اسنپ ، داستان یک بومی سازی جذاب

توسط | فروردین 3, 1400 | کسب و کار | 0 نظر

11 دقیقه

برای این مقاله یک پیشنهاد عجیب برایتان دارم ؛ به جای خواندن بیایید با گردش ، درون آن را جست و جو کنید!

به نظرم می تواند جذاب باشد. پس خودرو ها را استارت کنید یا اگر خودرو ندارید می توانید با تاکسی ، اتوبوس ، مترو و … با ما در این گردش همراه باشید.

یک لحظه صبر کنید ! راستی می تواند اسنپ هم بگیرید…

 

همه چیز از از اوبر (uber) شروع شد…

کریس کمپ برای اولین بار ایده اپلیکشن آنلاین درخواست تاکسی را طرح ریزی کرد. او به جلسه های کاری اش دیر می رسید و همین مسئله باعث شد تا او بسیاری از مصاحبه های کاری اش را از دست بدهد اما این مشکل با خلق اوبر حل شد ؛ آن هم نه فقط برای خودش بلکه برای همه مردم جهان.

این اپلیکشن حالا نخستین شرکت نوپا در جهان است که بیشترین و گرانترین سهام را دارد.

در سال ۲۰۱۹ تعداد کاربران اوبر به میزان ۱۱۰ میلیون نفر تخمین زده شد و آنها تا سال ۲۰۱۹ بیش از یک میلیارد سفر انجام دادند.

کریس کمپ یک نیاز را در مردم ایجاد کرد و با اوبر به آن نیاز ، پاسخ محکمی داد. اما وجود اوبر در ایران به دلیل تحریم ها و دلایل دیگر تقریبا غیر ممکن بود و اینجاست که ایرانی ها دست به کار می شوند.

 

شهرام شاهکار ، چیزی در رده نام خانوادگی اش خلق می کند !

اسنپ ، اولین سرویس جابه‌جایی آنلاین در ایران و هفتمین استارت‌آپ حوزه حمل‌ونقل آنلاین در جهان است که از زمستان سال ۱۳۹۳ تحت عنوان «تاکسی‌یاب» تحت مالکیت گروه «اینترنت ایران» فعالیت خود را آغاز کرد.

شهرام شاهکار ۳۲ ساله، کارآفرین موفقی است که سالها پیش از ایران رفته بود. سپس با مدرک کارشناسی ارشد رشته MBA از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا و ۱۰ سال تجربه مدیریت و توسعه کسب و کار بین‌المللی در اروپا، امریکای شمالی و خاورمیانه ، به ایران برگشت.

داستان اسنپ با کمک یک تیم ۵ نفره از شرکت اینترنت ایران با سرپرستی شهرام شاهکار در شهریور ۱۳۹۳ رقم خورده است. مقرون به صرفه بودن، در دسترس بودن و با کیفیت بودن ، ۳ ستون اصلی ساختمان اسنپ را تشکیل می دادند.

این پروژه در سال زمستان ۱۳۹۳ با الگوبرداری از مدل کسب و کار نرم افزار اوبر نیویورک در جهت رفع یک نیاز اساسی در حوزه حمل و نقل، تحت عنوان «تاکسی یاب» به طور رسمی کار خود را آغاز می‌کند. در طی ۱ سال تجربه، این مجموعه به این نتیجه می‌رسد که نرم‌افزارش برای کاربرپسند شدن به تغییرات جامعی نیاز دارد. از این رو با در نظر گرفتن بازخورد مشتریان خود یک نرم‌افزار جدید با عنوان «اسنپ» را در ۱۳۹۴ منتشر می‌کند. دلیل این نام گذاری که ( اپلیکیشن سریع و چابک ) معنی می دهد ؛  این بود که اسنپ خدماتش را در حوزه های دیگرنیز گسترش بدهد. خدماتی  که می توانند از ارزش هایی که این فناوری برای مدیریت هوشمند عرضه و تقاضا استفاده می شود نیز بهره ببرد. مثل سرویس های ویژه پیک موتوری، ارسال غذا و…

مدت زیادی از موفقیت ورژن جدید نرم‌افزار این مجموعه نمی‌گذرد که صنف تاکسیرانی از کرایه‌های کم اسنپ گله می‌کند و عملکرد این مجموعه را با طرح نامنی زیر سوال می‌برد. مجموعه اسنپ در برابر این مشکلات و موانع کمر خم نمی‌کند و با در نظر گرفتن تمهیدات بیشتر، امنیت کسب و کار خود را تضمین می‌نماید.

از دیگر انتقاداتی که به اسنپ همیشه وارد بوده این است که آنها نسخه خارجی این اپلیکیشن را ( اوبر) کپی کردند و این در اصل ارزشی ندارد اما بومی سازی آنها که حاصل کار و تلاش بسیاری از جوانان تحصیل کرده به سرپرستی شهرام شاهکار بوده ، قطعا ارزشمند و حائز اهمیت است و همچنین شاهکار معتقد است که اجرای یک ایده از خود آن مهم تر است. شخص شهرام شاهکار در این باره می گوید :”  این ایده و مدل کسب و کار برای نخستین بار در سال 2009  و از شرکت آمریکایی  اوبر گرفته شده است. این شرکت در 70 کشور دنیا فعالیت می کند. ایده اجرایی ما کپی است اما به هر ترتیب در ایران  یک فناوری جدید به حساب می آید. بالطبع رشد فناوری در کشورهای دیگر سریع تر انجام می شود. این ایده ای است که از کشورهای دیگر به ایران آمده اما مهم این است که ما بتوانیم ایده هایی که وجود دارد را منطبق بر نیازهای کاربران ایرانی کنیم و بومی سازی را انجام بدهیم.”

رشد این مجموعه در آغاز سال ۱۳۹۵ به بیش ۱۰۰ درصد می‌رسد و پیشرفت های بیشتر این اپلیکشن را در آینده نوید می دهد.

موفقیت این مجموعه در همان سال‌های ابتدای کار موجب می‌شود تا در سال ۱۳۹۵، مورد حمایت و سرمایه‌گذاری شرکت ایرانسل قرار گیرد و بیش از ۲۰ میلیون دلار حمایت مالی دریافت کند.

شهرام شاهکار تنها در آغاز حامی اسنپ نبود ؛ نحوه مدیریت او در ادامه راه به عنوان مدیر اجرایی ارشد این مجموعه توانسته کمک شایانی به مجموعه اسنپ بکند به طوری که او در طول روز بین دو تا هشت بار از اسنپ استفاده می‌کند و بدون آن‌که رانندگان بدانند که مسافرشان مدیرعامل اسنپ است، با آنها گپ می‌زند تا به امور کسب‌و‌کار خود مسلط باشد. شاهکار معتقد است که استارت‌آپ‌ها باید مصرف‌کننده محصول خود باشند تا بتوانند رفتار مصرف‌کننده را به طور کامل درک کنند. آن‌ها باید شناخت درستی از مشتریان و بازار خود داشته باشند و بدانند که آن‌چه بعد از ایده و سرمایه مهم است یک تیم خوب است.

در حال حاضر اسنپ با بیش از ۵۰۰ نفر پرسنل تمام وقت، نیم میلیون کاربر به‌عنوان راننده و ده میلیون کاربر به‌عنوان مسافر توانسته به یکی از سیستم‌های حمل و نقل هوشمند در شهرهای ایران تبدیل شود.

 

داستان هنوز تمام نشده است…

 

در سال های بعد اجرای ایده شرکت اوبر ( درخواست آنلاین تاکسی ) به شکل عجیبی بالا رفت و اپلیکیشن های تپسی ، ماکسیم ، جا به جا و کارپینو به وجود آمدند که رقیب ها جدی برای اسنپ به حساب می آمدند اما اسنپ در ادامه با ارائه خدمات متفاوت تری ، جایگاه خود را تثبیت کرد.

در ادامه دیگران خدمات اسنپ را که تا به امروز توسط این شرکت به کاربران ارائه شده را می خوانید.

 

اسنپ بایک :

سفر با موتور یکی از مناسب‌ترین روش‌های جابه‌جایی در کلا‌ن‌شهرهاست و به شما کمک می‌کند تا در ساعات اوج ترافیک بی دردسر به قرارهای خود برسید. موتورسواران اسنپ‌بایک در هر ساعت از شبانه‌روز و در هر نقطه از شهر آماده سرویس‌دهی به شما هستند. در حقیقت تاکسی موتوری اسنپ، بهترین گزینه برای کسانی است که می‌خواهند در سریع‌ترین زمان به مقصد برسند. اسنپ‌بایک در حال حاضر در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، قم، شیراز، کرج، اهواز، تبریز‌ و کرمان فعال است

 

اسنپ باکس :

برای درخواست پیک موتوری، آماده کردن بسته سخت‌ترین بخش کار و درخواست پیک راحت‌ترین کار شماست. اپلیکیشن اسنپ را باز، گزینه «اسنپ‌باکس» را انتخاب و مبدا و مقصد را مشخص کنید. به همین سادگی، پیک موتوری در خدمتتان است!

شمار زیاد پیک‌های موتورسوار فعال اسنپ‌باکس در هر منطقه باعث می‌شود تا در مدت زمان کوتاهی بتوانید پیک خود را با قیمتی مناسب سفارش دهید و یکی از موتورسواران ناوگان اسنپ‌باکس در یک چشم برهم زدن به سراغتان می‌آید تا بسته را تحویل بگیرد و آن را با کمترین هزینه و سرعت عمل بالا به گیرنده تحویل دهد. پس از تحویل بسته به گیرنده، پیام رسیدن پیک موتوری و تحویل بسته به مقصد برای شما ارسال می‌شود تا خیالتان از بابت رسیدن بسته به دست صاحبش راحت شود. اسنپ‌باکس در حال حاضر در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، قم، شیراز، کرج، اهواز، تبریز‌، یزد، کرمان، گیلان و ارومیه فعال است.

 

اسنپ فود :

اسنپ‌فود فرهنگ جدید سفارش غذا است که برای اولین بار در ایران معرفی و اجرا شده است. سفارش اینترنتی غذا در ايران تا قبل از راه اندازي سامانه اسنپ‌فود تنها یک رویا بود و کمتر کسی از مزایای آن خبر داشت. این رويا در سال 1388 به واقعيت تبديل شد و ظرف همين مدت كم طرفداران زیادی نيز بین مردم ایران پيدا كرده است. اسنپ‌فود اولین وب سایت ایرانی است که سفارش اینترنتی غذا را برای مردم ایران به ارمغان آورده است و امکانات متعددی بمنظور راحتي هر چه بيشتر مردم و رستورانها تدارک دیده و روز به روز بر اين امكانات خواهد افزود. از جمله امكانات منحصر بفرد سایت اسنپ‌فود ، مشاهده منوی به روز رستورانها به همراه عکس و قیمت غذاها مي باشد. كاربران اين سامانه قادر هستند به راحتي غذای مورد نظر خود را انتخاب کرده و یکی از سه روش پرداخت را تعيين و در نهايت غذای خود را تحویل بگیرند. به عبارت دیگر برای اولین بار تجارت الکترونیک وارد مقوله سفارش غذا شده و از این پس می توان غذا را هم از اين طريق سفارش داد و در محل دریافت نمود.

 

اسنپ تریپ :

با دانلود و نصب اپلیکیشن اسنپ تریپ می تونید بصورت آنلاین اقدام به رزرو هتل و سوئیت در ایران و سراسر جهان بکنید، با اپلیکیشن اسنپ تریپت می تونید به هزاران هتل دسترسی داشته باشید، همچنین توسط این اپلیکیشن می تونید بصورت آنلاین  خرید بلیط هواپیما را انجام دهید تا خدمات مسافرتی دیجیتالی را با طعم واقعی حس کنید. یکی از مزیت های خوب اسنپ تریپ این است که برای رزرو هتل های خارجی نیازی به پرداخت ارزی نخواهید داشت، و دیگه نیاز نیست دنبال کارت بانکی خارجی مثل پای پال و مستر کارت و… باشید، شما می تونید بصورت ریالی هزینه هتل های خارجی رو پرداخت کنید.

نسخه ایرانی این اپلیکیشن اسنپ روم نام دارد که در حوزه رزرو مهمان پذیر و مسافرخانه های ایران که به نوعی اقامتگاه اقتصادی محسوب می شوند ، فعالیت می کند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت