شرکت تسلا؛ از رویا تا واقعیت

توسط | تیر 13, 1400 | کسب و کار | 0 نظر

5 دقیقه

سابقه مطالعه بر روی تکنولوژی و کتابخوان های الکترونیکی در آمریکا به سالها پیش برمیگردد. موضوعی که مورد توجه پژوهشگران و مهندسان قرار داشت ؛ در سال۱۹۹۰ با تحقیقات جدی جوانان بر روی این موضوع ،منجر به تولیدات اولیه در این عرصه توسط مارتین ابرهارد و مارک تارپینگ شد. این دو با تاسیس شرکت کوچکی به نام Nuvomedia در سال ۱۹۹۸ از اولین تولیدات خود در زمینه کتابخوان های الکترونیکی رونمایی کردند .

با گذر زمان و پیشرفت تحقیقات و پژوهش‌ها در این زمینه ،ایده های جدیدی وارد میدان تولید شد و ذهن مارتین و همکارانش را درگیر ساختِ خودروهای الکتریکی کرد .

به دنبال آن، جمع آوری اطلاعات و تحقیق روی عملکرد سایر شرکت‌های فعال در این زمینه قوت گرفت. آنها به موازات این اقدام ، به همکاری با شرکت Acpropulsion پرداختند  این همکاری تاثیر بسزایی در پیشرفت آنها داشت تا جایی که سرانجام در سال۲۰۰۳ ابرهارد و تارپینگ دست به راه اندازی شرکت مستقلی زدند که به طور تخصصی به دنبال ساخت خودروهای سبز پیشرفته بود. این خودروهای پاکسوز برقی بودند و با باتری های قوی تعبیه شده به جای موتور حرکت می کردند و این روایتِ اولین گام های شکل گیری شرکت تسلا موتورز بود که به احترام مخترع و مهندس برق نیکولا تسلا به چنین نامی خوانده شد.

شرکت تسلا موتورز با گذر زمان موفق به جذب سرمایه ۷/۵میلیون دلاری ایلان ماسک شد که نقطه قوت این شرکت به حساب می آید. ایلان‌ماسک هم اکنون به عنوان مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره تسلا موتورز فعالیت دارد و با تصمیمات خود زمینه را برای تجاری سازی خودروهای کارآمد برقی فراهم کرده است.

اولین تولید تسلا،رودستر در سال ۲۰۰۴به مرحله کمال رسید که ۱۱۰هزار دلار ارزش دارد.رودستر نخستین خودروی بود که برای هر شارژ از باتری یون_لیتیومی در بازده بیش از ۳۲۰کیلومتر استفاده می‌کرد. نوع اسپرت این ماشین شتاب صفر تا صدی معادل ۳/۷ثانیه را داراست. تسلا رودستر خودروی تمام برقی ای بود که توانست به سرعت و شتاب سوپراسپرت هایی با موتورهای سنگین و پرمصرف دست یابد آن هم تنها با صرف انرژی کاملاً غیر فسیلی و پاک.

شرکت تسلا موفق شد در سال۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲به تعداد ۲۱۲۵۰دستگاه رودستر تسلا را در۳۱ کشور به فروش برساند.در سال۲۰۱۶ تسلا بیش از۷۶ هزار خودرو تولید کرد و در سه ماه نخست سال۲۰۱۷، ۲۵هزار دستگاه خودروی الکتریکی را عرضه نمود.

مدل اس(s):در جهت تغییر سیاست های کلی ایلان ماسک ،مدل s به منظور ساخت خودروی برقی_تجاری با مشخصات یک دستگاه خانوادگی و کاربردی تولید شد.این محصول با شتاب اولیه بسیار خوب با هر بار شارژ می تواند۴۸۰ کیلومتر را طی کند. این دستگاه با طراحی زیبا و منحصر به فرد خود به منظور حرکت در جهت تولید محصول با صرفه اقتصادی ۵۸هزار دلار قیمت گذاری شد.

مدل ایکس(x): مدلی است بسیار کارامد با عملکرد فنی بالا، بسیار چشمگیر با چهار در شاسی بلند (کراس اوور)، بدون کوچکترین صدا،با ساختار خاص لاستیک….

تسلا با ساخت این محصول شاسی بلند با پیشرانه های برقی نگاه حیرت خودروسازان را به خود خیره کرد و با تولید انواع مدل ۳ و تسلاسایبرتراک دیگر حرفی برای گفتن باقی نگذاشت.

اتوپایلوت تسلا :ازدیگر ویژگی‌های قابل توجه خودروهای تسلا قابلیت رانندگی خودکار این دستگاه ها می باشد.این شرکت به قصد کاهش حجم تصادفات تصمیم به اضافه کردن این ویژگی به خودروها نمود و با قدرت گرفتن مطالعات در این زمینه، توانایی شناخت حد سرعت مجاز، تشخیص چراغ راهنمایی و محدودیت سرعت در جاده ها نیز افزوده شد و در نهایت افزایش ایمنی سرنشینان  سرانجام این مطالعات و تلاش ها بود.

ارزش سهام شرکت تسلا: در آوریل۲۰۱۷ ارزش سهام تسلا به رکورد ۵۲میلیارد و۷۰۰ میلیون دلار رسید و از ارزش سهام۴۹ میلیارد و ۶۰۰میلیون دلاری جنرال موتورز فراتر رفت.  علت این رشد چشمگیر افزایش محبوبیت خودروهای الکتریکی،بهبود عمر باتری ها و به دنبال آن افزایش تقاضا برای خرید این نوع خودروها بود. در سال۲۰۱۵ تنها،ارزش همسهامِ دو شرکت گروه فولکس واگن آلمان و تویوتا ژاپن بالاتر از این شرکت قرار داشت که در سال۲۰۲۱ تسلا موفق شد با اختلاف بالا،بزرگترین شرکت خودروسازی جهان شود و مجموع درآمد شرکت حدود۸۰۰ میلیارد دلار شد. شرکت خودروسازی تسلا موتورز  با پیروی از تصمیمات رهبرش آقای ماسک با طیِ مسیرهای مختلف،پیروزی و شکست های کوچک و بزرگی را تجربه کرده است و اکنون به نظر می رسدکه در آینده ای نه چندان دور مسیر تکنولوژی جهان را تحت تاثیر خود قرار بدهد و با گسترش فعالیت خود در زمینه های مختلفِ تولید پنل های خورشیدی و تجهیزات انرژی پاک و باتری های لیتیوم_یون تنها شرکتی باشد که حرف اول و آخر را در تولیدات الکتریکی به زبان آورد.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت