کمک حسابدار کیست؟ و چه وظایفی دارد؟

توسط | شهریور 22, 1401 | کسب و کار | 0 نظر

12 دقیقه

وقتی صحبت از کمک در هر حرفه‌ای به میان می‌آید، صد البته فردی در ذهنمان نقش می‌بندد که می‌تواند در پیشبرد اهداف ما مفید و مثمر ثمر باشد. فردی مورد اعتماد که بتوان وظایف کار را با او تقسیم کرد و مسئولیت‌هایی را به او واگذار نمود. در اکثر مشاغل تقریباً واژه‌ای به نام دستیار به چشم می‌خورد: دستیار سرآشپز، دستیار معلم، دستیار آرایشگر، دستیار دندان‌پزشک، کمک پرستار، کمک حسابدار یا کمک فروشنده و غیره.

همه‌ی این واژه‌ها بیانگر افرادی هستند که دوره‌هایی را به‌عنوان کارآموز در شغلی می‌گذرانند تا خودشان هم در آن زمینه کسب تجربه کرده و روزی بتوانند در سمت استادی در آن حرفه مشغول به کار شوند. هیچ‌کس وقتی برای اولین‌بار وارد حرفه‌ای می‌شود، عالی و تمام‌عیار نبوده است. هیچ‌کس در بد و ورود به جایی، کوهی از تجربه با خودش حمل نمی‌کند؛ بنابراین باید این اصل اساسی را بپذیریم که لازم است ابتدا دوره‌ای را به فراگیری مهارت‌های مربوط به شغل مورد علاقه‌مان بگذرانیم. در این مدت فقط کسب تجربه کنیم تا بتوانیم در آن حیطه هر چه که هست متناسب با علاقه‌مندی‌مان وارد بازار کار شده و فعالیت نماییم.

در این مقاله قصد داریم به موضوع کمک حسابدار بپردازیم. وظایف و مسئولیت‌های این شغل را با هم بررسی نماییم و به این موضوع توجه کنیم که برای ورود به این حرفه چه تحصیلات و مهارت‌هایی لازم است؟ با ما همراه باشید و لذت خواندن این مقاله‌ی مفید را از دست ندهید.

مهارت‌های لازم برای شغل کمک حسابدارداری

همان‌طور که می‌دانید بخش حسابداری یکی از ارکان بزرگ هر شرکت است؛ بخشی که اهمیت ویژه‌ای دارد و باید به آن توجه خاصی مبذول داشت. در سطور زیر مهارت‌های لازم برای شغل کمک حسابدار را با هم بررسی می‌نماییم و به ویژگی‌هایی اشاره می‌کنیم که یک فرد باید برای کسب این شغل داشته باشد.

مهارت‌های لازم برای شغل کمک حسابدارداری

مهارت‌های لازم برای شغل کمک حسابدارداری

داشتن یک پیش‌زمینه ذهنی:

اگرچه یک کمک حسابدار تجربه‌ی زیادی ندارد اما خوب است که از دنیای حسابداری یک پیش‌زمینه ذهنی داشته باشد. به این معنا که بداند این شغل در ارتباط با چه آیتم‌هایی است و در آینده قرار است در چه حیطه‌ای مشغول به کار شود؛ به این طریق آشنایی بیشتر و بهتری با این حرفه پیدا خواهد کرد.

آشنایی با اصول اولیه:

به زبان خیلی ساده می‌توان گفت که این فرد باید با اصطلاحات حسابداری آشنایی داشته باشد و تلاش کند تا خیلی زود امور حسابداری و مالی را یاد بگیرد.

توانایی کار با اعداد و ارقام:

شاید بتوان قبول کرد که افراد مبتدی نیاز به گذراندن دوره‌ای برای کسب تجربه و حرفه‌ای شدن دارند اما اصل ماجرا اینجاست که حتی یک کمک حسابدار تازه‌کار و مبتدی هم باید کار با اعداد و ارقام را بلد باشد؛ چون قرار است در آینده‌ای نه‌چندان دور به یک حسابدار تبدیل شود.

مدیریت زمان:

یک کمک حسابدار هوشمند باید این مهارت را داشته باشد که بتواند چندین کار را با هم در یک‌زمان مدیریت کند؛ یعنی در واقع باید مدیریت زمان داشته باشد و از وقتش به بهترین شکل استفاده نماید.

اولویت‌بندی در کارها:

یک کمک حسابدار باید برای انجام وظایفش اولویت‌بندی کند و در ابتدا کارهایی را انجام دهد که برای او اهمیت بیشتری نسبت به بقیه دارند. با این کار می‌تواند از وقت و زمان خود به بهترین شکل استفاده کند.

تمرکز کافی:

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در شغل حسابداری، داشتن تمرکز کافی است. یک کمک حسابدار باید از این امر آگاهی داشته و در حین کار تمام تمرکزش را خرج کند. یک کمک حسابدار به‌خوبی می‌داند که کار با نرم‌افزارهای حسابداری یک مهارت محسوب می‌شود؛ بنابراین کارفرمایان زیادی این مهارت را در اولویت انتخاب کمک حسابدار قرار می‌دهند.

غلبه بر استرس:

از آنجایی که بخش حسابداری هر شرکتی استرس‌زاترین بخش آن است، یک کمک حسابدار باید بتواند در وهله‌ی اول استرس خود را مهار کند. مثلاً در زمان محاسبه‌ی مالیات یا در پایان سال مالی یک حسابدار باید بتواند خونسردی خود را حفظ کرده و عملکرد درست و دقیقی داشته باشد.

امانت‌داری:

شاید در حالت فیزیکی امین و درستکار بودن یک انسان مهارتی محسوب نشود اما در حالت معنوی صددرصد یک مهارت محسوب می‌شود. یک کمک حسابدار باید فرد امین و وفاداری باشد تا بتواند به جایگاه اصلی خود برسد.

روابط‌عمومی بالا:

فن بیان اصولی است که در اکثر کسب‌وکارها و حرف جایگاه ویژه‌ای دارد. اکثر کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که روابط‌عمومی بسیار بالایی دارند. چرا که منفعت و سود کسب‌وکار خود را در این مهارت می‌بینند. کمک حسابدار هم باید این مهارت را داشته باشد یا اگر هم از این ویژگی برخوردار نیست به‌تدریج خودش را به این مهارت مجهز کند.

توانایی حل مسئله:

یکی دیگر از مهارت‌های مهم کمک حسابدار توانایی حل مسئله است. در هر موقعیت بغرنج و پیچیده‌ای باید به دنبال راه‌حل باشد. در زمینه‌ی حسابداری توازن یک اصل بسیار مهم است که کمک حسابدار باید بتواند این کار را هم به‌درستی انجام بدهد.

دانش کافی:  

دانش کافی فاکتور دیگری است که یک کمک حسابدار باید داشته باشد. البته می‌توان با مدرک کاردانی کمک حسابداری را آغاز نمود و به‌مرور بعد از کسب سابقه‌ی موردنظر کارفرما، پست دفتردار را دریافت کرد. برای کمک حسابدار شدن لازم نیست تا مدرک لیسانس داشته باشید بلکه فقط باید در این زمینه مهارت‌های لازم را کسب کرده و از مباحث حسابداری دانش کافی داشته باشید.

نتیجه گیری

همان‌طور که می‌دانید حسابدارها نقش بسیار مهمی در انجام معاملات تجاری دارند. شما نیز به‌عنوان یک کمک حسابدار باید شور و شوق انجام تجارت‌های مالیاتی را داشته باشید تا بتوانید جایگاه بهتری کسب کرده و در کار خود پیشرفت کنید.

با توجه به مطالب بالا می‌توان نتیجه گرفت یک کمک حسابدار بعد از اینکه خود را به مهارت و ویژگی‌های مذکور مجهز می‌کند باید امورات اجرایی یا امور مربوط به حسابداری را به انجام برساند.

شرح وظایف یک کمک حسابدار

در ادامه به شرح وظایفی از یک کمک حسابدار می‌پردازیم تا بدانیم فردی که در این زمینه فعالیت می‌کند، چه مسئولیت‌هایی را بر عهده دارد؟

  1. پیگیری مشتریان به‌صورت تلفنی
  2. تهیه‌ی گزارش‌های مالی
  3. آماده‌سازی یادداشت‌های اعتباری، ارسال فاکتورها و آماده‌سازی سفارش‌های خرید
  4. انجام امور اجرایی مانند نوشتن، پرکردن و تنظیم نامه
  5. بررسی مطالبات بیمه‌ای شرکت
  6. ثبت سوابق مالی شرکت
  7. بررسی حقوق و درآمد کارکنان و مطالبات هزینه
  8. مستندسازی و رزومه‌سازی
  9. کار با نرم‌افزار اکسل
  10. ثبت‌اسناد تکراری حسابداری و همچنین ثبت‌اسنادی مربوط به قسمت‌های فروش، هزینه و درآمد
  11. انجام یک سری پیگیری‌ها در رابطه با سازمان امور مالیاتی
  12. بررسی و بایگانی اسناد
  13. انجام برخی پیگیری‌های خاص در ارتباط با سازمان امور مالیاتی
  14. بررسی و بایگانی اسناد حسابداری مانند صورت‌حساب‌ها، بیمه، لیست حقوق و دستمزد و فاکتورهای دیگر
شرح وظایف یک کمک حسابدار

وظایف یک کمک حسابدار

موارد بالا فقط مهم‌ترین وظایف یک کمک حسابدار است. بدیهی است ممکن است موارد دیگری هم به این آیتم‌ها اضافه گردد.

ساعات کاری یک کمک حسابدار به چه صورت است؟

شاید در اذهان بعضی از افراد این سؤال به وجود بیاید که ساعات کاری یک کمک حسابدار به چه شکل است و با این حجم از وظایف، آن‌ها باید چند ساعت در یک روز کار کنند؟ در جواب این سؤال باید اضافه کرد که کمک‌حسابدارها معمولاً طبق قانون کار باید هشت ساعت در طول روز به این فعالیت مشغول باشند. هشت ساعتی که از صبح ساعت 8 آغاز شده و تا ساعت 4 بعدازظهر به طول می‌انجامد. البته پر واضح است که یک کارفرما با توجه به نیاز خود می‌تواند ساعات کاری مشخصی را برای یک کمک حسابدار در نظر بگیرد و اگر بیش از ساعات کاری معمول باشد، به‌عنوان اضافه‌کاری محاسبه می‌شود و کارفرما باید مبلغ آن را محاسبه کرده و آن را به کمک حسابدار پرداخت کند.

گاهی ممکن است اتفاق بیفتد که یک کمک حسابدار بخواهد در حین کار کردن به تحصیل خود ادامه بدهد و به مدارج بالاتری ارتقا یابد که در این صورت موظف است این موضوع را با کارفرما در میان گذاشته و ساعات مشخصی را به کار مشغول شود.

آینده‌ی شغلی یک کمک حسابدار چگونه است؟

معمولاً به این صورت است که کمک‌حسابدارها در ازای ادامه تحصیل و اخذ مدرک کارشناسی می‌توانند به‌عنوان حسابدار در یک شرکت مشغول به کار شوند. البته که اگر سابقه‌ی بیشتری در این زمینه کسب کرده و تخصص بیشتری هم داشته باشند، می‌توانند به‌عنوان حسابرس به کار مشغول گردند. حسابدارهای رسمی یا حسابرس‌ها اغلب مزایا و حقوق بیشتری نسبت به یک حسابدار ساده دارند.

پروسه‌ی استخدام یک کمک حسابدار

برای بعضی از کمک‌حسابدارها این موضوع مطرح است که چگونه از آن‌ها برای همکاری دعوت می‌شود و چگونه می‌توانند به‌عنوان یک نیروی کار ماهر جذب مجموعه‌های بزرگ شوند؟

در رابطه با این سؤال می‌توان گفت که بیشتر، شرکت‌های حسابداری کمک‌حسابدارها را به همکاری دعوت می‌کنند و از این افراد برای انجام پروژه‌های کوچک یا بزرگ در دیگر سازمان‌ها کمک می‌گیرند. حقیقت ماجرا اینجاست که کمک‌حسابدارها باید با نگرشی واضح و روشن به سراغ این کار بروند و از این طریق تجارب زیادی کسب نمایند. آن‌ها می‌توانند با این شیوه برای خود رزومه‌سازی کنند تا در انتها در یک محیط خوب و ایدئال استخدام شوند.

مزایای فعالیت به‌عنوان یک کمک حسابدار چیست؟

حقیقت ماجرا اینجاست که فعالیت در این شغل می‌تواند در آینده‌ی شغلی شما تأثیر خیلی خوب و مثبتی داشته باشد و به منزله‌ی تجربه‌ای دل‌چسب و شیرین برایتان تلقی شود. همین تجربه‌ی کاری می‌تواند به یافتن شغل با درآمد بیشتر و بهتر منتهی شود. در واقع شما از طریق این شغل می‌توانید روند کار سازمانی را فراگرفته و با وظایف اصلی یک حسابدار و شیوه عملکرد او آشنایی پیدا کنید و از آن طریق خودتان هم می‌توانید روزی به‌عنوان یک حسابدار حرفه‌ای وارد عمل شوید.

سخن آخر

خلاصه‌ی کلام اینکه ما انسان‌ها همیشه باید برای رشد و پیشرفت و ارتقاء شغلی خود در هر زمینه‌ای تلاش و کوششی مضاعف به خرج دهیم و پیوسته در حال به‌روز کردن جنبه‌های مختلف زندگی‌مان باشیم. گاهی شرایطی پیش می‌آید که لازم است برای استاد شدن و بهتر از قبل بودن دوره‌ای را به کسب تجربه بگذرانیم و در این زمینه سعی و کوششی بسیار به خرج بدهیم برای اینکه بتوانیم خودمان و توانایی‌هایمان را اثبات کرده و روزی روزگاری در مقامی بالاتر و جایگاهی بهتر قرار بگیریم.

0 نظر

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام، نیاز به راهنمایی دارید؟
×
دوره جامع آموزش کسب درآمد از مشاوره مهاجرت
مشاهده‌ اطلاعات بیشتر