هشتگ چیست و چه کاربردی دارد؟

توسط | اسفند 1, 1399 | اینستاگرام, بازاریابی | 0 نظر

7 دقیقه

امروزه عصر تکنولوژی، فناوری، سرعت و اینترنت است و آشنایی با بعضی از واژه‌ها از ضروریات زندگی بشر است. شاید فکر کنید همه‌ی ما می‌دانیم که هشتگ چیست و چه کاربرد‌هایی دارد و چگونه می‌توانیم از آن استفاده کنیم، اما بین دانستن یک مفهوم با داشتن درک درستی از آن، فرق بسیار زیادی وجود دارد.

شاید از نظر یک کاربر، هشتگ فقط برای دسته‌بندی مطالب استفاده می‌شود، اما حقیقت این است که اگر کار با آن را بلد باشید، خیلی به نفع‌تان تمام می‌شود. یک نمونه از آن این است که در بهبود رشد کسب و کار شما در شبکه‌های مجازی، کمک قابل توجهی به شما می‌کند.

هشتگ چیست؟

هشتگ کلمه، واژه یا عبارتی است که قبل از آن علامت # آمده و داخل آن پیامی برای شناسایی کلمه‌ی کلیدی یا موضوع مورد علاقه استفاده شده است و یافتن آن را برای کاربر، آسان می‌کند. واژه‌ی هشتگ در سال 2010 به دیکشنری آکسفورد و بعدها در سال 2014 به دیکشنری اسکرابل افزوده شد. حتما در این لحظه سوالی در ذهن‌تان شکل گرفته است که چه کسی نخستین بار، این علامت را اختراع کرد یا از آن استفاده نمود؟ شخصی به نام کریس مسینا که در سال 2007 توئیتی نوشت و در آن از هشتگ استفاده کرد. این توئیت، بسیار معروف شد و اسم او را بر سر زبان‌ها انداخت؛ از این جهت می‌توان گفت کریس مسینا بنیان‌گذار هشتگ بود. کریس قبلا کارمند ابر شرکت گوگل بود و به عنوان طراح گوگل‌پلاس کار می‌کرد. او در سال 2007 به کاربران پیشنهاد داد که توئیت‌های خودشان را در توئیتر با استفاده از هشتگ علامت‌گذاری کنند. کاربرد این علامت، این بود که می‌شد به سهولت به مطالب مختلف و مشابه رجوع کرد، البته کریس این ایده را متعلق به خودش نمی‌داند و عقیده دارد که این علامت متعلق به همه‌ی افرادی است که از اینترنت استفاده می‌کنند و از دل آن بیرون آمده است، اما علی‌رغم گفته‌های او اکثر منابع، کریس را بنیان‌گذار هشتگ می‌دانند.

پس از طرح این ایده در ابتدا توئیتر استقبال چندانی از آن نکرد، اما با گذشت زمان، استفاده از این کاراکتر در شبکه‌های اجتماعی به یک عادت تبدیل شد.

چگونه هشتگ بسازیم؟

هشتگ ساختن، کار بسیار ساده‌ای است. زمانی که شما در حال پست گذاشتن در شبکه‌های اجتماعی هستید، می‌توانید در آن پست از کلید واژه‌ها و یا عبارات مرتبط با موضوع پست‌تان استفاده کرده و با آن‌ها هشتگ بسازید.

برای ساختن هشتگ، ابتدا یک علامت # می‌گذارید و سپس بدون هیچ فاصله‌ای، کلمه‌ی مورد نظر را تایپ کرده و به آن اضافه می‌کنید. اگر قصد دارید در هشتگ خود از یک عبارت استفاده کنید، می‌بایست بین کلمات، آندرلاین بگذارید.

پس برای هشتگ گذاری یادتان باشد که…

  • بین علامت هشتگ و کلمه‌ی اول، هیچ فاصله‌ای قرار ندهید. (#ایران)
  • بین کلمات یک عبارت هم هیچ فاصله‌ای نگذارید و کلمات را تنها با آندرلاین از هم جدا کنید. (#ایران_عزیز_من)

پس از هشتگ‌گذاری، معمولا رنگ عبارت، آبی می‌شود. اگر قوانین این کاراکتر را رعایت نکنید، هشتگ شما بی‌اعتبار خواهد شد و سودی برای‌تان نخواهد داشت.

چگونه از هشتگ به بهترین نحو استفاده کنیم؟

اگر چه استفاده از این علامت، بسیار مفید است، اما عدم دقت در انتخاب و استفاده‌ی نادرست از آن روی پست‌های ما تاثیر منفی می‌گذارد؛ به عنوان مثال وب‌سایت تحلیلی TRACK MAVEN به این نتیجه رسیده که توئیت‌هایی که بیش از دو هشتگ دارند، با گذشت زمان افراد کمتری را درگیر خود می‌کنند. این آمار، در فیسبوک هم شرایط مشابهی دارد، اما پست‌ها و استوری‌های اینستاگرام داستان متفاوتی دارد. هر چه از هشتگهای بیشتری در پست‌های اینستاگرام استفاده کنیم، افراد بیشتری پست‌های ما را می‌بینند و در آن شرکت و فعالیت خواهند داشت، البته یادتان باشد، استوری‌هایی که بیش از 10 هشتگ دارند، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

در مطالعاتی که توسط RADIUMONE انجام شده بود، نتایج نشان می‌داد که در حدود 75 درصد از کاربران فضای مجازی از هشتگ استفاده می‌کنند، البته واقعیت این است که افراد خیلی کمی هستند که می‌دانند چگونه باید از هشتگها به درستی استفاده کرد.

چند نکته‌ی مفید و کاربردی جهت استفاده‌ی بهتر از هشتگ‌ها

  1. در اکثر شبکه‌های اجتماعی، اگر شما دارای یک اکانت پابلیک (عمومی) باشید و پستی را با هشتگ منتشر کنید، همه‌ی افرادی که به دنبال آن موضوع باشند، از طریق هشتگها می‌توانند شما را بیابند.
  2. در توئیتر و فیسبوک، بهتر آن است که نهایتا از دو هشتگ استفاده کنید.
  3. در فضای مجازی در سایر اپلیکیشن‌ها همیشه از حداقل یک هشتگ استفاده کنید؛ مثلا مطالعات نشان می‌دهد توئیت‌هایی که در آن‌ها از هشتگ استفاده شده، 55 درصد بیشتر از پست‌های بدون هشتگ ریتوئیت شده‌اند.
  4. فقط از هشتگهای مرتبط با پست استفاده کنید، چون استفاده‌ی غیر‌ضروری از هشتگهای نا‌مربوط، هیچ فایده‌ای برای شما ندارد و باعث می‌شود فقط برخی افراد، پست‌تان را دیده و آن را رد کنند.
  5. همیشه در مورد حوادث و رویدادهای مختلفی که در جهان پیرامون‌تان در جریان است، آگاه و مطلع باشید تا بتوانید در رابطه با آن‌ها توئیت کنید. وقایعی مثل جام جهانی، کریسمس، ویروس کرونا و ….

گاهی در کنار هشتگ‌های معروف، لازم است از هشتگ‌های مربوط به برند خودتان استفاده کنید. در زیر، چند نمونه آورده شده که خواندن آن‌ها خالی از لطف نیست.

1_ مک دونالد که نامی آشنا برای علاقه‌مندان به غذا و رستوران و خوراکی‌های فست‌فودی است، دارای هشتگی به این صورت است: imlovinit#

در واقع هر جا این کلمه را می‌بینیم، به عنوان تبلیغ برای این رستوران بزرگ است.

2_ سامسونگ که برای علاقه‌مندان به گوشی و وسایل صوتی تصویری، نامی معتبر و برندی جهانی است، از #GALAXY استفاده می‌کند.

بعضی مواقع با کمی خلاقیت و ایده‌پردازی، می‌توان هشتگ مخصوص خود را ابداع کرده و آن را در ذهن مردم دنیا به یادگار ثبت و ضبط کرد؛ مثلا شرکت تولید کفش تام TOM با استفاده از هشتگ #withoutshoes (بدون کفش) توانست نظر موافق بسیاری از مردم جهان را به کودکانی جلب کند که هیچ کفشی برای پوشیدن ندارند؛ اگر چه این کار، هدفی والا و خیرخواهانه داشت، اما از طرفی هم باعث شد تا نام این شرکت، بیشتر از گذشته دیده شود.

ابزارهای مفید در بررسی و آنالیز هشتگ‌ها:

دو ابزار کاربردی که به شما کمک می‌کنند تا توجه خود را به استفاده‌ی آماری از هشتگهای مختلف در دنیا معطوف کنید:

1_ Hashtagify.me

2_ .RiteTag

دانلود PDF هشتگ چیست و چه کاربردی دارد؟

دانلود پاورپوینت هشتگ چیست و چه کاربردی دارد؟

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت