اصول نگارش محتوا و ویژگی‌های یک محتوای خوب

توسط | مرداد 2, 1399 | تولید محتوا | 0 نظر

9 دقیقه

محتوا، یعنی هر ارزش یا اطلاعاتی که شما بیشتر از خواننده می‌دانید و می‌توانید با استفاده از نوشته، تصویر، ویدئو، مصاحبه، داستان، آهنگ و … به او منتقل کنید.

نوشتن شاید در ابتدا برای هرکس ساده به نظر بیاید و مواد مورد نیازش، فقط یک قلم و کاغذ باشد، اما حقیقت این است که نویسنده‌ی واقعی، بدون قلم و کاغذ هم می‌تواند بنویسند؛ چیزی که او احتیاج دارد فقط ذهنش است تا تند و تند، کلمات را پشت سرهم بگذارد و جملاتی با معنی به دست بیاورد.

در این دوره از زندگی، انسان‌ها بیشتر از هر چیزی به محتوا احتیاج دارند؛ محتوای ارزشمند و جذاب تا حوصله‌ی بی حوصله‌شان را سر نبرد! علاوه بر جذاب بودن، کیفیت نگارش محتوا هم در این امر، موثر است؛ به همین دلیل در این مقاله، اصول نگارش محتوا را برای شما شرح داده‌ایم تا با استفاده از آن‌ها، در بحث تولید محتوا یک گام از بقیه جلو باشید.

در زمانی که تکنولوژی سریع‌تر از محتوا رشد می‌کند، شما با داشتن ذهنی خلاق و تالیف محتوای خوب، یک سر و گردن از رقبایتان بالاتر هستید. بازدید کنندگان سایت‌ها در چند ثانیه در مورد محتوایی که شما نوشته‌اید قضاوت می‌کنند، پس شما فرصت زیادی برای جلب رضایت آن‌ها ندارید. خلاقیت به خرج دهید!

ویژگی‌های کلی نگارش محتوا

شناخت مخاطب

بعضی از انسان‌ها می‌توانند از طریق صحبت کردن، دیگران را متقاعد کنند و بعضی دیگر از طریق نوشتن! کسی که می‌خواهد برای شما بنویسد، باید به تمام جنبه‌های کار شما احاطه داشته باشد و بداند که محتوا را برای چه کسانی و با چه هدفی می‌نویسند، همچنین باید با اصول نگارش محتوا و همچنین ذائقه و خواسته‌های مخاطب آشنا باشد.

کلمات کلیدی

در نوشتن، باید از کلمات کلیدی استفاده کنید، کلماتی که بیشترین میزان جستجو را دارند! بر اساس محاسبه‌ی شاخصKEi، تعداد جستجو و میزان کاربرد کلمه و موارد دیگر، لیستی از کلمات کلیدی که با موضوع شما مرتبط هستند را جمع کنید و سپس آن‌ها را در تیتر اصلی و تیترهای داخلی به اندازه‌ی کافی به کار ببرید. از زیاد به کار بردن کلمات کلیدی در محتوای تان، بپرهیزید.

موضوع

موضوعاتی را انتخاب کنید که جذاب و مخاطب پسند باشند. شما به عنوان یک نویسنده که تولید محتوا می‌کند، باید همیشه نسبت به خبرها و مسائل جامعه آگاهی داشته باشید. موضوعات روز، اخبار جالب، آموزش‌های درخواستی و دیگر موضوعاتی را که متوجه هستید مخاطبتان برای به دست آوردن اطلاعاتی در مورد آن، وقتش را صرف خواندن نوشته‌ی شما می‌کند، به عنوان موضوع انتخاب کنید.

محتوای مفید

اگرشما محتوای مفید داشته باشید؛ می‌توانید باعث ماندگاری کاربران در سایتتان بشوید که در « بازاریابی محتوا » بسیار به شما کمک می‌کند. برای تولید این نوع محتوا، باید به اندازه‌ی کافی در مورد کسب و کار بدانید و به قول معروف، صابون‌ آن کار به تنتان خورده باشد. اگر که باهوش باشید می‌توانید خیلی خوب سوژه پیدا کنید! فراموش نکنید که محتوای خوب، برپایه‌ی سوژه‌ی جذاب موفق است!

محتوایی خوب است که آنقدر روان و کامل باشد که مخاطب با یک بار خواندن، متوجه منظور مطلب شود؛ همچنین شما باید به الگوریتم‌های گوگل که به شدت بر نوع محتوا و میزان آن اهمیت می‌دهد، توجه کنید. بر اساس آخرین تحقیقات، مطالب طولانی تاثیر بیشتری بر روی مخاطب می‌گذارد و باعث بالا رفتن نرخ تبدیل کاربر می‌شود، البته طولانی بودن محتوا در صورتی تأثیرگذار است که محتوای شما به اندازه‌ی کافی جذاب باشد .

کیفیت

بهترین راه تولید محتوای باکیفیت این است که سبک خودتان را در نوشتن داشته باشید و از کسی تقلید نکنید. روی موضوع مورد نظر تمرکز کنید و موارد کاربردی و مهم را برای مخاطبانتان، به اشتراک بگذارید.

خودتان را جای مخاطبتان بگذارید و از خودتان بپرسید چیزهایی که می‌نویسید، برای مخاطب کاربردی هست یا نه؟ گاهی ممکن است بر اساس دانسته‌های خودمان بسیار ساده بنویسیم و گاهی ممکن است بر اساس ندانستن اطلاعات مخاطب، بسیار تخصصی به موضوع بپردازیم که در هر دو صورت محتوا برای همه‌ی مخاطبان ارزشمند نخواهد بود.

نگارش محتوای ترند شده

برای انتخاب موضوع، محتوای ترند شده را بیابید. این نوع محتوا همیشه جواب خودش را پس داده و شما می‌توانید روی آن حساب کنید.

بازخوانی و بازنویسی

محتوایی که می‌نویسید را چندین بار بخوانید و بازنویسی کنید. این کار به شما کمک می‌کند محتوایی ناب و با کیفیت داشته باشید. در بازنویسی، بخش‌های غیرضروری و تکراری را می‌توانید حذف کنید و یک نوشته‌ی بی نقص داشته باشید.

به‌قول مارک تواین : « نوشتن آسان است؛ همه‌ی آنچه شما نیاز دارید، خط زدن لغات اشتباه است!»

دستور املایی

محتوایی که می‌نویسید، نباید اشتباهات دستور زبان و املایی داشته باشد. هر چقدر هم که شما خوب بنویسید، فقط با داشتن یک غلط املایی در متنتان توی ذوق خواننده خورده و ارزش محتوایتان زیر سوال می‌رود.

استفاده از مثال

برای تاثیرگذاری بیشتر هر موضوعی، معمولاً برای آن مثال به کار می‌برند. شما هم برای داشتن یک محتوای تاثیرگذار و جذاب، باید این کار را انجام بدهید. هر موضوعی را که برای نوشتن انتخاب می‌کنید، یک مثال واقعی برای آن در نظر بگیرید و در میان جملات‌تان جا بدهید تا مخاطب باور کند که حرف‌های شما می‌توانند به حقیقت تبدیل شوند.

بهتر بودن از رقبا

سعی کنید که همیشه تکنیک‌های رقبای‌تان را بررسی کنید و تا جایی که می‌توانید از آن‌ها بهتر باشید؛ مثلاً اگر آن‌ها برای جذب مخاطب از تکنیک عامیانه نویسی استفاده می‌کنند، شما عامیانه نویسی را با طنز مخلوط کرده و نوشته را تحویل مخاطب‌تان بدهید تا او ضمن خواندن و آموزش، از آن لذت هم ببرد.

عنوان

عنوانی جذاب برای نوشته تان پیدا کنید تا مخاطب را ترغیب کند که محتوای شما را بخواند!

قاطع بودن

نظر خود را قاطعانه و جدی در مورد یک موضوع بنویسید و از اینکه با شما مخالفت شود، نترسید. اینکه شما شخصیت پایدار و ارزشمندتان را در مقاله نشان بدهید، به جذب مخاطب شما بیشتر کمک خواهد کرد؛ در واقع کلماتی که شما می‌نویسید، آنچه هستند که درون شما را می‌سازند، پس هر آنچه که هستید را بنویسید.

ذکر منبع

اگر قسمتی از مقاله را از سایت دیگر رونوشت کرده‌اید، باید حتما منبع و لینک آن را در پایان مقاله بگذارید. با این کار توسط گوگل جریمه نمی‌شوید و اعتبارتان زیر سوال نمی‌رود!

استفاده از تصویر

متن خالی، زیاد برای کاربر جذاب نیست! شما باید در بعضی پاراگراف‌ها از عنوان جداگانه استفاده کنید و برای آن عکس بگذارید. مثل کتاب‌های داستانی که حتی برای بزرگترها هم با داشتن عکس، جذاب‌تر به نظر می‌رسند.

تولید محتوای مداوم

اگر می‌خواهید بنویسید و همیشه مخاطب داشته باشید، باید تولید محتوای مداوم را در برنامه‌تان قرار دهید. این محتوا همانطور که قبلاً هم گفتیم باید به روز و مطابق سلیقه یا پرسونای مخاطب باشد. شما همچنین باید از مخاطبانتان در مورد محتوا نظرسنجی کنید و تا حد ممکن محتوای‌تان را به سلیقه‌ی آن‌ها نزدیک کنید، چون آنها هستند که باید از شما رضایت داشته باشند، علاوه بر خودتان!

در هر حال نوشتن محتوا همانطور که آسان نیست، زیاد سخت و غیرقابل تصور هم نیست. وقتی شما مطالعه‌ی زیادی داشته باشید و مغزتان را به کار بگیرید تا مسائل را تجزیه و تحلیل کند، از دیگران کمک بگیرید و تجربیات دیگران را در کارتان به کار ببرید، می‌تواند یک شروع خوب برای یک محتوای عالی باشد. این را همیشه گفته‌ام که همه‌ی کسانی که در کارشان موفق بوده‌اند، مطالعه را رکن اصلی این موفقیت می‌دانند. برای نوشتن محتوا هرچقدر که شما آدم باهوشی باشید، باز هم به مطالعه احتیاج دارید! برای همین است که می‌گویند: تولید محتوا مساوی است با یادگیری!

دانلود PDF اصول نگارش محتوا و ویژگی‌های یک محتوای خوب

دانلود پاورپوینت اصول نگارش محتوا و ویژگی‌های یک محتوای خوب

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
اگه قصد مهاجرت داری، قبلش حتماً یه سر به این سایت بزن!
مشاهده‌ی سایت