه‌ی دقیق و خوبی  به شما ارائه می‌دهد.

9_  Collins Dictionary Translator

کالینز که سرویس ترجمه‌ی آنلاین خوبی دارد از بیش از 30 زبان زنده‌ی دنیا پشتیبانی می‌کند. ترجمه در اینجا از طریق مایکروسافت انجام می‌شود و آیکونی برای کپی کردن راحت‌تر و سریع‌تر متن در آن وجود دارد.

این مترجم آنلاین یک دیکشنری کامل است که مترادف‌های کلمات، متضاد‌ها و ابزار‌های مربوط به گرامر را در دل خود دارد.

10_  PROMT Online Translator

درست است که مترجم آنلاین PROMT از زبان‌های زیادی پشتیبانی نکرده و تنها به 16 زبان محدود شده است، اما امکانات و قابلیت‌های خوبی هم دارد. مثلا امکان فعال‌سازی گزینه‌ی تشخیص خودکار زبان ورودی فراهم است. همچنین شما می‌توانید موضوع ترجمه را مشخص نمایید (کاری، ورزشی و …). امکان کپی کردن متن و بازبینی دیکته‌ی کلمات هم وجود دارد. شما با تبلت یا تلفن هوشمند هم می‌توانید از کیبورد مجازی این مترجم آنلاین استفاده کرده و ترجمه‌تان را انجام دهید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت