فهرست مطالب این مقاله
امروزه که بیشتر کسبوکارها آنلاین شده و بیشتر خریدها بهصورت اینترنتی انجام میشود، حتماً شما هم برای خرید یک کالا یا محصول، خرید شارژ و یا حتی پرداخت قبوض خود از این فضا استفاده کردهاید. زمانی که شما وارد یک وبسایت فروش محصول میشوید و کالای موردنظر خود را انتخاب میکنید، جهت پرداخت هزینه به درگاه پرداخت بانکی سایت متصل میگردید؛ تا در آن قسمت سفارش خود را تکمیل نمایید؛ یعنی شما در بستر اینترنت بهجای پرداخت پول فیزیکی، از طریق درگاه پرداخت آنلاین، هزینهٔ محصول را میپردازید.
این کار هم سرعت و هم امنیت پرداخت و خریدتان را بالا میبرد و هم در وقت و انرژی شما صرفهجویی میکند. در این مقاله قصد داریم در خصوص درگاه پرداخت بانکی با شما بیشتر صحبت کنیم. اگر صاحب کسبوکار آنلاین هستید، قطعاً این موضوع به دردتان میخورد، پس ادامهٔ مقاله را از دست ندهید.
درگاه پرداخت چیست؟
درگاه پرداخت مهمترین قسمت یک فروشگاه آنلاین است و در واقع جایی است که مشتریان پس از انتخاب محصول در سایت، جهت پرداخت هزینهٔ هرآنچه در سبد خریدشان قرار دادهاند، به آنجا مراجعه میکنند. درگاه پرداخت به شبکهٔ بانکی کشور متصل است و مشتریان، اطلاعات کارت خود را در آن قسمت وارد کرده و با پرداخت مبلغ محصول، سفارش خود را تکمیل میکنند.
کاربردهای درگاه پرداخت
درگاههای پرداخت فقط برای پرداخت هزینهٔ محصول در سایتهای فروشگاهی نیستند؛ بلکه کاربردهای دیگری هم دارند؛ بهعنوانمثال:
- شما با استفاده از درگاههای پرداخت بانکی میتوانید قبوض خود را پرداخت کنید.
- این درگاهها امکان ارائهٔ گزارشهای مالی را دارند و شما میتوانید این گزارشها را بهصورت ماهانه و سالانه دریافت نمایید.
- شما بهعنوان مدیر فروشگاه با استفاده از کد سفارش، این امکان را دارید که تمام تراکنشها را پیگیری کنید.
- برای خریداران میتوانید لینک پرداخت داشته باشید و علاوه بر سایتهای وردپرسی، در دیگر بسترها چون شبکههای مجازی هم میتوانید از این درگاه پرداخت استفاده نمایید.
همانطور که میدانید امنیت سایت در خریدهای اینترنتی بسیار مهم است؛ اینکه خریداران بتوانند با خیالی آسوده از سایت خرید کنند. به همین جهت تمام درگاههای پرداخت با پروتکل http رمزگذاری شدهاند تا این حس امنیت به خریداران منتقل گردد.
ویژگیهای یک درگاه پرداخت خوب
- درگاه پرداختی خوب است که سرعت بارگذاری آن بالا باشد.
- با تمامی deviceها سازگاری داشته باشد.
- در انجام تراکنشها سرعت بالایی داشته باشد.
- امنیت زیاد، پاسخگویی سریع و اتصال پایداری داشته باشد.
- درگاهی که بتوان از پشتیبانی ۲۴ ساعتهٔ آن در تمام روزهای هفته برخوردار بود و مشکلات به وجود آمده را رفع کرد.
انواع درگاه پرداخت
بهطورکلی دو نوع درگاه پرداخت وجود دارد که عبارتاند از:
- درگاه پرداخت مستقیم (PSP)
- درگاه پرداخت غیرمستقیم (واسط)
درگاه پرداخت مستقیم
در این روش، مشتریان شما پس از انتخاب محصول موردنظر از سایت، جهت تکمیل خرید و پرداخت هزینه به طور مستقیم به درگاه پرداخت بانکها متصل شده و مبلغ را میپردازند. مانند درگاه پرداخت بانکهای ملی، ملت، پارسیان و سامان. با استفاده از این درگاه، مبلغ پرداخته شده توسط مشتری مستقیماً بهحساب شما در آن بانک منتقل میشود و بهاینترتیب فرایند خرید تکمیل میگردد.
برای صاحبان کسبوکار یا برند این مدل پرداخت، مدل مناسبی است؛ چون اعتبار سایت شما را نشان میدهد و با داشتن این درگاه بابت هر تراکنش از شما کارمزدی کم نمیشود.
داشتن درگاه پرداخت مستقیم اما دشواریهایی هم دارد از جمله اینکه دریافت مجوزهای لازم برای آن کمی سخت و زمانبر بوده و روال اداری طولانی دارد؛ از طرفی برای راهاندازی آن به کدنویسی نیاز است و در کنار همه اینها باید به فکر مالیات هم باشید.
پیشزمینههای مورد نیاز
اگر مایلید برای کسبوکارتان از درگاه پرداخت مستقیم استفاده کنید، به یکسری پیشزمینهها نیاز دارید از جمله موارد زیر:
- از لحاظ بانکی نباید منعی برای فعالیت شغلی شما وجود داشته باشد.
- فروشگاه اینترنتی و وبسایت شما باید به طور کامل راهاندازی شده و فعال باشد.
- شما و کسبوکارتان میبایست انواع مجوزهای حقیقی و حقوقی لازم را اخذ کرده و به قوانین مربوط به تجارت الکترونیک پایبند بوده باشید.
- سایت شما میبایست دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد.
درگاه پرداخت غیرمستقیم (واسط)
در مدل درگاه پرداخت واسط، هزینهٔ واریز شده توسط مشتری پس از ۲۴ ساعت کاری بهحساب شما منتقل میشود. داشتن درگاه واسط راحت است و به مجوزهای کمتری نیاز دارد.
از معروفترین درگاههای پرداخت واسط میتوان به زرین پال و پی پینگ اشاره کرد. اگر مایلید در خصوص درگاه پرداخت واسط مطالب بیشتری بیاموزید، پیشنهاد میکنم مقالهٔ مربوط به آن را بخوانید چون توضیحات دقیق و کاملی در آنجا ارائه شده است.
0 نظر