انیمیشن پاندای کونگ‌ فوکار ؛ پرده برداری از یک راز مهم!

توسط | فروردین 15, 1400 | فیلم انگیزشی | 0 نظر

9 دقیقه

هنوز که هنوز است، عده‌ای معتقد هستند که انیمیشن برای بچه‌هاست و بزرگسالان نیازی به تماشای انیمیشن ندارند! در جواب این افراد باید بگویم که پیام‌ها و درس‌هایی از زندکی که انیمیشن‌های پیکسار، والت دیزنی، دریم ورکس و… به ما می‌آموزند، نه تنها کودکان، بلکه بعضاً بزرگسالان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. انیمیشن‌ها و به طور کلی دنیای سینما، دنیای جذابی است که به نوعی بهترین ابزار برای سرگرمی انسان به شمار می‌رود. کارگردانان فیلم و انیمیشن، خیلی راحت و در میان جذابیت‌ها و عناصر سرگرم کننده یک اثر، به ما تلنگری هم می‌زنند که تو دقیقا چه کسی هستی و قرار است چه کاری را انجام دهی؟!

همه چیز درباره‌ی پاندای کونگ‌ فوکار

استودیوی آمریکایی دریم ورکس (dream works) پس از ساخت انیمیشن‌های موفقی مانند مجموعه شرک و ماداگاسکار، به سراغ انیمیشن پاندای کونگ فوکار به کارگردانی جان استیونسن و مارک آزبرن رفت.

از شکل گیری ایده اولیه داستان این انیمیشن تا ساخت آن، حدود چهار سال طول کشید. طولانی بودن مدت ساخت این انیمیشن دوست داشتنی به دو دلیل است؛ اول: در آن زمان صنعت انیمیشن سازی و فناوری ساخت یک انیمیشن هنوز در حال رشد بود و در مقایسه با زمان حال، ساخت یک انیمیشن به مراتب سخت‌تر و طولانی‌تر بوده است. دوم: سازندگان انیمیشن در طول ساخت آن، در کلاس‌های کونگ فو نیز شرکت کرده بودند تا با شناخت این رشته رزمی، بتوانند فنون رزمی را بهترین شکل ممکن در انیمیشن نشان دهند.

این انیمیشن با هزینه ۱۳۰ میلیون دلاری استودیوی دریم ورکس ساخته شد و سال ۲۰۰۸ در سراسر دنیا پخش شد تا هم مردم را با شاهکار خارق‌العاده‌ای رو به رو کند و هم با فروش ۶۰۰ میلیون دلاری خود، دریم ورکس را به سود آوری برساند. موفقیت‌های این انیمیشن باعث شد تا قسمت دوم و سوم این انیمیشن و همینطور سریال آن ساخته شود.

داستان این انیمیشن در چین باستان روایت می‌شود. جایی که یک پاندای تپل و بامزه به نام پو، رویای تبدیل به یک جنگجوی ناجی و رزمی کار را دارد، اما رویای او توسط پدرش و رستوران او در قفسی گیر افتاده است. پدرش دوست دار که پو، مانند او به یک آشپز تبدیل شود؛ چرا که تمامی اجداد آن‌ها آشپز بوده و سوپ رشته‌ای طبخ می‌کردند. پو اما از همان لحظات ابتدایی انیمیشن تفاوت خود را با پدرش به ما نشان می‌دهد، اول از همه او یک پانداست و پدرش یا درستش را بخواهیم بگوییم پدر خوانده‌اش، یک غاز! و نیز او به حدی شیفته کونگ فو و پنج آتشین است که به چیزی به جز آن اهمیت نمی‌دهد، حتی دستور سری پخت سوپ‌های پدرش.

پنج آتشین، ۵ جنگجوی کونگ فوکار شهر هستند که از شهر محافظت می‌کنند. آن‌ها: ببری، میمون، افعی، مانتیس و لک لک هستند که زیر نظر استاد شیفو کونگ فو را آموزش دیده‌اند. استارت اصلی داستان فیلم از جایی می‌خورد که به استاد اوگوی، استاد بزرگ کونگ فو، الهام می‌شود که تای لانگ بزودی برمی‌گردد تا تومار اژدها را از آن خود کند. تای لانگ شاگرد با لیاقت قبلی استاد شیفو بوده که اوگوی با انتخاب او به عنوان جنگجوی اژدها مخالفت می‌کند و همین موضوع سبب شعله ور شدن آتش کینه تای لانگ از شیفو و اوگوی برای بدست آوردن تومار اژدها می‌شود. توماری که در آن راز قدرت بینهایت کونگ فو قرار داده شد و تنها جنگجوی اژدها می‌تواند آن را بخواند. حال تای لانگ که در زندان به سر می‌برد، در شرف فرار و گرفتن انتقام است و استاد اوگوی به شیفو دستور می‌دهد تا جنگجوی اژدها را انتخاب کنند تا او بتواند با خواندن راز نهفته در تومار اژدها، تای لانگ را شکست دهد.

مراسمی در قلعه یشم به پا می‌شود تا اوگوی بتواند جنگجوی اژدها را انتخاب کند. پو نیز که شیفته کونگ فو و پنج آتشین است، برای دیدن این مراسم سر و کله اش پیدا می‌شود و درست زمانی که اوگوی انگشت خود را برای انتخاب جنگجوی اژدها به سمت پنج آتشین بالا می‌آورد، پو به طور کاملا اتفاقی در جلوی انگشت اوگوی ظاهر می‌شود و جنگجوی اژدها لقب می‌گیرد، اما شیفو ناراحت و عصبانی به اوگوی اعتراض می‌کند و انتخاب یک پاندا را به عنوان جنگجوی اژدها آن هم به صورت اتفاقی، احمقانه می‌داند، اما اوگوی در جواب او می‌گوید: ” هیچ چیز اتفاقی نیست

اتفاقی که شاید در آغاز برای پو خوشایند باشد، زیرا به هر حال او داشت قهرمانان خود را ملاقات می‌کرد، اما رفته رفته پاندا هم از متلک گویی‌ها و تمسخرهای پنج آتشین و آزار و اذیت‌های شیفو خسته می‌شود و باور می‌کند که جنگجوی اژدها نیست و حتی نمی‌تواند خود را نزدیک این عنوان هم ببیند. در این میان تای لانگ از زندان فرار می‌کند و شیفو هراسان به نزد استاد اوگوی در کنار درخت هلو می‌رود. اوگوی باشنیدن خبر فرار تای لانگ از زندان خطاب به شیفو می‌گوید که برای انجام هر کاری باید باور داشت، باید باور داشت که پو می تواند تای لانگ را شکست دهد. اوگوی پس از دیدار با شیفو، می‌میرد و با مرگ او شیفو رفته رفته به این باور دست می‌یابد که شاید پو توان شکست تای لانگ را داشته باشد. شیفو با تحریک پو با غذا و خوراکی، به او کونگ فو می‌آموزد و حالا که پو آماده مبارزه شده، وقت آن که تومار اژدها توسط او خوانده شود، جایی که جادو اتفاق می‌افتاد و پاندا در تومار اژدها تنها و تنها صفحه‌ای براق همانند آئینه را می‌بیند که تصویرش در آن نقش بسته. در ابتدا این امر برای او و شیفو عجیب و حتی مسخره به نظر می‌رسد، اما اینطور نیست؛ قدر بی نهایت نه تنها در کونگ فو بلکه در هیچ چیز دیگری وجود ندارد، تنها و تنها خود ما هستیم که خلق می‌کنیم، تغییر ایجاد می‌کنیم و تفاوت‌ها را رغم می‌زنیم. نیرو و جادوی درون ما از هر فن کونگ فویی قدرتمندتر و کشنده‌تر است، فقط کافیست که به خودمان باور داشته باشیم، باور داشته باشیم با که بار هر محدودیت و سختی‌های که پیش روی ماست، می‌توانیم هر غیرممکنی را ممکن کنیم. یک پاندای چاق توانست کونگ فو را فرا بگیرد و به جنگجوی اژدهایی تبدیل شود که تای لانگ را شکست داده و پنج آتشین و مردم را واردار به زانو زدن در مقابل خود بکند. فراتر تمام سکانس‌های خنده دار و کمدی این انیمیشن، ما لحظاتی هم به تفکر دعوت می‌شویم؛ فکر کردن راجب خودمان، اینکه ما چه کسی هستیم و قرار است زندگی خود را چگونه بگذرانیم؟ چه کسی برای ما تصمیم می‌گیرد؟ چه کسی می‌خواهد و فریاد می‌زند که من می‌توانم؟ من، تنها و تنها من هستم که تصمیم می‌گیریم تا زندگی امروز خود را بهتر از دیروز کنم.

پس من‌های خود آماده یک نبرد سخت با تای لانگ زندگی کنید؛ تای لانگ‌هایی که برای گرفتن همه چیز شما حمله می‌کنند و تنها شما هستید که قدرت شکست آن را دارید…

صدا پیشه‌های انیمیشن پاندای کونگ فوکار

بازیگران مشهوری در کنار دوبلورها در این انیمیشن به صداپیشگی پرداختند که عبارت‌اند از :

جوایز و افتخارات انیمیشن پاندای کونگ فوکار

انیمیشن پاندای کونگ فو کار در جشنواره‌های مختلف در ده‌ها رشته نامزد دریافت جایزه شد. برای نمونه در جشنوارهٔ جایزهٔ آنی (Annie Award) در شانزده رشته نامزد دریافت جایزه شد، که از آن میان توانست در ده رشته جایزهٔ نخست را از آن خود کند.

همهٔ این موفقیت‌ها در گیشه و جشنواره‌ها، باعث شد دریم‌ورکس انیمیشن به‌سراغ قسمت‌های بعدی این انیمیشن کمدی هم برود؛ علاوه بر آن‌ها ۵ فیلم کوتاه، ۲ مجموعهٔ تلویزیونی، ۵ بازی کامپیوتری، ۱ نمایشنامه و چند موسیقی هیجان‌انگیز هم تا به امروز به پاندای کونگ فو کار اضافه شده‌اند.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت