همه چیز درباره کسب و کار خانگی و معرفی انواع آن

توسط | دی 15, 1399 | کسب و کار | 0 نظر

16 دقیقه

کسب و کار خانگی یکی از انواع کسب و کارها برای درآمد‌‌زایی و ارائه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی خدمت است و احتمالا خیلی از شما مخاطبین عزیز با مفهوم آن، چیستی و چگونگی و نحوه‌ی راه‌اندازی آن آشنایی داشته و حتی تعدادی از انواع آن را می‌شناسید، اما اجازه دهید برای شناخت بیشتر این موضوع در ابتدا به تعریف “کسب و کار” بپردازیم.

کسب و کار عبارت است از: مجموعه فعالیت‌هایی که فرد برای ارائه‌ی خدمت، تولید محصول و یا خلق ارزش انجام می‌دهد.

کسب و کارها دسته بندی‌های مختلفی دارند که از آن میان می‌توان به کسب و کار تمام وقت ( به صورت حضور فیزیکی در محل اشتغال و کار برای کارفرما )، خانگی، خانوادگی و آنلاین یا سیستمی اشاره کرد. از آنجا که ما در این مقاله به طور اختصاصی در خصوص کسب و کار خانگی صحبت خواهیم کرد، لذا ارائه‌ی تعریفی از این مفهوم در اینجا ضروری به نظر می‌رسد.

کسب و کار خانگی: به هر نوع فعالیت اقتصادی گفته می‌شود که شما در منزل شخصی یا محل سکونت خود با بهره‌گیری از امکانات و وسایل منزل و یا به کمک اعضای خانواده و خویشاوندان خود انجام می‌دهید.

امروزه دیگر آن تفکر قدیمی نسبت به اشتغال از بین رفته و منسوخ شده است. تفکری که کار را فقط به حضور فیزیکی در محل کار، انجام فعالیتی مشخص و از پیش تعیین شده در ساعت کاری مشخص برای کارفرما محدود می‌دانست (مانند شغل کارمندی در یک اداره). اگر این تفکر را بپذیریم، پس درصد زیادی از افراد جامعه که اینگونه کار نمی‌کنند، عملا به عنوان فرد بیکار تلقی می‌شوند؛ در حالی که در چرخه‌ی اقتصادی، صاحبین کسب و کار‌های خانگی هم به عنوان شاغل محسوب شده و درآمد آن‌ها حتی از برخی مشاغل تمام وقت حضوری با ساعت کاری مشخص نیز بیشتر است.

در کشور ما در دهه‌های اخیر، رونق مشاغل خانگی بیشتر شده و بسیاری از مردم با هر مهارت، استعداد و امکاناتی که دارند به یک یا گروهی خاص از این مشاغل روی آورده‌اند؛ از طرفی بسیاری از جوانان تحصیل کرده با تحصیلات دانشگاهی که از یافتن شغلی مناسب و مرتبط با رشته‌ی تحصیلی‌شان بی نصیب مانده‌اند، با شجاعت بیشتری به سمت راه اندازی یک کسب و کار خانگی قدم برداشته‌اند. در دوران همه‌گیری ویروس کرونا نیز که برخی مشاغل با شکست، ورشکستگی، کاهش فعالیت و افت درآمدی رو به رو بوده‌اند، بازگشت به مشاغل خانگی و کسب درآمد از آن، افزایش قابل توجهی داشته است.

دسته بندی و تنوع مشاغل خانگی به اندازه‌ای زیاد است که هر یک از شما عزیزان با توجه به علاقه، استعداد، مهارت و پتانسیلی که دارید می‌توانید یک یا تعدادی از آن‌ها را به عنوان منبع جدید درآمدی خود به حساب آورید، حتی می‌توانید آن را به عنوان شغل دوم، پاره وقت و یا یک سرگرمی در اوقات فراغت خود در نظر بگیرید.

مزایای کسب و کار خانگی

همانطور که می‌دانید، داشتن یک شغل خانگی و کارکردن در منزل، مزایا و محاسن زیادی دارد که به ذکر چند مورد از آن‌ها می‌پردازیم:

  1. استفاده‌ی مفید از زمان و کار کردن بهینه
  2. صرفه جویی در هزینه‌های جاری ( مثل هزینه اجاره مغازه، آب و برق و گاز، مالیات، بیمه، رفت و آمد و …)
  3. عدم نیاز به رفت و آمد تا محل کار و سپری کردن زمان‌های زیاد در ترافیک
  4. امکان کمک گرفتن از دیگر اعضای خانواده
  5. امکان راحتی و آزادی عمل بیشتر و لذت بردن از کارکردن در کنار خانواده
  6. عدم نیاز به دریافت مجوز در اکثر مشاغل خانگی
  7. شغلی پاره وقت، ساعت کاری شناور و قابل انعطاف، بهره‌مندی از مرخصی و داشتن زمان استراحت دلخواه
  8. بهره گیری از خلاقیت و نوآوری‌های فردی در تولید محصول

مزایای کسب و کار خانگی

دسته بندی کسب و کارهای خانگی

پس از آشنایی با محاسن زیادی که یک شغل خانگی دارد، در این قسمت با دسته بندی جذابی از این مشاغل آشنا خواهید شد که شما با توجه به علاقه، امکانات و سطح مهارتی که دارید، می‌توانید آن‌ها را انتخاب کنید.

1_ اگر اینترنت، تلفن همراه هوشمند، کامپیوتر یا لپ تاپ دارید

در صورتی که در کار با کامپیوتر مهارت داشته و با ابزارهای سرچ در اینترنت آشنا هستید، پس شانس زیادی دارید تا حداقل در یکی از این مشاغل خانگی ورود پیدا کرده و فعالیت کنید. شما می‌توانید به راحتی از پشت کامپیوتر یا لپ تاپ خود، در حالیکه در منزل شخصی‌تان نشسته  و در کنار عزیزانتان هستید، با دنیای پیرامون ارتباط برقرار کرده و کسب درآمد کنید.

مشاغل زیر را ببینید تا با تعداد زیادی از این فرصت های شغلی آشنا شوید:

  • نویسندگی: اگر دست به قلم هستید، نگارش قوی و ذهنی خلاق و پویا دارید، می‌توانید از نویسندگی شروع کنید. به این معنی که کتاب (داستان، رمان و …) بنویسید، حتی در آغاز می‌توانید از زندگینامه‌ی شخصی خودتان شروع کنید.
  • تولید محتوا: این روزها که بازار تولید محتوا برای سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی داغ است، پس فریلنسری می‌تواند گزینه‌ی خوبی به عنوان یک کار خانگی به حساب بیاید. (فریلنسری به معنای انجام کار به صورت پروژه‌ای از طریق اینترنت برای کارفرماست). تولید محتوا می‌تواند به سه صورت صوتی (پادکست)، تصویری (ویدئو و کلیپ) و متنی و نوشتاری باشد.
  • مترجمی و ویراستاری: در صورتی که شما با زبان دیگری آشنایی دارید و اصول و قواعد آن را بلدید، به راحتی می‌توانید از آن کسب درآمد کنید. می‌پرسید چگونه؟ با ترجمه متون آن زبان و یا ویراستاری، غلط‌یابی و اصلاح یک متن از لحاظ قواعد ساختاری، نگارشی و دستور زبانی.
  • انواع مشاوره آنلاین: (مشاوره‌ی روانشناسی، پزشکی، حقوقی، مهاجرتی، شغلی، خانوادگی و …). در صورتی که در یک زمینه تخصص و تبحر دارید، می‌توانید مشاوره آنلاین برگزار کنید؛ مانند پزشکی که به صورت آنلاین بیمارانش را ویزیت می‌کند و یا مشاوری که از راه دور و از طریق اینترنت به شما مشاوره می‌دهد.
  • انواع تدریس آنلاین: هر رشته‌ای که در آن مهارت دارید را می‌توانید به صورت آنلاین به دیگران بیاموزید؛ مانند زبان انگلیسی، دروس تقویتی مدرسه، موسیقی و …
  • انجام پروژه‌های گرافیکی: اگر در انجام کارهای گرافیکی خبره هستید، فرصت‌های شغلی زیادی منتظر شماست؛ مانند: طراحی کارت ویزیت، تراکت‌های تبلیغاتی، بروشور، پوستر و …..
  • انجام کارهای تخصصی نرم افزاری مانند: ساخت انیمیشن و موشن گرافی، طراحی نرم افزار، برنامه نویسی، طراحی اپلیکیشن، ساخت بازی‌های کامپیوتری و …
  • طراحی سایت و مشاور سئو ( بهینه سازی مطالب در موتور جستجو) : این کسب و کار نیز یکی از پولسازترین کارها در بستر اینترنت است.
  • مدیریت شبکه‌های اجتماعی: ادمین تلگرام، اینستاگرام ….
  • تدوین، ویرایش فیلم و ویدئو
  • فروشگاه آنلاین: راه اندازی یک فروشگاه آنلاین؛ به عنوان مثال پیج اینستاگرام برای نمایش محصولات شما و فروش آن‌ها می‌تواند یک فکر عالی باشد، حتی می‌توانید به عنوان همکاری در فروش فعالیت کنید؛ به این معنی که پیج فروشگاهی شخصی دیگر را تبلیغ کرده و برای او مشتری جذب کنید و سپس درصدی از فروش را به صورت پورسانت دریافت نمایید.
  • بازاریابی تلفنی و اینترنتی

کسب و کار خانگی اینفلوئنسری

2_ اگر در منزل شخصی‌تان فضای کافی و مکانی مجزا جهت فعالیت دارید

اگر در محل سکونت خود با فضای باز رو به رو هستید و یا در خانه‌تان از لحاظ جا و مکان محدودیتی ندارید و یا حتی یک اتاق اضافه دارید، می‌توانید از این فرصت استفاده کرده و آن را به مکانی جهت کار و فعالیتتان اختصاص دهید. کارهای زیادی هست که می توانید در آن مکان کوچک انجام دهید:

  • پرورش زنبور عسل، تولید عسل و محصولات وابسته
  • پرورش قارچ
  • پرورش پرنده‌های زینتی
  • پرورش ماهیان زینتی
  • پرورش بلدرچین
  • پرورش گیاهان زینتی آپارتمانی

3_ اگر در آشپزی، کیک و شیرینی پزی مهارت دارید

از آنجا که خوردن، همیشه یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهاست، پس با مهارت در هنر آشپزی و طبخ غذاهای خوشمزه، فرصت‌های شغلی زیادی پیش روی شما خواهد بود. می‌توانید در جشن‌ها و مراسم مختلف با پختن غذاها، کیک، شیرینی و کوکی‌های خوش طعم و خوش رنگ، منبع درآمد خوبی برای خودتان ایجاد کنید. برای انجام همه‌ی این‌ها شما فقط به یک آشپزخانه نیاز دارید که این می‌تواند آشپزخانه‌ی خانه‌ی خودتان باشد یا خانه‌ی میزبان. به نمونه‌های زیر نگاهی بیندازید:

  • کترینگ و غذای خانگی، کیک و شیرینی و کوکی های خانگی، فینگرفود، انواع پیش غذا یا دسر ، انواع سالاد و میان وعده ها و …

4_ اگر روحیه‌ی هنری، دستان توانا و هنرمندی دارید

اگر هنرمند هستید و یا روحیه‌ی انجام کارهای هنری را دارید، دنیای بی کرانی از ایده‌ها پیش روی شماست. کافی است علاقه‌ی خود را پیدا کنید، سپس آموزش ببینید و در آخر انقدر تمرین و ممارست کنید تا مهارت یابید. به ایده‌های زیر نگاه کنید:

  • ساخت صنایع دستی و فروش محصولات هنری، تولید زیورآلات دستساز ، ساخت پاکت و جعبه های کادویی، عروسکسازی، شمع سازی، گلدوزی، گلسازی، فرش و گلیم بافی،  نقاشی، طراحی چهره، خطاطی، بافتنی و …

5_ اگر خیاط خوبی هستید، می‌توانید در یکی از این شاخه‌ها ورود پیدا کنید

  • دوخت لباس کودک و بزرگسال
  • دوخت انواع کیف
  • دوخت کیسه‌ی خرید، ماسک و دستکش و …

6_ اگر ذهن خلاق و ایده پردازی دارید، حداقل می‌توانید یکی از فعالیت‌های زیر را شروع کنید

  • برگزاری مراسم جشن و سورپرایزهای تولد، سالگرد ازدواج و …
  • طراحی دکوراسیون، گل آرایی ، بادکنک آرایی و ….

7_ اگر صدای خوب و رسا و اعتماد به نفس کافی دارید

  • تولید پادکست صوتی، صداپیشگی(دوبله)، قصه گویی، خوانندگی، سخنرانی، مشاور انگیزشی، لایف کوچ، بلاگری و ….

8_ اگر روحیه‌ی ماجراجو و امکان سفر به شهرها و مکان‌های مختلف را دارید

  • انجام فعالیت‌های مرتبط با گردشگری، راهنمای تور، بلاگر سفر و …

گویا با خواندن این مطالب ترغیب شده‌اید که شما هم دست به کار شوید و برای خودتان یک شغل خانگی دست و پا کنید، پس خواندن ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.

انواع کسب و کار خانگی

نکات مهمی که قبل از شروع کسب و کار خانگی تا رسیدن به درآمد، باید به آن‌ها توجه کنید

نیازسنجی، تعیین بازار هدف، تولید محصول با کیفیت، معرفی و ارائه‌ی آن محصول به بهترین وجه ممکن به مخاطبین، تبلیغات و جذب مشتری، فروش و خدمات پس از فروش ( مانند رضایت سنجی و پیگیری کیفیت محصول)

حال جهت روشن شدن بیشتر موضوع، به توضیح بیشتر هر یک از مراحل بالا می پردازیم.

نیازسنجی

برای شروع هر کاری ابتدایی‌ترین مرحله، نیازسنجی است. محصولی که شما ارائه می‌دهید می بایست پاسخگوی یک نیاز مشتری باشد و یا مشکلی را از او برطرف کند، چون فقط در این صورت است که مشتری هزینه می‌کند تا محصول شما را بخرد. حال شرایطی را در نظر بگیرید که شما به طور مستقیم نتوانستید با محصول یا خدمتی که ارائه می‌دهید، نیاز مشتری را برطرف کنید و یا خود مشتری از نیازش باخبر و آگاه نبود. در اینصورت چه باید بکنید؟ در اینجا شما باید در مشتری، احساس نیاز ایجاد کنید. احساسی که او را به خرید ترغیب بکند تا او با اشتیاق حاضر شود، بهای آن محصول را بپردازد.

تعیین بازار هدف کسب و کار خانگی

برای فروش محصولتان می‌بایست بازار هدف مناسب خود را شناسایی و پیدا کنید؛ به عنوان مثال اگر وسایل دکوری یا تزئینی اتاق کودک را می‌فروشید، گروه‌های هدف شما می‌توانند زنان و به خصوص مادران باشند.

تولید محصول با کیفیت

یکی از رموز موفقیت کاری این است که محصولی بفروشید که اگر خودتان هم جای مشتری بودید، حاضر می‌شدید برایش هزینه کنید و آن را بخرید. به معنای دیگر باید مشتری را از خودتان بدانید و در واقع برای او چیزی را بپسندید که برای خود می‌پسندید. سعی کنید همیشه محصول با کیفیت ارائه دهید تا از اعتراض، نارضایتی و گله و شکایت‌های احتمالی در آینده پیشگیری کنید و میزان آن را به حداقل برسانید.

ارائه‌ی محصول کسب و کار خانگی به بهترین شکل ممکن

تصور کنید محصول باکیفیت شما آماده‌ی تحویل به مشتری است. آیا بدون یک بسته بندی زیبا و جذاب می توانید آن را ارسال کنید؟ به خاطر داشته باشید که یک بسته بندی مناسب، زیبا و چشمگیر در زمان تحویل، سلیقه و ارزش گذاری شما را نسبت به کارتان به مشتری نشان می‌دهد، همچنین مشخص می‌کند که شما تا چه اندازه برای مشتری خود ارزش و احترام قائل هستید و به ذوق و رضایتمندی او توجه دارید. با یک بسته بندی خلاقانه، شما همیشه در ذهن او می‌مانید و مشتری ترغیب می‌شود تا مجددا از شما خرید کند.

تبلیغات کسب و کار خانگی

برای داشتن فروش بیشتر، شما نیاز به مشتری‌های بیشتری دارید و برای داشتن مشتری‌های بیشتر، می‌بایست کسب و کارتان را تبلیغ کنید. تبلیغات نقش بسیار مهمی در معرفی محصول شما به دیگران دارد. یکی از موثرترین راه‌های تبلیغات، تبلیغ دهان به دهان است و یادآور همان مثال مشهور که یک مشتری راضی، ده مشتری دیگر برای شما به ارمغان می‌‌آورد. اینکه در کجا، چگونه و برای چه مدت تبلیغ کنید بسیار اهمیت دارد و نسبت به نوع کاری که انجام می‌دهید متفاوت است، پس سعی کنید رموز بازاریابی و فروش را بیاموزید تا با این دنیای جذاب بیشتر آشنا شوید و بیشتر فروش کنید.

فروش و خدمات پس از فروش

زمانی که محصول خود را به دست مشتری رساندید، گمان نکنید که کار شما تمام شده است. در این مرحله باید به خدمات پس از فروش خود نیز فکر کنید. تحلیل نکاتی از قبیل: پیگیری رضایت مشتریان نسبت به کیفیت محصول، پرسش از آن‌ها درباره اینکه آیا محصول، سالم و به موقع به دست آن‌ها رسیده است یا خیر، میزان کاربردی بودن محصول برایشان و دریافت انتقادات و پیشنهادهای احتمالی، همه و همه جزو وظایف فروشندگی شماست. به یاد داشته باشید که شناخت انتظارات آتی مشتریان، راهنمای مناسبی جهت ارائه‌ی محصولات بعدی شما خواهد بود؛ به این طریق می‌توانید به طور مستمر، کارتان را بهبود بخشید و برای ارتقای آن تلاش کنید.

نکته‌ی پایانی

کسب و کار خانگی شما می‌تواند به عنوان نقطه‌ی آغازی برای توسعه کسب و کار شما در آینده باشد، پس با تحقیق و بررسی، و با دید باز کارتان را شروع کنید و برای ادامه‌ی مسیر، به طور مستمر آموزش ببینید و سعی کنید خود را با نیازهای روز منطبق کنید.

دانلود PDF همه چیز درباره کسب و کار خانگی و معرفی انواع آن

دانلود پاورپوینت همه چیز درباره کسب و کار خانگی و معرفی انواع آن

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت