15 دقیقه

سال‌های سال است که اینترنت به عنوان ابزاری حیاتی که همیشه کمک دست بشر امروز بوده، پا به عرصه‌ی تجارت و کسب‌و‌کار آنلاین گذاشته است. ابزاری که کار آن پخش و گسترش اطلاعات است. بارها شاهد این رویداد بوده‌ایم که کسب و‌کارهای کوچک توانسته‌اند با استفاده‌ی بهینه و حرفه‌ای از فضای آنلاین بیز‌ینس خود را به موفقیتی عظیم برسانند و حتی به برند‌سازی روی آورند. این نوع کسب و کار‌های خرد و کوچک قراردا‌د‌های بیشتری می‌بندند، مشتریان فراوانی به دست می‌آورند و محتواهای بیشتری هم تولید می‌کنند و از طریق وب‌سایت‌شان بر تعداد مشتری‌های خود می‌افزایند. اما عکس این ماجرا هم صادق است. یعنی خیل عظیمی از کسب و‌کارهای آنلاین که به هیچ موفقیتی نرسیده‌اند. به نظر شما علت آن چه می‌تواند باشد؟

حدس شما کاملا درست است. جواب این سوال تا حدود خیلی زیادی به این عامل اشاره می‌کند که موفق‌ها صاحب وبلاگ هستند و ناموفق‌ها خیر. احتمال قوی این است که صاحبان کسب و‌کارهای موفق و‌بلاگی هر چند کوچک، برای خود دست و پا کرده‌اند که پاتوق مخاطبین‌شان است و از همان طریق هم در حال جذب مشتری‌های جدید و البته برند‌سازی هستند. به آمار زیر نگاهی بیفکنید:

1) بازاریاب‌هایی که در کار خود از وبلاگ استفاده می‌کنند 67%بیشتر از دیگران می‌توانند کاربران یا مشتریان کلیدی به دست بیاورند.

2) در بین کاربران آمریکایی 81 درصد به وبلاگ‌ها اعتماد کامل داشته و اطلاعات و توصیه‌های مندرج در آن را می‌پذیرند.

3) لینک‌های ورودی به سایت در شرکت‌های صاحب وبلاگ تا 97 % بیشتر است.

4)از میان کاربران آمریکایی 61 % با توجه به توصیه‌ها و راهنمایی‌های وبلاگ‌ها دست به خرید زده‌اند.

5) حدود 60% از کاربران وقتی در سایتی محتواهای سفارشی را می‌خوانند دید مثبتی نسبت به آن کمپانی پیدا می‌کنند.

بنابراین با توجه به آمار بالا، ضرورت داشتن یک وبلاگ در سایت به خوبی احساس می‌شود. قبل از پرداختن به مباحث دیگر اول باید بدانیم که وبلاگ چیست.

تعریف وبلاگ: وبلاگ یک یا چند صفحه‌ی اینترنتی است که فرد یا افرادی در آن به صورت روزانه یا هر چند روز یک بار مطالبی  به اشتراک می‌گذارند. موضوعات وبلاگ در هر زمینه‌ای می‌تواند باشد و هر شخصی در حوزه‌ی کاری خود می‌تواند وبلاگ بنویسد. وبلاگ‌نویسی در ایران از سال 1381 آغاز شد و  این پروسه هنوز هم ادامه دارد و مرز افرادی که در ایران صاحب وبلاگ هستند و در این زمینه فعالیت می‌کنند از میلیون گذشته است.

تفاوت وبلاگ و و‌ب‌سایت در چیست؟ هر دو‌ی آن‌ها فضایی در اینترنت هستند که می‌توان مطالبی را در آن‌ها با مخاطب به اشتراک گذاشت. اما به طور کلی می‌توان گفت که وبلاگ از وب‌سایت کوچک‌تر است. در حقیقت وب‌سایت همه‌ی ویژگی‌های وبلاگ را به شکل پیشرفته‌تری دارد. اما نکته اینجاست کار با وبلاگ بسیار راحت‌تر است. وبلاگ می‌تواند به صورت شخصی هم فعالیت کند یعنی شخص می‌تواند  در هر حیطه و زمینه‌ای که مایل است وبلاگ‌نویسی نماید مثلا: مد و لباس

ضرورت وبلاگ‌نویسی:

1) آگاهی از میزان علاقه‌مندی کاربران: وقتی شما وب‌سایتی دارید که پر از مقاله‌های متعدد و البته ارزشمند است می‌توانید به شیوه‌ای حرفه‌ای، علاقه‌مندی کاربران خود را ارزیابی کنید و بفهمید مخاطبین سایت چه مقالاتی را بیشتر مطالعه کرده و یا بر روی چه موضوعاتی بیشتر کلیک کرده‌اند. وقتی شما بدانید کدام محتوای‌تان بیشتر اثر‌بخش بوده و مورد استقبال قرار گرفته است، تمرکز خود را به همان سمت معطوف خواهید کرد.

2) بهبود سئو‌ی سایت: بدیهی است داشتن یک سایت عالی با مقالات زیبا در صورتی که ناشناخته باشد و توسط کاربران کشف نشود هیچ دردی از شما درمان نمی‌کند. اگر ترافیک سایت شما بالا باشد این مزیت را دارد که مخاطبین در جستجو، به دنبال موضوعات خاص خود سرانجام به وب‌سایت شما می‌رسند. و اینجا در حقیقت همان‌جایی است که وبلاگ‌نویسی خودش را نشان می‌دهد. شما با انتشار مکرر ویدیو‌های با‌کیفیت می‌توانید در بین جستجوگر‌های اینترنتی محبوب باشید و به آرامی صدر‌نشین صفحه‌ی پاسخ‌های جستجوی مخاطبین‌تان خواهید شد. همان‌طور که می‌دانید اصولا موتور‌های جستجو عاشق محتوای کاربردی، ارزشمند و منحصر به فرد هستند و از طرفی هم سئو برای بقای هر وب‌سایتی بسیار لازم و ضروری است؛ بنابراین شما می‌توانید با نوشتن و تولید محتوای مقالات در حوزه‌ی وبلاگ‌نویسی ‌سئوی سایت خود را بهبود دهید.

3)اطلاع‌رسانی به مخاطب در صورت وجود اختلالات احتمالی: اگر شما قرار باشد سرویسی خاص را به مدت دو یا سه روز تعطیل کنید یا مثلا شاهد بی‌نظمی خاصی در وب‌سایت‌تان باشید یا مسائلی از این قبیل، می‌توانید از طریق وبلاگ خود این موضوع را به مخاطب‌تان اطلاع بدهید تا آن‌ها هم بلا تکلیف نمانند. داشتن مکانی مشخص مانند وبلاگ برای ارسال اطلاعیه‌ها بسیار مهم است چون کاربران همیشه ایمیل‌های خود را چک نمی‌کنند و ضمنا ممکن است ایمیل‌های مهم ارسالی شما به بخش اسپم رفته و از دید مخاطب مخفی بمانند.

4) مزیت تبلیغاتی: وبلاگ‌نویسی کاربرد جالب دیگری هم دارد و آن این است که می‌تواند به عنوان مکانی عالی برای محصولی باشد که شما به تازگی تولید کرده‌اید. اگر همین حالا هم مخاطبین زیادی دارید که  از سایت شما استفاده می‌کنند می‌توانید با درج یک آگهی نظرشان را به این رویداد جالب و جذاب جلب کنید. این راه‌کار در واقع برای اطلاع‌رسانی به مشتریان شما عالی است. فقط نکته‌ی مهم این‌جاست که در انجام این کار زیاده‌روی نکنید. یعنی اگر چه وبلاگ شما جایگاه مناسبی برای تبلیغ و ترویج است اما قسمت عمده‌ی محتوای آن باید بر ارزش‌آفرینی خوانندگان شما متمرکز شود نه بر روی تبلیغات متعدد و مداوم. فراموش نکنید که آن چه کاربران را از شما و وب‌سایت‌تان خسته و دل زده می‌کند، آگهی‌ها و تبلیغات مداوم هستند.

5) تعامل و ارتباط دوستانه با مخاطب: مردم دوست دارند به جای برقراری ارتباط با شرکتی خشک که قوانین رسمی دارد با انسانی سرو‌کار داشته باشند که عاطفی و دارای روابط بشر دوستانه است.  به آن‌ها حس ارزشمندی بی نظیری می‌دهد، حمایت‌شان می‌کند و برایشان داستان‌ها و حکایت‌هایی جذاب نقل می‌نماید. اگر همه چیز به شکل روتین و الکترونیک پیش برود اصلا جالب نیست. بشر امروز عاشق سور‌‌پرایز شدن و مواجه با هیجانات و تجربه‌ی موقعیت‌های جدید است. بنابراین بهتر است در وبلاگ خود داستان‌هایی از زندگی خود یا کارمندان‌تان را بازگو کنید. یا حتی ماجراهای جالبی را که در شرکت پیش می‌آید به اشتراک بگذارید. ماجراهایی که خواند‌نش خالی از لطف نیست و کارمندان را در لذت خواندن آن شریک کنید.

6)  القاء حس ارزشمندی به مخاطب از طریق وبلاگ: ارزش آفرینی، کلید یک وبلاگ‌‌نویسی موفق است. اگر مایلید دیده شده، شناخته شده و مهم باشید باید برای خواننده وبلاگ و کاربران سایت خود ارزش قائل شوید. چگونه ؟ راه‌کار‌های زیادی برای این کار وجود دارد که در این مقاله به ذکر چند نمونه بسنده می‌کنیم. شما می‌توانید اطلاعات مفیدی به خوانندگان خود عرضه کنید، به ابهامات ذهنی و سوالات‌شان پاسخ دهید، مشکلی را از آن‌ها برطرف کنید و یا ترفند و آموزشی به آن‌ها بدهید. هر قسمتی از محتوای وبلاگ شما باید شامل آموزش، سرگرمی، اطلاع رسانی و یا ترکیبی از این سه باشد.

7) افزایش ارتباط و تعامل با مشتریان: همان‌طور که می‌دانید فقط تولید محتواهای با کیفیت کاری از پیش نمی‌برد بلکه شما باید با مخاطبین خود طرح دوستی هم ریخته و پیوسته با آن‌ها تعامل کنید. یعنی کاری کنید که آن ها هم در مباحث شرکت کرده و  نظرات خود را بیان کنند و حتی از دغدغه‌ها و مشکلات خودشان با شما سخن بگویند. این کار در شناخت کاربران سایت به شما کمک زیادی می‌کند و آن ها هم با توانایی‌های شما آشنا می‌شوند. پیشنهاد می‌شود حتما بخش نظرات را در وب‌سایت خود فعال کنید چرا که همین کامنت‌ها و نظرات بسیار ساده حقایق زیادی را از خلق و خوی بازدید‌کنند‌گان برای شما روشن می‌کنند.

مزایای داشتن و‌بلاگی برای کسب و‌کار:

حتما می‌دانید که موتور‌های جستجو روزانه بازدیدکنند‌گان زیادی به سمت وبلاگ‌هایی می‌فرستند که معمولا با محتوا و مطالب جدید به روز‌رسانی می‌شوند. شما در وبلاگ خود می‌توانید با انتشار مطالب جدید و به روز  و همچنین رعایت اصول سئو بر تعداد بازدید‌کننده‌های سایت‌تان بیافز‌ایید. از آن‌جایی که در وبلاگ‌ها امکان نظر گذاشتن وجود دارد، افراد می‌توانند به راحتی با هم گفتگو کرده و به تبادل نظر بپردازند و با دیگر بازدید‌کنندگان و همچنین مدیر سایت ارتباط برقرار کرده و تعامل کنند. شما می‌توانید در وبلاگ خود با تولید محتوایی صمیمانه و غیر رسمی به دور از تعارفات خشک و رسمی همیشگی، ارتباط دوستانه‌ای با مخاطب خود برقرار کنید. اگر با زبانی ساده مقالات خود را بنویسید می‌توانید به راحتی اعتماد کاربران خود را جلب کرده و از آن برای تبلیغ و ترویج محصولات‌تان استفاده نمایید.

ما در ادامه‌ی این مقاله چند فاکتور مهم و تاثیرگذار را به شما پیشنهاد می‌دهیم تا بتوانید با استفاده از آن‌ها کسب و کار آنلاین خود را توسعه دهید.

1) تعیین میزان بودجه و زمان: همان‌طور که می‌دانید حفظ و توسعه‌ی وبلاگ کاری، زمان‌بر است بنابراین قبل از شروع باید بررسی کنید چه زمانی را می‌توانید به آماده‌سازی و بازاریابی محتوای‌تان اختصاص دهید. دیگر این که شاید نیاز باشد برای تبلیغات خود و تولید محتوای صوتی و عوامل دیگر هم، هزینه‌هایی را در نظر بگیرید.

2) مشخص کردن اهداف اصلی: این شما هستید که باید مشخص کنید وبلاگ‌تان  باید چه اهدافی را دنبال کند. آیا قرار است وبلاگ شما به عنوان یک ابزار ارتباطی، یک ژورنال، وب‌سایت اولیه برای شرکت، یک صفحه‌ی فرود، یک ابزار ارتباطی دیجیتال مارکتینگ یا راهی برای افزایش اعتبار شرکت‌تان باشد؟

3) تعیین مخاطبان هدف: قبل از آن که اشتراک‌گذاری پست و تولید محتوای خود را شروع کنید، مخاطبین هدف را مشخص نمایید تا قادر باشید اولویت‌های آنان را تشخیص داده و در راستای خواست و سلیقه‌ی آن ها تولید محتوا کنید.

4)ارزیابی وبلاگ رقیبان: برای آگاهی از این موضوع که آیا تولید محتوای شما منحصر به فرد و ارزشمند است یا خیر باید وبلاگ رقبای خود را ارزیابی کنید. این کار به شما کمک زیادی می‌کند تا درک کلی از وبلاگ بقیه‌ی افراد هم داشته باشید.

5) ایجاد تقویم محتوایی و توسعه‌ی برنامه‌ای برای تولید محتوا: برای شروع کار از دستور‌العملی مشخص برای محتوای خود استفاده نمایید. برای محتوایی که قرار است ایجاد شود از دسته‌بندی استفاده کنید. اول از همه کلمات کلیدی را تعیین کرده سپس دسته‌بندی‌های محتوا را بر همان اساس انجام دهید. زمانی که پستی را برای وبلاگ خود درست می‌کنید، بهینه سازی وبلاگ را هم در نظر داشته باشید زیرا محتوای شما در موتور‌های جستجو ظاهر می‌شوند. برای بهبود کار خود یک تقویم محتوا درست کنید و برای گذاشتن پست و تعداد آن‌ها در طول هفته برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید.

6) استفاده از ابزارهای تحلیلی و ابزارهای فضای مجازی: حقیقت این است که ابزارهای تحلیل و نظارت بر فضای مجازی به شما کمک می‌کنند تا بدانید مشتری در مورد کسب و کارتان چه می‌گوید و برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا در سطح بالای رقابت قرار بگیرید. این ابزار همچنین به شما در رسیدگی به شکایات مشتریان هم کمک می‌کند. یعنی این ابزار شما را از شکایات مشتریان مطلع می‌کنند و باعث می‌شوند تا هر چه زودتر به آن‌ها رسیدگی کرده و در نظر مشتری بر وجه و اعتبار خود بیافز‌ایید.

تا اینجا‌ی مقاله به احتمال خیلی زیاد خود شما هم به اهمیت و ضرورت داشتن یک وبلاگ در کنار سایت‌تان پی برده‌اید و چه بسا همین الان جرقه‌هایی از ایجاد و‌بلاگی با محتوای عالی در ذهن‌تان ایجاد شده باشد. یا شاید بخواهید همان وبلاگ قبلی خود را با شیوه‌‌هایی مدرن و امروزی بهبود ببخشید. برای آن دسته از دوستانی که مایلند وبلاگ خود را ارتقاء دهند، پیشنهادات خوبی داریم که خواندن و دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست. پس تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

 ویژگی‌های وبلاگ:  

1) مطالب را در وبلاگ خود به ترتیب تاریخ انتشار، قرار دهید.

2) برای مطالب ارسالی در وبلاگ می‌توانید از تگ  یا دسته‌بندی استفاده کنید. همچنین می‌توانید مطالب را آرشیو نموده و با استفاده از یک تقویم به آن آرشیو هم دسترسی پیدا کنید.

3) سرویس‌های تحت وب مانند پرشین‌بلاگ و بلاگفا تمام فاکتور‌هایی را که برای راه‌اندازی یک وبلاگ نیاز دارید مثل قالب یا تم وبلاگ در اختیار‌تان می‌گذارند بدون اینکه نیازی به کد‌نویسی یا دانش تخصصی داشته باشید.

4) امکان نظر گذاشتن در وبلاگ خود را برای کاربران فعال کنید تا بازدید‌کنندگان بتوانند به راحتی در زیر مطالب نظر خود را ارسال کنند.

5) کیفیت وبلاگ شما به مطالبی که در آن ارسال می‌کنید و همچنین تعداد دفعات به روز رسانی محتوای جدیدتر بستگی دارد. بنابراین با استفاده از وورد‌پرس و سی ام اس هم می‌توانید یک وبلاگ حرفه‌ای ایجاد کنید. بدون اینکه به سرویس‌های وبلاگ دهی تحت نام دامنه‌ای که خریده‌اید نیاز داشته باشید.

مخلص کلام این که اگر شما به دنبال توسعه کسب و کار و  گسترش حضور خود  در فضای آنلاین هستید، باید با نوشتن مقالات مفید و با کیفیت در یک چارچوب منسجم و مشخص همت گمارید و با رعایت موارد فوق وبلاگ خود را رونق دهید. وبلاگ می‌تواند مزایای فوق العاده‌ای برای بیزینس شما به دنبال داشته باشد که نتیجه‌ی آن افزایش فروش و بالا بردن تعداد مشتریان شماست.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت