ایسمینار

توسط | مرداد 8, 1400 | کسب درآمد | 0 نظر

18 دقیقه

در دورانی که فضای مجازی بیش از پیش درحال رشد است و افراد جامعه تمایل با توجه به تغییرسبک زندگی، تمایل بیشتری به ماندن در این فضادارند، اپلیکیشن ها، استارتاپ ها و خدمات انلاین زیادی این امکان را به راحتی برای ما فراهم میکنند و این روزها تقریبا هرچیزی را میتوان بصورت آنلاین خرید کرد یا از خدمات انلاین بهره برد. در این میان استارتاپی به نام ایسمینار نیز دراین فضا رشد کرده و با ورود موج پاندمی کرونا در سراسر دنیا، در داخل کشور، به رشد رسید. با ورود موج پاندمی، با توجه به تحقیقات، ۶۰ درصد از افراد دوست دارند همواره درفضای مجازی فعالیت کنند و ایسمینار این امکان را به راحتی برای مردم در ایران، فراهم میکند.

ایسمینار اولین و تنها پلتفرم تخصصی در زمینه برگزاری وبینار و رویدادهای آنلاین است که در برای اولین بار در ایران ایجاد و درحال فعالیت است، در این پلتفرم افراد میتوانند هم در وبینارها شرکت کنند و هم خودشان از برگزارکنندگان وبینارهای تخصصی در زمینه های گوناگون باشند. ایسمینار تمام زیرساخت های لازم برای برگزاری رویدادهای آنلاین را ، اعم از نرم افزار و زیرساخت های لازم در اختیار شما قرار میدهد تا از این امکانات به بهترین و اسانترین شکل استفادا کنید.

اگرچه این روزها پلتفرم های زیادی در کشور توسط برگزارکنندگان وبینارها  یا جلسات آموزشی بکارگرفته میشوند اما، ایسمینار همواره سعی دارد که با محدودیت ها و فیلترهایش ، محتوای باکیفیتی را برای هردوطرف ایجاد کرده و مدرسان و برگزارکنندگان را به سمت خود بکشاند.

ایسمینار فعالیت خودش را اولین بار درسال ۹۶ آغازکرد و همین موضوع توجه به کیفیت محتوا و برگزاری جلسات ، باعث شد تا درسال ۹۸ بعنوان بهترین پلتفرم و وبسایت محتوایی در جشنواره وب و موبایل ایران انتخاب شود.

آقای مانوئل اوهان جانیانس ، مدیرعامل ایسمینار، درباره آن میگوید، این پلتفرم مدیریت و برگزاری وبینار، تمام ان چیزی که برگزارکنندگان رویدادهای آنلاین میخواهند را داراست. از زیرساخت های ثبت نام، تا برگزاری، جذب مخاطب و درانتها، فروش فیلم وبینارتان. ایسمینار چیزی شبیه به ایوند و ایونت برایت است بااین تفاوت که هیچ کارمزدی از فروش بلیت نمیگیرد.

آقای مانوئل که تحصیلات خودرا در رشته ی مدیریت اجرایی در مقطع کارشناسی ارشد  دردانشگاه تهران به اتمام رسانده میگوید، ایده ی اولیه این پلتفرم درسال ۹۲ شکل گرفت و با صرف ۴سال وقت و هزینه درنهایت درسال ۹۶ یک تیم برای آن تشکیل شد و آغاز بکارکرد زیرا تاقبل از آن کاملا رهاشده بود و درحال نابودی قرارداشت، اما بعداز اینکه آقای مانوئل از تمام شغل هایش استعفا داده و روی این موضوع تمرکز کرده توانسته با کمک همسر و خواهرش این بیزینس خانوادگی را راه اندازی کند. او اضافه میکند که ایسمینار یک پلتفرم مرکزی برای برگزاری وبیناراست. بطوریکه برگزارکنندگان میتوانند در تمامی حوزه ها وبینارهای خودشان را به ان اضافه و حتی بازاریابی کنند. یعنی درابتدا بعداز ثبت نام کاربر، وبینار برگزارمیشود و فیلم آن ضبط و در سیستم قرار میگیرد و از این طریق نیز میتواند به فروش برسد.

درادامه با یک توضیح کلی میتوانید از ایسمینار و خدمات آن اگاه شوید.

همانطور که میدانید وبینار یعنی سمیناری برپایه وب. برگزاری کلاسهایی که همانند کلاسهای حضوری، مدرس و شرکت کنندگان در ساعت مشخصی آنلاین شده و از طریق فضای پلتفرم باهم بصورت زنده ارتباط برقرارمیکنند. بارگزاری صدا، تصویر، و محتوا یا هرفایلی که مانند یک کلاس حضوری نیاز است را میتوان دراین فضا به سمع وبصر شرکت کنندگان رساند و تمام کسانی که ثبت نام کرده اند، در آن ساعت خاص آنلاین میشوند و هرسوالی که داشته باشند را میتوانند همزمان بپرسند ودرس را فرابگیرند و این تعاملات میتواند دقیقا مانند کلاس درس حضوری،اما در فضای مجازی تجربه شود.

خدمات ایسمینارهم دقیقا به همین شکل است و مدیران آن در تلاشند تا افراد، بهترین وبینارشان را با کیفیت بالا در ان برگزار کنند و از ان طرف هم شرکت کنندگان بتوانند به یک محتوای بی نقص و کاربردی دسترسی داشته باشند. ایسمینار، پلتفرمی کاملا برپایه ی علوم کامپیوتر و آی تی است ، درحالیکه تحصیلات موسس آن کاملا بااین موضوع متفاوت است. آقای مانوئل اوهانجانیانس، بعداز آشنایی با حوزه ی آموزش آنلاین و فراگیری برخی از مهارتهای طراحی سایت و پلتفرمهای آموزش مجازی، ایده راه اندازی ایسمینار و برگزاری وبینارهای کاربردی درآن را در ذهنش شکل داد . و بعداز خریداری لایسنس ادوبی که تا قبل از آن پلتفرم وبینار در ایران در اختیار آنها بود، این ایده را به مرحله ی آغاز رساند.

هدف اولیه او این بود که قصد برگزاری وبینار در ایران را دارد، وارد ایسمینارشود . به همین منظور، برای معرفی کارکرد و تبلیغ این موضوع، اولین وبینار خودرا با موضوع مدیریت زمان درسال ۹۲ برگزار کرد و با اطلاع رسانی درباره نحوه ی برگزاری ان، افراد را بااین موضوع آشنا کرد.

خوب است بدانید که هزینه ی برگزاری کلاسهای آنلاین یا وبینارها تقریبا ۸۰ درصد ارزانتر از دوره های حضوری است. برگزارکنندگان تنها هزینه ی نرم افزار را پرداخت میکنند که مثلا ساعتی ۲۰ هزارتومان خواهد بود و این پلتفرم ، همانگونه که بالاتر اشاره شد، هیچگونه کارمزدی برای ثبت نام ندارند. یعنی هرکسی که از طریق این سامانه در وبینارشما ثبت نام کند، تمام وجه دریافتی متعلق به برگزارکننده خواهد بود. و از این حیث برگزارکنندگان تا ۸۰درصد میتوانند در هزینه های خود صرفه جویی کنند. از طرف دیگر این افراد تا ۵۰ درصد نرخ تبدیل ثبت نام بالاتری نسبت به جاهای دیگرخواهند داشت . یعنی کاربری که در ایسمینار ثبت نام میکند، برای شرکت در یک وبینار آمده و اگر یک وبینار در کنار وبینار دیگری آمده باشد، نرخ تبدیل بالاتری، نسبت به زمانی که یک وبینار در کنار یک دوره حضوری یا سمینار دارد، خواهد داشت.

طراحی این سامانه به گونه ای برنامه ریزی شده که در آن میتوانید جلسات یک یا دونفره، دو یا سه نفره، رویدادهای خصوصی و عمومی را برگزارکنید و ازاین نظر هم میتواند پاسخگوی نیازهای کاربران واقعی باشد. زیراکه این روزها در فضای وب ، کاربر فعال و واقعی برای رشد و پیشرفت یک سایت یا پلتفرم از اهمیت بالایی برخوردار است و ایسمینار بدلیل داشتن کاربرانی واقعی و تخصصی از اقبال خوبی برخوردار گشته. افرادی که عموما در فضای ایسمینار فعالیت میکنند، برای مهارت اموزی در زمینه ای خاص امده اند و از مدیران، مدیرعاملان و فاندر ها تشکیل شده اند. و اکثرا در مقطع کارشناسی ارشد به بالا هستند و در سطح تئوری فعالیت نمیکنند. از این حیث میتوان این فضارا کاملا کاربردی و آموزشی دانست.

ایسمینار درحال حاضر حدود ۳۱ هزارکاربر فعال دارد و با تعداد ۸۴۳ مدرس تاکنون چیزی حدود ۹۱۵ وبینار در ان برگزار شده که این عدد در سال ۹۸ و فروردین ۹۹ به برگزاری بیش از ۳۰۰۰وبینار رسید که رقم بسیار خوبی برای این استارتاپ تازه تاسیس محسوب میشود. همچنین تا سال ۹۸ و ۹۹ تعداد کاربران انها نیز بدلیل استقبال افراد و روی اوردنشان به فضای مجازی بدلیل شیوع ویروس کرونا به ۵۰ هزارنفر عضو خبرنامه رسید که انها برای برگزاری وبینار کافی است به دیتابیس خودشان از طریق ایمیل اطلاع رسانی کنند.

مثال دیگری که میتواند کارایی سامانه ایسمینار را برای شما روشن کند، افزایش تعداد شرکت کنندگان و پوشش دهی بالای آنهاست. بطورمثال شما در یک دوره ی حضوری، با نهایت هزینه ها و برنامه ریزی برای یک جلسه ، میتوانید ۱۰۰ یا ۲۰۰ نفر را پوشش دهید. اما در اینجا شاید بتوانید ۱۰۰۰ نفر را حتی بدون هزینه های بیشترنسبت به جلسات حضوری، به وبینار خود دعوت کنید . و این یک مزیت بزرگ برای برگزار کنندگان محسوب میشود. ایسمینار این مزیت هارا برای شرکت کنندگان هم درنظر میگیرد

آنها میتوانند همواره از محتوایی بروز و جدیدترین سرفصل های حوزه ی مدنظرشان در این سامانه استفاده کنند و با صرف زمان به مهارت های خود بیفزایند. ایسمینار پلتفرمی است که دوبار میشود از آن کسب درآمد کرد. در توضیح این مورد باید اضافه کنیم که در این سامانه، با ابزارها و نرم افزارهایی که در اختیار افراد قرارمیگیرد آنها میتوانند، وبینارهای خودرا تعریف کنند و نیاز به کاربر دارند. ایسمینار بستر ثبت نام کاربر، مدیریت کاربران و درگاه بانکی راهم دراختیار برگزارکنندگان قرار میدهد و عملیات پشتیبانی تعریف شده توسط آنها چه در حین وبینار و چه بعداز آن انجام میشود و این درآمدزایی هم در هنگام برگزاری و هم بعداز آن از طریق فروش ویدئوی ضبط شده ی ان برای برگزارکنندگان بودجود میآید.

مسئله ی مهمی که پیشرفت تکنولوژی آنرا امکان پذیرمیکند، فرصت برابر برای یادگیری افراد است که در هرجای کشور که هستند، یا افرادی که دارای معلولیت جسمی و حرکتی هستند، بدون رفت و آمد و حتی در دورترین نقاط هم با اتصال به اینترنت، با مدرس یا برگزار کننده در ارتباط مستقیم باشند و تعامل داشته باشند و بیاموزند.

بطورکلی فقط کافی است به اینترنت دسترسی داشته باشید تا به راحتی از آموزشها بهرمند گردید.

ایسمینار در حال حاضر، تنها در ایران فعالیت میکند اما مدیران این پلتفرم، چشم اندازی را برایش طراحی کرده اند که در آینده به یک پلتفرم بین المللی برای تعامل کاربران و برگزارکنندگان تبدیل شود. مثلا کسی در ایران با شخص دیگری در دیگر نقطه ای از جهان ارتباط برقرارکند و یا ثبت نام ها محدود به ایران نباشد. آنها برای این منظور از کشور های سطح منطقه آغاز کرده اند و قصددارند در آینده نیز، این روند را درکل دنیا بهبود ببخشند و محدودیت های جغرافیایی را برای فردی که مثلا شرکت کننده ای از آفریقا دارد، بطورکلی از بین ببرند. این کار حتی میتواند تعاملات دانشی راهم بین کشورها گسترش دهد و افراد در سراسر دنیا از طریق ایسمینار باهم دانش افزایی کنند. اوهانجانیانس میگوید در این حوزه، استارتاپی برنده است که به بین المللی بودن فکرکند.

آنها معتقدند که کسب و کارشان میتواند هیچ محدودیت جغرافیایی نداشته باشد و برای این موضوع تاکنون ۴ یا ۵ تلاش موفق هم داشته اند که از جمله آنها میتوان به یکی از وبینارها اشاره کرد که مدرسی از بلژیک، با فردی از دانشگاه ملی افغانستان در وبینار ارتباط برقرار کرده . یا مدرسی از سیلیکون ولی که شرکت کنندگانی از کشورهای مختلف در وبینارش شرکت کرده بودند و در تمامی این اقدامات، پرداخت ها بصورت ریالی انجام شده است. درحال حاضر اولویت اول تیم ایسمینار، کشورهای فارسی زبان منطقه ازجمله افغانستان و تاجیکستان و … است و امید دارند که بتوانند این روند را گسترش دهند.

درآمد ایسمینار، بدلیل همکاری آنها با شرکت های بزرگ بصورت

بوده و   B2B

فقط برای حفظ برند آنهاست. آنها در این محیط، فضایی را ایجاد کرده اند که کاربرانB2C

میتوانند بعداز شرکت در یکی از وبینارها، آنرا با باقی وبینارها مقایسه کنند و از این حیث به نوعی در این زمینه به یک سطح استاندارد سازی و الگوسازی رسیده اند. این امکان به این صورت است که حتی افرادی که از سرعت اینترنت کمتری برخوردارند هم بتوانند به منابع و وبینارها دسترسی داشته باشند زیرا، با توجه به اینکه صدا، تصویراستاد به علاوه پاورپوینت دروس درکنارهم دیده و شنیده میشود، درصورتیکه ارسال کننده این دیتاها آنرا با کیفیت مطلوب و سرعت مناسب ارسال کند، این فرصت برای بقیه هم حاصل میشود. کیفیت برای تیم ایسمینار از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین منظور، از برگزارکنندگان تست سرعت اینترنت میگیرند و همه ی موارد از جمله کیفیت پاورپوینت و… را میسنجند تادر هنگام برگزاری وبینار مشکل قطع و وصلی نداشته باشند.

همچنین با تقویت سرور هایشان به بیشتر شدن کیفیت کارشان کمک کرده اند. بطور مثال از اسفند ۹۸ که پاندمی کرونا فراگیر شد، آنها با یک برنامه ریزی تیمی و البته تحمل فشار و تلاش زیاد، توانستند با افزایش ۳ برابری زیرساخت های فنی شان موج ترافیک مراجعه به ایسمینار را مدیریت کنند و در حال حاضر باد۶ سرور کار میکنند. یکی دیگر از مواردی که به نحوه ی مدیریت انها اشاره میکند نرم افزارهای برگزاری برگزاری رویداد است که خودشان انهارا ننوشته اند و از این جهت، در صورت بروز مشکل در این بخش، دردسر نگهداری و مشکلات پیش آمده را هم دارندگان نرم افزارها برعهده دارند و باید برطرف کنند. و تیم ایسمینار، تنها فشارتقاضا را مدیریت میکنند و تجربه کاربری خوب و باکیفیت برای کاربران  را برنامه ریزی میکنند.

مسابقه ی صدا و گویندگی میکروفون نمونه ای از قدرت در برگزاری وبینارها در این پلتفرم یعنی ایسمینار است. مسابقه ای که داوران آن بصورت آنلاین با شرکت کنندگان در ارتباط بودند و صدا و تصویر رادریافت کرده و امتیاز میدادند. تیم ایسمینار در این مسابقه اسپانسر بود و جوایز هم بصورت آنلاین به برندگان اهدا شد. یا پخش آنلاین کنفرانس در کیش که آنها توانستند ۴ سالن کنفرانس را پوشش دهند و کاربران بطورهمزمان میتوانستند انتخاب کنند که در کدام سالن حضورداشته باشند، پرسش هایشان را مطرح کنند و در پنل مورد علاقه شان شرکت داشته باشند. اخیرا هم برای ۹ مدیر از ۹ شهرمختلف کنفرانس آنلاین برگزارکردند و با صدا و تصویر باکیفیت و همزمان میتوانستند بایکدیگر گفتگو کنند.

آنها همچنین به برنامه سازی آنلاین هم می اندیشند و به سمت برنامه سازی و مصاحبه های آنلاین رفته و در یکی از اقداماتشان آقای مانوئل از دفترخودشان با خانم لیلا عراقیان، طراح پل طبیعت از دفتر ایشان، مصاحبه ای با موضوع ژن ایرانی و برنامه مصاحبه با افراد موفق ایرانی ترتیب دادند و باهم به گفتگو پرداختند و در ان حین، کاربران هم میتوانستند سوالات خودشان را مطرح کنند.

تمرکز اصلی آنها درحال حاضر روی وبینارهای تجاری است و خودشان را به گونه ای مطرح کرده اند که وبینارهایی که هدف اموزشی دارند و قصد دارند که از این آموزشها به درآمد برسند به سراغ این ملتفرم بیایند. بنابراین سازمانهای دولتی، و مدارس و دانشگاه هارا پوشش نمیدهند. هرچند که در ابتدا از این بخش ها نیز تقاضا دریافت کرده و قبول هم کرده بودند اما درادامه ، ارائه سرویس به این بخش را متوقف کردند. زیرا معتقدند محصولشان مناسب فضای روتین و روزمره ای که بعضی به اجبار درآن حضور دارند نیست و برای وبینارهای تجاری برنامه ریزی شده است. از طرف دیگر، همکاری بااین بخش ها بدلیل تغییر رفتار عامه مردم و برگشت به حالت قبل از کرونا بعد از این موج ها، برایشان سود چندانی نخواهد داشت.  اما مراکز آموزشی که عموما میلیون ها تومان برای برگزاری یک جلسه حضوری هزینه میکردند، با آمدن به ایسمینار و کاهش چشمگیر هزینه هایشان، دیگر به رفتار قبلی خود بازنخواهند گشت. حتی موسساتی که در ابتدا به اجبار این محیط را انتخاب کرده بودند نیز بااحتساب هزینه ها و مشاهده ی سود حاصل شده از این اقدام، و کاهش بسیاری از دردسر های جلسات حضوری، حال تصمیم دارند که در این فضا بمانند و از مزایای آن بهرمند شوند.

بطور مثال مدرسی از مشهد با برگزاری وبیناری در حوزه ی بورس، طی ۲ ساعت، ۴۰ میلیون درآمد کسب کرد و آقای مانوئل با توجه به تحقیق و بررسی های اماری شان، اذعان دارند که با توجه به شرایطی که هر وبینار دارد، معمولا تا ۱۰ میلیون درآمد نصیب برگزارکننده اش میکند.

اگرچه در فضای ایسمینار، اکثرا وبینارهایی در حوزه های مدیریت و بازاریابی یا یادگیری زبان برگزار میشود اما جالب است بدانید که میتوانید مواردی در حوزه های، پرورش اندام، آشپزی، پرورش زنبور عسل و قارچ، یوگا و تغذیه هم مشاهده کنید که بعضی از آنها با استقبال خوبی از سوی کاربران مواجه شده اند.

آقای اوهانجانیانس، در بخشی از صحبت هایشان درباره ی ایسمینار میگویند، کرونا درکشور ما به نوعی بازی آموزشها و کسب و کارهارا عوض کرد و ظرفیت های حوزه ی آموزش آنلاین و رویدادهای آنلاین را بیش از پیش برای مردم آشکار کرد. ما دراین دوران متوجه شدیم که باید زیرساختهای آموزش آنلاین را درکشور گسترش دهیم و کمی کاربردی تر و باکیفیت بالاتری به این حوزه بپردازیم. ایسمینار، اولین استارتاپ برگزاری وبینار در ایران است که امکان آموزش آنلاین را برای تمام مردم کشور به راحتی فراهم کرده و مزایای خوب آن باعث شده که تابه امروز، رشد چشمگیری داشته باشد و اتفاقا پاندمی کرونا، یکی از سکوهای پرتاب آنها محسوب میشود.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت