رتبه‌ی ا‌لکسا چیست؟

توسط | اردیبهشت 24, 1400 | آموزش سئو, بازاریابی | 0 نظر

8 دقیقه

رتبه‌ی ا‌لکسا چیست؟ » از وقتی اینترنت و فضای مجازی زندگی بشر امروز را تحت سلطه‌ی خود درآورده، مقایسه‌ی انسان‌ها و زندگی‌شان هم بیشتر و بیشتر شده است. هرکدام از ما می‌کوشیم در این فضا خود را خوشحال‌تر، خوشبخت‌تر و راضی‌تر نشان دهیم و در حالی عکس بگیریم و ویدئو بگذاریم که لبخندی بر لب داریم و جیغ و هورای شادی‌مان به هوا می‌رود. همه‌ی ما می‌خواهیم بهترین ورژن از خودمان باشیم و چهره‌ای را به دیگران نشان بدهیم که بی‌نقص و کامل است.

رتبه‌ی الکسا چیست و چه کاربردی دارد؟

تابه‌حال از خود پرسیده‌اید ریشه‌ی این عواطف و احساسات و رفتار ما به چه چیز برمی‌گردد؟ در واقع همه‌ی این موارد، ریشه در میل ذاتی افراد به رقابت با دیگران و فراتر از آن، تمایل به رتبه‌بندی انسان‌ها دارد. این رتبه‌بندی در واقع برای مقایسه و تشخیص بین ضعیف‌ترها و قوی‌ترهاست. فضای آنلاین بیشتر از هر محیط دیگری به کاربران خود اختیار داده تا به شیوه‌های متفاوت خود را با دیگران مقایسه کرده و در این رتبه‌بندی‌ها شرکت کنند.

یکی از این ابزارهای بسیار معروف برای رتبه‌بندی، سرویس الکساست که ما در این مقاله سعی داریم از مفهوم و اهمیت آن سخن بگوییم و شما را با این سرویس قدرتمند آشنا کنیم. قبل از هر چیز بهتر است بدانیم رتبه‌ی الکسا چیست؟

تعریف رنک یا رتبه‌ی الکسا :

رتبه‌بندی ا‌لکسا در حقیقت یک سیستم امتیازدهی است که توسط الکسا دات‌کام به‌عنوان یکی از زیر مجموعه‌های آمازون مدیریت می‌شود و در این فرایند، میزان بازدید از سایت‌های مختلف را محاسبه و سپس اعلام می‌کند. اگر انسان بتواند در این دنیای وانفسا فقط به یک چیز اعتماد کند چیزی جز عدد و ارقام نیست و یکی از گزینه‌هایی که شما پیش‌رو دارید تا آمار دقیق و قابل اعتمادی از سایت خود در مقایسه با رقبا به دست آورید، رتبه‌ی الکسای شماست. اگر به دنبال رشد و پیشرفت در کار و تجارت خود و محبوبیت روزافزون برندتان هستید، چاره‌ای ندارید جز اینکه رتبه‌ی الکسای خود را افزایش دهید.

اهمیت رتبه‌ی الکسا :

1) وقتی قصد مقایسه‌ی سایت خود با سایر سایت‌ها را دارید، باید به آمار و ارقام موجود اکتفا کنید و باید گفت اکنون الکسا به‌عنوان تنها مرجع رتبه‌بندی سایت به شمار می‌رود. تا وقتی که شرکتی بهتر از گوگل به عرصه‌ی رتبه‌بندی سایت‌ها وارد نشود، تنها مرجع برای مقایسه‌ی سایت‌ها بین کاربران اینترنت، همین رتبه‌بندی‌های موجود است؛ بنابراین موقع معرفی سایتتان فقط کافی است بگویید رتبه‌ی سایت شما چه عددی بوده است و نیازی نیست تا اطلاعات غیرضروری مانند مدت‌زمان حضور کاربران در سایت، آمار کلیک یا میزان تأثیرگذاری را ارائه دهید.

2) خوب است بدانید سیستم رتبه‌بندی الکسا تعداد بازدیدکنندگان هر سایت را به شکلی دقیق و صحیح محاسبه و اعلام می‌کند؛ بنابراین نباید فکر کنید که آمار مخاطبان شما به‌درستی به الکسا نرسیده است یا رتبه‌ای که به سایت شما اختصاص‌داده‌شده درست نیست. دیگر این که باید بدانید شرایط برای همه‌ی سایت‌ها مشابه شرایط شماست یعنی قرار نیست وب‌سایتی با رتبه‌ی 100 با وب‌سایتی با رتبه‌ی 1000 مقایسه بشود.

3) نتایجی که توسط سایت الکسا مستقیماً یا با واسطه (ابزارهای بررسی رتبه‌ی سایت) اعلام می‌شود، از فاکتورهای مهم در بهینه‌سازی وب‌سایت و تعیین موقعیت سایت در موتورهای جستجو محسوب می‌شود.

برای ثبت سایت در الکسا چه باید کرد؟

واقعیت این است که هیچ نیازی به ثبت‌نام وب‌سایت شما در الکسا نمی‌باشد. دلیل آن این است که اگر آمار بازدید هر وب‌سایتی به یک حداقلی از نظر الکسا برسد و اطلاعاتش از طریق الکسا دریافت شود، می‌تواند به‌سهولت در رتبه‌بندی الکسا قرار گیرد؛ بنابراین اگر وب‌سایت جدیدی راه‌اندازی کرده‌اید و بازدیدکنندگان آن هم رو به افزایش هستند، حداقل باید سه ماه صبر کنید تا در رتبه‌بندی الکسا دیده شوید.

چه رتبه‌ای در الکسا کافی به نظر می‌رسد؟

اگر به فهرست 50 وب‌سایت ایرانی برتر در الکسا نگاهی بیفکنید، متوجه می‌شوید که آن‌ها بیشتر جزو وب‌سایت‌های خبری، عمومی، اداری و یا وب‌سایت‌هایی هستند که عموم مردم جامعه از آن‌ها استفاده می‌کنند. باور کنید قرار نیست که هر وب‌سایتی بتواند جزو هزاران سایت برتر دنیا باشد یا رتبه‌ی زیر 100 یا 50 را در کشور به دست بیاورد. رتبه‌بندی‌ها و اطلاع از چگونگی آن‌ها در واقع شاخصی است که قرار گرفتن وب‌سایت را در مسیر درست نشان می‌دهد و آن‌ها را با رقبایشان مقایسه می‌کند.

چه‌کارهایی در افزایش رتبه‌ی الکسا تأثیرگذار هستند؟

  • 1) تولید محتوای مفید، دست‌اول و باکیفیت :

شما با تولید محتوا در سایت خود برای کاربر ارزشی دل‌چسب ایجاد می‌کنید و با همان مفاهیم از آن‌ها دعوت می‌کنید تا به سایت یا فروشگاه شما بیایند، از محصولات و خدماتتان با خبر بشوند و در نهایت آن‌ها را خریداری کنند. محتوای شما همیشه باید خلاقانه و مورد علاقه‌ی کاربر باشد.

  • 2) ایجاد بک‌لینک‌های متعدد و مناسب :

بک‌لینک در واقع همان لینک‌هایی است که از سایت‌های دیگر گرفته‌اید. هر چه تعداد و همچنین کیفیت بک‌لینک‌های شما بیشتر باشد، رتبه‌ی وب‌سایت شما در جستجوی گوگل بهتر و بهتر می‌شود.

  • 3) رقبای خود را تحلیل کنید:

رتبه‌ی وب‌سایت‌های مشابه در یک طیف نزدیک به هم قرار می‌گیرند. رتبه‌های زیر 100 هم معمولاً رتبه‌های پرطرف‌دار و عمومی هستند پس اکثر مواقع همین که در موضوعی از رقبایمان جلوتر باشیم کفایت می‌کند.

اولین قدم برای پیشی گرفتن از رقبا، شناسایی آن‌هاست. سعی کنید وب‌سایت رقیبان خود را از لحاظ رابط کاربری، متن و محتوا و نحوه‌ی ارائه‌ی محصولات زیر نظر بگیرید. اگر دارای نقاط قوت هستند از آن‌ها ایده بگیرید و در بیزینس خود استفاده نمایید و اگر نقطه‌ضعفی دارند آن را در مورد سایت خود برطرف کنید.

  • 4) در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید :

همه‌ی ما می‌دانیم که این روزها شبکه‌های اجتماعی محبوب دل همگان شده‌اند و شما هم به‌راحتی می‌توانید با استفاده از این فضا در دل مخاطبین خود جا باز کرده و کاربران زیادی را جذب سایتتان کنید. لینکدین، توییتر، لینک گذاشتن در استوری‌های اینستاگرام، کانال‌های تلگرام، انتشار پست‌ها و مقالات و پست‌های وبلاگ تأثیر به سزایی در بهبود کیفیت کار شما دارند و اگر فالوورهایتان زیاد باشند هم در ترافیک سایتتان اثرگذار خواهند بود.

  • 5) تبلیغات گوگل را از یاد نبرید :

در سایر روش‌های تبلیغاتی شما باید مدام تولید محتوا کنید و منتظر بمانید تا کاربران شما را پیدا کنند اما تبلیغات گوگل نسبت به سایر روش‌ها بهتر و زودتر نتیجه می‌دهد. به این شکل که فقط کافی است شما کلمات کلیدی در مورد نظرتان را مشخص کنید و با این روش وب‌سایت خود را در صفحه‌ی نخست نتایج گوگل قرار دهید. هر چه وب‌سایت شما مفیدتر و پرمحتواتر باشد، هزینه‌ی این روش برای شما کمتر می‌شود.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر