فهرست مطالب این مقاله
غذا عضو جدانشدنی زندگی ما انسانهاست. ما همواره از خوردن غذا استقبال خواهیم کرد. خواه این غذا خانگی باشد و یا از یک رستوران تهیه شده باشد. در سالهای اخیر رشد پلتفرمها و رسانههای اجتماعی، باعث شده تا مردم بیشتر مشتاق به اشتراک گذاشتن غذاهایشان شوند. بسیاری از افراد نیز با استفاده از خلاقیت خودشان؛ توانستهاند محتواهایی مربوط به مواد غذایی و دستور عملهای پخت آنها ارائه دهند. به این افراد بهاصطلاح فود بلاگر گفته میشود.
البته در پاسخ به این سؤال که فود بلاگر شدن چیست؟ نمیتوان پاسخ مشخصی داد؛ چرا که بسیاری از فعالیتها تحت عنوان فود بلاگر انجام میگیرند و نمیتوان آنها را با یک تعریف جزئی خلاصه کرد.
فود بلاگرچه کسی است؟
بهطورکلی، فود بلاگر کسی است که تجربه خود از خوردن غذا در کافهها، رستورانها و حتی غذاهای خیابانی را با دیگران به اشتراک میگذارد. او حتی ممکن است در پختن غذاها نیز تخصص داشته باشد؛ بنابراین میتواند در کنار پستهای معرفی رستورانها و تجربیات شخصی از خوردن غذاها، دستور عملهای مخصوص خود را هم در شبکههای اجتماعی خود منتشر کند. درواقع اصلیترین هدف یک فود بلاگر معرفی بهترین رستورانها و مراکز عرضه غذا و نوشیدنیها و… به دنبالکنندگان خود است.
معمولاً کسانی که به این کار مشغول هستند روی کیفیت ارائه تصاویر و کلیپهایی که منتشر میکنند؛ بسیار حساس هستند و هیچگاه توجه به جزئیات را فراموش نخواهند کرد.
کسب درآمد
در حال حاضر هشتگ foodblogger در اینستاگرام حدود ۶۸ میلیون پست دارد که نشاندهنده علاقهی مردم به غذا و ویدئوهای مربوط به آن است. میتوان گفت فود بلاگرها قادرند با تولید یک ویدئو به درآمد بسیار بزرگی دست پیدا کنند. برخی از این افراد علاوه بر فعالیت در پلتفرم اینستاگرام، همزمان در نرمافزارهای دیگر مانند یوتیوب و تیک تاک نیز حضور دارند. خوب است بدانید در کشورهایی مانند کانادا و امریکا بهازای هر هزار ویو در یوتیوب، فرد ۲ تا ۷ دلار درآمد کسب میکند. همین موضوع باعث شده تا افراد زیادی به این شغل روی بیاورند. البته گفتنی است بعضی افراد صرفاً برای کسب درآمد، فود بلاگر میشوند.
یک فود بلاگر هندی به این افراد توصیه کرده بود که؛ اگر علاقه دارید یک فود بلاگر موفق شوید، فقط به دنبال غذای رایگان و درآمد بالای آن نباشید. او اعتقاد دارد اگر فرد، اشتیاقی برای خوردن یک غذا نداشته باشد و تمام مدت به درآمد حاصل از آن فکر کند بهسرعت شکست میخورد.
بهترین فود بلاگرهای ایرانی
ما در این مقاله سعی داریم تا بهترین فود بلاگرهای ایرانی که در سال 1402 مشغول به کار بودهاند را معرفی کنیم.
۱) مستر تیستر:
حمید سپیدنام، ۴۴ ساله، مشهور به مستر تیستر (Mr Taster)؛ یکی از بهترین تیسترها و بهاصطلاح فود بلاگرهای مشهور ایرانی است. او با معرفی رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی مرغوب، توانسته محبوبیت زیادی بین مخاطبان خود به دست بیاورد.
باتوجهبه اینکه صفحه اجتماعی مستر تیستر نزدیک به ۱.۹ میلیون فالوور دارد، هر معرفی او در کاهش و افزایش فروش رستورانها تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت. جالب است بدانید او با هر تبلیغی که در اینستاگرام منتشر میکند، مبلغی حدود ۱۰ میلیون یا بالاتر دریافت خواهد کرد. البته او مایل است هزینه تبلیغ به دلار پرداخت شود.
فعالیت خارج از کشور
مستر تیستر حتی در پلتفرم یوتیوب نیز فعالیت میکند که این موضوع موجب معروفیت او حتی در خارج از کشور شده است. مستر تیستر در سالهای اخیر توانسته با سرآشپزهای مشهور ایرانی و خارجی تعاملاتی داشته باشد؛ از جمله این افراد میتوان به نصرت (سرآشپز مشهور ترکیهای)، مارک وینز (تیستر معروف یوتیوب) و ترور جیمز؛ یکی از بهترین فود بلاگرهای خارجی، اشاره گرد.
آدرس صفحات:
اینستاگرم: https://www.instagram.com/
یوتیوب: https://www.youtube.com
سایت شخصی: https://www.mrtaster.com/
۲) نواب ابراهیمی:
نواب ابراهیمی، ۳۱ ساله، یکی از بهترین فود بلاگرها است. او حوزه فعالیتش، آموزش صفر تا صد غذاهای ایرانی و فرنگی است. او دانشجوی انصرافی رشته عمران بوده؛ که به دلیل علاقهای که به آشپزی داشته، تصمیم گرفته تا تحصیل را رها کند و به دنبال علاقهاش برود. نواب در ابتدای فعالیت، ویدئوهای کوتاه آشپزی خود را در یوتیوب و اینستاگرام منتشر میکرد. این ویدئوها با استقبال بینظیری روبهرو شدند.
او با تداوم و پشتکار، توانست حیطه فعالیت خود را گسترش دهد و بر کیفیت کار خود (کیفیت غذا و همچنین تصویربرداری) بیفزاید. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد در ویدئوهای نواب ابراهیمی؛ خلاقیت و ابتکاری است که در پخت غذاها و فیلمبرداری از آنها به کار میگیرد. این موضوع باعث شده تا هرکدام از ویدئوهای آموزشی او بیشتر از یک میلیون بازدید داشته باشند. همچنین تمامی این ویدئوها دارای زیرنویس انگلیسی هستند؛ برای اینکه مخاطبین خارجی نیز بتوانند از آنها بهره ببرند.
فالوورها
میتوان گفت نواب ابراهیمی یکی از بهترین آشپزها و در عین حال فود بلاگرهای برتر در سال 1402 به شمار میرود. او اکنون با 2.4 میلیون فالوور توانسته حاشیه امنی برای فعالیت خود در شبکههای مجازی ایجاد کند. پس از سالها فعالیت و تلاش، هیچگاه از آموزش غذاهای متنوع و خلاقانه به مخاطبینش خسته نمیشود.
سایت شخصی
یکی از حرفهایترین فعالیتهای نواب ابراهیمی راهاندازی سایتی با نام خودش است؛ که تمام رسپیهای آموزشدادهشده از جمله سوپها، دسرها، انواع صبحانه، پیشغذا، منوی گیاهخواری و انواع نوشیدنی در آن قرار دارد. همچنین قسمتی از این سایت، متعلق به فروشگاه محصولات پیشنهادی نواب برای آشپزی است.
او در کنار انتشار ویدئوهای آموزشی و اداره سایت، کلاسهای آموزش حرفهای آشپزی را نیز به طور آنلاین برگزار میکند.
آدرس صفحات:
اینستاگرم: https://www.instagram.com/
یوتیوب: https://www.youtube.com
سایت شخصی: https://navabebrahimi.com
۳) مستر تابه:
مهرداد شفیعی ۲۹ ساله، یکی از حرفهایترین سرآشپزهای ایرانی؛ که ۱۰ سالی هست این حرفه را آغاز کرده است. او زمانی متوجه علاقهاش به آشپزی شد که تنها زندگی میکرد و مجبور بود هرآنچه که میخواهد را خودش تهیه کند. پس از مدتی تصمیم گرفت تا بهصورت کاملاً آکادمیک آشپزی را یاد بگیرد.
او معتقد است یک روز بزرگترین آشپز دنیا لقب خواهد گرفت. او در سال ۹۳ برای اولینبار پیج اینستاگرام خود را با محتوای آموزش آشپزی راهاندازی کرد. هم اکنون مستر تابه با حدود ۹۰۰ هزار نفر فالوور از معروفترین فود بلاگرهای ایرانی محسوب میشود. چنل یوتیوب او نیز در دسترس طرفداران این فود بلاگر دوستداشتنی قرار دارد. او با انتشار ویدئوهای آشپزی بهآسانی با مخاطب ارتباط برقرار میکند و با دریافت مبالغی نیز برای شرکتهای مواد غذایی تبلیغاتی را ارائه میدهد.
آدرس صفحات:
اینستاگرم: https://www.instagram.com/
سایت شخصی: https://mrtabee.com/
۴)فرهاد پز:
فرهاد یکی از معروفترین فود بلاگرهای ایرانی؛ با نزدیک به ۱.۷ میلیون فالوور در اینستاگرام است. همه او را یک شکموی شاد میشناسند و به همین دلیل در زمینه غذا جنجالهای زیادی به پا کرده است. این فود بلاگر فعالیتهای متنوعی را انجام میدهد. بسیاری از رستورانها و فروشگاههای مواد غذایی برای تبلیغ کار خود سراغ فرهاد پز میروند.
کارهای تبلیغاتی به او کمک میکنند تا از این طریق؛ کسب درآمد بالایی داشته باشد. فرهاد با معرفی رستورانهای باکیفیت در شهرهای مختلف باعث میشود تا مردم برای اوقات فراغت خود به این مکانها سر بزنند. در نتیجه درآمد آن رستوران به شکل قابلتوجهی تصاعدی رشد خواهد کرد. او با معرفی غذاهای جالب و اشتها برانگیز، توانسته یکی از موفقترین فود بلاگرها در سال 1402 لقب بگیرد.
دیگر فعالیتها
علاوه بر تبلیغ رستورانها، فرهاد آشپزی را نیز به طور حرفهای دنبال میکند و ویدئوهای آموزشیاش را در پیج خود به اشتراک میگذارد. او بیشتر طرز تهیه فستفود و غذاهای فوری را ارائه میکند؛ تا مردم بتوانند این دستورهای غذایی را با روش فرهاد پز انجام دهند.
یکی از پردرآمدترین فود بلاگرهای ایران، به فعالیتهای دیگری نیز مشغول است. او افزون بر پیج اصلی، یک پیج فان نیز دارد که در آن فعالیتهایی همچون فروش ظروف و لوازم آشپزخانه را دنبال میکند. میتوان گفت فرهاد پز یک فود بلاگر همهفنحریف است که از هر زمینهای برای کسب درآمد و افزایش شهرت خود بهره میبرد.
البته او فعالیتهای خیرخواهانه نیز مشغول است یعنی علاوه بر فعالیتهای مربوط به آشپزی برای نیازمندان هم غذاهای گرم خانگی تهیه میکند.
آدرس صفحات:
اینستاگرم: https://www.instagram.com/
۵)میلاد تیستر:
میلاد کلانتری ۳۶ ساله، معروف به میلاد تیستر؛ فعالیت رسمی خود را از سال ۹۴ آغاز کرده است. او اکنون با یک و نیم میلیون فالوور در اینستاگرام یکی از مشهورترین و پر طرفدارترین فود بلاگرهای ایرانی در سال 1402 به شمار میرود. میلاد کلانتری در کنار تبلیغ رستورانها و کافههای گوناگون؛ ویدئوهایی را در حین پخت و تهیه انواع غذاها ضبط کرده و آنها را در پیج خود منتشر میکند. با همین روش توانسته نظر بسیاری از رستورانداران را برای تبلیغ جلب کند. همچنین مردم عادی با دیدن ویدئوهای میلاد تیستر مشتاق میشوند تا از این غذاها امتحان کنند؛ در نتیجه فروش آن رستوران چندبرابر خواهد شد. او نیز مانند فرهاد پز از فعالیتهای خیرخواهانه دریغ نمیکند و یکی از اعضای انجمن حامی حیوانات به شمار میرود.
آدرس صفحات:
اینستاگرم: https://www.instagram.com
سایت شخصی: https://miladtaster.com/
۶) مهتابی فود:
یکی از جنجالیترین و موفقترین فود بلاگرهای ایرانی در سال 1402؛ که در طی یک سال توانست نزدیک به ۴۰۰ هزار فالوور را به پیج خود اضافه کند. مهتاب از معدود زنان فود بلاگر ایرانی به شمار میرود و همه او را به چشمهای رنگیاش میشناسند. بسیاری از مردم معتقدند که او بیش از حد نیازش از مواد غذایی مصرف گرده و تقریباً نیمی از غذاها را اسراف میکند؛ اما او مدعی شده بهازای هر میزان غذایی که در ویدئوها از بین میروند، به همان مقدار غذای گرم بین نیازمندان پخش میکند و برای حیوانات نیز کمکهای غذایی در نظر میگیرد.
مهتاب با انجام انواع چالشهای روز دررابطهبا خوراکیها سعی در ایجاد نوآوری و ساخت غذاهای جدید دارد. علاوه بر این، با تبلیغ رستورانها، کافهها، قنادیها و طباخیها باعث میشود تا فروش آنها چندبرابر شود.
آدرس صفحات:
اینستاگرم: https://www.instagram.com/
۷) کاپیتان عرفان:
یکی از پرطرفدارترین و مشهورترین فود بلاگرهای ایرانی در سال 1402؛ قطعاً کاپیتان عرفان است. او هم اکنون حدود ۸۳ هزار دنبالکننده دارد. یکی از علل کم بودن تعداد فالوورهای عرفان به دلیل بستهشدن پیج او در مردادماه سال 1402 است. اما با تلاشهای بسیار توانست دوباره خود را به عرصه رقابت در میان فودبلاگرهای ایرانی برگرداند. کاپیتان عرفان جزو اولین بلاگرهای ایرانی محسوب میشود که در اینستاگرام رسپی (طرز تهیه) غذاهای سنتی ایرانی و حتی غذاهای مدرن خارجی را منتشر کرد.
ویژگی کاپیتان عرفان
کاپیتان عرفان به شهرها و استانهای مختلف در ایران سفر میکند و در هرکدام از این شهرها میکوشد تا از غذاهای محلی و بومی آن منطقه تست کند. سپس نظر خود را به طور کامل در مورد آن غذا عنوان میکند. یکی از منحصربهفردترین کارهایی که عرفان انجام میدهد این است که در زیر هر پستی که منتشر میکند به شکل کاملاً ساده و قابلفهم برای همه مخاطبان طرز تهیه آن غذا یا دسر را توضیح میدهد.
البته جالب است بدانید کاپیتان عرفان هم اکنون در شهر شیراز ساکن است؛ به همین دلیل بیشتر تبلیغات و معرفیها در پیج او مربوط به رستورانهای شیراز خواهد بود.
آدرس صفحات:
اینستاگرم: https://www.instagram.com/
0 نظر