پر‌درآمد‌ترین شغل‌های جهان

توسط | اردیبهشت 27, 1400 | کسب درآمد | 0 نظر

16 دقیقه

دوستان و همراهان گرامی، امروز می‌خواهیم در مورد انواع مشاغل در جامعه با شما صحبت کنیم و از پر درآمد‌ترین شغل‌ها در جهان برای‌تان بگوییم.

یادتان هست که از کودکی از ما می‌پرسیدند دوست داری در آینده چکاره شوی و همه‌ی ما هم مشاغلی پر‌درآمد چون پزشک، مهندس، خلبان و … را نام می‌بردیم. بزرگ‌تر که شدیم هر کدام به راهی رفتیم و شغلی را در پیش گرفتیم. شغلی که شاید با رویای کودکی‌مان هم همخوانی نداشت.

اما واقعا این شغل چیست و چه لذتی دارد که همه‌ی افراد به دنبال پیدا کردن بهترین و پر‌درآمدترین شغل برای خود می‌گردند؟ پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید تا بیشتر در این خصوص بدانید.

همانطور که می‌دانید ما انسان‌ها برای گذران زندگی و تامین مایحتاج و نیازهای اولیه‌ی خود و خانواده‌یمان می بایست کار کنیم و شغلی داشته باشیم. شغل به معنی انجام کار یا فعالیتی است که برای ما منجر به درآمد‌زایی شود و پول بیاورد. مشاغل بسیار گوناگونی در این دنیا وجود دارد که هر کدام از آنها پاسخگوی بخشی از نیازهای مردم جامعه است و تا وقتی نیازی باشد که پاسخ داده شود و یا راه‌حلی باشد که مشکلی را حل بکند، این مشاغل هم وجود دارند و صاحب آن شغل را به درآمد می‌رسانند.

مثلا اگر ماشین ما خراب شود و نیاز به تعمیر پیدا کند، نزد مکانیک می‌رویم، اگر خودمان بیمار شویم به پزشک مراجعه می‌کنیم، اگر به اصلاح موهایمان فکر کنیم، نزد آرایشگر می‌رویم و اگر بخواهیم غذایی بخوریم به رستوران رفته و غذای‌مان را میل می‌کنیم. همه‌ی اینها که برشمردیم، از مکانیک گرفته تا پزشک، آرایشگر و رستوران‌دار و … مشاغلی هستند که به دلیل نیازهای جامعه به وجود آمده‌اند و با فعالیت خود در حال رفع نیازهای روزمره‌ی افراد هستند.

غیر از این‌ها مشاغل دیگری هم داریم. آنقدر زیاد هستند که از حوصله‌ی این مقاله خارج است؛ از مشاغل اداری  و دفتری که کارهایی کم خطر هستند گرفته تا کارهای پر‌ریسک و پر‌خطری چون کار در معدن و کار روی  ساختمان های بلند و آسمان خراش‌ها و ….

بعضی مشاغل نیاز به تحصیلات خاصی دارند و همچون جایگاهی آماده هستند تا افراد پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه یا گذراندن یک دوره‌ی علمی خاص در آن شغل‌ها شروع به کار کنند. مانند مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، کار در شرکت‌ها و ادارات دولتی، وکالت و ….

بعضی مشاغل نیاز به یاد گرفتن و آموختن، کسب مهارت و گذراندن دوره‌های آموزشی خاص دارند تا شما را آماده کنند که در آن جایگاه شروع به کار کنید مانند مکانیکی، نانوایی، نجاری، آهنگری، آرایشگری و …

بعضی مشاغل هم هستند که به خودی خود وجود ندارند. یعنی حاضر و آماده نیستند تا شما متصدی انجام آن شغل شوید و این کار شماست که خودتان آن شغل را خلق کنید.

به نظر شما چگونه می‌شود یک شغل را خلق کرد؟ با خلاقیت و نوآوری، با داشتن نگاهی کنجکاوانه و تیز‌بین به جامعه برای درک فرصت‌ها، با اتکا به هوش و توانایی خود و مشورت با افراد کاردان. با شناسایی یک نیاز در جامعه و با پیدا کردن یک راه حل برای یک مشکل.

خیلی از کسب‌و‌کارها همین‌گونه به وجود آمده و در طول سالیان سال رشد کرده‌اند. با پیاده‌سازی آسان‌ترین ایده‌های شخصی و با کمک کردن به مردم که زندگی را برایشان راحت‌تر کنند.

پس تا اینجا با گروه زیادی از مشاغل آشنا شدید و دانستید که برای شاغل بودن تنها نباید به شغل‌ها و کارهای موجود در جامعه اکتفا کرد. گاهی خودتان می‌توانید دست به خلاقیت بزنید و با مهارتی که دارید برای خود شغلی ایجاد کرده و منبع درآمدی بسازید. حتما هم نیازی نیست برای کار کردن از خانه بیرون بروید و ساعت‌های زیادی از روز را مشغول باشید. بعضی مشاغل هستند که از خانه هم می‌توانید انجام‌شان دهید.

اگر در کار با اینترنت و شبکه‌های اجتماعی حرفه‌ای هستید، اگر نویسنده یا محتوا‌نویس خوبی هستید، اگر می توانید کار هنری کرده و محصولی ارزشمند خلق کنید، اگر می‌توانید به صورت آنلاین دوره‌های آموزشی ارائه کرده و یا مشاوره بدهید، پس دست به کار شده و مشاغل به این خوبی را از دست ندهید.

در همین رابطه مقاله‌ی انواع مشاغل خانگی را بخوانید.

 

 

 

حال که در مورد مشاغل مختلف صحبت کردیم به سراغ درآمدها می‌رویم. می‌دانید که مشاغل مختلف درآمدهای مختلفی هم دارند. بعضی مشاغل مانند مشاغل کارمندی و ادرای تقریبا حقوق و درآمد ثابتی دارند و در طول سالها، تغییر چندان محسوسی نمی‌کنند. اما برخی دیگر از شغل‌ها مانند مشاغل آزاد و مشاغل اینترنتی درآمد‌شان متغیر است و حتی می‌توانند درآمدی نامحدود داشته باشند.

درآمد افراد به چه فاکتور‌هایی بستگی دارد ؟

میزان درآمد افراد بسته به نوع کار، سن، جنسیت، تحصیلات، سابقه‌ی کار، میزان مهارت و خبر‌گی، جایگاه اجتماعی، شهر و منطقه‌ی کاری و چندین فاکتور دیگر بستگی دارد.

اما جالب است بدانید که همه‌ی افراد با هر سطح درآمدی که باشند یک خواسته و نیاز مشترک دارند: اشتیاق به پیشرفت و کسب درآمد بیشتر.

امروز در این مقاله پر‌درآمدترین شغل‌های جهان را با هم بررسی می‌کنیم و توضیحاتی در خصوص هر یک از آنها به شما ارائه می‌نمائیم.  همراه ما باشید.

پر‌درآمد‌ترین شغل‌های جهان:

قبل از اینکه این فهرست را برای شما بر‌شمریم، ذکر یک نکته حائز اهمیت است و آن هم این‌که: رتبه بندی‌ها در این فهرست می‌تواند بنا به شرایط و بر حسب فاکتورهای زیادی تغییر کند؛ یعنی یک شغل خاص برای سالها نمی‌تواند در رتبه‌ی اول سطح درآمدی باقی بماند و احتمال اینکه سال بعد شغل دیگری جای آن را در لیست بگیرد وجود دارد. به همین دلیل ما برای درک بهتر، چندین شغل مرتبط به یک حوزه‌ی کاری مشخص را در یک رتبه می‌گنجانیم.

1_ مشاغل مربوط به حوزه‌ی پزشکی

همان‌طور که حدس می‌زنید مشاغل گروه پزشکی و پیراپزشکی جزو پر‌درآمدترین مشاغل از لحاظ سطح درآمدی هستند و این مسئله کاملا طبیعی است چون پزشکی و حیطه‌های مربوط به آن نیاز به تحصیلات عالیه و کسب مهارت‌های خاصی دارد که کار هر کسی نیست.  پزشکان با اقدامات خود موجب نجات جان انسان‌ها شده و به دلیل شغل پر‌ریسکی که دارند، فشارهای کاری زیادی را تحمل می‌کنند.

بر طبق تحقیقاتی که انجام دادیم دریافتیم که در حیطه‌ی پزشکی مشاغلی همچون: متخصص بیهوشی، جراح، جراح دهان و فک و صورت، متخصص زنان و زایمان، ارتودنتیست، روان پزشک، پزشک عمومی، دندانساز، پزشک کودکان، دندان پزشک و پرستار بیهوشی در سال 2020 جزو پر‌درآمدترین مشاغل به شمار می‌رفتند.

2_ مهندس نفت

یک مهندس نفت با استفاده از روش ها و فناوری‌های جدید، نفت و گاز طبیعی را به صورت بی‌خطر، ایمن و سازگار با محیط زیست استخراج می‌نماید. مهندس نفت برای انجام درست و کارآمد شغل خود می‌بایست از علم ریاضیات و اعداد نیز با خبر باشد. طبیعی است که این شغل درآمد زیادی هم خواهد داشت.

3_ مشاغل مدیریتی (مدیریت IT ، مدیریت بازاریابی و مدیریت مالی)

بر طبق بررسی‌ها مشاغل مدیریتی همچون مدیریت IT ، مدیریت بازاریابی و مدیریت مالی در رتبه‌های بعدی مشاغل پر‌درآمد قرار دارند.

همان‌طور که احتمالا خودتان هم می‌دانید همه‌ی آدمها  نمی‌توانند مدیر باشند و تنها برخی افراد هستند که توانایی مدیر بودن و یا مدیریت کردن افراد یا یک مجموعه را دارند. آن هم به دلیل داشتن ویژگی‌های شخصیتی خاص.

یک مدیر می‌بایست ویژگی های فردی، شخصیتی، اجتماعی و ظاهری خاصی داشته باشد تا بتواند در افراد شاغل در مجموعه‌ی خود نفوذ کرده و بر آنها تاثیر بگذارد.

نکته‌ای که جالب است این‌که بسیاری از ویژگی‌های مدیر خوب و موفق، ذاتی و مادرزادی نیستند بلکه اکتسابی هستند و شما می‌توانید با مطالعه و خواندن، مشورت کردن و الگو قرار دادن مدیران موفق دیگر، این ویژگی ها را در خود ایجاد کنید.

برخی از ویژگی‌های یک مدیر موفق را بخوانید: قدرت، نفوذ و اقتدار، اعتبار و پذیرش در بین اعضای مجموعه، توانایی مدیریت بحران در مواقع سخت و حیاتی، توانایی مدیریت زمان، توانایی کنترل کردن و نظارت روی کارها و اشخاص، سازماندهی و هماهنگی اقدامات، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری، رهبری، داشتن ظاهری آراسته و مرتب، قابل اعتماد بودن، انعطاف پذیری و نرمش و ….

خب این‌ها که برای‌تان برشمردیم ویژگی‌های هر مدیر موفقی می‌تواند باشد اما در بین بسیاری از مشاغل مدیریتی چندین گروه از آنها هستند که نسبت به بقیه درآمد بیشتری دارند و افراد در این مشاغل حقوق بالاتری دریافت می‌کنند. در ذیل توضیح کوتاهی در خصوص هر کدام به شما ارائه خواهیم کرد:

مدیریت فناوری اطلاعات

این شغل تلفیقی از پیاده‌سازی روش‌های مدیریتی و توسعه‌ی فناوری اطلاعات در سازمان است. یک مدیر فناوری اطلاعات می‌بایست دانش کافی در زمینه‌های مختلفی چون شبکه، داده‌ها، نرم افزارها، کارکنان و دیگر مدیران، امنیت اطلاعات و ارتباطات، مدیریت دانش و محتوا، مدیریت پروژه و بودجه‌بندی داشته باشد. در حال حاضر مشاغل مرتبط با تکنولوژی و فناوری‌های روز به دلیل محبوبیتی که دارند، روز به روز توسعه یافته و به صورت گسترده‌تر به فعالیت می‌پردازند.

این شغل در خارج از ایران به طور سالانه حدود 180 هزار دلار درآمد دارد.

مدیریت بازاریابی:

این شغل در سال‌های سال اخیر محبوبیت زیادی در ایران پیدا کرده است و به لزوم و اهمیت آن در فروش محصولات پی برده شده است. مدیریت بازاریابی همچنین از مشاغل محبوب و پر‌درآمد در خارج از کشور محسوب شده و آینده‌ی درخشانی هم برایش پیش‌بینی می‌شود. چرا این شغل این چنین پر‌درآمد و پول‌ساز است؟ به دلیل وظایف مهمی که یک مدیر بازاریابی انجام می‌دهد. وظایفی همچون:

  • تعیین استراتژی‌های بازاریابی
  • نظارت بر فروش
  • شناسایی مشتریان فعلی و پیگیری و فراخوانی مشتریان قدیمی
  • ایجاد ارتباط با مشتریان (تماس تلفنی، حضوری، مکاتبه و …)
  • شناسایی فرصت‌های پیش رو برای کسب و کار ( شناسایی سود و افزایش آن، افزایش تولید، افزایش فروش )
  • شناسایی، تجزیه تحلیل و آنالیز محصولات رقبا
  • برنامه‌ریزی برای جذب مشتریان جدید و ایجاد تمایز رقابتی در محصولات نسبت به دیگر رقبا
  • و …

درآمد سالانه‌ی مدیر بازاریابی در خارج از ایران می‌تواند در حدود 180 هزار دلار باشد.

مدیریت مالی

مدیریت مالی همان‌طور که از اسم آن مشخص است به تصمیمات مالی مربوط به یک بنگاه کسب و‌کار (یک شرکت یا سازمان) گفته می‌شود و در واقع به مفهوم تصمیم‌گیری‌های مالی در داخل واحدهای تجاری است.

یک مدیر مالی تصمیمات مهمی را در سازمان اتخاذ می‌کند. تصمیماتی که می‌تواند منجر به حفظ بقا و پیشرفت سازمان بشود. این تصمیمات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • برنامه‌ریزی های مالی و تجزیه و تحلیل آنها
  • تصمیمات تامین منابع مالی
  • تصمیمات مربوط به سرمایه‌گذاری
  • تصمیمات مالی مربوط به تعادل بین ریسک و بازده

به دلیل نقش حیاتی این شغل در بقا و پیشرفت سازمان، یک مدیر مالی درآمد بالایی دارد.

4_ خلبانی

خلبانی از آن دسته مشاغل بسیار حساس و پر‌طرفدار و همچنین پر‌درآمد است. رویای پرواز و چرخیدن بر فراز آسمان‌ها می‌تواند هر کسی را وسوسه کند تا هر کاری لازم است انجام دهد و برای این شغل آماده گردد. اما در واقعیت هر کسی نمی‌تواند از پس آزمون‌های سخت این رشته بر‌بیاید. در رشته‌ی خلبانی علاوه بر گذراندن آزمون‌های دشوار و کسب مهارت‌های لازم، شرایط جسمانی شما هم می‌بایست مورد تایید و پذیرش قرار گیرد تا بتوانید به عنوان یک خلبان کار کنید.

شرایط لازم برای آماده شدن در شغل خلبانی در کشورهای مختلف متفاوت است اما معمولا در خارج از ایران داشتن مدرک تافل یا آیلتس با نمره‌ی خوب، بررسی سلامت عمومی( تست بینایی، شنوایی) و … در داوطلبان از جمله‌ی این شرایط است. به عنوان مثال هواپیمایی بریتانیا شرایطی از جمله داشتن قد بین 157 تا 190 سانتی متر و گذراندن آزمون‌های آمادگی جسمانی، شنوایی و بینایی را اجباری نموده است.

 

 

5_ قضاوت و وکالت

دو شغل قضاوت و وکالت از جمله مشاغل حساس و پر‌استرسی هستند که البته درآمد قابل توجهی هم دارند. این مشاغل برای افرادی که دغدغه‌ی کمک به انسانها و گرفتن حق مظلومان را دارند، می‌تواند ارضا کننده و رضایت‌بخش باشد.

وکالت حوزه‌های مختلفی را شامل می‌شود که شما با توجه به علاقه و تمایل شخصی خود می‌توانید در هر کدام از این شاخه‌ها ورود کرده و حرفه‌ای شوید. اما به خاطر داشته باشید که این مشاغل نیاز به سال‌های سال درس خواندن، مطالعه و تلاش زیاد دارد تا بتوانید حرفه‌ای شده و به رضایت شغلی برسید.

6_ دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ که زیر مجموعه‌ی مارکتینگ یا فروش به شمار می آید به زبان ساده یعنی :

استفاده از ابزار و وسایل و فناوری‌های دیجیتال مانند موبایل، وب‌سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات آنلاین، بهینه‌سازی سایت و … به منظور افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر.

امروزه با گسترش اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و ابزار‌های ارتباط جمعی، کسب و‌کارها امکان بیشتری جهت دیده شدن دارند. به شرطی که آن‌ها هم با تحولات روز حرکت کرده و با بهره بردن از تکنولوژی، فروش آنلاین را نیز در فروش محصولات خود لحاظ کنند.

از طرفی در شرایط حساس کنونی که جهان با ویروس کرونا درگیر است و عملا امکان خرید حضوری از فروشگاه‌ها کمتر شده است، فروش آنلاین و استفاده از روش‌های دیجیتال مارکتینگ به منظور جذب مشتریان بیشتر و کسب درآمد بالاتر می‌تواند فرصتی طلایی برای صاحبان کسب و کار باشد. به همین دلیل است که امروزه شاهد افزایش تقاضا برای مشاغل مرتبط با دیجیتال مارکتینگ و افزایش تعداد متخصصان در این حوزه هستیم.

7_ اینفلو‌ئنسری و بلا‌گری

حتما می‌دانید که افراد محبوب در شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام و یوتیوب که به عنوان اینفلوئنسر یا بلاگر شناخته می‌شوند معمولا درآمدهای بسیار بالایی هم دارند. درصد زیادی از این درآمدها از تبلیغاتی است که این افراد انجام می‌دهند و چون با اعتماد مخاطبان و رضایت آنها سرو کار دارند، تلاش می‌کنند تا با معرفی بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات و خدمات همچنان محبوبیت خود را در میان مخاطبین و فالوئر‌های خود حفظ نمایند.

خب دوستان عزیز در این مقاله برخی مشاغل پر‌درآمد در جهان را برای‌تان نام بردیم. فقط یادتان باشد که ما فقط چند مورد از این لیست بسیار طولانی را برای شما برشمردیم و مشاغل پر‌درآمد دیگری نیز وجود دارند که ذکر آنها از حوصله‌ی این مقاله خارج است. نکته‌ی دیگر این‌که همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم ترتیب مشاغل موجود در این لیست می‌تواند در هر سال تغییر کرده و جا به جا شود. پس در این مقاله شما بیشتر از هر چیز دیگر با اسامی این مشاغل آشنا شدید. شاید روزی مایل باشید خودتان هم در این مشاغل مشغول به کار شده و جزئی از آنها باشید.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت