زمانی که بررسی زندگینامه افراد موفق در جهان می پردازیم، به این مهم دست می یابیم که همه آنها از هیچ ایده گرفته، کسب و کار خود را آغاز کردند و با اراده و پشتکار توانسته اند قله موفقیت را فتح کنند. اما در ایران قضیه کمی پیچیده می شود چون به دلیل شرایط اقتصادی و سیاسی نابسامان کشورمان، هر لحظه امکان نابودی همه چیز وجود دارد و همچنین پیشرفت در کسب و کار آن هم برای فردی از قشر ضعیف جامعه، بسیار سخت و دشوارتر پیش می رود. پس کارآفرینان امروزی ایران با طی کردن مسیر سخت و پیچیده تری به نسبت سایر کشور ها، توانسته اند در کسب و کار خود سرآمد باشند.
داستان امروز از دل روز های گرم تابستان روایت می شود. روز هایی که با تعطیلی مداراس، بچه با شور و شعف بسیاری تابستانی پر از بازی و سرگرمی را آغاز می کردند. بستنی، نام دسری ست که در انشای تابستان خود را چگونه گذرانده اید، نقش پررنگی را ایفا می کند و در هر سن و سالی نیز طرفداران پروپاقرصی دارد.
داستان تاسیس شرکت میهن و ایوب پایداری
ایوب پایداری، پدر صنعت بستی ایران در سال ۱۳۳۵ در روستای کندرود از توابع بخش صوفیان شهرستان شبستر در استان آذربایجانشرقی به دنیا آمد. خانواده ایوب مانند سایر اهالی روستا به کار باغداری و دامپروری مشغول بودند. زندگی وی از همان آغاز سخت شروع شده بود و تعبیه مایحتاج روزانه برای خانواده پایداری یک چالش بزرگ به حساب می آمد. همین امر سبب شده بود که ایوب پایداری همواره در زندگی خودکفا و متکی به خود باشد. ایوب از همان زمان کودکی عاشق بستی بود البته در آن زمان تنوع بستی مانند امروز وجود نداشته اما بستی باز هم برای یک کودک جذاب بوده است.
در آن زمان بسیاری روستاییان به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی فراوان، راهی تهران می شدند تا با یافتن شغلی بهتر بتوانند کسب درآمد کنند. بیشتر آنها در مشاغل مرتبط با کار قنادی و تولید، توزیع و فروش بستنی، ساخت وسایل و تجهیزات تولید آن در مغازهها و کارگاههای اقوام و همشهری هایشان مشغول به کار میشدند. ایوب نیز که با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کرد، پس از ترک تحصیل در سن ۱۵ سالگی به تهران آمد و بهعنوان یک کارگر ساده در مغازه شیرینی فروشی یکی از هم روستاییها شروع به کار کرد. دوران بسیار سخت و خاکستری بود. زمانی که ایوب ۱۵ ساله به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی به تنهایی در شهری غریب مشغول به کار بود، آینده برای او هر لحظه روشن تر می شد.
درآمد ایوب از آن قنادی باعث نشد تا او رویای خود را فراموش کند و تصمیم به بهتر شدن و پیشرفت نگیرد. هرچند که او با دستمزدی بیشتر و کار در چند کارگاه شیرینی پزی و بستنی سازی می توانست قید رویاهای خود را بزند و قانع شود اما نه. ایوب پایداری با فوت و فنی که از تجربیات کاری خود یاد گرفته بود، تصمیم به فروش بستنی در سطح شهر با اجاره یک یخچال دستی سیار، گرفت. ساعت ها پیاده روی در مسیر های طولانی آن هم در گرمای طاقت فرسایی تهران، دلایلی نبودند که ایوب پایداری دست از تلاش های خود بردارد.
پائین بودن کیفیت بستی ها در آن زمان، ایوب را وادار به راه اندازی یک کارگاه کوچک بستنی سازی کرد. او در آن زمان به وسیله سرمایه ای که در این چند سال کار بدست آورده بود در سال ۱۳۵۴ با اجاره مغازهای در منطقه اسلام شهر این اقدام خود را عملی کرد و طولی نکشید که با استفاده از مواد اولیه مرغوب و درجه یک در تولید بستی ها، خود را به عنوان رقیبی جدی برای بقیه معرفی کند. هر چند که تولید بستی در آن زمان به صورت دستی، امری کاملا دشوار و زمان گیر بود. نوجوان های اسلام شهر با به وثیقه گذاشتن شناسنامه های خود، یخچال های دستی ایوب را کرایه می کردند و به فروش بستی در سطح شهر و به خصوص جلوی درب مدارس می پرداختند. در همان روز آوازه کیفیت بستی های میهن در سطح شهر پیچید و انگیزه ایوب برای توسعه کسب و کار خود بیشتر شد. او چهار سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۸ توانست یک دستگاه نیسان را خریداری کند و در کنار کار تولید به توزیع بستی هم بپردازد. طولی نکشید که مغازه ایوب به یک کارگاه تبدیل شد و این بار با توزیع بستی با یک دستگاه خاور یخچال دار انجام می گرفت که سبب می شد تا بستنی های میهن به شهرستان های دور و نزدیک هم برسد. بستنیهای ساده چوبی و لیوانی در دو نوع شیری و میوهای و بیشتر با طعمهای آشنای وانیلی و شکلاتی، همه انواع بستی هوایی بودند که در کارگاه تولید می شد. در هنگام ۸ سال جنگ تحمیلی ایران و عراق و کمبود امکانات و مواد اولیه، نه تنها از کیفیت بستنی های میهن کم نکرد بلکه لغت کارگاه بستنی سازی میهن را به کارخانه تولیدات بستنی میهن تبدیل کرد. حال کیفیت بستنی ها با تجهیزات و ماشین آلات صنعتی بسیار بالاتر رفته بود و برند میهن هر روز معروف تر و محبوب تر. نامی که به دلیل عرق ملی ایوب پایداری انتخاب شده بود. آوازه کیفیت محصولات میهن هم در بین مصرفکنندگان و هم در بین سایر تولیدکنندگان پیچید. از سال ۱۳۶۷-۱۳۶۶ که ایوب پایداری کار خود را بهصورت صنعتی شروع کرده بود، خود را بهعنوان یک تولیدکننده کیفی مطرح کرد. اما این برند به عنوان برندی کیفی در سال ۱۳۷۱ بود که با بستنی پریما یا مگنوم معروف، نقش خود را در بازار ایفا کرد. محصولاتی که هنوز هم از پر طرفدارترین بستنی ها هستند.
او در سفری که به اروپا داشت متوجه شد که در کارخانجات بستنی سازی، بستنی ها با روش اکسترودری و تونل انجماد تولید می شوند. ایوب پایداری با یادگیری این روش، صنعت بستی سازی را در ایران دچار تغییر و تحول کرد. شاید این تصمیم بسیار بزرگ و پرریسکی بود؛ چراکه بستنیهایی که به این روش تولید میشد، کیفیت و قیمت بالاتری داشت و تکنولوژی آن هم بسیار پرهزینه بود. اما با تولید بستنی های میهن با این فرمولاسیون، صادرات این شرکت نیز آغاز شد و صنعت بستنی ایران از همان سالها توانست بهعنوان یک صنعت مهم غذایی در منطقه مطرح شود.
پائین بودن میزان فروش بستنی ها در فصل زمستان، یک مشکل اساسی برای میهن بود چرا که دامدارانی که شیر خود را به میهن می فروختند، تمایلی به فروش شیر به صورت فصلی نداشتند و شرکت مجبور بود تا در زمستان نیز شیر آنها را خریداری کند. همین وسیله موجب شد تا در سال ۱۳۷۶، میهن تولید شیر استریل را آغاز کند. این راهکار نه تنها مشکل خریداری شیر در زمستان را حل کرد بلکه جایگاه میهن را نیز در بازار محکم تر کرد. در سال های بعد نیز محصولات لبنی متنوع تری در شرکت میهن تولید شده که عبارت اند از : پنیر صبحانه میهن، کره پاستوریزه میهن، یوکو ماست میهن، انواع دوغ های میهن، نوشیدنی های میوه ای فروت لند و…
شرکت بستنی و لبنیات میهن امروز بزرگ ترین شرکت بستنی سازی و لبنی ایران با بیش از ۱۶ هزار پرسنل است که خود را مدیون زحمات ایوب پایداری می داند. کسی که با نگاه رو به جلو، هر روز گامی در خصوص پیشرفت خود و میهن برداشته و با تولید محصولاتی با کیفیت و مرغوب بخشی از خاطرات کودکی هر کدام از ما را به خود اختصاص دهد.
دومینو و میهن، برادران یکدیگر
با وجود تمامی موفقیت ها و چالشهای بسیار کارخانجات میهن مانند گرانی ارز، رکود و تحریم و حتی ناامنی عراق بابت صادرات یکی دیگر از مشکلاتی که ایوب پایداری را ناراحت کرد جدایی برادر و یار دیرین خود بود که با هم از پس همه مشکلات بر می آمدند و در جوانی با هم بستنی می فروختند.
اما پس از گذشت چند سال بزرگترین پشتیبان و نائب رئیس شرکت میهن یعنی ابوالفضل پایداری که در طول این سال ها با برادر خود به توسعه و رشد میهن کمک کرده و نمی توان تاثیر مثبت او را در موفقیت این شرکت نادیده گرفت، با شکر آب شدن رابطه اش با برادر بزرگتر از شرکت میهن جدا شد و کارخانه خود را تاسیس نمود اکنون همه آن را به نام دومینو شناخته و الگویی تقریبا شبیه به کارخانه جات میهن دارد.
برند های زیر مجموعه میهن
گروه تولید محصولات غذایی و کنسروجات خوشبخت
گروه تولید محصولات غذایی و کنسروجات مکنزی
گروه تولید محصولات غذایی، کنسروجات و روغن طبیعت
شرکت چاپ و بسته بندی پلی بک
شرکت تولید محصولات تاریخی نظیر پسته، کشمش و… کارنیلا
فروشگاه های زنجیره ای و آنلاین دیلی مارکت
جوایز و افتخارات
۱۳۹۳:دریافت تندیس و کسب عنوان واحد سرآمد صنعت بستنی
۱۳۹۴:دریافت تندیس و کسب عنوان واحد سرآمد صنعت بستنی
۱۳۹۴:دریافت تندیس زرین برند محبوب
۱۳۹۵:دریافت گواهینامه و تندیس رعایت حقوق مصرف کنندگان از سازمان صنعت و معدن
۱۳۹۵:دریافت تندیس از سازمان توسعه تجارت ایران
۱۳۹۵:دریافت تندیس از سازمان صنعت و معدن
۱۳۹۶:دریافت لوح سپاس در حمایت از تولید و اشتغال
۱۳۹۶:دریافت نشان امین الضرب
بسیار عالی بود
fd
خیلی ممنون