اهرم‌های کسب و کار : یک شبه ره صد ساله را بروید!

توسط | بهمن 8, 1399 | کسب و کار | 0 نظر

9 دقیقه

اهرم‌ها، برای آسان‌تر کردن کارها استفاده می‌شوند؛ مثلاً شما می‌توانید یک شی سنگین را به سختی با دستتان بردارید و یا با استفاده از یک چوب بلند به عنوان اهرم، بخشی از سنگینی آن شی را به اهرم منتقل کرده و بعد شی را راحت‌تر بلند کنید. بعضی آدم‌ها فکر می‌کنند که اگر سخت کار کنند، شاید در زمانی طولانی‌تر، اما بالاخره به نتیجه می رسند؛ درحالی که می‌توانند مثل درصدی از انسان‌های باهوش و زرنگ، با سختی کمتر و در زمانی کوتاه‌تر و فقط با استفاده از اهرم‌های کسب و کار به نتیجه برسند. آشنا شدن با مفهوم اهرم، در زندگی شخصی و کسب و کار به شما کمک می‌کند که در زمانی کوتاه‌تر، کارهایی را انجام دهید که بدون اهرم، توان انجام آن را نداشتید.

بدون استفاده از اهرم‌های کسب و کار، شاید شما مجبور باشید سخت و پشت سر هم کار کنید و حتی از پاداشی که در اختیارتان قرار می‌گیرد نیز لذتی نبرید، چون خسته‌اید و ذهن مغشوش و ناراحتی دارید که از این همه فعالیت کِسِل است؛ به عنوان مثال: شما به عنوان یک تایپیست، می‌توانید از انگشتان‌تان کمک بگیرید و ساعت‌ها کلیدهای لپ‌تاپ یا کامپیوترتان را فشار دهید و در آخر دستمزدی که می‌گیرید، قابل زحماتتان را نداشته باشد یا می‌توانید با استفاده از نرم افزارهایی که این کار را خیلی برای شما راحت‌تر می کنند و با پرداخت هزینه‌ای اندک، ساعات و انرژی کمتری را صرف این کار بکنید.

انواع اهرم‌های کسب و کار

  • اهرم زمان
  • اهرم منابع
  • اهرم دانش
  • اهرم فناوری

1- اهرم زمان

زمان، مهمترین نعمتی است که استفاده‌ی بهینه از آن، اساسی‌ترین بخش بسیاری از موفقیت هاست. ما در شبانه روز ۲۴ ساعت وقت برای فعالیت و استراحت داریم که فقط ۸ ساعت آن را به خواب می‌گذرانیم و ۱۶ ساعت در اختیارمان است تا از آن نهایت استفاده را ببریم. استفاده‌ی بهینه از زمان، به این معناست که کاری را که معمولاً افراد در یک تایم زمانی مشخص انجام می‌دهند، شما در بازه زمانی کوتاه‌تری انجام دهید و بقیه‌ی وقتتان را به کار دیگری اختصاص دهید. حالا این کار چطور ممکن است؟

اولویت بندی

همیشه سخت‌ترین کار را در ابتدای روز انجام دهید تا با خیالی راحت، باقیمانده انرژیتان را به بقیه‌ی کارهای آسان‌تر اختصاص دهید. اگر انجام دادن کار سخت را برای آخر وقت بگذارید، شاید اصلاً آن را انجام ندهید و هی به تعویق بیفتد.

مدیریت زمان

وقتی یک کاری را شروع می‌کنید، فقط تمرکزتان را روی انجام همان کار در مدت زمان معین بگذارید و از فعالیت‌های غیر ضروری مثل: فکر کردن به کارهای دیگر، چک کردن گوشی، صحبت با دیگران، نگاه کردن به تلویزیون و … خود داری کنید.

تیم سازی

به دیگران آموزش دهید و از توانایی آن‌ها برای انجام هرچه بهتر کارها بهره بگیرید. به این شکل، هم در وقت خودمان و هم در وقت دیگران صرفه جویی کرده‌ایم.

شما خودتان با توجه به موقعیت و شغل‌تان، می‌توانید اهرم‌های زمانی متفاوتی خلق کنید و مطمئن باشید پولی را که در این راه صرف می‌کنید، هدذ نداده‌اید، چون به زودی به شما باز می‌گردد.

2- اهرم منابع

منابع شما می‌تواند هر چیزی باشد؛ از مهارت‌ها، استعدادها، تجربیات، ایده‌ها و ارتباطات شما گرفته تا نقاط ضعف رقیبان و فرصت‌ها و تهدیدهایی که در طی زمان برای شما پیش می‌آید. از خودتان بپرسید شما چه امتیازاتی دارید که دیگران ندارند؟ شما چه استعدادی دارید که از دیگران متمایزتان می‌کند؟ آیا ارتباطات شما می‌تواند باعث ایجاد اهرم شود؟

آدم زرنگ آن است که از تمامی امکانات و فرصت‌هایش اهرم ایجاد کند. شما باید بر روی منابعی که در اختیار دارید تمرکز کنید و از خودتان بپرسید کدام منبع، بهتر می تواند در پیشبرد اهداف‌تان کمک کند؟

به طور مثال اگر شما فروشنده‌ی لوازم آرایشی هستید و آرایش کردن را هم به صورت تقریباً حرفه‌ای بلدید، می‌توانید از لوازم آرایشی که می‌فروشید، روی صورت و بدن خودتان استفاده کنید و به عنوان یک مدل زنده و بی هزینه، اجناس خودتان را تبلیغ کنید.

3- اهرم دانش و تحصیلات

یکی از اهرم‌های ثابت شده به عنوان عامل موفقیت، کسب دانش است. شما اگر بخواهید روش صحیح برش یک تکه چوب را با دستگاه برش حرفه‌ای از طریق تجربه‌ی خودتان به دست آورید، شاید یا دستتان را از دست بدهید و یا سرمایه‌تان را، اما اگر از یک اوستای باتجربه بخواهید تا این کار را به شما آموزش بدهد یا کتابی در این زمینه بخرید وبخوانید، شاید هزینه‌ای صرف کنید، اما خیلی سریع‌تر می‌توانید کارتان را شروع کرده و به کسب درآمد برسید.

4- اهرم استفاده از فناوری

فناوری و زندگی مدرنیته، همیشه در جهت راحت کردن زندگی انسان پیش رفته‌اند. گوشی موبایل، ماشین، هواپیما، لپ تاپ، تلویزیون، ماشین ظرفشویی و … همه برای راحت کردن کار انسان اختراع شده‌اند. حالا ما با در اختیار داشتن چنین امکاناتی، باید از آن‌ها به عنوان یکی از اهرم‌های کسب و کار، برای سریعتر پیش بردن کارها استفاده کنیم. مثلاً شما به عنوان یک تایپیست، اگر کُند هستید، می‌توانید از نرم افزارهای تبدیل گفتار به نوشتار که از سایت‌های مختلف می‌شود دانلود کرد، استفاده کنید. به این ترتیب در پروسه‌های پیچیده‌تر صنعتی و کامپیوتری، در نظر بگیرید که چقدر می‌شود کارها را برای انسان‌ها راحت تر کرد!

اهرم رنج و لذت

پشت هر حرکت انسان، عاملی محرک وجود دارد. عاملی که باعث به وجود آمدن نیرو در انسان می شود تا آن کار را انجام بدهد. اهرم رنج و لذت، گاهی شما را به سمت جلو هل می‌دهد و گاهی به عقب می‌کشد. معمولاً ما انسان‌ها در زندگی، کارهایی انجام می‌دهیم که از رنج و سختی رها شویم و به لذت و شادی دست پیدا کنیم؛ به همین دلیل، به نیروهایی که عامل انجام کارهایی برای رسیدن به این اهداف هستند، اهرم رنج و لذت می‌گویند.

مثلاً شناگری که ماه‌ها تمرین می‌کند تا به مقام اول مسابقه دست پیدا کند، می‌خواهد از رنج باختن رها شود و به لذت پیروزی برسد. کسی که رژیم می‌گیرد تا اضافه وزن خود را از بین ببرد و به اندام متناسب برسد، شاید دلش می‌خواهد از رنج کمر درد یا مسخره شدن توسط دیگران رها شود و به لذت داشتن بدنی سالم و اندامی زیبا برسد. کسی که دو شیفت کار می‌کند تا اضافه کار بگیرد و رفاه بیشتری را برای خود و خانواده‌اش فراهم کند هم به همین منوال، به دنبال فاصله گرفتن از یک رنج و رسیدن به یک لذت است.

در کسب و کار هم می‌توان از این اهرم استفاده کرد. شما اگر هدفی برای آینده‌ی کسب و کار خود تعیین کنید که می‌دانید از رسیدن به آن نهایت لذت را می‌برید، مطمئن باشید که برای رسیدن به آن هر کاری می کنید. اگر می‌بینید که برای رسیدن به هدفی تلاش نمی‌کنید، پس شما رنجی نمی‌برید و یا از رسیدن به هدف، دچار لذت و هیجان نمی‌شوید.

تضادی که در اهرم رنج و لذت وجود دارد، این است که افراد برای رسیدن به لذت باید سختی و مشکلات راه را برای مدت زیادی تحمل کنند و از محدوده‌ی امن خود بیرون بیایند که این کار برای خیلی از افراد، سخت و غیر ممکن به نظر می رسد. نکته‌ی قابل توجه در مورد این موضوع این است که ذهن ما به سادگی فریب می‌خورد؛ یعنی ما می‌توانیم به خودمان تلقین کنیم که لذت چیست و رنج چیست؟ زمانی که ذهن به مفهوم حقیقی لذت برسد، برای رسیدن به آن هر کاری می‌کند.

راه‌های استفاده از اهرم رنج و لذت

  • اهداف خود را بنویسید و در جایی بگذارید که هر روز چشمتان به آن بخورد.
  • جملات انگیزشی مربوط به هدف‌تان را مدام با خودتان تکرار کنید.
  • از افراد منفی باف و تنبل دوری کنید.
  • زندگی انسان‌هایی که به هدف شان رسیده‌اند را مطالعه کنید.(می‌توانید به بخش زندگی‌نامه افراد موفق در سایت 5درصدی‌ها مراجعه کنید)

برای رسیدن به اهدافتان، چه در زندگی شخصی و چه در کسب و کار، به طور مداوم ایجاد اهرم‌های متعدد کنید و از هر فرصتی بهره ببرید. از آدم‌ها طوری که سوء استفاده به نظر نیاید، از استعدادها، از زمان و هر چیز دیگری که هم کار را برای شما راحت‌تر می‌کند و هم در رسیدن شما به هدفتان سرعت می‌بخشد.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت