شعار تبلیغاتی؛ چگونه یک اسلوگان جذاب داشته باشیم؟

توسط | تیر 17, 1400 | برندسازی, کسب و کار | 0 نظر

28 دقیقه

گمان میکنم تا کنون، هزاران بار به شعار های شنیده شده توسط نهادهای گوناگون برخورده باشید ؛ گاهی از شدت دروغ هایشان شما را ناراحت می کنند و گاهی نیز قابل پذیرش به نظر می رسند . این جادوی کلمات است که در این جملات و شعار ها شما را به سمت خود جذب می‌کند و یا باعث فرار شما از آن نهاد و یا کسب و کار می‌شود. شعارها لزوما برای فروش یک محصول جدید توسط یک برند به کار نمی روند و به طور معمول هر جایی که سخن از شروعی تازه باشد، شعارها نیز سر از خاک بیرون می آورند چرا که تأثیری که کلمات کوتاه قرار گرفته پشت سر هم بر روی دیدگاه افراد دارد،از هر امر دیگری بیشتر است. به طور کلی هیچ اتفاقی برای یک موسسه، برندو یا نهاد نمی‌افتد مگر آن که افراد از اهداف آن موسسه به تصمیم گیری هایی رسیده باشند. این همان چیزی است که این اهداف را نمایان می‌کند و به افراد فرصت نتیجه‌گیری میدهد.

 شعار تبلیغاتی چیست؟

 شعار تبلیغاتی عبارت و یا دسته ای از کلمات است که با دقت و مهارت خاصی در کنار هم قرار گرفته اند و حاوی هدف خاصی می‌باشد. همانطور که می دانید لوگو یک برند نیز حاوی اطلاعاتی از کیفیت یک برند می باشد اما تفاوت در نوع ارائه ایندو است . شعار به صورت متنی و لوگو به صورت تصویری این اطلاعات را برای مخاطب به نمایش در می آورد و مسلماً قرارگیری این دو عنوان در کنار یکدیگر فرایندی بهبود بخش را برای آن برند تعریف خواهد کرد. با نگاهی عمیق‌تر اطلاعاتی در ذهن افراد ماندگارتر هستند که، کوتاه تر و قوی تر باشند و این همان مفهوم طراحی یک شعار است که هرچه حاوی اطلاعات عمیق‌تری باشد و معنا و مفهوم قوی‌تری را برای مخاطب ایجاد کرده باشد، تاثیر بیشتری خواهد داشت. همانطور که خلاقیت در طراحی امری بسیار تاثیرگذار محسوب می شود، طراحی و تعریف یک شعار تبلیغاتی نیز موضوع بسیار مهمی میباشد. شما همواره باید به دنبال ایجاد شعاری باشید که برای مخاطب تازه و نو باشد ؛ البته توجه به انتخاب آن نیز که عنوانی کلیشه‌ای محسوب نشود نیز ، از مواردی است که مخاطب را بیشتر به سوی خود جذب می‌کند. یک شعار تبلیغاتی همان چیزی است که جرقه ای در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند تا نگاه عمیق‌تری در اختیار او قرار دهد؛ اما همین شعار در موقعیت های مختلف می تواند حاوی پیام های مثبت و منفی باشد. از جمله همین موارد توجه به موقعیت و جایگاه آن برند و یا موسسه است. بطور مثال، اگر یک سوپرمارکت محلی در یک شهرستان ادعای بهترین فروشگاه را در سراسر ایران داشته باشد،  قطعاً برای افراد قابل اطمینان نخواهد بود بنابراین اعتماد از جایی حاصل می شود که شعار به تصورات مردمی نزدیک‌تر باشد و برای آنها قابل درک باشد.

 تفاوت شعار و تگ لاین در چیست؟

این مقایسه کمی گیج کننده است شعار( اسلوگان) و تگ لاین مفاهیمی هستند که به بررسی اهداف یک برند می پردازند و یا اهداف آن را به طور خلاصه بیان می کنند؛ اما تفاوت هایی بین آنها وجود دارد. تگ لاین مفهومی است که زیر لوگو درج می شود و ماهیت کلیه برند را آشکار می‌سازد چراکه لوگو بنیادی ترین عضو یک برند محسوب می شود. عموما تگ لاین ها کوتاه هستند و قابل تغییر نخواهند بود تا برای همیشه در ذهن مخاطب نقش بندند ؛  پس باید گفت که تگ لاین فقط برای یکبار طراحی خواهد شد؛ اما یک برند قادر به انتخاب چندین شعار میباشد . این شعارها بخش نفوذ کلامی را در یک برند تکمیل می‌کنند به همین علت می توانند برای هر محصول متفاوت باشند و سودمندی آنرا نشان دهد. علاوه بر این شعار مفهومی است که نفوذ به آن برند در ذهن ها اشاره دارد اما عموما تگ لاینها چشم‌اندازی کلی از برند را مطرح می‌کنند و قطعاً قبلاً نیز متوجه تفاوت سوم ایندو شده اید.  شعار بر روی یک محصول تمرکز دارد و هدف آن نمایش هرچه بهتر آن محصول می باشد اما تگ لاین به معرفی کلی برند می‌پردازد و عصاره آن را به نمایش در می آورد ؛ در حالی که شعار نیازهای مشتریان را به گونه ای نفوذی مورد بررسی قرار می دهد و آن را به صورت خاصی به جلوه در می آورد.

 مثال :  1) اپل، متفاوت فکر کنید(think different)

2)  تگ لاین نیویورک تایمز ، ( all the news fit to print ) : اخباری که در پرینت می گنجد

3) شعار BMW : طراحی شده برای لذت زندگی

4) تگ لاین لورال ، (because you are worthy) : چون شما ارزشش را دارید

تفاوت شعار تبلیغاتی و پیام برند :

 همانطور که گفتیم شعار تبلیغاتی با بررسی اهداف و نیازهای مخاطبان نگاهی متفاوت بر روی یک محصول را ایجاد می کند و این موضوع برای مقطعی از زمان اتفاق می افتد تا هر چه بیشتر او را به خرید تشویق کرده باشد . اما ایا به این موضوع فکر کرده ایدذ که اسلوگان شما چه احساسی دارد؟  آیا احساس خوشایندی به افراد به هنگام خواندن و یا شنیدن ان منتقل می کنید ؟ این احساس همان پیام برند شما است، چیزی که مخاطب ناخواه از برند شما دریافت می‌کند. پیام برند صحبت از ارزشها و صفاتی دارد که در بطن برند شما ایجاد شده است و نمود خوشایندی را برای مخاطبان ایجاد کرده است. در نتیجه پیام برند مفهومی ثابت و ماندگار است اما اسلوگان در بازه های زمانی می تواند دچار تغییر شود و نتیجه ی کاری متفاوت در برندتان باشد. یک برند بدون پیام ارزشهای شخصیتی خود را گم می کند و قابل شناسایی نخواهد بود . علاوه بر این موضوع موضوع دیگری که به ارزش های برند اضافه میکند، تعهد او بر روی پیام خود است. این امر اطمینانی جدانشدنی از طرف مخاطبان را نتیجه خواهد داد . بگذارید مثالی بزنم، اگر به تازگی کسب و کار خود را راه اندازی کرده باشدو حامی حیوانات را بعنوان شعار برای برند خود انتخاب کرده باشید؛ اما برای تولید محصولات خود از حیوانات استفاده کرده باشید ، به کلی اعتماد مخاطبان را از خود سلب خواهید کرد چرا که شما به اندازه کافی به قول خود عمل نکرده اید چه برسد به عمل به تعهدات نسبت به دیگران.

 شعارهای تبلیغاتی موفق چه ویژگی هایی دارند؟

_ 1) ساده و کوتاه هستند : همانطور که می دانید مفهومی راحت تر در ذهن باقی خواهد ماند که کوتاه‌تر باشد. جملات طولانی که فرد برای به ذهن سپردن آنها نیاز به قرار دادن وقت خاصی داشته باشد، او را از این کار منصرف می‌کند . البته باید بگویم کوتاه بودن یک اسلوگان لزوماً باعث ماندگاری آن نخواهد بود .گاهی برخی شعارها آنقدر پیچیده هستند که افراد مجبور به تفکر عمیق تری در رابطه با آنان هستند؛ این امر نیز آنها را از به خاطر سپردن شعار منصرف نخواهد کرد. پس گیرایی و مفهوم ساده شعار نیز امری قابل توجه و مهم می باشد.

_ 2)  تناسب داشتن:  انسجام در اهداف و سخنان شما رشته قدرتمندی را نمایان خواهد کرد که گسستن آن کار دشواری خواهد بود.  بگذارید مخاطبان با دست یابی به این رشته به راحتی شما را در ذهن خود حک کنند. پس اگر به دنبال شعاری هستید قطعاً پیش از ان پیامی برای برند خود تعریف کنید . سعی کنید رابطه بین این سه عنصر را( لگو _ پیام _ شعار ) منطقی و قابل درک کنید.

_ 4) تمرکز روی وجه تمایز  : قطعاً هر برندی که وارد کار می شود قصد ایجاد تمایز را دارد چرا که بتواند نگاه همگان را به سوی خود متمرکز کند. این تمایز نشان از خلاقیت دارد . سعی کنید با ایجاد تفاوتی، شعار خود را متفاوت تر تعریف کنید. بطور مثال، با استفاده از لغاتی عام که تصوری از خاص بودن آنها نیست، مخاطبان بیشتری را به سوی خود جذب کنید . به طور مثال به شعار اپل نگاهی کنید ، متفاوت فکر کنید ، این شعار متشکل از کلمات ساده ای است که نهایتاً مفهوم خاصی را برایمان به نمایش در می آورد.

_5) حفظ معنا و جذابیت با گذشت زمان: زمانی که به طراحی شعار خود مشغول هستید، باید برای میزان جذابیت آن و نیز ماندگاریش در مدت زمانی طولانی تر فکرهایی کرده باشید. یک شعار باید در مدت زمان طولانی همچنان مخاطبان خود را با خواندنش به وجد بیاورد و آن‌ها همان حس اولین روزهای انتشار شعار را داشته باشند. به طور مثال شعار صدامو میشنوی ؟ از برند ورایزن محبوبیت خود را زمانی از دست داد که هر روزه شاهد پیشرفت گوشی‌های تلفن هوشمند بود و مجبور به تغییر شعار خود شد . یک شعار به مانند معماری است که هویت شهر خود را تا ابد نشان خواهد داد و شما قادر به ساخت دوباره آن نیستید_ اگرچه شعار تغییر پذیر است _ پس باید به محبوبیت آن در طول زمان فکر کنید و کاری نکنید که به بیغوله ای تبدیل شود.

_6)  قابل پیش بینی بودن: تا اخرین قطره این شعار برای چه محصولی در نظر گرفته شده است ؟ بله قطعاً این شعار برای یک نوشیدنی است . هرگز فراموش نکنید که تطابق مفهوم و محصول باعث گیرایی بیشتر آن می شود پس از این نکته نیز غافل نشوید.

_7) توضیحات کافی و بدون حشو : هرگز از توضیحات اضافه در شعار تان استفاده نکنید. هر چقدر شعار شما به هدفتان تیر مستقیم تری زده باشد، همانقدر نیز برای مخاطب موثر تر و جذاب تر خواهد بود . هدف شما باید به راحتی قابل تشخیص باشد پس به اندازه کافی برای ایجاد آن از کلمات استفاده کنید.

_8)  مشخص کردن جامعه هدف :اگر شما طراح یک شعار هستید، باید به اندازه کافی از اهداف آن برند اطلاع داشته باشید .آیا این برند فعالیت‌های بین‌المللی دارد ؟ و یا در سطح کشور فعالیت می‌کند و یا تنها در بخشی از آن تاثیر گذار است ؟ شعاری که متناسب با انتشار ان برای بخشی از جامعه نوشته شده باشد در حالی که در سطح کشور فعالیت خواهد کرد،  موفق نخواهد بود؛  بنابراین حتماً پیش از طراحی آن مخاطبانتان را بررسی کنید. به طور مثال شاید گاهی نیاز به ترجمه شعار داشته باشید و یا شاید مجبور به استفاده از یک زبان محلی شدید. اینها نشان از بررسی نیازها و عقاید مخاطبان دارد .

_9) حس مثبت : شعار شما باید حاوی انرژی مثبت باشد. هر قدر که به احساسات ناشی از شعار تان فکر کنید و خود را به جای مخاطب قرار دهید آن را قوی تر خواهید کرد. بنابراین سعی کنید با ایجاد این حس تصور بهتری را به مخاطب دهید و به علاوه به گونه ای با آن ارتباط برقرار کنید. به عنوان مثال شعار لورال چون ارزشش را دارید دقیقاً حاوی چنین احساس خوبی است.

_10) صداقت : کلمات استفاده شده در یک شعار همان جادویی هستند که احساسات مخاطب را برانگیخته می کنند. مهم ترین امر ممکن صداقتی است که توسط کلمات در شعار شما جریان پیدا می کنند. به شعارهایی که از رده خارج شده اند و باعث سلب اعتماد افراد شده‌اند نگاهی بیاندازید . عموما در آنها از کلماتی چون اولین ، بهترین و …  استفاده شده است. شرایط فرهنگی جامعه و نگاه هایی که از این کلمات سلب شده است باعث افت شعار شما نیز خواهد شد. سعی کنید از کلماتی در شعار تان استفاده کنید که باعث ایجاد اطمینان شود و نشان از صداقت شما باشد و نه کلماتی که نمی‌توانید نسبت به آنها متعهد باشید.

چگونه یک شعار خلق کنیم ؟

_ گام اول، بررسی تمام جوانب :اولین هدف شما باید شناخت باشد. شناخت همان چیزی است که شما را از زیر و بم آن برند مطلع می‌کند . شما باید به صورت کامل از برند مورد نظر اطلاع داشته باشید و مجموعه‌ای کامل از اتفاقات افتاده را در ذهن خود بسپارید از تمامی آنها نتیجه ای بگیرید و شعاری را طراحی کنید که در تضاد با هیچ یک از این اتفاقات نباشد و نهایتاً با توجه به آن ، تعهداتی را در نظر بگیرید که قطعا به آنها عمل خواهد شد .

_ گام دوم ، بررسی سایر شعارهای تبلیغاتی : بهتر است پیش از تصمیم قطعی سری به شعارهای سایر رقیبان در این عرصه بزنید. نقاط مثبت و منفی موجود در آنها را مطلع شوید و با جامعه پیش روی تان بیشتر آشنا شوید.  به طور مثال چه چیزی برای آنها خوشایند تر بوده است و یا چه مواردی باعث شکست آنها شده است .

_ گام سوم، هر جرقه ای که به ذهنتان خطور می کند را یادداشت کنید :  احتمالاً شما نیز برای طراحی شعار تان با سایرین مشورت می کنید. در این مرحله تمامی نظرات را یادداشت کنید. ممکن است آنها در ابتدا خنده‌دار به نظر برسند و یا کنترلی در طول آنها نداشته باشید اما اشکالی ندارد، این مفاهیم پس از مدتی در ذهن شما معنا و مفهوم خود را پیدا می‌کنند و شما نیز در مراحل بعدی قادر به ویرایش بیشتر آنها خواهید بود .چیزی که مهم است از دست ندادن خلاقیت لحظه‌ای شماست.

_گام چهارم، تعریف برند در یک جمله برای جامعه هدف : در این مرحله شما باید خودتان را به جای مخاطب بگذارید و از نگاه آنها مفهومی ترین و مختصر ترین پیام خود را به مرحله تعریف برسانید. سعی کنید کلیتی از اهداف و نگاهتان را طوری بیان کنید که زیبا و آهنگین باشد و به علاوه از ایده‌های پیشین خود نیز استفاده کنید .

_ گام پنجم ، حالا شعار خود را فراموش نکردنی سازید : این همان مرحله ای است که شما باید ماندگاری شعار خود را تضمین کنید. درست است که خلاقیت در این تنوع های امروزی امری آسان به نظر نمی رسد، اما خود را دست کم نگیرید و با عناوینی چون خنده دار تر کردن ، جالب مطرح کردن و یا قافیه دار کردن آن ، راه را برای مخاطبان آسان‌تر کنید . برای انجام این کار ایده های مرحله قبل خود را در کنار هم قرار دهید و روی آنها مانور دهید و سعی کنید به گونه ای خود را به جای ذهن مخاطب بگذارید تا برخورده او را پیش بینی کنید.

_ گام ششم ، انتخاب یک مورد از میان چندین مورد دیگر: حال باید از میان تمامی ایده های تان یکی را انتخاب کنید. شما هرگز قادر به انتخاب تمام ایده‌هایتان نخواهید بود و به ناچار باید فقط یکی از بین آنها را انتخاب کنید اما هرگز موارد دیگر را به طور کلی حذف نکنید چرا که مسلماً بار دیگر نیز از آنها استفاده خواهید کرد. پس کافیست دوباره بر روی پرورش آنها فکر کنید .

_گام هفتم، نظر دیگران را نیز بپرسید:در این مرحله میتوانید تا حدودی از شعار خود اطمینان حاصل کنید و سپس اگر نیاز بود به بررسی دوباره آن بپردازید و در غیر این صورت به دانسته های خود اعتماد داشته باشید. برای به انجام رساندن این مرحله می توانید از نظرسنجی های موجود در اینستاگرام و یا تلگرام خود استفاده کنید و با بررسی نتایج به دست آمده ، متوجه میزان کیفیت کار خود شوید.

 یک شعار خوب چه نتایجی می تواند داشته باشد ؟

یک شعار خوب می تواند نتایج از جذب مشتریان وفادار در بر داشته باشد و شما را به موفقیت برساند چراکه یک شعار می تواند نوعی از بهترین تبلیغات باشد . این روش که اهداف و نقطه نظرات و کارآیی برندتان را در چند کلمه مختصر بیان می کند تاثیر شگفت انگیزی خواهد داشت و بر روی زبان‌ها خواهد افتاد و در صورتی که به موفقیت برسد، راه را برایتان تضمین خواهد کرد .

اگر طراحی شعار به درستی انجام شده باشد، انتظارات درستی را برای مشتریان تعریف خواهد کرد و نوع نگاه آنها ، مبنایی منطقی خواهد داشت.

این امر مانع از دادن مسیر برای خود کارکنان نیز خواهد بود چرا که اهداف و مسیر کوتاهی از روش فکری خاصی را برای مدیران، متصدیان و کارمندان تعریف می‌کند.

 شعار تبلیغاتی خوب و حرفه‌ای ارتباط درستی را میان برند و مخاطب ایجاد می کند و به هر دلیلی نقصهای رسانه‌ای را برطرف می‌کند و یا تکمیل کننده آن خواهد بود.

 شعار تبلیغاتی خوب به چشم‌انداز ارائه محصولات و ارزشمندی مشتریان تمرکز دارد و گستره زیباتری را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد تا عمیقا رضایت را برای آنان به همراه داشته باشد.

 شعار تبلیغاتی باعث تداوم و پیوستگی انواع تبلیغات می‌شود.

 شعار تبلیغاتی خوب باعث جلوه محصولی در میان تنوعی از دیگر محصولات می‌شود و راه را برای مخاطب آسانتر و تعریف شده تر می کند به علاوه مستقیماً بر روی ناخودآگاه او تاثیر می گذارد. به طور کلی باید بدانیم یادآوری حداقل یک شعار از بین 6 شعار دیگر یک برند ( بعنوان مثال ) برای یادآوری سایر محصولات آن نیز کفایت می‌کند. این یادآوری به علت ماندگاری یک اسلوگان نهایتاً از تاثیر سایر محصولات نیز خبر خواهد داد .

چرا شعار تبلیغاتی یکی از مهمترین قسمتهای برندینگ میباشد؟

 شعار های تبلیغاتی یک بازی استراتژیک انجام می‌دهند. این شعارها در ماهیت خود با ذهن مخاطبان بازی می‌کنند و باعث متقاعد کردن آنها نسبت به محصول می شوند. در اصل احساسات ناشی از آنها به عمقی از نفوذ می رسد که افراد از خرید آن محصول بسیار راضی خواهند بود و یا حداقل به خرید آن ترغیب می‌شوند. این امر را به راحتی یادآوری آنان می توان توجیه کرد . بارها این موضوع را از طریق تبلیغات تلویزیونی مشاهده کرده ایم که آهنگین بودن یک شعار به یادآوری آن کمک می‌کند و به نوعی در ناخودآگاه افراد نفوذ می‌کند تا هرگز فراموش شان نشود که هر گاه به آن نیاز داشتند، در دسترس خواهد بود.

 یک شعار تبلیغاتی توانایی همراهی شما را در هر زمان و مکانی دارد؛ به جای شما حرف می‌زنند، به جای شما به تبلیغات می‌پردازد و در نتیجه همواره به مانند سایه شما کنارتان خواهد بود و معنایی از واقعیت شما است. به علاوه شعار تبلیغاتی می تواند عاملی برای همبستگی بین اعضای تیم باشد چرا که نمونه ای قوی برای تعهد آنان است و از همین جهت پلی اطمینان بخش بین مشتریان و صاحبان کسب و کار می باشد و همین تعهد شما در طول زمان، همواره نگاهی متفاوت و ارزشی بزرگ را برای ایجاد خواهد کرد . به طور کلی این شعار شماست که با عمق احساسات مشتریان در ارتباط است و قادر به لمس آنهاست. بنابراین طراحی آن به گونه‌ای صحیح می‌تواند ، تاثیر شگفت‌انگیزی در مدت زمانی طولانی داشته باشد . اگر همه این موارد به درستی پیش روند شما مشتریان خود را به تبلیغاتی سیار تبدیل کرده اید ؛ کافیست یک مشتری وفادار شما با فرد دیگری ارتباط داشته باشد تا دیگران نیز از ارزش های شما اگاه شوند. بنابراین کافیست اعتماد مردمی را جلب کنید و راه درست شعار خود را پیدا کرده باشید.

نباید های شعارهای تبلیغاتی :

_  طولانی نبودن یک شعار تبلیغاتی : اگر به بررسی تعدادی از شعارهای برندهای موفق بپردازید، متوجه می‌شوید که هرگز تعداد کلمات زیادی در آنها استفاده نشده است بلکه با عنصر خلاقیت و بامزه بودن همواره در ذهن ها باقی مانده اند. به طور مثال شعار مک دونالد ” من عاشقشم” و یا شعار برند نایک” فقط انجامش بده” همین امر را تایید میکند . این کوتاهی هرگز تصادفی ایجاد نشده است بلکه این شعار ها کوتاه و مختصر طراحی شده اند و مفهومی به یادماندنی را خلق کرده اند . به علاوه گاهی برخی از این شعارها زیر لوگو استفاده شده‌اند بنابراین اگر کوتاه نباشند این قابلیت را نخواهند داشت .

_ فقط به یک مکان فکر کنید : گاهی اوقات نیز با رعایت تمامی نکات همچنان شعار تان به موفقیت نمی‌رسد. به جای ناامید شدن باید به محلی که به انتشار آن پرداخته اید بیشتر بپردازید؛ برخی از این مکان ها شامل زیرنویس وب سایت ها ،کارت های تجاری، پوستر ها ، تابلو های فروشگاه ها، لباس های خاص و یا دفترهای یادداشت ، خودکار و بطری ها و …. است.  قطعاً تأثیرگذاری بیشتر زمانی  اتفاق می‌افتد که شعار شما تنها در یک مکان دیده نشده باشد. تصور کنید وارد یک رستوران می‌شوید، تمامی کارکنان را با لباسی خاص که پشت آنها شعار و یا لوگویی طراحی شده است، می بینید . باید بگویم شما مدام با تبلیغاتیسیار در ارتباط هستید که در ناخوداگاه شما نفوذ میکند هرچند شما به امن توجه نکنید و بار دیگر که تصمیم به انتخاب رستورانی گرفتید قطعاً به ذهن شما خطور خواهد کرد. البته این امر زمانی به صورت کامل اتفاق می افتد که ارزش‌های کاری شما برای مخاطبان اثبات شده باشد .

_ از فونت های پیچیده و در هم استفاده نکنید: این موضوع همان چیزی است که گاهی مزاحمت های بصری ایجاد می‌کند و گاهی نیست باعث خانش و گیرایی بیشتر آن می‌شود. بنابراین هرگز از فونت هایی که حوصله سربر هستند و یا نیاز به تمرکز بیشتری دارند استفاده نکنید و به علاوه سعی کنید از همان فونتی که برای لوگو در نظر گرفته اید در شعار تان نیز استفاده کنید و این همبستگی را قوی تر کنید.

_ بی دلیل شعار خود را تغییر ندهید:  هرگز بی دلیل شعار خود را تغییر ندهید و پیش از انجام این کار به دلایل تان فکر کنید و منطقی به انجام این کار بپردازید. به طور مثال بانک TD در سال ۲۰۱۷ شعار خود را از بانکداری می تواند تا این اندازه راحت باشد به   آماده برای شما تبدیل کرد و علت این امر نیز تغییر ذهنیت مردم در رابطه با بانکداری بود. درابتدا آسانی این روش و اطمینان آنمورد توجه همه بود اما پس از آن به تسهیلاتش اهمیت بیشتری میدادند .

نمونه ها :

_  اپل، متفاوت فکر کن ( think different ): این شعار تنها از دو کلمه تشکیل شده است که معنای عمیقی را در کنار یکدیگر ایجاد می‌کنند و شنیدن این جمله به شما احساسی متفاوت القا می‌کند. به طوری فوربزکه گزارش افزایش سه برابری سهام اپل را پس از انتشار این شعار داد و همواره این شعار از زیبایی های این برند محسوب می شود.

_M&M ، نه در دستان بلکه در دهانتان آب می شود (melts in your mouth not in your hand) : این برند با این شعار خود مزیتی متفاوت را در اسمارتیز هایش به راحتی چند کلمه بیان کرد و تاثیر خاصی را به نسبت سایر رقبای خود بر روی مخاطبان گذاشت.

_ مک دونالد،من عاشقشم (I’m lovin it  ) : اگر یادتان باشد یکی از گام های طراحی یک شعار تبلیغاتی خوب، توجه به تاریخچه برند مورد نظر بود. مک‌دونالد نیزبا توجه به طعم متفاوت غذاهایش شعار خود را طراحی کرد و البته رضایت همیشگی مشتری هایش را که غالب تمام نظرات در رابطه با مک دونالد است را نیز برروی کار اورد .

_ لورال ، چون تو ارزشش را داری ( because you are worthy): بادی توجه کنید که هدف ا مخاطبان تان از خریدشان چیست ؛ به طور مثال خانم ها با خرید لوازم آرایشی به دنبال زیبایی بیشتری هستند بنابراین توجه به همین نکته امری بود که به وسیله آن توجه آنها را به سمت خود جلب کرده است.

_BMW ، طراحی برای رانندگی دلنشین (design for driving pleasure ) فکرمی کنم این برند دیگر نیازی به تبلیغ ندارد و به گونه‌ای آرزوی همه ما است و محصولات خود را به سراسر دنیا ارسال می کند .شعار این کمپانی در ابتدا نهایت رانندگی بود اما با تغییر آن به این شعار خریداران خود را نسبت به خرید شان راضی تر کرد.

_ پورشه ، هیچ جایگزینی نیست(there is no substitute): اگر به این شعار کمی توجه کنید متوجه می شوید که دقیقاً به علت لاکچری بودن این برند شعارش هم کاملاً متفاوت و خاص طراحی شده است . در نظر داشته باشید که هر برندی نمی تواند چنین ادعایی داشته باشد و شعاری دور از ذهن طراحی کند. این شعار پس از جلب اعتماد میلیون ها مخاطب به این جایگاه رسیده است؛ بنابراین در انتخاب آن دقت کنید.

_ جنرال الکتریک، خیالپردازی در کار(imagination at work ) : همانطور که از کلمات این شعار پیداست خیالپردازی همان امری است که لحظاتی رویایی و هیجان انگیز را برای ما یادآور می‌شود.  این برند با این تبلیغات میخواست از ایده‌های خلاقانه خود به طوری که احساس خیال پردازی به شما می دهد ، صحبت کند. شعار قبلی این برند ما اجناس خوبی را وارد خانه ها میکنیم بود اما چون چنین محتوایی توسط هزاران برند دیگر نیز به عمل نشست، شعار خود را تغییر دادند.

_نیویورک تایمز، هر انچه که مناسب چاپ است (all news fit to print ) نیویورک تایمز کاری با جنبه احساساتی یک شعار ندارد. او در تلاش است از کیفیت فوق العاده خود سخن گوید. در اصل خبر از محتوایی می دهد که قطعاً برای شما به درد بخور خواهد بود.

_ ائودی ، پیشرفت از طریق تکنولوژی (advancement through technology) : در سال 1972و درست یک سال پس از این شعار اولین نسل ائودی۸۰ در سریb  به بازار آمدو این شعار به خوبی به عمل نشسته بود چراکه حقیقتا در آن زمان تکنولوژی فوق‌العاده‌ای در ساخت آنها استفاده شده بود .

_نایک ، فقط انجامش بده (just do it ) : نایک در مدت زمان کوتاهی توانست برند خود را در ذهن جامعه ورزشی ماندگار کند و نگاه آنها نسبت به خود را متفاوت تر کند. نایک با این شعار مفهوم بسیار عجیبی را در اولین هفته تاسیس خود به عمل رساند و با تولید کفشهای ماراتون( ماراتون یکی از سخت ترین ورزش ها شناخته می شود) نشان داد که برای شروع یک کار کافی است آن را انجام دهندو انجام آن را به تعویق نیدازند. از این هدف خود نیز هر روزه راه صعود را پیمود.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت